cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

18.09.2014, 06:22

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Dijana user posted image vreme je ja mislim da uvedes dorucakuser posted image pa onda voce i nakon negog vremena posle voca ako hoce neka popije mleko. Jesam li ja to dobro skapirala ali deran ti spava jednom dnevno?

I mislim da treba da odviknes derana ako zaspi sa flasicom. Tj kad uvedes dorucak mislim da ce ti spavati posle toga ali ne daj mu mleko. Nama je dr rekla posle vocne uzine dok ne napune nekih 11 meseci im treba mleko jer voce nije sito, sa 11 meseci vec prilicno dobro jedu i onda im to mleko ne treba a uzina se sastoji od svezeg voca. Znaci isplaniraj tako da mu do 11tog meseca ostane flasica ujutru i uvece.

Sto se tice mleka u 2huser posted image probaj to opet za neko vreme da izbacis pa ako opet bude vriska i dreka onda opet sacekas i tako. Moja je odustala od nocnog sisanja negde oko godine. Sve je to normalno.

Inace ti je tajming obroka sjajan. Da te pohvalimuser posted image

clock-img

18.09.2014, 07:20

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

I mi cemo za par dana u ovu temicu user posted image
Ajde pogledajte nas meni koji se vec ustalio (konacno) :

05:00 mlijeko 210ml
08:30 - 09:00 dorucak (zitarice) oko 200gr
11:00 - 11:30 voce oko 200gr
13:30 - rucak (povrce+meso) oko 250gr
17:00 - zitarice oko 200gr
19:30 - mlijeko 210ml

Spava od 09:30 do 10:30 i od 14:30 do 16:00, uvece od 20:00

clock-img

18.09.2014, 07:42

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Mirkam odlican raspored vrlo slican nasem,samo sto mi ne pijemo mleko pa sam povecala kolicinu hrane/zitarica koje pravim s mlekom. Super,samo tako nastavite user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

18.09.2014, 07:57

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Hvala Serpice user posted image
A koliko smo se borili da ustalimo obroke i napravimo kakkav-takav raspored, uh!
Nego, meni se sve citi da mu je malo obroka.Ali vjerovatno tripujem, mama ko mama, svaka misli da dijete malo jede user posted image
Ja sam ga ranije kljukala na dva sata i nikako je jeo, pa sam (po savjetu nekih od vas user posted image ), malo prorijedila, da ogladni, i sad smaze sve sto mu se napravi user posted image

clock-img

18.09.2014, 08:10

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

DIJANA ja sam u tom periodu njoj izbacila mleko preko dana,ali ako hoce da pije neka ga,mojoj D je bilo mnogo pa je gnjavila sa hranom
MIRKAM slicno je kod nas malo drugacije vreme samo user posted image

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

18.09.2014, 08:13

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26963

Jel imaju vase bebe drugu uzinu? Mi imamo. ona ne pije mleko pre spavanja, nego vecera zitarice. U to vreme sam na casovima kad ona spava.Kad se probudi oko 11,tad sisa i to je to.
Ne mogu da se set__im, ali T je imala dve uzine, ali ne mogu da set__im sa koliko mesecin

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 18.9.2014 8:21:31 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

18.09.2014, 10:01

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

SANJICE Dora ima jednu i to posle prepodnevnog spavanja,popone joj dam jednu plazmu ili onaj bebeci smoki ,ali kod nas je specificna situacija zbog kiseline pa izbegavam da joj opterecujem zeludac

clock-img

18.09.2014, 10:34

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Poceo je da mi brljavi sa dnevnim mlekom zato i pitam. Znaci smem da izbacim mlekom?
A on pije ferum i dva sata pre i posle ne smem da mu dam mlecnu hranu, zato ujutru cim ustanem popije ferum i napravim vocnu kasicu. E sada ako izbacim mleko ondamogu da mu ujutru napravim dorucak a oko 11-12 h voce pa oko 14 h rucak.Moze li tako?
I sta u tom periodu moze za doricak a da nije palenta, sir, jogurt i zitarice?
Koliko pitanjauser posted image

clock-img

18.09.2014, 10:38

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

DIJO izbaci slobodno,to je moje misljenje,jer jede i drugu hranu,nama je dorucak popara,zitarice i kravlje mleko (beby king ili hipp 7 zitarica),nestle zitaricesa medom ili sljivom + kravlje mleko ili palenta,pa vrtimo u krug,uz palentu ili ove druge zitarice dajem kiselo mleko ili jogurt

clock-img

18.09.2014, 11:06

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Thanks Docouser posted image
Znam da treba promena ali nisam bila sigurna.
Od sutra dorucak palenta ili zitarice, oko 12 h voce, 14 h rucak .....a vecera onda isto kao dorucak jel dauser posted image

clock-img

18.09.2014, 11:09

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

moze isto e sad posto D muci ta jeb.. kiselina ja izbegavam da joj mesam kravlje mleko i formulu,videla sam da onda lose spava pa za veceru dajem Milupa za 8 meseci ona je sa keksom ima i coko,pa vrtim njih dve,pravila sam joj i makarone bez jaja pa umutim sa kiselim i dodam malo ABC sira to voli ali opet nocu place i podriguje,pa sam se vratila na Milupu,ti mozes sve drugo jer nema problem,samo voce izbegavaj mislim da im smeta uvece

clock-img

23.09.2014, 11:39

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Da li smem K da uvedem grozdje i cveklu? Imam lepo domace grozdje pa bi mu mali dalauser posted image

clock-img

23.09.2014, 11:40

clock-img

branki*

pencil-img

20828

cvekla mislim da moze.a,za grozdje ne znam,hoce proliv od njega...javice se jos neko..

branki

clock-img

23.09.2014, 16:20

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Da li smem K da uvedem grozdje i cveklu? Imam lepo domace grozdje pa bi mu mali dalauser posted image

Grozdje nadima pogotovo crno pazi da mu ga das pre podne da se isprducka do uvece. cveklu si smela odavnouser posted image

clock-img

23.09.2014, 16:24

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Oko 12 h je jeo vocnu kasicu i stavila sam samo 3-4 mala zrnauser posted image
Sledece cvekla i praziluk. Ja to bas polako uvodimuser posted image

clock-img

23.09.2014, 21:55

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

DIJO vec ti rekose grozdje hoce da da retku stolicu,daj ranije u toku dana,cvekla komotno,moj savet nemoj da stavis puno cvekle hoce da kasica bude kisela nece mu se svideti,znaci neko manje parce

clock-img

24.09.2014, 15:20

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Grozdje je lepo proslo ali nisam ga mnogo ni stavila. Ali posto mi K inace ima redju stolicu stavila sam i malo banane.
A kada mogu da mu dam jogobelu vocni jogurt? Secam se da je Vuk to obozavao. Imaju vocni i sa zitaricama.

clock-img

24.09.2014, 15:31

clock-img

branki*

pencil-img

20828

jesi uvela mlecne proizvode,jesi verovatno?mozes odmah.

branki

clock-img

24.09.2014, 15:42

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

daj slobodno odmah

clock-img

24.09.2014, 20:05

clock-img

mati

pencil-img

6667

Dijana ja mislim da vocni j smes da das... Mita vec jede sve, samo nezacinjeno i nezapzeno a blago posoljeno... Sa Matijo sam bas pazila sta kad i kako dajem. Sad to ide lakse

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

24.09.2014, 20:15

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Di a zasto sama ne napravis vocni jogurt,mnogo je zdraviji nego ovaj kupovni,tu svasta stavljaju,skoro mi je mladja imala opasan osip od tog vocnog jogurta.
Ja uzmem onaj grcki jogurt Dukatos,izgnjecim bananu iseckam bresku ili krusku i sve stavim u blender,mozes da dodas malo mlevenog keksa/plazme i da vidis sta je poslastica.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

06.10.2014, 10:53

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Evo nas zvanicno u ovoj temi user posted image
Mame, jel smijem M da iscijedim malo soka od nara (sipka kako se kod nas kaze user posted image )?

clock-img

07.10.2014, 05:58

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Mirkam nisam nikada cedila tako da ne znam sta da ti kazem. Javice se neko vec ko zna.
Mislila sam danas da pecem paprike, dobro ih ogulim i sa vrlooo malo belig luka da mu dam da jede. Moze li tako ili moram da kuvam paprike?

clock-img

07.10.2014, 06:23

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Mislila sam danas da pecem paprike, dobro ih ogulim i sa vrlooo malo belig luka da mu dam da jede. Moze li tako ili moram da kuvam paprike?

ooooooooooo da da mozes moja d je to obozavala, ja sam joj ranije jos uvela beli luk. dobro je da ga jedu zbog imuniteta, jes da im iz usta posle smrdi kao kamiondzijama al mi svi generalno volemo bela luka tako da nama nista to nije smetalouser posted image

clock-img

07.10.2014, 08:37

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

MiLj uvela bi ja njemu ranije nego cekali da primimo vakcinu pa nisam nista uvodila
A to se oduzilo. Nego danas paprike i lukacuser posted image