Mi više ne pripadamo ovde, ali još uvek nismo dosta namirnica uveli, jer mi prosto ne padnu na pamet pa onda ovde kupim ideje. Npr. nisam mu još uvela pasulj, ali i za nas ga baš retko kuvam u poslednje vreme pa se ni ne setim. Grašak sam uvela sa, hmmm... 9 meseci valjda, i obožava ga. Boraniju isto tad otprilike. Kupus sam uvela sa 10 meseci i baš ga voli (obično mu spremim sa junetinom, šargarepom i u to sipam malo tomatina, obožava). Belance sam prvi put dala sa 11,5 meseci kroz proju, pa onda po malo kroz kašice sa povrćem dok nismo stigli do celog, neko veče je već jeo običnu kajganu, sa sirom. Ribu je probao jednom kad smo mi jeli i od tada nisam dala, a trebalo bi već da je normalno jede. Ni citruse još nisam dala i verovatno neću skoro, opet je po malo počeo da mu se vraća ekcem, a pošto mm ima ekcem koji mu se uvek pogorša od citrusa, neću da rizikujem. Sada dodajem i po malo soli, od začina ubacujem peršun, bosiljak, mirođiju, vlašac, cimet, zavisi šta spremam...
Tek skoro sam mu uvela i četvrti čvrst obrok, večeru, i primetila sam da sada mnogo bolje spava i kasnije se budi (ipak popije još malo mleka pred spavanje). Žvaće odavno sasvim dobro, dam mu parče pite u ruku i on to sve lepo smaže k'o veliki . Počela sam da ga navikavam na običnu čašu/šolju i dobro mu ide (mislim da ćemo preskočiti fazu sa trening čašom sa piskom, što bi bilo super). Sada ujutru sisa, posle toga doručkuje, pa spavanje, onda ide ručak, tada ja dođem po njega sa posla, onda kao nešto malo sisa, obično tad kratko odspava, pola sata max, pa večera, kupanje, malo sisa i popije još oko 120ml Humane junior, i spavanjac.
Inače, imam problem sa mojom mamom, ona ima ogroman strah da mu da bilo šta što nije izmiksano do neprepoznavanja, a kod nje jede doručak i ručak. Ne znam kako da je ubedim da on sasvim lepo žvaće, ona se plaši da će da se udavi Vikendom kad je kući, dajem mu da jede sve što i mi jedemo, naravno manje začinjeno, i sasvim malo izgnječeno, a meso iseckano, i nema nikakvih problema.