cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Zimnica

  
clock-img

27.09.2010, 08:27

clock-img

Lu

pencil-img

15094

NEDJO DRAGA NIJE JOŠ KASNO DA TI NEŠTO KAŽEMuser posted image
Zaboravila sam reći da se u šarenu salatu stavljaju i kiseli krastavci isječeni na tanke kolutiće, ako imaš možeš ih dodati sada, mada i to je stvar ukusa, ja stavljam pa eto da znašuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

27.09.2010, 08:29

clock-img

Anoniman

Nema veze draga, svakako nisam ljubitelj, jedem ih samo kupovneuser posted image Taman luk umesto krastavacauser posted image

clock-img

27.09.2010, 08:30

clock-img

Anoniman

Što ne volim kada vidim da tako lepo ćaskate u nekoj temi u kojoj ja nemam baš ništa pametno da kažem. user posted image  user posted image

clock-img

27.09.2010, 08:33

clock-img

Anoniman

user posted image Taške, da ti sve pošaljemo po teglu od svega što smo pravile, pa da diskutujemo zajednouser posted image

clock-img

27.09.2010, 08:36

clock-img

Anoniman

MM će se obradovati, ja to sve ne jedem! user posted image

clock-img

27.09.2010, 08:38

clock-img

Anoniman

E onda stvarno nema nade da nam se pridružiš u ovoj temiuser posted image

clock-img

27.09.2010, 08:39

clock-img

Anoniman

user posted image

clock-img

27.09.2010, 19:49

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

ja svake godine pravim nesto drugo, da dokazem da umem, a niti jedem, niti volim user posted image a da stvar bude ludja, uvek su mi recepti, nekako.. nedovoljno dobri, pa sve izmenjam i onda mi se uopste ne svidi, a svi drugi odlepe, pa mi gosti odlaze kucama sa teglama user posted image ove godine cu da pravim samo onu jednu stvar koju stvarno volim - onaj paradajz u flasama, nekuvan, samo cedjen, sa persunom. red bi bilo da mi ne uspe user posted image user posted image user posted image


_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

27.09.2010, 19:51

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415


IZVORNA PORUKA: jelena038

ja svake godine pravim nesto drugo, da dokazem da umem, a niti jedem, niti volim user posted image a da stvar bude ludja, uvek su mi recepti, nekako.. nedovoljno dobri, pa sve izmenjam i onda mi se uopste ne svidi, a svi drugi odlepe, pa mi gosti odlaze kucama sa teglama user posted image ove godine cu da pravim samo onu jednu stvar koju stvarno volim - onaj paradajz u flasama, nekuvan, samo cedjen, sa persunom. red bi bilo da mi ne uspe user posted image user posted image user posted image


ili celerom
njam nema ništa boljeuser posted image

clock-img

27.09.2010, 19:54

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

samo ne znam kako se cedi..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

11.10.2010, 15:56

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: red sonia

ja najvise *****dim ako satima kuvam pekmez a on za mesec dana pocne da se kvariuser posted image user posted image


Eeee zato što ne staviš vruć pekmez u vruće tegle, kod mene tako stoji i po dvije godine šipkov pekmez, pošto ga niko ne jede osim meneuser posted image



_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

11.10.2010, 16:03

clock-img

yeeca

pencil-img

72

i moja mama stavlja u vruce tegle, dobar je stvarno i posle dve godine sto rece Lu..user posted image


clock-img

11.10.2010, 16:31

clock-img

SUPER MAMA

pencil-img

2363

Ja danas pravila sarena salata i dobro je ispala, za prvi put.user posted image

clock-img

11.10.2010, 20:19

clock-img

red sonia

pencil-img

633

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: red sonia

ja najvise *****dim ako satima kuvam pekmez a on za mesec dana pocne da se kvariuser posted image user posted image





Eeee zato što ne staviš vruć pekmez u vruće tegle, kod mene tako stoji i po dvije godine šipkov pekmez, pošto ga niko ne jede osim meneuser posted image




e to za vruce tegle nisam znalauser posted image

< Poruku je uredio red sonia -- 11.10.2010 20:20:38 >

clock-img

11.10.2010, 20:24

clock-img

smeško

pencil-img

4271

A kako, inace, sipate vrucu hranuuser posted image Malo ste me zbunile, ja i ne znam za drugacije sipanje u tegle, osim na vruce da ne bi poprskale.

clock-img

12.10.2010, 10:12

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja ovako:
Pekmez, ajvar i sve što se kuha sipam vruće (oko 5 min da stane poslije ključanja) u tegle zagrijane na 100 stepeni (oko pola sata) i zatvorim poklopcima koji su takođe bili u rerni, to se zove pasterizacija, time se ubijaju bakterije i nije potrebno dodavati konzervans niti vinobran.
Krastavce, karfiol i dr. svježe povrće koje se kiseli prelijem vrućom vodom , stavim u tegle takođe zagrijane pola sata na 100 stepeni i onda zatvorene tegle opet pola sata na sto stepeni, kada se potpuno ohlade složim ih u ostavu.

Šarenu salatu i turšiju ne treba.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

12.10.2010, 10:17

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

user posted image  tako radi i moja mama
svaka čast domaćice user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

15.10.2010, 23:23

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Stavila tursiju, feferone, kornisone, paradajz jos ranije i planiram iz minjine kuhinjice da probam "kapulice"- ukiseljene male glavice crnog luka

Od mene dosta, mada kad vidim sta je sve Lu ostavila...user posted image

clock-img

23.10.2010, 22:29

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

mmmmmmmmm.. probala sam novi mamin recept, ne znam od koga ga je zbavila, ali je fantastican! dakle, nisam ljubitelj paprike, ali ovo je nesto skrooooz, skrooooz nemoguce ukusno! razlicite vrste paprika, sa crnim i belim lukom se blansiraju par minuta u rastvoru vinskog sirceta, pa se posle mesaju sa senfom, uljem i zacinima! napravila sam i jednu tegla u koju sam probno dodala u istom rastvoru obarene sampinjone, ne znam koje je lepse!!!! bas sam srecna! posebno sto sam posle dve nedelje lezanja najzad nesto korisno uradila!!!

_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

27.10.2010, 00:46

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

evo, prva runda, po tegla od svega:

user posted image

kupus-sargarepa,
paprike u senfu,
ajvar od sargarepe,
paprike i gljive,
ribanac u tegli, sa sve krpicom user posted image
gljive i sargarepa u senfu,
marinirani sampinjoni i sargarepa u ulju user posted image

kaca sa kiselim kupusom mi se nije uklapala u esteticki kod


_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

27.10.2010, 11:14

clock-img

Malecka074

pencil-img

875

Mmmm...Jelena, ti si bas bila vredna! Svaka cast!user posted image
Ja sam napravila samo krastavce i paprike u medu!


_____________________________

Sve se moze kad se hoce i kad se mora :)

clock-img

27.10.2010, 11:27

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

joj, to me interesuje, imam neki med sa pijace, ponestalo mi tatinog, a kako me upala pluca pozurila, nisam imala vremena da cekam da mi salju.. elem, taj sa pijace nicemu nije, bas bih da ga u nesto utrosim.. kako to pravis?

stavljacu ja jos, cveklu treba da kuvam, same sampinjone da mariniram, mozda stavim i krastavce, ako ih uopste jos ima, nemam blage veze, nisam nedeljama izasla iz kuce.

ostalo, ajvar, pindjur, cepkanu, sokove, dzemove, slatka, med.. sve tata sam napravi u selu, dok pece rakiju!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za moga tatu!!! user posted image

kad nam stigne paket od njega, sa sve gajbom sa jabukama.. niko srecniji na svetu! user posted image

inace, pola od ovih stvari uopste ne jedem, ali uzivam u pravljenju, napisala sam to gore. i jos sam napisala.. user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: jelena038

ove godine cu da pravim samo onu jednu stvar koju stvarno volim - onaj paradajz u flasama, nekuvan, samo cedjen, sa persunom. red bi bilo da mi ne uspe





_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

27.10.2010, 11:32

clock-img

Malecka074

pencil-img

875

Hahahaha...dobra si! user posted image user posted image
Evo recept:

Potrebni sastojci:

3 kg mesnatih paprika(crvenih,zutih,zelenih)
2 l vodom razblazenog sirceta(u odnosu 3:1)
1/2 kg meda
maslinovo ulje

Priprema jela:

Paprike prepoloviti, odstraniti im semenke, oprati ih i dobro ocedit. Redjati ih u tegle naizmenicno, prema boji. Razblazeno sirce prokuvati sa medom i preliti paprike- tako da sasvim ogreznu. Kada se marinada ohladi, sipati odozgo ulje na debljinu od dva prsta, pa povezati tegle.


_____________________________

Sve se moze kad se hoce i kad se mora :)

clock-img

27.10.2010, 11:37

clock-img

snješka

pencil-img

1611

Ja sam ove godine uspjela samo ispeći crvene paprike i napraviti salatu od crvenih paprika sa bijelim lukom. Još ću, ako uspijem, naribati kupusa. A kupila sam kupus koji je sveki morala kiseliti, jer ja nisam imala vremena.
A vi ste prave domaćice, svaka čast. Jelo, ovo sa gljivama mi se posebno sviđa,....šta ću....obožavam gljive user posted image .


_____________________________

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

clock-img

27.10.2010, 11:54

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

malecka, pa te paprike su slatke???!!!!

snjaska, ima na netu puno recepata za kiseljenje sampinjona, ali ako ih planiras praviti, obrati paznju: sve te varijante su bas prekisele. ako ne volis toliko kiselo, sve uradi isto kako pise, prokuvas par minuta u rastvoru sirceta, ali ne zalivaj time, nego uljem! a ako vise volis one koje kupujemo u prodavnicama, to je skroz druga tehnika, salamurenje, blansirane ohladjene gljive zalivas slanim rastvorom (oko 15 %) da obavezno bude preko povrsine gljiva. ja cu stavljati tako ove godine, sve mi je ovo prekiselo, iako svi vise vole da kisi..


_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...