cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

20.11.2013, 10:50

clock-img

viktori

pencil-img

998

kako mislis jaje na oko? to ej ono kad ostane polu zivo da umaces hleb (al ga opisah) moje omiljeno inace
i da koliko stavljas cimeta

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

clock-img

20.11.2013, 11:06

clock-img

Sandra_n

pencil-img

596

Kada ste pocele bebama da dajete przeno jaje

clock-img

20.11.2013, 11:08

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Ja sam mojoj počela da dajem sa punih 10 meseci, kao kajganu, na oko još nisam davala.

clock-img

20.11.2013, 15:34

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Mi smo prvu przenu hranu probali sa nekih godinu dana, sve smo samo kuvali...cak sam pocela i da dinstam tek s godinu dana...a jedino sto i sad przeno jedemo je kajgana i to je to...ne smatram da je przeno dobro ni za odrasle a kamoli za njihove male stomacice...tako da sto vise mozemo izbjegavamo przeno a i pohovano.

clock-img

20.11.2013, 15:39

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Pa na oko alibga isprzim sa obe strane pa ne bude zivo...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

20.11.2013, 15:42

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Ja isto samo przim jaje, nisam joj nijednom meso przila nekako mi rano. Ribu sam skoro pa przila ajd tako da kazem (isto je uvaljala u brasno i malo zauljila i stavila u foliju u rernu tako da to valjda dodje przeno ali meni riba nije lepa kuvana tako da je na sve nacine u rerni ok i pekli smo ribu na rostilju). Ja gledam da jede kuvano, supice, corbice pogotovo zbog kakenja i lakseg varenja.

clock-img

20.11.2013, 16:02

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Pa i mi przimo samo jaje..sve ostalo je kuvano ili peceno u kesi bez ulja...ili sa malo maslinovog...

clock-img

20.11.2013, 16:18

clock-img

nina26

pencil-img

3303

Adulence, daj taj cuveni recept za projiceuser posted image

a kako pravite griz sa mlekom? jel umesto vode stavim mleko, ili dodam i malo vode?

a kacamak?priznajem ,ljakse sam ne znam kako se pravi, znam samo da ide kukuruzno brasno user posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

clock-img

20.11.2013, 17:16

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Ja griz sa full mlekom pravim
A kačamak by Torbica...na 100ml vode ide jedna supena kašika palente (ja ubacim u malo butera ili maslinovog ulja)
Ja sve to u hladnu vodu pa na šporet i kad krene da vri mešam minnut dva, poklopim i sklonim i kako se hladi postaje gušće..
Dajem joj palentu sa kajmakom ili abc sirom, jogurtom, pavlakom
A adulence nek turi recepatuser posted image

< Poruku je uredio jole82 RR -- 20.11.2013 17:17:09 >

Enyoj the silence!

clock-img

20.11.2013, 17:28

clock-img

nina26

pencil-img

3303

a pa to je vama kacamak?user posted image pa tako i ja pravim, ali ne zovem to kacamakuser posted image

znam da je kacamak sa kukuruznim brasnom, recices mi pa i palenta je od kukuruzauser posted image

clock-img

20.11.2013, 20:39

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Eh da,ja se sad setila da sam dunji dala i moče da jede.

clock-img

20.11.2013, 21:04

clock-img

adulence

pencil-img

7314

3-4Jaja
Solja kisele vode(Neko umesto kisele stavi solju mleka)
Polasolje ulja
Prasak za pecivo
300g sira
Solja psenicnog
Solja kukuruznog brasna
Sve umutite ja mutim ovim redosledom i u zagrejanu rernu...mnogo je lako i ukusno...mi veliki jedemo istu ovu proju sa seckanim maslinama,nekad slaninicom...ma sto kombinacija...uzivajte

clock-img

20.11.2013, 22:50

clock-img

viktori

pencil-img

998

da da to je taj recept. user posted image user posted image

clock-img

21.11.2013, 01:29

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

I ja pravim kao adulence,osim sto umesto sira stavim dve solje jogurta i ponekad ubacim praziluk,prethodno malo proprzen,,bude njam..

clock-img

21.11.2013, 14:08

clock-img

nina26

pencil-img

3303

hvala Adulence, pravicu vecerasuser posted image

Sanci, nije lose ni to sa prazilukom, probacu i taj kombinejsonuser posted image

clock-img

21.11.2013, 16:01

clock-img

nina26

pencil-img

3303

Adulence, super je ispalouser posted image

clock-img

21.11.2013, 16:34

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Ninci bas mi je drago...ljubimo vas...

clock-img

21.11.2013, 20:31

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

eh da samo jedna informacija za Jole. Ja sam Dunji dala eto narandzu i kivi ali se nasa dr ne slaze da se bebama mladjim od godinu dana daju citrusi. Ja sam joj dala kivi zbog stolice a narandzu zbog vitamina C, malo da poveca unos jer je slinava. Eh sad sigurno joj necu davati redovno tj danas vec nisam i necu u nekih narednih par dana pa onda opet mozda malo. Askorbinska kiselina tj vitamin C je bas razarajuca za njihova creva. A i vidi se po Dunjinoj stolici. Znaci nije je mucio stomak ali po stolici se vidi da joj je bilo jako

clock-img

21.11.2013, 22:12

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Ja sam limun i pomorandzu uvela bas kasno ,oko 14-tog meseca,iz razloga sto je MiLj navela,odprilike,,kivi nisam uopste i mislim da i necu dok malo ne odraste,citala sam da je vrlo jak alergen a sestrina prijateljica je odjednom dobila takvo gusenje od njega a pri tom ga zena normalno jede godinama,uopste ne znam kako je to moguce,,tako nesto sam citala za med ali za kivi ne,,ipak pricekace..

clock-img

21.11.2013, 22:40

clock-img

nina26

pencil-img

3303

Ja bas kupila danas kivi, pa sam htela sutra da joj damuser posted image Probacu malo da joj ubacim pa da vidim kako ce da reaguje, sobzirom da nam je nar napravio dar maruser posted image

Ljiso, i nama je prvi pedijatar rekao citrusi ne pre godinu dana, s'druge strane, opet ja o mojoj drugarici, ali eto, njoj je dr rekao da moze, i ona daje detetu tipa od 5,6muser posted image

clock-img

21.11.2013, 22:47

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Moj šef je alergičan na kivi i na jednoj proslavi je istom kašikom sipao ženi voćnu salatu(u kojoj je bilo kivija) i sebi zagrabio neku baklavu..i umalo čovek nije umro od gušenja..pa eto ima i toga...Znao je da je alergičan al mu nije palo napamet da može tako dramatično da bude samo što je kašika bila u voćnoj salati...
Ne želim nikog da plašim , samo se nadovezujem na sanchy priču...i da ne idem više u OFF

Enyoj the silence!

clock-img

21.11.2013, 22:49

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Pa da, meni je pedijatrijska sestra rekla da dam Dunji zbog tvrde stolice ali bez semenki

clock-img

21.11.2013, 23:33

clock-img

viktori

pencil-img

998

ja sam astmaticar i imam alergije sto na hranu (osip, nadujem se...), sto inhalacione, pa sma to rekla pedijatru al ona kao nema to veze...al sma ja opet jako obazriva. evo drugi dan mu dajem kravlje mleko u grizu i gledam ga kako spava na stomaku odjednom pa se tripujem da nije tesko njemu to pa se greje...otkud znamuser posted image

clock-img

22.11.2013, 07:32

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Ja nemam pojma sta danas da spremam...uhhh bas sam bez ideje....

clock-img

22.11.2013, 09:51

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

ja sam juce karfiol zaliven jajima i pavlakom sa malo brasna i zapecen u vatrostalnoj ciniji u rerni. Dunja je to jela a ja samo meni mm ispekla jos po batak i karabatak u tiganju na brzaka.
Danas cu kokosiju supicu, krompir pire i sos. Tako da ce biti sos supa meso hihihi...njam njam