IZVORNA PORUKA: Sanchy
Ja mogu da sudim samo na osnovu dece koja idu u vrtic a koje ja znam,,cinjenica da su non stop bolesni i ne bas lepo vaspitani,u smislu psovanja,jurcanja,tuce medjusobne itd,dakle ne kazem da su sva deca takva vec ona koju ja znam i to bez izuzetka..Sto se samostalnosti tice to vise zavisi od vaspitanja koje steknu u kuci nego u vrticu sto je i normalno..
Ja stvarno ne znam koliko si ti vrtića obišla i koliko si vremena provela u njima da možeš donijeti ovakav sud o NEČIJOJ djeci?
Moje dijete je od druge godine u vrtiću i njegov imunitet je na zavidnom nivou spram nekih drugih vršnjaka iz vrtića ali to je samo moje dijete, moji geni, naš način ishrane itd., i to nema veze sa vrtićem. U vrtiću "neka " djeca su psovala dok vaspitačice nisu pozvale roditelje i to riješile (znači doneseno od kuće), i to odmah prvog dana.
Ni za jedno dijete u našem vrtiću se ne bih usudila reći da je nevaspitano, možda tako u nekom trenutku i moje dijete nekome izgleda ali to je njegov problem nije moj.
Ja sam imala želju da upišem dijete u vrtić i to se pokazalo odličnom odlukom. Da sam i jednom pomislila da mu tamo nije dobro ne bi tražila ničiji savjet jednostavno ne bi išao u vrtić. Na kraju nisu svi vrtići isti, jedino što vam može pomoći u odluci je da odete u određeni vrtić ( u koji bi moglo ići vaše dijete) i vidite šta tamo rade sa djecom, kako ih hrane, čemu ih uče.