cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

19.10.2014, 07:31

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Mi ćemo danas da probamo boraniju user posted image Mada ću isto za svaki slučaj skuvati i drugi ručak,nešto što sigurno hoće da ručka user posted image

clock-img

19.10.2014, 14:53

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Boranija prošla super user posted image
Ako neka mama nije kuvala,da joj pošaljem ovaj drugi ručak što nam je ostao user posted image

clock-img

19.10.2014, 17:41

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Mirkam bravouser posted image
Gde si juce bila sa tim ruckomuser posted image
Stvarno retko, retko mu kupujem gotove kasice. Pa mogu na preste jedne ruke da izbrojim. I juce mu kupim hipovu kasicu ....jadnice ajd sto je prdio nego je kakio a guzamu odmah buknulauser posted image pa majku mu sta stavljaju u te kasice.

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

19.10.2014, 20:22

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Stvarno retko, retko mu kupujem gotove kasice. Pa mogu na preste jedne ruke da izbrojim. I juce mu kupim hipovu kasicu ....jadnice ajd sto je prdio nego je kakio a guzamu odmah buknulauser posted image pa majku mu sta stavljaju u te kasice.

user posted image ne znam znam samo da je kod nas bilo identicno. Jadnicak. Gotove kasice ocito nisu bas toliko organic kao sto pise na hipovim. Mislim nemam pojma nesto mora da ture unutra. Ja kad napravim istu kombinaciju kuci bude sve ok

clock-img

19.10.2014, 22:05

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Mi smo od kad ruckamo cvstu hranu tri puta jeli gotovu kasicu slanu, i nije imao problema.Ali moram napomenuti da on od slanih jedino hoce kukuruz i krompir pire sa curetinom.Nudila sam mu u pocetku kad nista nije htio (kuvano) par drugih slanih Hipp al nije htio ni da omirise.
Ostali nam jos kupus, pasulj i spanac da probamo (zamislite jos mu nisam davala spanac, al kako rucka blitvu, ja sam ga iskreno bila i zaboravila).Papriku nece, tako da to za sada vise necemo pokusavati.
I da se pohvalim, konacno je poceo da jede palentu.Do skoro je pljuvao cim proba.Ali zato griz i dalje nece nema sanse.
Eto, ispisah vam Matijin cijeli meni i navike u ishrani user posted image

clock-img

20.10.2014, 09:47

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Mame, kako kuvate spanac bebama? Kod nas ga u kuci niko ne jede (osim mm u piti user posted image ), pa ja i ne znam kako se on sprema user posted image Rekli su mi da se u mlijeku kuva?

clock-img

20.10.2014, 10:17

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

MIRKAM ja iskreno nemam pojma,ja ga ne jedem pa nisam ni D spremala,sto je naravno moja velika greska,mama mi uze bas pre dva dana i eno ga stoji u frizideru user posted image ,prvo ga skuvaj u vodi pa onda mozes da ga pomesas sa ostalim povrcem ili mesom sta vec planiras jos da dodas i sve to umiksaj da se sjedini malo posoli i obavezno dodaj nesto zbog ukusa mozda malo belog luka ili pavlake ili kiselo mleko

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

21.10.2014, 10:53

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Hvala Doco.Neću soliti,ne solim još ništa,a pavlaka je i dalje obavezna user posted image
Nego,sad imam jedno drugo pitanje user posted image
Znam da je relativna stvar,i znam da zavisi od bebe do bebe,ali zanima me koliko kolicinski (grama) pojedu vaše bebe po obroncima.
Pitam jer moj M u poslednje vrijeme ili jakoo slabo jede ili se ubije od hrane.Do u nazad mjesec dana jeo je oko 200. gr svaki obrok.E sad,doručak recimo pojede oko 150gr,ručak oko 400 gr (dvije pune do cepa velike teglice) ,a večeru nekad 100gr a nekad i manje.Voće jede uvijek ok.Mlijeko pije takodje konstantno,ujutro i uvece po 210 ml.
Ili ima dana kad čitav dan brljavi i ni jedan obrok ne pojede više od 100-150 gr.
Koliko uopšte beba treba da jede u ovom uzrastu?
Malo sam konfuzno ovo napisala,al nadam se da ćete ipak shvatitiuser posted image

< Poruku je uredio mirkam -- 21.10.2014 10:58:15 >

clock-img

21.10.2014, 11:13

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Isteklo mi je vrijeme za uredi, a pade mi i ovo na pamet. Nije tema, al ne znam gdje bih drugo pitala.
M i dalje bljucka.Ne posle svakog ubroka i ne puno, ali desava se.
Primijetila sam da obavezno bljucne posle nekog vremena ako jede zitarice ili keks sa kravljim mlijekom, ili jogur (sa bilo cim). I to ima uzasno jak miris, kao kiselina, ne znam kako da vam objasnim.Drugu hranu kad bljucne (a to je bas rijetko) uopste nema jak miris. Je li to normalno, ili njemu smetaju mlijecni proizvodi (kravlje mlijeko) user posted image

clock-img

21.10.2014, 11:21

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Mirkam nema pravila kada zu bebe u pitanju. Secam se da je Vuk15 dana jeo kao lud a onda 15 dana nista i tako u krug. A Kosta kako kada, nekada vise, nekada manje. Ne mogu svaki dan i svaki obrok isto da jedu. Bitno je da lepo napreduje. Kosta npr. pije 150 ml mleka a ima 10 meseci. Nema sanse vise da popije. Sa prvim detetom sam gledala u gram koliko pojede a sa drugim nista. Vodim se parolomako je gladan jesceuser posted image
A sto se tice spanaca, prvo prokuvam u vodi pa pomesam sa mesom par min da se skuva. Izmiksam i to je to. Ili kada se skuva prodinstas na maslacu sa malo belog luka, mesa i sta vec kuvas. Bude mljacuser posted image

clock-img

21.10.2014, 19:30

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Teodora je danas prvi put dan provela bez kašica,jela je ono što sam ja napravila,za ručak makarone sa pavlakom za večeru krompir i piletina,nije puno jela ali počeće kad vidi da ne dajem drugo user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

21.10.2014, 23:18

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

MIRKAM ovako Dora za dorucak oko 200 gr ,rucak maksimalno 220 gr,vecera oko 200 gr i sve je to na guranje i uz starsno mucenje,mleko kako kad ne vise od 180 i to ujutru uvece uglavnom 120 retko 150,izlude me vise ovo racunjanje gramaze ja imam neke posudice koje su gravirane pa zato znam ali moracu da se oslobodim toga skorije pa nek bre jededete koliko hoce user posted image

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

21.10.2014, 23:23

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Vasa deca bas dosta jedu u poredjenju sa mini bubom u tom uzrastu :)
Dr, moj najdobronamerniji i najprijateljskiji savet, baci te posude sa gramazom, prestani da brojis zalogaje i pusti je da jede onoliko koliko hoce. Veruj mi da znam koliko je tesko, al ti pisem iz licnog iskustva bice i tebi i njoj bolje user posted image
PS Moje dete ima 2,5 godine jos uvek nije rekla gladna sam, mislim da cu slaviti taj dan user posted image

clock-img

21.10.2014, 23:25

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: milicicak

PS Moje dete ima 2,5 godine jos uvek nije rekla gladna sam, mislim da cu slaviti taj dan user posted image

ja sutra planiram da joj nista ne nudim dok ne zatrazi. Ne zanima me. Dorucak cu da joj spremam tek kad dodje da trazi i onda cu da joj spremim ono sto nece inace da jede. JAJA. Aha ja sam zla vestica

clock-img

21.10.2014, 23:32

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha
ja sutra planiram da joj nista ne nudim dok ne zatrazi.

Ovo sam ja par puta radilauser posted image
Iz iskustva najgora moguca taktikauser posted image

clock-img

21.10.2014, 23:34

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

sto?

clock-img

21.10.2014, 23:36

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Ma kakvo brojanje grama,nemoj se opterecivati sa tim..licno nista nisam htela da jedem kao beba,moji su muku mucili da me nahrane ali mi je celog zivota ostalo to u glavi kako su me terali da jedem ,to je bas bezveze...sreca mali jede mnogo bolje nego ja ,uvek je gladan,po ceo dan nesto gricka i opet ima oko 13.5 kg user posted image

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

clock-img

21.10.2014, 23:37

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisa

Ja sam ovo par puta planirala da uradim... I nisam... Nisam uspela da stisnem petlju :(

clock-img

21.10.2014, 23:38

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

sto?

Sigurno ti nece traziti da jede i sigurno nece reci ja sam gladna.
Vuk tek sada sa 4.5 godine kaze boli me stomak i onda mu objasnim da je to zato sto je gladan . A on me i dalje ubedjuje da nije a ipak sve pojedeuser posted image

clock-img

21.10.2014, 23:39

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

IZVORNA PORUKA: milicicak

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisa

Ja sam ovo par puta planirala da uradim... I nisam... Nisam uspela da stisnem petlju :(

Ja sam par puta uradila i samo se iznervirala.
Pa dal je moguce da nije zainteresovan za hranu.

clock-img

21.10.2014, 23:46

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Moja je zainteresovana samo za kocoladu user posted image

clock-img

22.10.2014, 00:28

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

sto?

Sigurno ti nece traziti da jede i sigurno nece reci ja sam gladna.
Vuk tek sada sa 4.5 godine kaze boli me stomak i onda mu objasnim da je to zato sto je gladan . A on me i dalje ubedjuje da nije a ipak sve pojedeuser posted image

user posted image Nekako sam i ja ubedjena da nece traziti. Jedan dan je od 11 prepodne znaci od uzine do 19h gladovala odnosno ne znam da li je gladovala ali nije jela NISTA!!! da vidis kako je jela u 19h. Ne zanima me. Nek joj dorucak bude u 11 kad treba uzinu da dobije pa nek misli frajla. Jako se nerviram oko hrane iskreno a ni ova metoda "svedski sto" nije urodila plodom. Sad joj je hrana stalno na ocima pa kao gric tamo gric vamo, malo krastavca, malo hleba, malo uzmem suvog grozdja, malo ovo a kad saberes oduzmes opet nije JELA!user posted image jer to sto je uzela dva koluta krastavca i parce hleba velicine mog palca ja ne smatram da je jela.

clock-img

22.10.2014, 08:53

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Znam da je off, ali prije par mjeseci smo imali situaciju sa Andreom. Elem, skuvam ja supu i skuvamo jos makarone sa junetinom. A ona obozava makarone. I tako postavim ja supu i ona skapira da se kuvaju i makarone i nece supu, i samo trazi koneeeeee, i mi fino pojedemo supu, a ona ni makac...i mi je skinemo sa stola jer nece da jede, mi rucamo a njena supa i dalje ceka. I tako se vracala za sto par puta, i cekala da dobije kone a supu odbijala, na kraju je, nakon cca 2 sata oblijetanja oko stola, pojela supu sve do zadnje kasike i onda tek rucala kone....sad vise ne probira user posted image uglavnom. AL dobro, ona je vec velika tad bila i svjesno je probirala, ove manje mozda muce zubici ili cak grlo, kad god bi Andrea odbijala da jede nesto bi je sigurno mucilo. Al tad ne bi nista ponudjeno jela user posted image

Misho, oformi joj strogo obroke, nema grickanja izmedju, to je i mene izludjivalo, moji joj daju ponesto, jos se provuce jos nesto a onda nece da ruca i tako...nema, od obroka do obroka, izmedju moze da dobije jabuku, ona otvara apetit, barem meni user posted image

< Poruku je uredio little_one -- 22.10.2014 8:54:30 >

clock-img

22.10.2014, 11:08

clock-img

World

pencil-img

4234

Znam da je off, ali prije par mjeseci smo imali situaciju sa Andreom. Elem, skuvam ja supu i skuvamo jos makarone sa junetinom. A ona obozava makarone. I tako postavim ja supu i ona skapira da se kuvaju i makarone i nece supu, i samo trazi koneeeeee, i mi fino pojedemo supu, a ona ni makac...i mi je skinemo sa stola jer nece da jede, mi rucamo a njena supa i dalje ceka. I tako se vracala za sto par puta, i cekala da dobije kone a supu odbijala, na kraju je, nakon cca 2 sata oblijetanja oko stola, pojela supu sve do zadnje kasike i onda tek rucala kone....sad vise ne probira

user posted image

to i ana uglavnom radi, jede, jede i onda ako vidi nesto drugo momentalno ostavlja ono prvo i trazi to nesto drugo, s tim sto njoj nije bitno sta je.. tako da mi obicno svi jedemo supu dok i ona ne pojede, pa onda idemo dalje.. inace, nikad je nisam tjerala da jede, stavim pred nju, pa ako hoce jede, ako nece ostavi pa jede kasnije, ne uzbudjujem se oko toga da ce biti gladna, kad ogladni potamani sve.. user posted image

a ta taktika 'svedski sto' definitivno ne pali nikad, cim ima vise izbora ne pojede skoro nista.. ili joj smuckam sve u jedno ili dajem jedno po jedno..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

22.10.2014, 23:03

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Pogresno ste me shvatili. Moja nece NISTA da jede. Nema veze sta je ponudjeno. Evo supu koju obozava danas takla nije. Rucak skoro pipnula uopste. Ne znam na cemu funkcionise ovo moje dete u poslednje vreme. Ja joj turam u usta cisto da mi se ne bi jos vise razbolela, dobra joj je krvna slika hvala Bogu jos uvek ali dokle? Zdravlje ulazi na usta. Napisala sam vec da ona NISTA NISTA nije jela od 11 do 19 uvece a u 19 uvece je jela malo, popila jogurt, uzela integralnu pogacicu i malo svezeg krastavca. Ja bila srecna kao mali majmun sto je uopste nesto jela. Ja joj ne dam da gricka gluposti ali ovih dana joj dajem da gricka brusnicu, suvo grozdje, lesnike, orase, semenke samo neka mi nesto jede a da je zdravo