cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

24.10.2013, 23:07

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

Lokice tek sada sam videla pitanje, ujutro sisa i ponelad malo sisa oko 14 h... ali ja mislim da jako malo isisa. U tolu dana nekad pojede kiselo mleko ili pije kefir, nekad i ne
Za veceru uglavnom jede milupine 7 corn sa mlekom nista drugo nece i to ponekad pola solje, nekad 2 zalogaja nekad celu solju i pred spavanje od 150 do 300 ml dohrane... kako lad, nemamo nista odredjeno varira sve iz dana u dan, posto vise nije jesan.

don't shit where you eat :))

clock-img

25.10.2013, 13:27

clock-img

viktori

pencil-img

998

Da li mesate mlecne proizvode sa mesom?
Ako dajte nesto sa jajetom, jel im posle ne dajte meso?
Drugarica me zvala i kaze tako njoj rekla dr, pa me zanima jel to stvarno tako i kod vas...

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

clock-img

25.10.2013, 13:32

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Ja nikad ne mijesam meso i mlijecne proizvode....nekad sada za dorucak uz jaja joj dam malo sira al uz rucak nista mlijecno ne dajem....to je zbog iskoristivosti gvozdja iz mesa, jer kalcijum otezava apsorpciju istog pa se ne preporucuje...al je ok uz rucak dati nesto svjezeg povrca (salata) ili da pojede neku vocku nakon rucka bogatu vitaminom c jer isti pomaze iskoristivosti gvozdja iz mesa...

Evo jedan clanak o tome!

< Poruku je uredio little_one -- 25.10.2013 13:35:24 >

clock-img

25.10.2013, 14:01

clock-img

viktori

pencil-img

998

Hvala za clanka oma cu da ga iscitam. A jel joj dajes jaje i meso isti dan?

< Poruku je uredio viktori -- 25.10.2013 14:02:26 >

clock-img

25.10.2013, 14:07

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Kazu da ne bi trebalo al pocesto joj spremim sad (tek od godine smo tako poceli) ujuutro za dorucak jaje a za rucak opet meso...al joj vise ne dajem jaje u rucku vec samo za dorucak...

clock-img

25.10.2013, 16:19

clock-img

Zemunka85

pencil-img

2034

Kako dajes jaje za dorucak?
Men je to .. ne znam ...

Kajganu mi bojkotuje, a kuvano ne znam sa cim bih ...

clock-img

25.10.2013, 16:34

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Isprzim na maslinovom ulju...ono izmijesam i u tek zavrseno dodam kasiku abc sira i sve pojede....bas voli...a zasto sam stavila abc sir u ovu kombinaciju nemam pojma....moze da se isprzi i na luku i paprikama, probala je jednom od mene i htjela je...al mislim da svi trebaju sacekati sa przenjem do godine...barem ja nisam ni dinstala ni przila do godine....tek poslije godine u ovih zadnjih mjesec dana sam pocela dinstati i pomalo prziti (samo jaja za sada)

clock-img

25.10.2013, 20:43

clock-img

viktori

pencil-img

998

Da. Kada dajem kajganu, ne dajem mu meso, a jos uvek mu muckam sa povrcem. S tim sto ja njemu ne dajem meso svaki dan, jedno vreme sam bas svaki dan davala. Nije se bunio. E sad moje pitanje je vise evzano za npr napravim projaru ili neku piticu npr jedno jaje kad se smucka za vecu masu, da ako pojede 1/8 u parcencetu pite ili npr u makaronama domacim sa zumancetom, e pa to me zanima jel onda i tada preskacem meso?
Nadam se da nisma mnogo iskomplikovala sa ovim mojim pojasnjenjem user posted image

clock-img

25.10.2013, 20:58

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Ma ne, mislim da nema potrebe toliko cjepidlaciti....sigurna sam...slobodno daj meso i kad napravis i pitu i proju i sta vec radis sa jajima...to je zanemariv odnos...

clock-img

26.10.2013, 22:42

clock-img

adulence

pencil-img

7314

ja sam danas kuvala pileci paprikas i pre nego sto sam ga zacinila,odvojila sam ivi u serpicu pojela ga je tako slatko...
zene da vas pitam jel ok raspored ujutru i uvece sisa a izmedju dorucak rucak vecera,s tim sto nekada ne veera ako je dobro jela taj dan i da uvek u toku dana neko oe izmedju...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

26.10.2013, 22:50

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

mi imamo taj raspored od nekog njenog sedmog meseca, ujutru sisa, onda voce, zatim rucak, vecera i sisa pre spavanja. tek pre nekih mesec dana smo uveli dorucak koji i sad nekada preskoci i tek jede voce u 11h.

clock-img

26.10.2013, 22:54

clock-img

adulence

pencil-img

7314

meni je malo cudno da kazem dorucak jer joj je dorucak oko pola 11,tj ona sisa kad se probudi sto jje uglavnom pola8 i doruckuje posle tri sata i e voce nego bas dorucak a vocke su nam za uzinu,,,

clock-img

26.10.2013, 22:54

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Kod nas je ovako bilo i dan danas je tako:
- doručak
- užina
- ručak
- užina
- večera
Ujutru i uveče je sikila. Danas više ne user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

26.10.2013, 22:58

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

pa kontam da je ok sve dok se ona ne buni...eto ova moja je do pre mesec dana prakticno doruckovala voce, a izmedju obroka nije nista jela, s tim sto je i voce i rucak jela u kolicini od oko 350 gr.

clock-img

26.10.2013, 23:01

clock-img

adulence

pencil-img

7314

hvala zene,kontam da ce sama smanjiti razmak izmedju jutarnjeg podoja i dorucka....i da ccce dorucak biti u vreme kada bi trebao da bude...

clock-img

27.10.2013, 01:10

clock-img

viktori

pencil-img

998

vidis adulence ja sam skroz zbunjena nikolinim rasporedom

nama je ritam sledeci
sisa ujutru posle sat trazi dorucak fino sve pojede
posle jutarnje dremke
ponovo klopa
zatim rucak koji takodje nista ne odbija
vecera sad varira jer menja ritma ove poslepodnevne dremke
i pred spavanje sisa ako ne sisa probudi se oko 22h i trazi da sisa.

Pritom on NISTA jos nije odbio osim popare koju ja isto nikako ne volim a ni mm.
Sta mislite sta bih mogla jos da mu uvedem od noviteta u klopu sa 10 meseci?

< Poruku je uredio viktori -- 27.10.2013 1:13:42 >

clock-img

27.10.2013, 01:26

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Pa ne znam sta ste sve uveli mi smo svo povrce osim pasuljs...meso junetina piletina czretina riba...jaje celo uvedeno...mlecni proizvodi svi...zitarice...

clock-img

27.10.2013, 04:52

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

viktori mozes ribu, belance, pecurke, paradajz, i svasta jos nesto, to sto kaze adulence, zavisi sta ste do sad uveli...
samo jako oprezno sa belancetom, ono je bas jak alergen... mada i riba i pecurke i paradjz su.. ali mi smo sve to uveli vec, cak sam i med uvela, i citruse smo poceli u zadnjih mesec dana, ali u jako malim kolicinama.

clock-img

27.10.2013, 04:55

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

IZVORNA PORUKA: adulence

ja sam danas kuvala pileci paprikas i pre nego sto sam ga zacinila,odvojila sam ivi u serpicu pojela ga je tako slatko...
zene da vas pitam jel ok raspored ujutru i uvece sisa a izmedju dorucak rucak vecera,s tim sto nekada ne veera ako je dobro jela taj dan i da uvek u toku dana neko oe izmedju...

odlican raspored, nama je bas ovakav savetovao pedijatar... samo sto kod nas nema reda, zato sto slavimo kada pojede makar nesto..
mozes da ubacis neku uzinu eventualno u vidu keksa ili nekog prirodno cedjenog soka i sl..

clock-img

27.10.2013, 06:03

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: pocahontas
voce i rucak jela u kolicini od oko 350 gr.

bas dosta porucka. Moja i dalje stoji do 200 grama maksimalno da pojede. To onako mojom odokativnom metodom merim ali vidim da nije kolicina nista vece vec sad ne jede blendirano vec gricka pa valjda se zasiti opet od iste kolicine hrane.

clock-img

28.10.2013, 10:00

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

jutros sam joj pravila testo sa pavlakom i malo sira. Morala sam da je hranim viljuskom da bi jela. Pre neki dan sam je hranila velikom kasikomuser posted image . Hoce da bude velika zenska.

clock-img

28.10.2013, 11:35

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Ja se premisljam sta ovoj maloj da kuvam...hmmmm....ja ivu vrlo cesto hranim viljuskom i bas joj se dopada...

clock-img

28.10.2013, 13:55

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

ja danas pravim corbu sa povrcem, prvo sam na maslinovom ulju izdinstala crni luk pa dodala malo neke piletine, batak i krila, to kuvala prvo samo, pa izvadila tu piletinu kad se skuvala, i sad sam tu ubacila onu rusku mesavinu frikomovu, dodacu malo tomatina i vadim za maksima, a nama cu jos da zacinim...

clock-img

30.10.2013, 10:04

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

vidis jovice ja bih mogla danas nesto slicno za ovu moju.

Nego kad ste poceli deci da dajete onako po red sos supa meso meso supa sosuser posted image . ja bih sve da joj napravim neki sos ma bar od paradajza ali se nesto bojim. ne znam ni ja zasto. Jel smeju oni sos od mirodjije??? Nekako bih da joj uvedem ono sto mi jedemo a mi bas volimo sosove pogotovo od mirodjije. Mm ga obozava i stalno me tera da ga pravim

Inace joj sad stalno menjam kasike (ima ona svojih 5 kasika) ima cak i kasiku koja je zakrivljena da bi ona lakse jela sama ali je kasika napravljena za desnoruke a ona uglavnom uzme levom rukom pa joj je dodatno nezgodno. Nece da jede ako joj je sve dosadno. Tanjir tj sve u tanjiru mora biti sareno (doduse i ja sam takva volim sareno da jedem) i stalno menjam rekvizite kojima jede

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 30.10.2013 10:06:25 >

clock-img

31.10.2013, 13:41

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

mila majko ako ova moja pojede bukcuris koji joj pravim svaka njoj cast. Pravim neku corbu od povrca ali sam bas zbuckala sve sto imamuser posted image . Izvadila iz zamrzivaca i kukuruz, i boraniju i grasak ma svega po malo. Mirise lepo al videcemo ukus.