Plus, vaspitacice (nemojte misliti da ja smatram da su vaspitacice zlo, naprotiv ali prosto kao sto smo svi ljudi ima nas raznih) stvarno imaju previse dece i znam da nema sanse da se posvete svoj deci i da im je tesko.
u ovome i jeste smisao.. uz svo duzno postovanje, posvecivanje detetu je jaaako bitno, ali nekad mame, babe, tetke, ko god da provodi dosta vremena sa decom, izgube nit i pocnu da preteruju i cine samo lose detetu.
dete mora da se socijalizuje pre skole, za njegovo dobro.
i stvarno mi nije jasno zasto toliko potencirate to da su deca u vrticu usrana, slinava i gladna? da li vi imate vase licno iskustvo da vam se to dogadjalo sa detetom u vrticu ili jaslama, ne zanimaju me price od tetke, strica i babe od ujaka, nego da li je vase dete bilo tako tretirano u vrticu i jaslama, da li je dobilo infekciju, ojed i skapavalo od gladi?
ljisho svako dete je za sebe, ne mozes ti na osnovu iskustva svog bratanca da zakljucis da vrtic nije dobar za tvoje dete. to sto nesto ne odgovara jednom detetu, ne znaci da nekom drugom tipu deteta nece biti i vise nego potrebno.
da nisam imala obaveze oko faksa, mozda bih aleksa ostavila jos godinu dana kod kuce, do tri i po. ali kakva bi to greskaaaaa bila. on je bio jako zatvoren dok nije krenuo u vrtic, njemu je vrtic jaaaaaaaaaaako pomogao i sve je same lepe stvari tamo naucio. ima predivnu vaspitacicu, nikad usran, nikad ma ni sa jednom tackicom koja mi se nije dopala nije dosao kuci. obozava da ide, raduje se vrticu i drugarima! ma sta ima lepse, tamo cak i jede bolje nego kod kuce.
deca se drugacije ponasaju u grupi, bez roditelja, nego kod kuce i to im jako puno pomaze da napreduje.
kazem stvarno ne bih da zalazim, ne mislim da ce bilo kome detetu skoditi ako ne ide u vrtic. ali mislim da je greska ugledati se na tudja losa iskustva i po difoltu zakljucivati da ce i vasem detetu biti lose. ok je poslusati tudja iskustva, ali ne i usvajati ih kao svoja bezuslovno.