mozda cemo je dati sa pune 4 godine ili 5, tada ce vec biti zrelija i verovtano manje podlozna uticajima dugih jer ce vec imati dobru osnovu od kuce.
Blesava si. Tek tada je podložna uticajima.
Luka je krenuo u jaslice sa 13m. Išao je kratko, mesec-dva, ako se dobro sećam. Posle se stalno razboljevao, pa sam ga ispisala, jer ja tada bolovanje nisam mogla da dobijem. Uglavnom, taj period je bio: mesec dana plakanja, a posle više nije hteo kući. Zatim je do 3će godine bio kod kuće sa dadiljom (stava sam da je dadilja bolja opcija nego babe). Sa 3 god je krenuo u državni vrtić. Vrištao je svako jutro skoro. Pune dve godine državnog vrtića je plakao svako jutro. Onda smo ga prebacili u privatni vrtić (gde se nešto zanimljivo i radi sa decom) i on neće kući. (a lepo je sa 2 god stao kod ograde tog vrtića i rekao da hoće tu... al ja nisam imala tada para...).
U avgustu kreće Marko. On već sada priča "To sam ja naučio u školi..."
i raduje se polasku. Kako će biti kada stvarno krene... Pisaću vam.
Da ne bih mnogo odstupala od teme: stava sam da deca sa 3 god treba da krenu u kolektiv. Lično nisam pristalica jaslica ako postoji neka alternativa.
Mislim da deca treba da nauče da se bore za sebe bez maminog prisustva. Mislim da treba da nauče i lepe i ružne stvari od svojih vršnjaka. Mislim da treba da nauče da nisu sva deca mirna, tiha i vaspitana. Mislim da treba da nauče u vrtiću da budu nevaspitaniji nego što to mi želimo jer, u svima nama čuči to nevaspitano koje ispliva kada nas neko napada.