cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Zimnica

  
clock-img

06.07.2011, 21:12

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Baš sam htela da pitam koliko to može da stoji jer nas dvoje nećemo skoro pojesti ovih par teglica. Nadam se da će u frižideru izdržati user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

10.07.2011, 17:50

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Džem je baš lepo ispao ali čim sam ga probala krenula mi je gorušica user posted image  

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.07.2011, 15:17

clock-img

Anoniman

Šta da radim sa breskvama, imam nekoliko kg viška? Kako se pravi kompot, slatko ili šta već, samo da nije pekmez?

< Poruku je uredio Nedja RR -- 20.7.2011 15:26:11 >

clock-img

20.07.2011, 15:25

clock-img

Anoniman

Liliana je ostavila recept za kompot na prethodnoj strani. ja mislim da je bitno samo da stoji na tamnom i ne bi trebalo da se pokvari

clock-img

20.07.2011, 15:26

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

nadjoh ideju za sok

Zdrele i Zdrave kajsije (breskve) oprati, ocediti i nozem skinuti mrlje sa plodova, raseci na polutke i izvaditi kostice, pa propasirati.

Odmeriti sok: na svaki litar soka dodati pola litre gusto kuvanog sirupa od secera i izmesati.

Sipati u ciste flase pa ih hermeticki zatvoriti i sterilisati 20 minuta. Kada se ohladi izvaditi iz vode.

Ovako pripremljen sok podesan je za prelive i sladolede



KLIK

< Poruku je uredio Jeca* -- 20.7.2011 15:28:37 >


_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

20.07.2011, 15:30

clock-img

Anoniman

Mišu a ja htedoh da izbegnem dunstanje, ili to kuvanje tegli u velikoj šerpi (jako me to smara), ali izgleda da nema recepta bez togauser posted image
Jecko, hvala za recept za sok, to ću od sledeće ture kad budu one mekane breskve, ove su malo tvrđeuser posted image

clock-img

20.07.2011, 15:31

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Napravi neku sočnu lepu tortu user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

20.07.2011, 15:32

clock-img

Anoniman

 Ne teraj me na grehuser posted image Idem da ih strpam u tegle, da ne propadnu, a baš me mrziuser posted image

clock-img

20.07.2011, 15:36

clock-img

Anoniman

Sto ih jednostavno ne ocistis, prepolovis i zamrznes. Ali u manje kesice. Pa mozes kuvati klasican kompot od raznog voca zimi (sve spakovano po manjim kesicama).

Ja volim varijantu kada se skuva voce, sto sarenije to bolje, posebno je lepo kad ima neka tresnja ili visnja, voce ocedis a u tu vodu zakuvas puding od pomorandze ili vanile. Poredjas voce u pleh pa prelijes. Kad se ogladi imas lep zele sa vocem, koji bas osvezava. Ako zelis, mozes voce poredjati po nekom patispanju ili keksu (cajni kolutici, petit ber), a ako bas volis odozgo moze i slag. Sve ovo moze i sa jednom vrstom voca ali je lepse kad je mesano, posebno kad pravis zele. I da, voce nemoj prekuvati.

Nije bas recept za zimnicu,a li je ideja kako iskoristiti smrznuto voce.

clock-img

20.07.2011, 15:37

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Mišu...usvoji me!!!

user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

20.07.2011, 15:37

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Nedjo , mozes da ih probaris i zalijes kljucalom vodom i onda utrpas u cebe i ostavis dok se skrooz ne ohlade dobrih 2 dana .
Evo recept kako je moja pokojna majka pravila kompot , upozoravam da ima raznoraznih hemikalija i konzervanasa user posted image
znaci vako :
breskve treba da su tvrdje ( zelenkave ) , polove se , izbacuje kostica i stavljaju u vanglu sa vinobranom , kad se ociste onda peres flase i stavis dva lonca vode da provre u jedan ubacujes breskve da ih probije kljic - dva i redjas u flase u koje si prvo na dno stavila kasiku secera i mrvicu konzervansa , teglu punis do pola i tu stavis dve kasike secera i onda do vrha i jos jedna kasika secere i na vrh noza ( maalo ) konzervansa . Kompot se prelije onom drugom vodom koje je kljucala ( gde se nisu breskve barile ) , zatvori se celofanom . Tegle se dobro utople i ostave tako dok se ne ohlade skroz , znaci par dana .


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

20.07.2011, 15:42

clock-img

Anoniman

Jeco, nema ti od mene mnogo vajde, ja svasta znam ali retko pravim. Mozda smo zato mm i ja vitki user posted image

Ja se jos uvek za sve ogrebem kod mame. Ona stavlja svasta za sve nas i pitacu je za recept za dzem od sljiva. Najvise lici na onaj bakina tajna, ali ima jos vise onih super ljuskica za grickanje i jos je bolji.

clock-img

20.07.2011, 15:44

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

pa ti isto ko ja....user posted image  svasta znam i volim da petljam po kuhinji, ali ne pravim gotovo nikad...inace bih imala opet 100kg user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

20.07.2011, 17:26

clock-img

Anoniman

Olga, ja gotova većuser posted image Ali hvala u svakom slučaju, ok mi je i to sa konzervansom, mala je to količinauser posted image
Mišu, ja imam jako mali zamrzivač, a kod mojih bi ostale negde zatrpane i zaboravljene, a ovo drugo zvuči super, to bih mogla da probamuser posted image
U suštini, trebao mi je kompot, da mogu u toku zime da stavljam po malo breskvica u voćnu tortu koja se u mojoj kući proždire u enormnim količinama, a sa breskvama je super, i jako se brzo praviuser posted image

clock-img

21.07.2011, 10:56

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Evo još jedan recept za kompot bez ikakvih aditiva, znači dobar je i za djecu.
Skuha se 1 litar vode i 1 kg šećera, ohladi se.
U tegle poredati voće (bilo koje za kompot) naliti vodu do vrha.
Zatim tegle staviti u veću šerpu, naliti vode maloiznad polovine tegli, neka prokuha i lagano vrije 20 minuta.
Sigurno ostaje godinu dana da se ne pokvari.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

23.07.2011, 16:17

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

Dzem od malina:

! kg malina

800 gr secera

1 vanil secer

sok od pola limuna

1 dzemfix

Maline operes, ocedis i pomesas sa secerom i limunovim sokom. Ostavis da stoji 3-4 sata, pa stavis da se kuva na jakoj vatri. Mesas povremeno, dodas vanil secer, kad prokljuca mesas stalno polagano, kuvas 20 minuta od momenta kljucanja, pa dodas dzemfix, kuvas jos 5 minuta i gotovoooo. Punis u vruce tegle vruc dzem

Od 3 kg malina ispadne 4 velike i 4 male tegle. A mi smo napravili od 15 kg malina

clock-img

29.08.2011, 21:57

clock-img

World

pencil-img

4234


IZVORNA PORUKA: Lu RR

Evo još jedan recept za kompot bez ikakvih aditiva, znači dobar je i za djecu.
Skuha se 1 litar vode i 1 kg šećera, ohladi se.
U tegle poredati voće (bilo koje za kompot) naliti vodu do vrha.
Zatim tegle staviti u veću šerpu, naliti vode maloiznad polovine tegli, neka prokuha i lagano vrije 20 minuta.
Sigurno ostaje godinu dana da se ne pokvari.



evo i moj doprinos, jedina 'zimnica' koju sam pravila, a mnogo dobro ispadne... slicno je ovome sto je Lu napisala, mada sam ja to pravila ovako (probala sam sa breskvama, nektarinama i kruskama onim tvrdjim):
isjecka se voce na komade ili kockice, onako neke srednje velicine i stavi u tegle oko 2/3 tegle
ubaciti u svaku teglu 2 kasike secera
zaliti hladnom vodom
zatvoriti (ali samo metalnim poklopcima, meni ne razmisljajuci nije palo na pamet da se plasticni rasireuser posted image )
staviti u serpu (na dno serpe staviti krpu) i naliti vode do poklopca otprilike ili 1 cm ispod
kuvati oko pola sata

jednostavno je skroz, a jako ukusno i osvjezavajuce ljeti, a prakticno zimi i za kolace.... i odrzi se bez problema, meni se nekoliko mjeseci nije pokvarilo nista...i nije mnogo slatko...super je.....

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

29.08.2011, 22:21

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja sam skuhala paradaiz-sos, ove godine je rodio ko luduser posted image
Isjeckala sam u sjecku, luk crveni i bijeli, celer, peršin i bosiljak, dodala u paradaiz, soli i šećera odokativno i super je ispalouser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

29.08.2011, 22:24

clock-img

World

pencil-img

4234

Ja uglavnom stavim paradajz u zamrzivac, pa kad mi zatreba sos, onda ga tek pravim... nekako mislim da je ljepse kad 'frisko' skuvas i stavis zacine, nego kad tako stoji... doduse nisam ni probala da kuvam sos 'na veliko'...user posted image

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

29.08.2011, 22:27

clock-img

magnetic

pencil-img

3044

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Evo još jedan recept za kompot bez ikakvih aditiva, znači dobar je i za djecu.
Skuha se 1 litar vode i 1 kg šećera, ohladi se.
U tegle poredati voće (bilo koje za kompot) naliti vodu do vrha.
Zatim tegle staviti u veću šerpu, naliti vode maloiznad polovine tegli, neka prokuha i lagano vrije 20 minuta.
Sigurno ostaje godinu dana da se ne pokvari.

A je l' potamni voce?


_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

29.08.2011, 22:34

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

Domacice dobro vam vece...ja godinama stvljam zimnicu i stavljam sve perfektno,,ajvar vise ne sprema jer je tegla zaista jeftina,,a ja se bakcem...Ove godine planiram stvaiti malo ranije zimnicu..Idem na IUI--pa abs ne bih tada radila sa kiselinom i isparenjima i sto je jos gore dizala serpu od 10l tekucine!!!

............Kazite mid a lis emmoze sada ostaviti salatica iako je pocetak speptembra,,Da ga nece upropastiiti vruce vreme--Napominjem zimnicu ostavljam u supi!

clock-img

29.08.2011, 22:44

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Magnetik, ne potamni voće, meni ostane do proljeća bez problema, ja inače uvijek svega pravim puno pa ostane i preko godineuser posted image
Jedino ajvar pojedemo prvo koliko god da ga napravim, meni se ne može porediti sa kupovnim, nema šanseuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

29.08.2011, 22:48

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Grgo, i ja namjeravam u narednih 10-ak dana raditi zimnicu i moja stoji u ostavi, nije rano neće više biti jako vrućeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

29.08.2011, 22:54

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

IZVORNA PORUKA: Lu RR
U tegle poredati voće (bilo koje za kompot) naliti vodu do vrha.
Zatim tegle staviti u veću šerpu, naliti vode malo iznad polovine tegli, neka prokuha i lagano vrije 20 minuta.
Sigurno ostaje godinu dana da se ne pokvari.


Ovako sam ja pravila ali bez šećera kada je Mihajlo bio mali, a sada pravim za Lenu. Bitno je samo da je voće potpuno zdravo i da zatvarač može dobro da se zatvori. Nakon krčkanja sam "utrpavala" kao paradajz i kada se ohladi složila u ostavu. Može se održati godinu dana da se ne pokvari, provereno, čak je meni jedna teglica ostala zaturena, i ostala je nepokvarena 2 godine a voće kao tek ubrano user posted image


_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

29.08.2011, 22:54

clock-img

Anoniman

Resite mi nedoumicu-ajvar se pravi samo od paprike, a kako se zove ono u sta se stavlja i peceni plavi patlidzan? To ja volim....Prelepo mi je..Moja mama savrseno pravi i nigde nisam takav mogla da kupim.
Pravi i taj kompot o kojem Lu prica-od bresaka, grozdja, kajsija, tresanja, dunja i krusaka...ja to cele zime jedem jer je najpribliznije sezonskom vocu...Divni su kompoti....user posted image

Poslednji tekstovi

article-img