cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo

clock-img

30.10.2014, 09:17

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Tash, razlika u Lactobacilusu (bilo kojoj vrsti iz roda) u probioticima i onom u kiselom kupusu je u tome sto se onaj koji se industrijski dobija dobija tako sto se bakterije gaje na medijumima bogatim mlekom pa se moze desiti da u preradjene kulture koje se stavljaju u probiotike dospe mleko iz podloge koje moze da dovede do reakcije kod alergicnog deteta (al ga objasnih). U kiseli kupus i tursiju se ne stavljaju bakterije i mleko, nego se stvaraju pogodni uslovi sredine za razvoj bakterija koje vrse mlecno-kiselinsko vrenje a vec se nalaze na nasoj kozi/povrcu pa tako dospeju u tursiju.

Mnogi se nece sloziti da je kiseli kupus i tursija zdrava ali ja mislim da jeste... joj, jedva cekam podvarak, prokule i sarmu :)

clock-img

30.10.2014, 09:35

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Ja se apsolutno slažem da je kiseli kupus zdrav!! I jako ću se radovati ako Maki ne bude imao nikakve reakcije.

Kad sam bila mala, pila sam rasol na litre svaki dan (i nisam imala proliv user posted image ). Jedino što sam se često gušila od njega (astma), ali nikako to nisu mogli da mi zabrane.

Hvala na pojašnjenju! user posted image

< Poruku je uredio Peace* -- 30.10.2014 9:36:18 >

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

30.10.2014, 14:26

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Dala ja debeljku, jutros Wellness sa ovsenim i pocepao ceo dok si rek''o keks user posted image , ali posle pola sata vidim ja jednu mali piknu na ruci, tamo gde mu bude ekcemuser posted image ... Smorila sam se....

E, sad, sta da radim...? Da li da mu opet dam, npr prekosutra?

Tako nesto bilo kad sam mu dala mandarinu...prvi put pojeo tri malecne kriske i sav se zacrveneo oko usta...pa sam iskulirala, ali sam mu opet dala posle dva dana i nista nije bilo i evo sad jede bez problema!

Nisam pametna!user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio mama krava -- 30.10.2014 14:27:00 >

clock-img

30.10.2014, 14:43

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Ako je jedna pikna, i ne širi se, probaj opet.
Ta pikna može biti bilo šta.
Marku su obrazi opet kao šmirgla. user posted image Zazimilo napolju...

Tasha

clock-img

30.10.2014, 14:51

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Marku su obrazi opet kao šmirgla. user posted image Zazimilo napolju...

Isto i kod nas! Sinoc ih izvela da ornemo djir po vazduhu, i zaboravila da ih namackam, pa su i jednom o drugom odrazi ogrubeli + grejanje!user posted image

A ovo drugo... probam sutra opet!user posted image

< Poruku je uredio mama krava -- 30.10.2014 14:52:59 >

clock-img

01.11.2014, 11:19

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Overili smo sarmu! ☺
Sve ok za sada, koliko znam, kod moje mame su deca.
Svidja mu se (kao i sva ostala hrana hahaha).

Tasha

clock-img

01.11.2014, 11:29

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Zivela sarma user posted image
Mini bubi se obrazi smirili, nedelju dana nije isla napolje... Videcemo sta ce biti kad se vrati iz kupovine user posted image
Da ne zaboravim, dala sam joj jutros Starkove Coko kolutice da proba, nema reakcije za sada user posted image

< Poruku je uredio milicicak -- 1.11.2014 11:31:44 >

clock-img

01.11.2014, 11:36

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Bravo za mini bubu! user posted image Nadam se da nece biti reakcije...

A sad me prosvijetlite, kakve veze ima kiseli kupus sa alergijom na mlijeko? Ili ja nesto ne kapiram u svemu ovome?

clock-img

01.11.2014, 11:52

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

LO samo idi stranicu nazad...

A bravo za sarmu i coko kolutice!

njam, njam

clock-img

01.11.2014, 12:16

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Ama kako mi to promace...a sutra je u planu sarma...i da li da je jedem ili ne? Ma kontam da to ne bi trebalo da pravi problem....sad sam stvarno pod upitnikom...

clock-img

01.11.2014, 13:05

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

LO, ja jedem i kiseli kupus i sarmu i sve, doduse D je veliki, ali jela sam i ranije, ja mislim da ne moze nista da skodi, objasnila je milicicak. Super, bravo za decu user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

01.11.2014, 13:13

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

LO, ja sam jela i kiseli kupus i sarmu i podvarak... I sad mi ide voda na usta user posted image kad ce nama stici kupus za sarmuuu user posted image

clock-img

02.11.2014, 17:18

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

IZVORNA PORUKA: Peace*

Ako je jedna pikna, i ne širi se, probaj opet.
Ta pikna može biti bilo šta.

Ko zna sta je ta pikna?... Debeli jede Wellness pa puca user posted image

clock-img

03.11.2014, 09:08

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Ma nije ništa. user posted image

Moram da nazovem dr, a blam me.
Naime, kada sam Marku radila Spec IgE, sa njegovih 4m, njemu je mleko bilo negativno, a kazein pozitivan. To mi sve vreme nije jasno, al nisam dobila odgovor.
I sada smo dobili uput za UniCap Spec IgE na mleko. I u rebusu sam jel to tako ok, ili bi bilo bolje na kazein, ili je svejedno.

Tasha

clock-img

05.11.2014, 19:20

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Drugari, ja juce pravila one kifle sa teme Jelovnik (ne znam da postavim onaj lep link), gde ide zumance i debeli jeo i nije mu nista bilo... Znate da se ja tripujem da nema sanse da se belance skroz odvoji od zivog zumanceta... i takoooo, ja cu sutra da mu dam amalo belanceta skuvanog da probamouser posted image .

clock-img

05.11.2014, 19:22

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Milkice, drzim palceve za belance user posted image

clock-img

05.11.2014, 19:24

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

user posted image

tnx milicicak, puuuuno!

clock-img

06.11.2014, 09:05

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Biće to super MK! user posted image

Mi smo jutros bili da vadimo krv za UniCap Spec IgE na mleko. Moja bubica reč nije rekao. user posted image

Pisala sam dr pre neki dan vezano za ono dal da se radi na kazein ili mleko, videla sam da je pročitala poruku, al nije odgovorila, bila sam u fazonu - nema veze, primila je k znanju. user posted image Danas mi je ta teta koja mu je vadila krv rekla da nema odvojeno kazein i mleko. Radi se mleko. Tako da, eto zato dr nije ni odgovorila. user posted image
Rezultati za 3-4 nedelje, uzeli su mi br tel, javiće mi. user posted image
DRŽITE FIGE JAKO JAKO! Opet se nadam, samo da ne lupim jako glavom o pod opet. user posted image

Tasha

clock-img

06.11.2014, 10:36

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Navijam i drzim palceve i mislim na vas user posted image

clock-img

06.11.2014, 10:48

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Sretno! Navijamo za dobre vijesti! user posted image

clock-img

06.11.2014, 14:12

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Ajde, ajde, drzimo fige!!!

A, dace Bog, da evo, mi povucemo nogu... pre pola sata smazao npr 1/8 belanceta. Prvo sam mu dala parcence samo, i kad mu posle 10 min nije bilo nista, ja mu umeljala u rucak jos malko. Za sada nista po kozi!

E, a da li moze da bude neki problem u govancetu npr??? Kasnije???user posted image

clock-img

06.11.2014, 14:34

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Bice to ok milkice! user posted image

clock-img

06.11.2014, 14:35

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

IZVORNA PORUKA: mama krava

E, a da li moze da bude neki problem u govancetu npr??? Kasnije???user posted image

Teorijski: može.

Jel vam se dešavalo pre da je bilo problema sa stolicom pri unosu alergena?

Tasha

clock-img

06.11.2014, 17:40

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

IZVORNA PORUKA: Peace*

Jel vam se dešavalo pre da je bilo problema sa stolicom pri unosu alergena?

Ne

clock-img

06.11.2014, 17:59

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Vi, kao i mi, imate kozne manifestacije. U tom slucaju, ne bih ocekivala nista u stolici al bih obratila paznju za svaki slucaj. Da mi bude mirna savest. ☺

Tasha