cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

22.11.2013, 09:53

clock-img

viktori

pencil-img

998

e moje dete jutros nije hteo da ustane inace je ranoranilac, pa nije hteo da siki, samo se nasmejao kad sma ga ponudila pa je posle bio za. Nije hteo projice, nije hteo kajganu i to sma mu stavila ulje repice jel moze da se greje da mu ne bude suvo ma kakvi. Al zato je hteo bananu i ceo jogurt i to iz keramicke soljice za kafu! Al mu je dorucak!

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

clock-img

22.11.2013, 09:58

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Hehe ma sta te briga njemu se to jelo i kraj...moja za dorucak jabuka cimet griz...e da pitala si me za cimet ja ga bas bas maalo stavim ali i tako se oseca...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

25.11.2013, 12:13

clock-img

viktori

pencil-img

998

mamike? jel dajete bebi od 11 meseci isti dan jaje i meso?

clock-img

25.11.2013, 13:42

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Ja sam davala, na primer ujutru joj dam kajganu, a onda za ručak nešto sa mesom, jer bez mesa slabo šta jede.Ništa joj nije bilo, ali ne radim to svaki dan.

clock-img

29.11.2013, 10:18

clock-img

lokica77

pencil-img

518

e uvedosmo i belance, mislim jela je ona kroz pite i projice, ali smo sad pravili kajganu sa celim jajetom,
danas cemo za dorucak przenice sa mladim sirom,
rucak sarmu sa pire krompirom samo ne znam da li da joj dam i kupus ili samo meso iz sarme. Kad ste vi uvele kiseli kupus?
za veceru cemo 8 zitarica sa kruskom

Ako ne ide po planu, ide po sudbini...

clock-img

29.11.2013, 10:24

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Za dorucak 5corn(alnatura)jogurt i banana
Rucak pilav sa batacicima i integralnim pirincem
Za veceru hmmm jos uvek ne znam sta cu...zene sta dajete sve za veceru?

clock-img

29.11.2013, 11:46

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Ja sam mojoj za doručak dala hleb sa pavlakom i malo pilećih prsa, sad će užina - jabuka, za ručak belo meso sa povrćem a za večeru proja sa jogurtom...
Adulence i ja sam sad počela svašta da izmišljam, sve se vrti u krug, dosadilo i meni a kamoli njoj...user posted image

clock-img

29.11.2013, 13:18

clock-img

World

pencil-img

4234

Kako pravite prokulice?

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

29.11.2013, 13:30

clock-img

2002m

pencil-img

2595

sinoc sam pekla projice,Iva je smazala 1 celu sa jogurtom e sad posto u njih idu cela jaja,da li se to vazi kao da sam joj uvela belanceuser posted image

clock-img

29.11.2013, 13:35

clock-img

serpica

pencil-img

8707

IZVORNA PORUKA: 2002m

sinoc sam pekla projice,Iva je smazala 1 celu sa jogurtom e sad posto u njih idu cela jaja,da li se to vazi kao da sam joj uvela belanceuser posted image

da,cim je celo jaje onda se smatra da je i belanac u igri,ako nema reakcije za par dana onda je sve ok,a bice sigurno ok.Nisam videla kolika je beba? Ja sam mojim curicama davala otprilike sve sem glutena,kravljeg mleka,belanca i meda,to smo uveli tek posle godinu dana,kravicu posle 18 meseci,med posle dve godine,a recimo kikiriki koji je veliki alergen ja mislim veci od bilo kojeg a ima ga skoro u svakoj grickalici,mi smo probali tek oko 3 rodj,ustvari verovatno i ranije a da nisam ni znala.

< Poruku je uredio serpica -- 29.11.2013 13:36:31 >

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

29.11.2013, 13:44

clock-img

2002m

pencil-img

2595

hvalauser posted image
za dve nedelje punimo godinicuuser posted image ruckala je nedavno i kiflice na jednom rodjendanu i nije bilo reakcije,znaci polako smo uveli belance.Mada sam i planirala da joj uvedem pre MMR vakcine.

clock-img

29.11.2013, 14:11

clock-img

viktori

pencil-img

998

jel vasa deca jedu paprike i koje? ja skuvala sa povrcem baburicu belu jel moze to da pojede?

clock-img

29.11.2013, 14:13

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Iva jede papriku i jela je dosta crvene.silje,mada sme i baburu zasto ne bi...

clock-img

29.11.2013, 16:24

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Isto i mi za papriku..više joj ne skidam ljusku, sem ako se sama odvoji..nemamo problem

Enyoj the silence!

clock-img

29.11.2013, 18:10

clock-img

viktori

pencil-img

998

jel jos dajete sve na 3 dana?

clock-img

29.11.2013, 18:18

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Aha user posted image bar ja

Enyoj the silence!

clock-img

29.11.2013, 18:31

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Ja i sad dajem na tri dana sta god novo smislim..user posted image ..

clock-img

29.11.2013, 18:46

clock-img

viktori

pencil-img

998

tako lose ima voca i povrca da nemam vise ideja sta da mu dajem

clock-img

29.11.2013, 19:30

clock-img

viktori

pencil-img

998

da ne ostanem duzna odgovor adulencetu zasto pitam za papriku
mojoj drugarici (beba je manja od n 15 dana) je pedijatar rekla paprika posle prvog rodjendana i to bela prvo (to je valjda babura jer ja ne znam za drugu a da je bela user posted image )
zato sma pitala da li vi dajte jer kao sto rekoh toliko je slab izbor da je to uzas...pocecu da mu kupujem zaledjene povrcke iako nisma planirala

< Poruku je uredio viktori -- 29.11.2013 19:33:35 >

clock-img

29.11.2013, 19:33

clock-img

Žapkić

pencil-img

1792

Viktori, ja mislim da ti je rekla da daješ belu (tj. žutu) papriku, jer se bebma crveno voće i povrće ne daje pre 12 meseci

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

29.11.2013, 19:34

clock-img

viktori

pencil-img

998

nije meni rekla vec mojoj drugarici za njenu bebu...
stvarno? a kako se daju visnje i tresnje npr? to je crveno

clock-img

29.11.2013, 19:37

clock-img

Žapkić

pencil-img

1792

Pa, ne znam-ja nisam davala, a sve po preporuci pedijatra. Ništa što je crveno nisam joj davala pre prvog rođendana... Doduše, ja sam sačekala još malo posle toga... I nikada nije imala alergijske reakcije ni na šta.

clock-img

29.11.2013, 19:46

clock-img

viktori

pencil-img

998

pa znas sta iskreno ja njima nista ne verujem jer bas umeju da lupe...
npr ne daje se mkeo, ne daje se crveno, ne daje se belance (i milion drugih sa necim se slazem sa necim ne)al zato slobodno dajte plazmu, hleb sa kvascem...mislim koja je tu logika pa zar mu nije zdravije domace visnje sa drugim vocem nego glupa plazma e da vi vidite gde se taj keks pravi pa ni vi je ne bi vise jeli...muka mi je jos uvek a nekada sam je bas volela...

clock-img

29.11.2013, 19:51

clock-img

Žapkić

pencil-img

1792

Ne znam šta bih ti rekla... Samo znam da je naš pedijatar moja jako dobra prijateljica, sa dugogodišnjim stažom i nikada ništa nije lupila, jer , sve ima svoje...
Ja sam je, veruj mi, u svemu apsolutno slušala i hvala Bogu, dete mije za 4 godine samo 3 puta bilo prehlađeno, a o alergijama ni ne razmišljam. A ima dece njenog uzrasta kojima su majke davale npr. jagode kao bebama, pa sad svakog proleća , čim pojedu jagodu-odmah buknu i sve im izađe alergija...
Opet, to je sve individualno i zavisi od deteta, do deteta, a i sve je stvar imuniteta...user posted image

clock-img

29.11.2013, 19:54

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Viktori kad sam ja pitala pedijatra sta se promenilo za tri godine,sa starijom je moglo jedno a sa mladjom drugo,on kaze da se upravljaju po svetskoj zdravstvenoj organizaciji i kad oni izbace statistiku koliko se npr.povecao broj obolele dece,ovi nasi odmah pomeraju granicu.Moja starija je mogla kravlje mleko i pre 1.rodj, a mladja ne..a to sa vockama je valjda sto recimo jagode izazivaju alergiju pa se preporucuju kasnije a za visnje i tresnje mi stvarno nije logicno.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."