cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

13.07.2014, 08:19

clock-img

cuba juba

pencil-img

45

Pravila sam proju ( adulence objavila recept) i super je ispala. To je bila proba, tako da danas cemo imati slani dorucak user posted image a za rucak se krcka junetina sa povrcem user posted image

clock-img

13.07.2014, 21:36

clock-img

anci kv

pencil-img

3355

user posted image njam,njam
Mi smo boraniju i papriku ubacili a naravno i lubenicu

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

clock-img

14.07.2014, 18:48

clock-img

cuba juba

pencil-img

45

Ha ha Lepo je ispala proja al je mali nije hteo valjda zbog korice, potopila sam u mleko i bila je mekana al sta znam mozda je imala drugaciji ukus korica, tako da je jeo sredinuuser posted image . Nema veze, pojeo je mm... A sledeci put cu da pravim proju u plehu. Ovo je bila proba, par komada u kalupu... user posted image E a mi sutra na rucak kod mojih na punjene paprike, bez mesa... Pa cemo videti kako ce proci... user posted image

clock-img

23.07.2014, 21:30

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

zene daj te neki savet kako bih mogla da joj dajem hleb i sirni namaz ili pavlaku kad ne ume da zvace,sa cim da umiksam i kako da je podstaknem da pocne polako da zvace cisto da se navikava,inace usli smo u fazu kad jede sve slatko ,a rucak mrljavi jer je povrce i meso inace je ranije to obozavala

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

23.07.2014, 21:42

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

napravis joj pijaceuser posted image , a ne razumem kako ne zna da zvace??? Pa jesi li joj nekad dala koricu hleba ili neki keks, petit ili plazmicu i sl? Nije valjda da joj jos pasiras?

clock-img

23.07.2014, 21:51

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

A do kada se pasira? Kada se bebi daje keks ili plazma da sama zvace ili glodje?

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

23.07.2014, 21:53

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

ja sam tako uvela gluten. Dala koricu hlebauser posted image a posle sam kuvala griz. Vrlo rano sam prestala da pasiram, a imam sliku D gde sa 9 meseci opusteno jede kiflu i pije jogurt iz case (naravno ja sam joj davala jogurt a ona je jela kiflu) user posted image . Dijana nadams e da sad nisam pobrkala ali izasao vam je zubic,ne? Opusteno daj da gricka, naravno posmatraj ako odgrize prst u usta i vadi napolje, ja sam bila opustena jer bi moja D pljunula ako odgrize preveliko parce, al oprez nije na odmet. Poslednje smo savladali jabuku za zvakanje i to krivicom mm jer je on paranoisao za jabuku pa sam eto tu popustila ali sam stalno tvrdila da pravi debila od deteta time sto joj ne da da grize jabuku. Sta mislite sta je u vrticu uzina??? Sigurno nije mango

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 23.7.2014 22:01:50 >

clock-img

23.07.2014, 22:39

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26963

Pre neki dan sam dala Sofiji da gricka mladi sir i bas je lepo savladala. Naginje se da vidi da li ima josuser posted image Tako da cu mekanu hranu da joj dajem da zvace, jer ima dva zubica. A sto se tice plazme i hleba nekako me je strah. Sacekacu jos koji zubic da dobije.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

clock-img

23.07.2014, 22:41

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

user posted image hihih...iskreno nema to veze sa zubima, moja D nije imala nijedan zubic pa je "sisala" plazmu i koricu. A njen drugar je poceo da zvace jos pre nje, ona je vec imala tri zubica ja sam joj jos uvek gnjecila i kaze mi njegova mama ma ja njemu ni ne gnjecim povrce sve on to meni zvace, kaze jede i lazanje bez problemauser posted image i to bez ijednog zuba ahahah...Desnima oni sve to stisnu i muljaju u ustima.

clock-img

23.07.2014, 22:41

clock-img

superm

pencil-img

3244

Sanjice, dva zubica je premalo za zvakanje. Ja bih jos sacekala.

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

23.07.2014, 23:08

clock-img

anci kv

pencil-img

3355

sanjice,dunda sa punih 11 meseci još nema zubića ali zato plazmu i koricu hleba istopi ili šta već joj uradi i uživa u tome. Nekad joj dajem i gnječeno,mulja po ustima,duže nam traje klopanje ali uživa
Voće joj već odavno dajem sitno iseckano. Samo još imamo problem jer gospođica čistunica neće sama da uzima hranu

< Poruku je uredio anci kv -- 23.7.2014 23:10:18 >

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

clock-img

23.07.2014, 23:27

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26963

Mislim da sa Sofijom necu imati problem oko toga. Ona mi otima kaasiku.user posted image Teodora i dan danas se gadi ako treba nesto rukicama od hrane da uhvati. Ne daj Boze da se isprlja. Mozda sam ja nekim delom kriva.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

clock-img

24.07.2014, 07:19

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

ima dva zubica,dajem koricu hleba to glodje i ako otkine deo pljune nece da zvace,probala par puta da joj dam kasicu sa malim komadicima cisto da zvace ali nema pojma pljuje nece,zato i pitam,evo dala sam joj neki biskvit za bebe iz Svice poslala sveki,malo je glodala i bacila nece da zvace

clock-img

24.07.2014, 08:00

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Mislim da sa Sofijom necu imati problem oko toga. Ona mi otima kaasiku.user posted image Teodora i dan danas se gadi ako treba nesto rukicama od hrane da uhvati. Ne daj Boze da se isprlja. Mozda sam ja nekim delom kriva.

hahah e ovo ne mogu da zamislim. D je ruke stalno imala u hrani od starta. Rukama gnjecala hranu da proveri teksturu, pa kad smo krenule da vezbamo da jede prsticima davala sam joj kukuruz, a on joj bezi pa se ona zanima i zanima. Sa 9 meseci je dosta stvari jela sama. Prstima i nema problem, pa i sad kad se smori od kasike uzme prstima da jedeuser posted image .

Drkristal mislim da si trebala ranije da pocnes da joj gnjecis pa polako na parcice. Ima dece koja ne zele da zvacu jer su navikli na blendano. Bas sam gledala neku emisiju gde pedijatar kaze od 4tog meseca cvrsto i blendano a od 6 vec gnjeceno a od 8 parcici bez obzira da li ima dete zube ili neuser posted image . Kaze deca danas imaju katastrofa zube jer su navikla na mekanu hranu (mada nije objasnio kako to skodi zubima nije mi jasno) i imaju lose navike u ishrani jer roditelji preteruju i dugo blendaju hranu pa deca nece da zvacu.

Mislim da je pocahontas imala taj problem sa svojom devojcicom, dugo joj je blendala i pasirala pa je bio problem u vrticu jer nije znala da jede pa se zagrcnjavala. Ko sto ja uvek kazem ne treba od dece praviti debileuser posted image , sposobni su oni samo se mi bojimo. Mene nikad nije bio strah a mm sav prebledi ako se D zagrcne i od vode hahahaha... Al dobro i mi se nekad zagrcnemo.

clock-img

24.07.2014, 22:13

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

ma slazem se u potpunosti,nego me izludjuje sto je toliko tvrdoglava ostace gladna ali ce isterati svoje user posted image

clock-img

01.08.2014, 22:48

clock-img

anci kv

pencil-img

3355

e imamo mali pomak, dunda je počela juče da uzima hranu iz tanjirića ali pažljivo prebira,pa zagleda. Ne daj bože nešto da padne na plato hranilice,odmah leti na pod.

clock-img

25.08.2014, 11:36

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26963

Mi zvanicno pripadamo ovoj temi. Poceli smo sa gnjecenjem i dobro nam ide.

clock-img

07.09.2014, 15:20

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

zene jedno pitanje pravila sam vec par puta Dori makarone (bez jaja) pa ih malo ublendam sa kiselim mlekom ali se nekako stvrdnu ,budu zvakaste pa ih dora zvace pola sata,imate li ideju kako da ih napravim da budu malo mekse

clock-img

07.09.2014, 15:30

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Teodora voćne kašice sa komadićima žvaće a kad normalnoj hrani ima i najmanjih komadića odma kao da će povratit,baš izmišlja.A inače jela bi 15 puta dnevno,kad god joj nešto dam ne odbija user posted image

clock-img

09.09.2014, 21:41

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Doco, ja makarone baaaas dobro skuvam (prekuvam) i super se izblendaju. Doduse ja ih dajem sa povrcem i mesom, mozda to ima neke veze user posted image A mozda je i do makarona, znam po nama kad kuvam, neke su nedaj Boze koliko god i kako god ih kuvala. Probaj neku drugu vrstu.

clock-img

09.09.2014, 21:45

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

ja dala Dori malo belanceta jutros nije bilo reakcije user posted image

clock-img

17.09.2014, 07:43

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26963

Nama je ostao pasulj za uvodjenje, citrusno i crveno voce. To cu naravno sacekati.
Moja mama skoro kad je bila, dala je Sofiji supu sa knedlama. Znaci da je uvedeno belance. Teodori sam uvela malo pre vakcine mmr. Sad sta je tu je. Ona sve jede. Ne birka.

clock-img

17.09.2014, 16:16

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

SANJICE user posted image nama ostalo jedino kikiriki ,bademi i tako to,ali sa tim cu dosta sacekati jer smo muz i ja alergicni na to pa se plasim da nije i D

clock-img

17.09.2014, 23:14

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

I mi od danas pripadamo ovoj temiuser posted image
Trenutno nam meni izgleda ovako:
06h mleko
08:30 voce
11 h mleko ( spavanje)
14 h rucak ( meso + povrce)
17 h mleko
19:30 zitarice ili palenta, jogurt, sir
21 h mleko
02 h mleko

Ovako nam trenutno izgleda dan sto se tice hrane. Ne bas u minut ali pisala sam okvirno pola sata gore-dole.
Da li i sta treba da menjam?
A ovo nocno mleko nema sanse da izbaci, vriska do neba.

clock-img

17.09.2014, 23:21

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26963

Dijana ja bih izbacila mleko pre spavanja. Dorucak da bude slan, voce, rucak i ostalo bih ostavila.