cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Zimnica

  
clock-img

28.10.2010, 19:12

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

ok, hvala puno!!! javicu vam za par nedelja, kad probam! user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

29.10.2010, 13:55

clock-img

Malecka074

pencil-img

875

Vazi! user posted image

_____________________________

Sve se moze kad se hoce i kad se mora :)

clock-img

29.10.2010, 14:20

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

malo sam izmenila, iscitala sam masu slicnih recepata po netu, stavila sam jabukovo sirce, sa nekim mirodjijama (takvo sam kupila) i sljunula sam jedno dve kasike soli na dva kila paprika, skoro svuda sam procitala da ide. i biber sam dodala i okrenula zatvorenu teglu naopacke kad sam ostavila da se hladi user posted image user posted image user posted image user posted image to sam negde procitala i bilo mi slatko tolko da su ruke same okrenule pune tegle :D

_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

29.10.2010, 18:48

clock-img

nala

pencil-img

479

Danas sam bila malo vredna i skuvala ovo slatko.

Slatko od kivija

sastojci:

1 kg kivija
1 kg secera
5 kasicica soka od limuna
1 dcl vode
1 kesica vanilin secera

priprema:

Od secera i vode skuvati gust sirup, kao za slatko. Kad je sirup skoro gotov dodati na kockice ili kolutove isecen kivi. To kuvati na tihoj vatri, a pri kraju kuvanja dodati sok od limuna i vanilin secer.
Kada je gotovo, slatko pokriti vlaznom platnenom salvetom ( kuhinjskom krpom ) i ostaviti da odmori do narednog dana.
Presuti u tegle i cuvati na tamnom i hladnom mjestu.

Savet: Obavezno da kivi bude tvrd, a ne prezreo. Ako je meksi, dobijes dzem umesto slatka. I ako hocete lepu boju, dodate na kraju kuvanja malo zelene prehrambene boje. Cisto da ne bude braon kivi, nego da dobije prirodnu boju kao kad je svez.

clock-img

13.06.2011, 20:20

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Prvi put pravim nešto, trebam pomoć.
Imam nekoliko kg višanja, htedoh da uradim nešto sa njima. Saveti?

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

13.06.2011, 21:19

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

mozes da pravis kompot , dzem , slatko a ako te mrzi da se petljas lepo ih ocistis od kostica , podelis i zamrznes i onda kad dodje zima odmrznes ih , dooobro ocedis , taj sok skuvas sa malo secera a napravis i strudlu od visanja user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

13.06.2011, 21:56

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

A recepti za džem, kompot? Nemam nijedan.user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

14.06.2011, 15:13

clock-img

gagins

pencil-img

680

draga moja,ja sad sve pravim po modernom,kupim dzemfix 2:1 ili 3:1,na kesici ti sve piseuser posted image

clock-img

14.06.2011, 16:14

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

user posted image O'ma kupujem!
Šiznula sam danas od čišćenja tolikih višanja.user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

19.06.2011, 13:14

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

napravila sam slatko od visanja
jeeeej za meneee user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

19.06.2011, 13:16

clock-img

Lu

pencil-img

15094

A ja kompot od višanja...idem za tobom i kopiram teuser posted image
Imam još pobrati odk uzrele pa ću sa dzemfiksom napraviti dzemuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

19.06.2011, 13:20

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

kompot je napravila moja mama , tako da cu to samo doneti ali dzem je sutra na dnevnom redu
znaci visnje , dzemfix , malo secera i gotovoo user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

05.07.2011, 16:27

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Koliko tegli džema ispadne od 1kg voća?

Ja imam oko 700gr malina koje bih iskoristila da probam da napravim džem ali ne znam koliko mi tegli treba za to.

< Poruku je uredio Ana RR -- 5.7.2011 16:28:29 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

05.07.2011, 17:31

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Jedan Ana i to neće biti puna, ja bi na tvom mjestu pripremila dvije manjeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

05.07.2011, 18:53

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Taman za probu, za nas dvoje user posted image kupila sam džemfix pa ću sutra da se zezam sa tim user posted image

< Poruku je uredio Ana RR -- 5.7.2011 18:54:14 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

06.07.2011, 12:35

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Napravila sam džem user posted image od 1,2 kg malina mi je ispalo 4 manje tegle. Nadam se da će biti ok.
Extra brzo se pravi, sa sve sterilisanjem tegli mi je trebalo pola sata.

Kad se potpuno ohladi, jel mogu da ga čuvam u frižideru? U suterenu mi nije baš nešto hladno, bojim se a će se tamo pokvariti.


< Poruku je uredio Ana RR -- 6.7.2011 12:36:20 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

06.07.2011, 13:41

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Ana, moj tata kaze da se slatko i dzem ne kvari tek tako. Ja sam napravila slatko od jagoda i nismo ga cak ni odneli u podrum. Eno ga stoji kod prozora i nista mu nijeuser posted image

clock-img

06.07.2011, 13:53

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Nemam pojma, tu nema konzervansa, pravila sam po uputstvu sa kesice džemfixa. Ja i kupovni džem držim u frižideru.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

06.07.2011, 13:58

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Možeš u frižider, još bolje. Ali meni se uopšte ne dopada sa džem fixom, prošle godine sam sve bacila jer je ukus bljak

clock-img

06.07.2011, 14:03

clock-img

liliana

pencil-img

4820

Ja kompot od nektarina, breskvi i kajsija pravim ovako:  Operem voče, odstranim koščice,  i pakujem u tegle (raspolovljene voćke. Pospem sa 2 kašike šećera, nalijem vode do vrha tegle, zatvorim tegle i  stavljam ih u veču , dublju šerpu. Nalijem vodu i kuvam dok voda ne provre. Onda kuvam još  neki minut. Smaknem i ostavim da se ohladi. Tada vadim tegle i  odlažem na policu.user posted image Super mi je ovako-stoji celu zimu,  a može sada i Tina da ede, jer nema konzervanasa, limuntusa i ostalih gluposti.  (da se tegle ne bi polupale za vreme kuvanja, na dno šerpe stavim  2.3 lista novina, pa na njih tegle)

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

06.07.2011, 15:09

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

liliana,ovo je super.Probacu da napravim,valjda nesto necu pogresiti...I tako se ne pokvari?A koliko to jos ,,neki minut "?

clock-img

06.07.2011, 16:03

clock-img

liliana

pencil-img

4820

Ne, ne pokvari se.  To "neki minut" je otprilike, oko 5min.
Veruj mi, odlično je. Moja mama je nama ovako ostavljala oduvek, a sad  ću ja mojoj bebi!user posted image Ukus je extra!


_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

06.07.2011, 20:25

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

liliana,a kada pakujem u tegle da li zbijam te kajsije ili ostvljam prostora između?

clock-img

06.07.2011, 20:46

clock-img

liliana

pencil-img

4820

Možeš kak hočeš. Ja ih pakujem da ih bude što više u tegli, ali ih ne "naguravam" da se ne bi  izgnječile.

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

06.07.2011, 20:47

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Ana moguce da bi se pokvarilo bez konzervansa na sobnoj temperaturi. Ja sam stavljala limuntus.