cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

12.11.2013, 22:43

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

moja je danas zezala sa hranom od jutra. Nisam joj dala da pije jogurt dok je htela da jede ali posto nije puno pojela odbijala je da jede ajd rekoh da joj ponudim jogurt i popila je opet skoro casu. rucak isto nije htela nesto posebno da rucka nije joj bio zanimljiv da ona sama jede pa valjda zbog toga. sutra planiram da joj dam frikomove panirane riblje stapice (nisam nikad probala da joj dam to i ne volim te panirane stapice al ponestaje mi idejauser posted image ) i dobice kukuruz uz to i mozda pire krompir. Veceru je mrljavila kao i uvek pojela taman da je drzi do sisanja tako da danas nije neka izelica

clock-img

12.11.2013, 22:58

clock-img

mica0

pencil-img

518

Zene, ja odavno nisam bila aktivna na forumu, ne stizem, i pored posla. Ja mojoj bebi polako dajem ono sto i mi jedemo, ali ona mi nekakko ne pojede mnogo, jogurt nece ama nikako. Sutra cu da probam sa kiselim mlekom, koje mleko vi dajete svojim bebama?

clock-img

13.11.2013, 00:51

clock-img

viktori

pencil-img

998

e mico isti slucaj nikako nabila sma neki tempo sebi i sa ucenjem i treninzima, a non stop nas prate virusi pa evo kad kuckam kad svi ostali spavaju user posted image Niko ni meni nije odgovorio kad da mu ubacujem kravicu. Juhu zene jutarnja smenoooooo?
Moje dete i dalje nece ono sto mi jedemo a imamo i probme sa tatom koji se boji da mu daje komade, pa mu sve pasira, a ostajao je sa tatom vecinom ovih dana jer je tata na odmoru a ja nisma bila kuci... Taman sam se ja oslobodila on nikako nece. kaze moja svekrva svi su oni plasljivic za to jelo...

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

clock-img

13.11.2013, 07:17

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Viktori pa ti slobodno pravi sve sa mlekom recimo proju, kolace, i sta vec pravis za vas i daj mu da jede, i mozes i mleko u sutlijas ili griz i slicno. Kazu na pocetku ide 2/3 mleka a ostalo voda ali to vazi kad uzimas domace mleko ti za pocetak samo uzmi manje masno a posle predjite na punomasno. Mozes i kravicu ma nije bitno koje mleko. Sto se tice tate i blendiranja ja nemam reci za njih kakve su oni kaese. Ovaj moj je konacno Dunji poceo da gnjeci hranu (iako ona ni to vise ne voli jer sad voli sama da jede prsticima) ali je i dalje odmah vadi iz stolice cim se zagrcne i krene da je lupa po ledjima kao ludak.

Mica0 probaj jogurt na kasikicu ili iz case ili cak direkt iz tetrapaka. Dunja moja nije htela jogurt uopste sam pa sam ga onda prvo mesala sa vocem, pa onda u palenti pa umakala kiflu i td. Sad ga obozava i mogla bi samo jogurt da pije ali samo iz case nece drugacije. Sto se tice kiselog mleka ne mogu ti pomoci jer ga mi pravimo.

Ja nisam pametna sta vise da pravim, kao gledam da svaki dan bude nesto drugo ali sad stvarno vise ne znam. Pa nekad mora nesto i da se ponovi. aaaaaa....odlepicu

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 13.11.2013 7:19:29 >

clock-img

13.11.2013, 07:38

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Ja sam potpuno bez ideje...sto ti ljiso kazes svaki dan razlicito,danas cu za rucak da pravim bolonjeze samo moram otici po parmezan sve imam...mljac,mljac....a za dorucak pa ne znam verovatno kajganu sa malo slaninice,cisto da zamirise...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

13.11.2013, 09:52

clock-img

lokica77

pencil-img

518

mi cemo bundevu sa mlekom ze dorucak, za rucak ne znam za mm pravim paprikas sa batacima pa sam mogla i njoj da dam, ali je juce jela batak sa pire krompirom pa sad moram nesto drugo ne znam verovatno junetina sa nekim povrcem, za veceru cemo sutlijas

Ako ne ide po planu, ide po sudbini...

clock-img

13.11.2013, 23:04

clock-img

viktori

pencil-img

998

sve stavljate kravicu u klopu? jupi znaci mozemo da krenemo...on meni sve manje sisa i nema pravila kad ce da trazi, nekada ga ja ponudim jer se on nije setio zna da stize normalna klopa. Sad sam mu uvela tri obroka i sve vocne uzine i mi vise nemamo problema sa kakom! Ali mi sve kasnije leze, pa uvek mora nesto sta da se radi.
Kako da mu napravim pastrmku sutra?

clock-img

13.11.2013, 23:58

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Pastrmku operes, posolis i gurnes u vrucu rernu. Peces oko pola sata i ti je to... ako pravis za sve mozes sa strane da napravis marinadu od persuna, belog luka, ruzmarina, maslinovog ulja i malimo soka od limuna i time prelijes gotovu pastrmku...

clock-img

14.11.2013, 00:05

clock-img

viktori

pencil-img

998

klasika znaci
mislila sam da se kuva bebama user posted image
mm mi izdelio na komade pa cu onda krace samo da stavim u rernu ok
hvala user posted image

clock-img

14.11.2013, 07:06

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

za dorucak moce ili neko kaze przenice. E sad ja se nadam da joj nece biti jako masneuser posted image , danas prvi put cu da joj dam jer sam bez ideja za dorucak a neke stvari sad nece da jede sto je jela. Nije joj vise zanimljivo

clock-img

14.11.2013, 07:22

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Miso ne verujem i mi cemo przenice.. ahaha,uz njih abc sir i paradajz...

clock-img

14.11.2013, 09:49

clock-img

lokica77

pencil-img

518

mi cemo za dorucak kajganu sa pavlakom i jogurt, za rucak i veceru ne spremamo nista,idemo kod mojih pa ce se baka pobrinuti za klopu

clock-img

14.11.2013, 13:12

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Zdravo mame, lepa tema pa rekoh da se i ja priključim. Mi jutros doručkovali kajganu sa pavlakom, za ručak ćemo dinstano povrće sa junetinom a za večeru mi već ponestaje ideja. Popara, proja, gibanica, griz, nekad čokolino, keksolino ili plazmica, pa sve u krug.
Zanima me i kada ste bebama uvele ribu. Moja beba ima 11 meseci, još joj nisam davala, ovih dana razmišljam o tome. Iskustva?user posted image

clock-img

14.11.2013, 16:16

clock-img

jole82

pencil-img

5141

mama micki dobro nam došla user posted image
Po meni možeš već da joj daješ ribu...imaš na prethodnim stranicama nešto o tome a možeš i da sačekaš da ti neka mama odgovori ako te konkretno nešto zanima...mi nismo još uveli, a mogli bi smo polako...
Evo ti tema Kako se ubacuje ticker KLIK pa napravi jedan da možemo svi da vidimo koliko beba/dete ima user posted image
Pridruži nam se i na ostalim temama..mnogo ih ima, a sigurna sam da će te većina zanimati.
Pozdravuser posted image

Enyoj the silence!

clock-img

14.11.2013, 21:59

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Jole hvala na dobrodošlici!user posted image Probaću da ubacim ticker čim bebac zaspi. Hvala na pomoći, baš sam se pitala kako to da uradim. Rastu joj zubići pa je malo više nervozna zadnjih dana. Javljam se!user posted image

clock-img

15.11.2013, 07:29

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

moja se dusa juce ispovracala nakon slatke kasice nestle 8 zitaricauser posted image . Znaci cao i dovidjenja slatkim stvarima. Ocito joj nesto ne prijaju. Moce je jela juce i bas su mi delovale masno ali ih je smazala. A za danas nemam pojma sta cu da joj dam.

mama micki dobrodosla, mozes ribu dati bebcetu slobodno.

Rosita ja nisam videla susene breskve. Mada iskreno nikad ih nisam ni trazila.

clock-img

15.11.2013, 07:43

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Hvala na dobrodošlici a i na savetu. Za danas imam plan, ali već za vikend ćemo spremati ribu.

Jole, nešto mi ne ide ubacivanje ovog tickerauser posted image ali probaću još koji put.

clock-img

15.11.2013, 08:03

clock-img

adulence

pencil-img

7314

mama micki dobrodosla ....
mi cemo danas pilecu pastetu by me...
hmmm za rucak idemo kod mog tate,tako da ce se deda pobrinuti vec oko rucka....sto se tic uvodjenja ribe mi smo je uveli sa 9 i po meseci...

clock-img

15.11.2013, 08:19

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Hvala adulence, bolje vas našlauser posted image Mi ćemo za doručak prženice, do sada ih nije jela ali ona sve ručka tako da neće odbiti sigurno, za ručak ćemo najverovatnije pasulj, kuvam za nas pa ću i njoj dati a za večeru najverovatnije griz...
Koju ribu si prvo dala bebi?

clock-img

15.11.2013, 10:04

clock-img

lokica77

pencil-img

518

mama micki dobro dosla (u drugoj temi ti nisam pozelela dobrodoslicu mislila sam da si stari clan pa evo ovde da pozelim)
i mi danas za dorucak przeniceuser posted image , za rucak sataras sa curetinom za veceru sutlijas sa integralnim pirincem
MILJ moja K je obozavala nestle 8 zitarica ali samo kad dodam voce pa izblendam, samo njih nije htela nikako, probaj da joj dodas krusku ili jabuku

clock-img

15.11.2013, 10:14

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Hvala Lokiceuser posted image

clock-img

15.11.2013, 10:15

clock-img

adulence

pencil-img

7314

file oslica,potom je jela i file lososa...slobodno joj daj,a i koliko sam procitala nase bebe su vrsnjaci,mi imamo 11 meseci i 6 dana...zene kada ste pocele da dajete pasulj boraniju,mi smo jeli grasak...i da kada ste dale sladak kupus?

clock-img

15.11.2013, 10:20

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Adulence ja sam i pasulj i kupus dala iza godine mada kazu da moze i ranije...i to sam nesto odgodila sve jer sa njom u trudnoci nisam jela pasulj, nije mi prijao i bila sam joj dala jednom da proba i strasno ju je mucio stomak....pa sam tek nedavno ponovo probala i dobro je prosla...a i kuvani kupus sam joj dala iza godine....tj nedavno...juce smo prvi put kuvali i kiseli kupus i mlatila ga je isto kao i slatki...

Pokusaj pa vidi kako ce reagovati..ako ne bude joj prijalo uvijek mozes prebaciti za mjesec dana...

clock-img

15.11.2013, 10:25

clock-img

adulence

pencil-img

7314

hvala lo pa da tako sam i ja mislila da sacekam jos malo hvala bogu sve drugo jede,a i ja retko kuvam pasulj,nekako mi ne prija,pa taman kad ga skuvam da proba...

clock-img

15.11.2013, 10:44

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Adulence, mi imamo 11 meseci i 12 dana, malo smo starijiuser posted image
Ja sam pasulj prvi put dala sa 10,5 meseci, kupus sa 9 a boraniju još nisam davala.Moja žaba voli da ručka i sve lepo prihvata. I ja sam se dvoumila oko pasulja, ali prvi put je prošlo ok, danas ću joj dati ponovo po drugi put.