cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

10.11.2013, 22:13

clock-img

adulence

pencil-img

7314

i mi smo za rucak klopali spanac...mljackala je,ujutru cu verovatno da joj napravim makarone sa sirom i slaninicom....

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

11.11.2013, 06:30

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

adulence i ja pravim za dorucak makaroneuser posted image , uvek m je bilo smesno kako se mame pottrefe bas istim danom da kuvaju isto

clock-img

11.11.2013, 07:29

clock-img

adulence

pencil-img

7314

He he eto vidis ljisho...isto mislino ...za rucak idemo kod mm bake pa cemo da vidimo sta ce biti za klopu...

clock-img

11.11.2013, 14:43

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Mi smo za doručak poparu sa kajmakom, za ručak spanać i kajgana od žumanca i posle neke voćkice sa nekim žitaricama (juče je prvi put probala griz...sa kruškom i cimetom ...oduševila seuser posted image )

Nego žene do kad vi dajete ono meso svaki drugi dan..mislim i zbog žumanca...
Ova moja sve pojede kad ima mesa, a kad je samo povrće ili sa npr. pirinčem i prosom+žumance...nije baš happy..
Jel ja mogu njos svaki dan meso al da dajem manje količinski mesa?
Ili ne baš svaki dan..danas evo spanać i zumace to će glat pojesti...nego kad znam da će joj biti bezveze...ne znam možda mi glupo pitanje ili nije...al čekam iskusnije mameuser posted image

Enyoj the silence!

clock-img

11.11.2013, 14:59

clock-img

lokica77

pencil-img

518

Nisam iskusna mama(isto prva beba) ali evo, ja K vec skoro dva meseca dajem svaki dan meso, retko kad preskocimo, jedino sto joj ne dajem isto meso dva dana zaredom npr:ako je danas jela batak sutra spremamo teletinu pa prekosutra curetinu, pa junetinu....mi smo to poceli po savetu dr jer je K predzadnja dva sistematska slabije napredovala pa kaze od voca i povrca jos niko nije preterano napredovao ubacite meso svaki dan(osim dana kada ide zumance) i nisam smanjila kolicinu kuvam onoliko koliko je predvidjeno za njen uzrast, mada ona retko kad pojede sve. Na zadnjem sistematskom je napredovala 640gr sto je za ovaj period super

Ako ne ide po planu, ide po sudbini...

clock-img

11.11.2013, 15:37

clock-img

little_one

pencil-img

4663

I mi smo svaki dan praktikovali meso ili zumance...znaci 2 puta sedmicno je islo zumance a ostalo je meso i isto kao i lokica svaki dan drugo meso...a od godine sam joj jaje prebacila za dorucak, 2 puta sedmicno a meso svaki dan u glavnom obroku...kazu da ne bi trebalo al ne gledam onda da li pojede svo meso vec koliko hoce i nema borbe oko toga!

clock-img

11.11.2013, 16:40

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Ja sam joj jedan dan meso jedan zumace..znači može žumance i 2 puta nedeljno? a ostalo meso..
Hvala user posted image

Enyoj the silence!

clock-img

11.11.2013, 17:26

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Evo da dam i moj doprinos...meso skoro svaki dan,a jaje smo prebacili za dorucak...

clock-img

11.11.2013, 20:36

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

ja kako kad,ali je moja definitivno mesozder. Obrok s mesom joj je omiljen. Ali ne buni se puno ni za povrce. Ja isto uglavnom jaje dajem ujutru za dorucak i to joj je omiljeni dorucak, kajgana sa sirom i tost hlebom. Tako da joj uglavnom taj dan za rucak dam povrce ali se desavalo i da bude meso

clock-img

11.11.2013, 20:54

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Ne buni se moja na povrce,ali meso je meso... hihi...bas ga voli...ali sam umerena bas zato sto ga voli...
Nego sta cete ujutru za dorucak...hehe...

< Poruku je uredio adulence -- 11.11.2013 20:55:16 >

clock-img

11.11.2013, 21:05

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

nemam pojma iskreno adulence. Ja se sad vec doumim da joj dajem sladak dorucak a slanu veceruuser posted image . tj ona meni nece slatko da jede znaci ove kupovne kasice i griz i ostalo nista n ece pa racunam ujutru kad je gladna da joj dam tako nesto mlecno a za veceru da ide slano jer mi slan dorucak uvek slisti i bas voli slano. A veceru slatku pojede valjda samo da zamaze glad, ma skoro ni pola porcije. Sta kazete jel to ok? Mada kako uvece da joj npr dam jaje? Nem pojma

clock-img

11.11.2013, 22:32

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Ma i moja karnivorica...nije da neće povrće, pojede ona al nekako skroz bez interesovanja..u stilu pa ajde daj kad sam gladnauser posted image i kad se zasiti počne da brljavi.... Al kad je meso u pitanju, namiriše ga i nema nikakav problem da umlati ručak za 5-7 min kako kad-samo mota...a povrće razvlači po 15 20 minuta, sve pojede al ne uvek...a zato slatke kašcice planu za do 5 minuta plafonuser posted image

Tako da ja kad se žalim da neće da jede to znači da obrok traje preko 15 mimuser posted image Inače ja sam živac, ako ne znate..ahahahah

E da adulence sutra tost sa kajmakom (da nam se ne ukvari pa da ga motamo dok je ovako lep) i jogurtom
Hm ručak...pa meso...verovatno teletina sa baby mixom i parmezanom..

< Poruku je uredio jole82 RR -- 11.11.2013 22:36:41 >

Enyoj the silence!

clock-img

12.11.2013, 06:58

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

mame da li se beba moze najesti samo od jogurta. Ova moja bi pila samo jogurt ako moze. I postala je kao guska, posle zalogaja hoce vode recimo za ruckom i vecerom. Jole nas obrok traje sat vremena hahaha...a vi ste za 7 min gotove hahaha...

clock-img

12.11.2013, 08:14

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Ja sam evo pristavila supu da se kuva bice sa knedlama i pravim cufte u sosu i krompir pire,sto i m to i ona ...samo naravno njoj izvucem ranije pre zacinjavanja...ali mnooogo je lakse kada jede sto i mi prvo jede ukusnije a i nema posebnog kuvanja...a za dorucak,hmmmm pa ne znam joos ali verovatno ce biti banana jogurt i sameljem dve plazmice...obozava to...

< Poruku je uredio adulence -- 12.11.2013 8:16:41 >

clock-img

12.11.2013, 09:45

clock-img

lokica77

pencil-img

518

mi cemo za dorucak heljdinu pitu sa jogurtom, za rucak pire krompir piletina i neki sosic videcu jos i pojma nemam sta cemo za veceru.

< Poruku je uredio lokica77 -- 12.11.2013 9:46:15 >

Ako ne ide po planu, ide po sudbini...

clock-img

12.11.2013, 10:11

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Jole, nama je pedijatar savetovala da u nekom momentu zumance prebacimo za dorucak/veceru i da uredno jede svaki dan meso, bez obzira na zumance.
Adulence, i menije svanulo otkad svi jedemo isto. Inace moj bebac je u nekom momentu poceo da se ljuti na kasice, odgurivao, negde posle godinice, a kad mu dam ono sto i mi jedemo, malo gnjeceno, hteo je. Ja se iznenadila. Tako su se palenta i ostale zitarice pretvorile u projice i pitice i klasican obrok, kao i nas. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

12.11.2013, 10:31

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Misho, mi jogurt pijemo uz dorucak/veceru ili sa nekim vocem kao vocni jogurt i tad je to samo uzina...najedu se oni i od toga samo je pitanje koliko ih drzi...to zavisi od bebe do bebe...

Mi jos nismo presli skroz za nas sto...malo nam je nezgodno jer je nama rucak oko pola 6 kad je njoj vecera tako da obicno njoj skuvam oko 2-3 rucak i tada ruca a sa nama dok mi rucamo obicno vecera i sto kaze Torbica sve cesce odbija tada da jede ono sto joj je servirano vec hoce da jede nase...pa sam i mislila da jede i tada sa nama pa da kasnije dobije umjesto flasice neku mlijecnu veceru pred spavanje? Da li je to uopste izvodljivo....malo sam off jer je ovo ipak pitanje za bebe starije od godinu dana....

clock-img

12.11.2013, 10:52

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

E bas su me sinoc pitali roditelji moje drugarice kad sam rekla da je Dunji vreme za veceru da li hocu da ona jede sa njima (to je njima bio rucak) a meni bilo bezveze iskreno da dva puta ruca hehehe.... Nemam pojma, ja mislim da je to ok (iako sinoc nije Duna jela sa njima) jer i mi nekad jedemo za veceru ostatke od rucka i to ce se sigurno dogadjati u jednom trenutku u njihovim zivotima pa mislim da nije nista strasno. A ako imas gde da uglavis da mu das i mlecnu kasicu onda mu daj da ruca i tad sa vama. Ja nemam prostora za tako nesto jer oko 6 ona vecera a u osam je vec u carstvu snova. bila bi pretrpana bar ja mislim i ovako za tu veceru koju joj dam (te mlecne slatke kasice grizovi i slicno) pojede taman tolko da nije gladna do sisanja.

clock-img

12.11.2013, 10:56

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Sto se zumanceta tice, nama je pedijatar od starta savetovala da zmance bude za dorucak/veceru i da svaki dan treba da ima jedan obrok sa mesom. Zumance uveli sa 8 meseci...

LO, mislim da je pola 6 vec kasno za pravi rucak ali mozda mozes da joj das corbu ili supu dok vi rucate ako to praktikujes vama za rucak i neki keksic posle, pa ako mislis da je pred spavanje potrebno jos nesto dodas neki mlecni obrok... videces vec. T inace cesto jede corbu za veceru, mada je to nama oko 7 :)

clock-img

12.11.2013, 10:59

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

IZVORNA PORUKA: jole82 RR

Mi smo za doručak poparu sa kajmakom, za ručak spanać i kajgana od žumanca i posle neke voćkice sa nekim žitaricama (juče je prvi put probala griz...sa kruškom i cimetom ...oduševila seuser posted image )

Kako pravis griz sa kruskom? umleku?

clock-img

12.11.2013, 11:30

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Milice imala bi ona svoj standardni rucak oko 2-3 samo sam mislila da joj dajem i oko pola 6 nesto kao drugi rucak....supe ako mi jedemo, dio necega sto i mi jedemo..cisto da nam ne broji zalogaje...ne mislim joj preskakati njen standardni rucak....vec kao dodatni...sta mislis?

Tijatija ja skuvam griz na vodi a u toj vodi prvo skuvam krusku, izdvojim krusku, izgnjecim je a u toj vodi od kruske dodam griz i tako ga skuvam...mala obozava takve griz vocne kombinacije! user posted image

< Poruku je uredio little_one -- 12.11.2013 11:35:49 >

clock-img

12.11.2013, 11:48

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Pa i ja joj ponekad dam žumance za doručak...znači komotno mogu meso nevezano za žumance...e pa super..hvala ženeuser posted image
Pravo da vam kažem kad smo bile sad na sistematskom trefilo se da mi je kuma naišla sa klincima da da doktori nalaz sa očnog (mlađem izašao čmičak) pa smo bile zajedno u ordinacijiuser posted image a nismo ni znale da ćemo se sresti...i omela se priča..ja bila happy što je sve super i KS i ne setih se da pitam dr za hranu...pa s obzirom da mi nemao neke prbleme i ograničenja sa hranom i namirnicama, a i ona je veća sad i aktivnija, reko da pitam vas iskusnije mamike user posted image

Ja sam uvela kravlje meleko (kroz kašice) Tako da joj griz kuvam na mleku i vodi...isto i poparu(nemam promer..više mleka, manje vode) a krušku ne kuvam, samo izgnječim i pomešam i dodam cimet..a jabuku narendam na sitnije rende većinski, a deo na krupnije, pa polako prelazimo na krupnije skroz..

Enyoj the silence!

clock-img

12.11.2013, 11:49

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

LO to je sasvim ok, mozda nisam lepo napisala, misli da je mnogo da ima dva rucka a da je drugi pri tom tako kasno user posted image supa i corba uvek prolaze i malo povrca koje si spremila za rucak... mada ja u zamrzivacu uvek imam corbu za takve situacije :)

clock-img

12.11.2013, 12:18

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Nama su takve situacije svaki dan...tata nam radi do 5 pa tek rucamo oko pola 6 i tad je jedino vrijeme kad mozemo svi zajedno da sjednemo i da jedemo...ajde bas cu da pokusam pa cu da javim kako je proslo sve to...hvala!

Jole, ma samo daj mesa, ako fino rucka jaje za dorucak, meso za rucak...velika je ona sad!

clock-img

12.11.2013, 15:47

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Ručkali smo seckanu ćuretinu sa plavim patlidžanom (pomešanim sa malo krem sira i parmezanom) i pire krompir...
Krompir kašikom jedva iako ga voli, a ovo dvoje sam pomesala pa joj davala prstima... sad kao tako hoće da jede ako joj ja dajem rukom , neće kašikom...a kad uzme sama rukicom i dalje mesi user posted image ili pipka kažiprstom druge ruke svaki komadić koji je na ovom drugom dlanu...smešna je ko neka ciganka što gleda u dlanuser posted image
Meso je mnogo više pojela sa ovim patlidžanom nego krompir...karnivoricauser posted image

Enyoj the silence!