trazicemo recept i za sladoled :)
Da li znate da Rumenko sadrži mleko u prahu??? Ja sam do nedavno živela u zabludi da je to zamrznuta voda, i ostala sam šokirana kada sam pročitala deklaraciju. Moj mlađI sin više nije beba, on je dečkić, i želi i on sladoled kao i njegov stariji brat.
Nisam vam rekla… Pošto je nerado pio vodu, a nisam želela da mu dajem kupovne sokove, sklanjala sam vodu u kojoj sam kuvala voće. Odlagala sam ih u sterilne čašice za urin, i tako zamrzavala. Po potrebi sam ih vadila iz zamrzivača i razblaživala vodom, tako nije pio vodu, a nije pio ni sok, sviđalo mu se, i mi smo rešili problem soka. Tako sam u prvi mah rešila i problem sladoleda.
U čašicu od urina sam sipala do pola vodu u kojoj se kuvalo voće. Poklopac čašice sam prosekla i kroz njega sam provukla špatulu (ono drveno čime pedijatri deci gledaju grlo, imate da kupite u bilo kojoj apoteci), i polegla čašicu u zamrzivač. Kako on nije znao, i dalje ne zna, za bolji sladoled, bio je zadovoljan.
Ovako to izgleda:
Kasnije sam nabavila prave modle za sladoled, ja sam konkretno uzela Tupperware, oni svoje proizvode prave od zdrave plastike.
To sam ja pisala na jednom drugom mestu.