cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

07.11.2014, 16:21

clock-img

branki*

pencil-img

20828

mirka,po meni je ok,sta fali.kad nece vec nista drugo,nek jede to.dok ga ne prodje i ta faza,pa ce poceti drugo nesto.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

07.11.2014, 16:39

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

MIRKAM naravno da je ok,Dora kad nece nista jede hleba i pavlake,sta da se radi bolje ista nego nista user posted image

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

clock-img

24.11.2014, 15:47

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Mame,kad može kivi ?

clock-img

26.11.2014, 22:23

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

MIRKAM on moze da bude alergen tako da mislim da ide kasnije posle godine ,ako gresim neko ce me ispraviti ja ga nisam D davala,mada ona voce generalno ne voli za sad jede samo bananu

clock-img

26.11.2014, 22:25

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: mirkam

Mame,kad može kivi ?

nama dr rekla nakon godine ali iskreno i knjizi koju imam pise da moze da se daje deci koja imaju tvrdu kaku vec od sestog meseca. Kaze nagrebe se malko na kasicicu i da se detetu ali bez onih sitnih semenki.

Mi smo nakon godine u svakom slucaju i stvarno je super za tvrdu kakuuser posted image

clock-img

26.11.2014, 22:30

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Onda da zaobicemo kiviuser posted image
Kosta kao beba kaki na svakih 2-3 sata.
I da uveli smo boranijuuser posted image

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

26.11.2014, 23:07

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

pored sve muke sa Dorinom ishranom primetila sam da jako voli grasak i boraniju i da joj odgovaraju sto me bas cudi,dosta cesto joj to stavljam sa mesom i ostalim povrcem i dalje joj spremam na pari pa mislim dokle god se ne buni teraj misko samo nek jede user posted image

clock-img

26.11.2014, 23:44

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Mame,kad može kivi ?

Kad napuni godinicu. Bar za takvu preporuku znam, i ne znam zasto ali ga trpam u kos sa citrusimauser posted image user posted image
Ljiso, super, nisam znala...mogu da dam K.
Doco, neka rucka samo, ima vremena za zacinjeno. K sam davala tako posebno do 14m kad se sve izmaklo kontroli zbog vrtica gde jedu sveuser posted image
Dijo, vi zaobilazite onda kiviuser posted image a, kad smo kod kake, N nije kakio danas, sto se retko desava, obicno kaki 2-3 puta dnevno. Nije jeo nista neuobicajeno, i nista ne povezujem, jer davno je imao tako period nekakanja. Mislim da ce uzinati krusku ujutruuser posted image

clock-img

26.11.2014, 23:49

clock-img

mati

pencil-img

6667

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Mame,kad može kivi ?

nama dr rekla nakon godine ali iskreno i knjizi koju imam pise da moze da se daje deci koja imaju tvrdu kaku vec od sestog meseca. Kaze nagrebe se malko na kasicicu i da se detetu ali bez onih sitnih semenki.

Mi smo nakon godine u svakom slucaju i stvarno je super za tvrdu kakuuser posted image

I mi smo dali ubrzo posle godine.
Super je za tvrdu kaku al je M naredne tri-cetri stolice kakio one crne bobice iz kivija. A ja kao po obicaju zevam u svaku njegovu kaku i bas sam se bila uplasila sta je, dok se posle par sati nisam setila da je jeo kivi.user posted image

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

27.11.2014, 00:02

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Mati, i ja sam imala tako par "preplasivanja" sa Kuser posted image ne buljis samo ti u kaku user posted image

clock-img

27.11.2014, 00:04

clock-img

mati

pencil-img

6667

Ma idi begaj. Tako mm kad ga presvlaci obavezno pita "oces da pogledas ili da bacim".
I matinu bi pratila da ne kaki na solju. Al kad se prevari na nosu onda i nju studiram.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

27.11.2014, 07:50

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Haha, ijastudiram kaku user posted image A da otvorimo temu o kaki?user posted image
A do kada ste mixale? Ja to i dalje radim user posted image Mislim,povrce bih i ugnjecila al kako cu mesouser posted image

clock-img

27.11.2014, 08:01

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

mirkam ma ne treba vise da miksas meso iseckaj sitno sitno i to je to. Cak povrce kao npr grasak ili kukuruz nemoj ni da gnjecis. To mui daj da vija prsticima hihihih...

A sto se tice kake, ja je bre studiram mLogouser posted image

clock-img

28.11.2014, 16:03

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

MIRKAM i ja i dalje miksam rucak bas zbog mesa,znada zvace ali nece ,lakse mi je ovako bar se ne natezemo,eto cak me je podrzala i deciji gastro na kontroli,pisala sam vec da mi je rekla da je bitnije da pojede nego da gnjavi dva sata i na kraju ispljune vecinu,,Dora dosta toga hoce da zvace pa i meso nekad ali uglavnom kad je rucak ja ne rizikujem ublendam naguram i zdravo,eto npr ona jede koru hleba bez problema otkine i zvace

clock-img

03.12.2014, 16:13

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal RR

MIRKAM i ja i dalje miksam rucak bas zbog mesa,znada zvace ali nece ,lakse mi je ovako bar se ne natezemo,eto cak me je podrzala i deciji gastro na kontroli,pisala sam vec da mi je rekla da je bitnije da pojede nego da gnjavi dva sata i na kraju ispljune vecinu,,Dora dosta toga hoce da zvace pa i meso nekad ali uglavnom kad je rucak ja ne rizikujem ublendam naguram i zdravo,eto npr ona jede koru hleba bez problema otkine i zvace

haha,isto! Nekada se stvarno pitam da nisam ja rodila tvoju D ili ti mog M user posted image

Mi danas probali pasulj ,tj samo corbicu bez zrna.Jeo standardno,kao i sve ostalo,sat vremena,al pojeo user posted image
Ostao nam još kupus.

clock-img

03.12.2014, 21:42

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Mi smo od danas na ovoj temi pa da se upisem ;)
Bebac ima 3 obroka i 4 dojenja u toku dana. Prvi zubic mu tek izbija sada pa mu i dalje miksam rucak i cvrsce povrce, ali dorucak i veceru ne.
Od voca ne jede samo bobicasto, mada ne znam kada bih mogla visnje i grozdje da uvedem?
Od povrca nije probao nikakve mahunarke, pecurke, kupus... Prokelj sam skoro dala, lepo je prosao.
Probao je zumance, i sve mlecne proizvode, ali sir nesto i ne jedemo, pavlaku i jogurt uglavnom
Puter i maslinovo uje (jel neko uvodio kokosovo?)
Za obrok pojede oko 200gr, vise manje.

clock-img

03.12.2014, 22:48

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

visnje moze na pocetku uvodjenja ne smatra se u bobicasto.

clock-img

03.12.2014, 22:55

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Veceras sam pravila pitu sa sirom za Vuka a i Kosta je smazao dobro parcence. Naravno u piti je i belance.
Nadam se da ce proci sve ok.
Nama je jos ostalo da probamo pasulj. Kako ga spremate za decu? j

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

04.12.2014, 08:55

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Dijana, sve ce proci super, jos malo i djecica ima da klopaju zajedno sve user posted image

Pasulj sam ja kuvala kao i za nas, tako sam ga uvela ANdrei, ako se dobro sjecam.

clock-img

04.12.2014, 15:35

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Dijo,ja sam juče Mariji odvojila pasulj od našeg ručka,prije zacinjavanja.Procijedila mu samo onu corbicu,izvadila malo sargarepice ( ubacila u nas ručak par većih parcica u namjeri da prebacim njemu i izgnjecim) i dodala malo hleba i to je to.

clock-img

07.12.2014, 11:05

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Sta ste prvo dali deci od mahunarki? Grasak, boraniju, socivo...? Ja sam u dilemi, htela sam socivo, ali mm nadima i socivo i grasak uzasno...mozda boraniju...

clock-img

07.12.2014, 11:09

clock-img

branki*

pencil-img

20828

socivo,boraniju,grasak.ja sam tim redom.

branki

clock-img

12.12.2014, 12:02

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Sta dajete deci za drugu uzinu, onu pre vecere, a da nije voce? Voce dajem za onu prepodnevnu, uvece izbegavam, pa ne znam sta bih jos mogla.

clock-img

12.12.2014, 15:59

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Ja pojma nemam gdje bih uglavila tu drugu užinu user posted image On i dalje ručka kao novorodjence maltene na 3 satauser posted image a ide na spavanje u 20h i baš nemamo prostora za drugu užinu.
E da,dam mu ponekad izmedju onog obroka u 17h (što bi trebalo da je večera) i flasece u 20h da gricka neki keksic ili smoki.

clock-img

12.12.2014, 21:20

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Meni vec par nedelja ide raspored ovako
sisa oko 4-5 , pa opet oko 7 ujutru
9 dorucak
11:30 dojenje pa spavanje
oko 1 kad se probudi malo banane
2:30 rucak
4 dojenje pa spavanje
Kada se probudi oko pola 6 ne znam sta da dam, nekad mu dam pola keksica
u 7 i nesto vecera
u 9 dojenje pa spavanjac

Uglavnom, on jede cesto, po malo, ne zavrsi mi ni celu vecu teglicu po obroku, takav je.

< Poruku je uredio lilipolip -- 12.12.2014 21:21:26 >