cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

15.11.2013, 10:54

clock-img

little_one

pencil-img

4663

A vidis ja sam boraniju (mahune) dala jos sa osam mjeseci i obozava ih...a pasulj joj nije prijao..od par kasika samo corbice je imala takve gasove citavu noc i citavu noc stenjala...a s obzirom da ona jako dobro i mirno spava, dalo se zakljuciti od cega je...sad kad sam joj nanovo "uvela" proslo je odlicno...

Mama micki dobro nam dosla! Dodji nam i u druge teme malo...razgovori mama npr user posted image

clock-img

15.11.2013, 11:00

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Hvala LOuser posted image
Hoću sigurno, samo da sve "pohvatam"

clock-img

15.11.2013, 11:22

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

za dorucak sam joj pravila ladnjacu ili hladnjacu ili kako bosanci kazu ljevacu hihih...super je prosla naravno s jogurtom. Ja se setila da je moja baka to pravila nama pa rekoh ajd i ja njoj. Za dalje nemam pojma sta cu. Nesto cemo sigurno hihih..iskreno danas sam u fazonu neka sisa samo da ne moram da kuvam jer me ubi stomak al mora dete da jede. Jao samo kad malo poraste pa ce biti "lovacka" sta se ulovi u frizideru hahaha...

clock-img

15.11.2013, 11:24

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Misoho sta je ladnjaca?

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

15.11.2013, 11:29

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

ma zamesi se testo malo gusce nego za palacinke i dodas ulje u njega, a mozes i da podmazes tepsiju (zavisi kakvu imas i da li se lepi) i to lepo ispeces u rerni. To ti je sirotinjska varijanta. Neke babe su u to dodavale kao i u carsku proju raznorazne povrcke tipa paprike i sta ti ja znam ali ja najvise volem ovu obicnu. Okrajci su mi omiljeni

Seticu se ja jos nekih "sirotinjskih" ili ti starih jela hihihi..samo treba malo da promuckam glavom sta je nama baka sve pravila

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 15.11.2013 11:33:03 >

clock-img

15.11.2013, 12:45

clock-img

World

pencil-img

4234

Mi smo juce pojeli cijelo jaje, zumance i bjelance zajedno. Nekoliko puta dosad sam joj dala nesto sa cijelim jajetom tipa pogacice, rezanci i sl. a sada bas jaje. Probacemo opet danas i sutra, mislim da nece biti reakcija. user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

15.11.2013, 15:18

clock-img

viktori

pencil-img

998

Svaka cast mamike kako ste napredne a bebani klopaju. Mi smo jedino napredni bili u grasku i boraniji sa 6 meseci! jer smo imali sveze u nasoj basti. Ne voli ih bas, pogotovu grasak.
Kako smuckate kajganu ajd dajte neku ideju...nesto nije hteo...

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

clock-img

15.11.2013, 15:39

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Viktori pomijesaj sa kasikom sira ili neceg slicnog pa probaj..moja cura voli sa sirom...

clock-img

15.11.2013, 16:08

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

mi imamo problem evo vec za svaki obrok ona hoce i nesto mlecno ustvari da preciziram nece da jede ako nema jogurt da zaliva sa njimuser posted image . Sta da radim? Mislim ne valja bas da se preteruje s bilo cim. Al ona ga pretera sve se nadam da je faza

clock-img

15.11.2013, 17:24

clock-img

World

pencil-img

4234

viktori, ja pravim kajganu tako sto pomijesam jaje sa pavlakom ili kajmakom, pa stavim u tavicu sa malo maslinovog ulja i stalno mijesam da se slucajno ne napravi korica jer onda nece da pojede... to ti ispadne bas onako mekano.. i da se nadovezem na MiLJ, cesto nece da pojede dok ne ubacim jogurta ili pavlake (dodatno, nakon sto se ispece) pa pomijesam.. ima i ona faza kad slanu kasicu nece ni da primirise ako ne ubacim nesto mlijecno.. trudim se da joj ne mijesam mlijecno i meso, ali kad zapne pa nece onda ubacim, sta da radim.. i sta god jede i pojede, uvijek moze jos koja kasicica jogurta ili kiselog mlijeka, to ne odbija nikad.. to joj dodje nekako kao da zasladi, mislim da ne moze pretjerati, valjda znaju bebe kad im je dosta?

clock-img

15.11.2013, 19:13

clock-img

viktori

pencil-img

998

Hvala zene na savetu. On zaista veliku kolicinu pojede. Ne bismo mi to ni primetili da nije zena oko nas koje imaju decu. On bi svuda al svuda pavlaku, al mislim da je World bas to sto si rekla ta "korica" koja se napravi. Probacu tvoj recept i mogu to na obicnom ulju jel da? Imam samo ono devicansko sto ide u salate.

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

clock-img

15.11.2013, 19:37

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

Mi više ne pripadamo ovde, ali još uvek nismo dosta namirnica uveli, jer mi prosto ne padnu na pamet pa onda ovde kupim ideje. Npr. nisam mu još uvela pasulj, ali i za nas ga baš retko kuvam u poslednje vreme pa se ni ne setim. Grašak sam uvela sa, hmmm... 9 meseci valjda, i obožava ga. Boraniju isto tad otprilike. Kupus sam uvela sa 10 meseci i baš ga voli (obično mu spremim sa junetinom, šargarepom i u to sipam malo tomatina, obožava). Belance sam prvi put dala sa 11,5 meseci kroz proju, pa onda po malo kroz kašice sa povrćem dok nismo stigli do celog, neko veče je već jeo običnu kajganu, sa sirom. Ribu je probao jednom kad smo mi jeli i od tada nisam dala, a trebalo bi već da je normalno jede. Ni citruse još nisam dala i verovatno neću skoro, opet je po malo počeo da mu se vraća ekcem, a pošto mm ima ekcem koji mu se uvek pogorša od citrusa, neću da rizikujem. Sada dodajem i po malo soli, od začina ubacujem peršun, bosiljak, mirođiju, vlašac, cimet, zavisi šta spremam...
Tek skoro sam mu uvela i četvrti čvrst obrok, večeru, i primetila sam da sada mnogo bolje spava i kasnije se budi (ipak popije još malo mleka pred spavanje). Žvaće odavno sasvim dobro, dam mu parče pite u ruku i on to sve lepo smaže k'o veliki user posted image . Počela sam da ga navikavam na običnu čašu/šolju i dobro mu ide (mislim da ćemo preskočiti fazu sa trening čašom sa piskom, što bi bilo super). Sada ujutru sisa, posle toga doručkuje, pa spavanje, onda ide ručak, tada ja dođem po njega sa posla, onda kao nešto malo sisa, obično tad kratko odspava, pola sata max, pa večera, kupanje, malo sisa i popije još oko 120ml Humane junior, i spavanjac.
Inače, imam problem sa mojom mamom, ona ima ogroman strah da mu da bilo šta što nije izmiksano do neprepoznavanja, a kod nje jede doručak i ručak. Ne znam kako da je ubedim da on sasvim lepo žvaće, ona se plaši da će da se udavi user posted image Vikendom kad je kući, dajem mu da jede sve što i mi jedemo, naravno manje začinjeno, i sasvim malo izgnječeno, a meso iseckano, i nema nikakvih problema.

clock-img

15.11.2013, 20:50

clock-img

World

pencil-img

4234

Probacu tvoj recept i mogu to na obicnom ulju jel da? Imam samo ono devicansko sto ide u salate.

i ja pravim na ekstra djevicanskom, nije to neko silno przenje na jakoj vatri tako da lijepo ispadne.. samo ga na laganoj vatri izmijesas dok se ne zgusne u kajganu...

clock-img

16.11.2013, 11:44

clock-img

Sandra_n

pencil-img

596

Kada ste pocele bebama da dajet przenu ili pecenu hranu? I hranu sto sadrzi zacine ulje so itd? Moj bebac ima 9 meseci ali mu i dalje samo kuvam i ne ubacujem nista pd zacina.Par puta sam mu dala malo bureka,proje ali vrlo malo dala sam mu i domaci kajmak koji u sebi ima soli

clock-img

16.11.2013, 11:52

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Sandra ako mene pitaš, možeš bebi dati skoro sve ali umereno i postepeno. Ja sam od devetog meseca počela maleckoj da dajem hranu koju spremam za nas samo joj odvojim dok ne začinim...začini kao što su biber, aleva i slično...soli po malo, a ulje isto tako, mada mi koristimo više maslinovo ulje nego suncokretovo.
Probaš...daš malo pa ako je sve ok što da ne.

clock-img

16.11.2013, 22:08

clock-img

World

pencil-img

4234

Ja jos ne zacinjavam hranu nicim, sve ide neslano i bez zacina.. Przeno jedino jede jaje, mada ni ono nije bas skroz przeno, vise je dinstano.. Peceno je jela neke pogacice, od prije mjesecak dana, ali ih je vise grickala nego sto je pojela konkretno...

clock-img

17.11.2013, 08:14

clock-img

mama micki

pencil-img

910

World tako sam i ja sa prvim detetom, a sada sam dosta opuštenija, ne dajem masno, zaprženo i jako začinjeno, od začina malo soli, peršun, mirođija...ne stavljam vegetu, alevu, biber...onako da bude blago, ali ukusno.

clock-img

17.11.2013, 08:17

clock-img

adulence

pencil-img

7314

I ja istto ne dajem jako masno,zaprzeno i prezacinjeno,jer ni mi tako ne jedemo,sve ostalo joj dajem vec je velika...jede isto sto i mi...

clock-img

17.11.2013, 10:38

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Moje prase juče jelo bolonjeze s parmezanom a stavila sam i malo bosiljka i origana..i toliko se oduševila da mi je na kraju otela činiju i počela da je liže user posted image

Enyoj the silence!

clock-img

17.11.2013, 10:40

clock-img

adulence

pencil-img

7314

He he i iva voli bolonjeze...danas ima potaz corbu...i uz to ima i pilav...

clock-img

17.11.2013, 14:07

clock-img

nina26

pencil-img

3303

IZVORNA PORUKA: viktori

Hvala zene na savetu. On zaista veliku kolicinu pojede. Ne bismo mi to ni primetili da nije zena oko nas koje imaju decu. On bi svuda al svuda pavlaku, al mislim da je World bas to sto si rekla ta "korica" koja se napravi. Probacu tvoj recept i mogu to na obicnom ulju jel da? Imam samo ono devicansko sto ide u salate.

Vik, najmeksa kajgana koju sam ja jela je jako jednostavna, na malo margarina, ubacis umuceno jaje sa malo mleka, to ga omeska, i ne przis kajganu do besvesti da se uhvati ta kora, nego dovoljno je oko 5 min, mesas je stalno, i boja treba da joj bude lepa zlatnauser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

clock-img

17.11.2013, 14:37

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Moje dete danas pojelo potaz corbu i umeato pilava pojela je moju sarmu...heheh...
Ninauser posted image

< Poruku je uredio adulence -- 17.11.2013 14:38:08 >

clock-img

17.11.2013, 14:39

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Ninauser posted image ..ja danas spremam bolonjeze i M:voliiuser posted image

clock-img

17.11.2013, 14:46

clock-img

2002m

pencil-img

2595

user posted image bravo za Ivu,ona bas voli da klopa.
danas joj nisam posebno kuvala rucak,ruckala je isto sto i miuser posted image pilecu supicu,pire,belo meso a paradajz sos bas i nije nestouser posted image

clock-img

17.11.2013, 14:49

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Jao jeate voli sve ali ju je jako tesko nahraniti sada...sve joj je prece od jela...