cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Zimnica

  
clock-img

27.09.2022, 10:05

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Nato, jesi li spremala šakšuku? Svidelo bi ti se sigurno user posted image

Mi smo juče ispekli malo paprika, naleteli na lepe kada smo se vraćali od moje mame. Ja ih onako neoljuštene stavim u kese i u zamrzivač, lakše se ljušte kada se odlede. Ajvar ne pravim, kupimo kada nam se jede.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.09.2022, 11:40

clock-img

Bambino1

pencil-img

842

Jao mi ostavljamo bas puno zimnice, i volimo je. Ako krenem da nabrajam moze da potraje. 🙂 Ajvar, ljutenica, crvene paprike, bele babure, somborke, ljute paprike, kornisone, cveklu, karfiol, paradajz, tursiju, sarenu salatu, pecenu papriku, boraniju, dzemove bar 3-4 vrste itd. Mada dzem najmanje jedemo, samo u kolace ili palacinke. 🙂Ako vam se nesto prijede velike su sanse da cete kod nas naci. 😀

clock-img

28.09.2022, 08:26

clock-img

nata11

pencil-img

9233

Nisam Ana ali probacu. Sigurno ce mi se svidjati iygleda odlicno.

Ne znam kako je kod vas cena povrca ali kod nas se za pojedine stavke ne isplati stavljati zimnicu.

Pr. trenutno kornisone prodaju po 220 din + esencija je oko 650+ so+ tegle sa poklopcem sam nasla za 45 din, dok teglu krastavaca 750ml prodaju za 130 din na akciji. user posted image



_____________________________




clock-img

28.09.2022, 08:28

clock-img

nata11

pencil-img

9233

Jel cuvate paradajz u zamrzivacu. Pr. narezan na kriske, ceo paradajz_

Ja ostavila par komada ali ne znam ni kako ce to izgledati kada se izvadi.

Inace pecene paprike cuvam kao i Ana. Ljuste se same kada ih izvadis iz friza.

< Poruku je uredio nata11 -- 28.9.2022 8:29:15 >


_____________________________




clock-img

28.09.2022, 08:57

clock-img

flamingos

pencil-img

25438

Nato,ja oljuštim paradajz,iseckam i spakujem u plastičnu posudu.Bude super.Uprzìm luk,dodam paradajz,ulupam neko jajje.Još uz to pogača i sir i milina.

clock-img

28.09.2022, 09:11

clock-img

flamingos

pencil-img

25438

A što se tiče paprike,isto ih neoljuštene stavim.Ajvar ni ja ne spremam.Ranije sam spremala.Za nas troje kupim kad nam se jede.Mada,zna se da je najbolji domaći ajvar.Sad,kad bi se sve stavilo na papir koliko košta,pitanje je isplati li se.Prijateljica mi je donela,još ljutkast(što moje dete obožava) i predivan je.

clock-img

28.09.2022, 09:42

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Nato, stavim ponekad da imam za đuveč ili sos, bude skroz ok.

Meni se ne isplati da stavljam zimnicu samo za nas dvoje, kupimo šta nam se jede. Letos smo otkrili neki Gurmano ajvar, odličan je.

Bambino, svaka čast!

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.09.2022, 12:41

clock-img

Bambino1

pencil-img

842

Mi uglavnom imamo nase povrce pa nas ne kosta puno. Esenciju ne koristim, samo sirce. 🙂

clock-img

28.09.2022, 17:24

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Ni ja od zimnice nista ne ostavljam. Sve kupujem. Ne isplati mi se. Dok kupim povrće, tegle i nove poklopce izadje isto kao i da kupim gotovo u prodavnici. Mama ispeče papriku, pa uzmem malo od nje. I možda ću probati da napravim šarenu salatu, još ne znam

clock-img

10.10.2022, 23:56

clock-img

Didy

pencil-img

7274



IZVORNA PORUKA: nata11

Jel cuvate paradajz u zamrzivacu. Pr. narezan na kriske, ceo paradajz_

Ja ostavila par komada ali ne znam ni kako ce to izgledati kada se izvadi. 




Ja čuvam. Moj brat inače gaji paradajz na veliko, snabdeva pola Srbije i većinu fabrika u Srbiji koje proizvode kečape, ima kombajn za paradajz, mašinu za ceđenje, prodaje i onaj sok od paradajza... Ima tu neku industrijsku sortu od koje sok bude baš gust, pun mesa, manje je tečan. Ja ostavim jedno 20 komada svežeg paradajza, a i mama ostavlja, pa mi donosi po potrebi. Operem ga i samo stavim tako u komadu. Pre korišćenja ga izvadim iz zamrzivača i prelijem kipućom vodom i ostavim par minuta, jer mu se posle kožica lako zguli u 2 poteza. Koristim ga za kuvana jela od povrća. Samo isečem na 4 dela i dodam u jelo ili izblendiram i dodam, zavisi za šta mi treba i šta spremam, svakako bude odličan. Inače moja mama ne stavlja konzervans u sok od paradajza, samo pasterizuje. Isto i sa ostalom zimnicom, ne pokvari se, bude sve odlično. Kod mene je i dalje na snazi - dok je mame, biće i zimnice. Ajvar pravi najbolji na svetu, nigde tako dobar nisam jela, a sa kupovnim se ne može porediti jer su kupovni uglavnom od kuvane paprike, a ona prvo peče papriku, pa je melje, pa kuva. Napravi baš mnogo, oko 50 tegli. Moj sin obožava ajvar još od malena, mislim da on najviše od svih pojede.  Ja ne pravim ništa od zimnice. Od salate jedemo samo kisele krastavčiće, ostalo uglavnom kupujemo sveže, sad ima salate tokom cele godine. Domaći mamin džem, ali ne trošimo puno i kuvani domaći paradajz, njega puno baš potrošimo. 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

11.10.2022, 09:03

clock-img

Bambino1

pencil-img

842

Didy na koji nacin ostavlja i pasterizuje paradajz? 

clock-img

11.10.2022, 12:47

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Didy, nisam primetila da je neki ajvar pravljen od kuvane paprike, bar ni jedan od ovih što mi kupujemo. Nisam nikad ni čula da neko kuva papriku za ajvar user posted image



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

11.10.2022, 12:49

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26983

Jao Anci, ovde masovno kuvaju paprike za ajvaru. 🙄 Meni je lose od takvog ajvara.


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

11.10.2022, 13:25

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Eto živela sam u neznanju...

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

11.10.2022, 14:24

clock-img

nata11

pencil-img

9233

Kuvaju nego sta. I bare je pa onda imaju neke kao reset_kaste masine koje skidaju kozicu. A onda imaju neku aromu koju dodaju (tj. kao mesavina zacina koja pojaca ukus).

Jedino ko od vecih proizvodjaca ima ajvar koji mogu jesti je Radanska ruza.

Pisala sam mislim prosle godine proces pravljenja ajvara. To je proces od nekih 24h za pravi leskovacki ajvar. Odredjino drvo za lozenje, ma svasta nesto.


Slosi mi se kada vidim cepkan ajvar, ajvar sa plavim paradajzem, ajvar sa maslinamauser posted image user posted image Mozes mislit sa masliana. user posted image Ali dobro svaka roba ima svoga kupca.user posted image

< Poruku je uredio nata11 -- 11.10.2022 14:26:25 >


_____________________________




clock-img

11.10.2022, 14:28

clock-img

nata11

pencil-img

9233

Da se vratim na temu.

Stavila tursiju - paprike.
Sledeceg vikenda cu malo bure mesavine - sargarepa, krastavcici, karfiol, brokoli i na kraju novembra kupus.

Nego ako neko pravi paprike punjene kupusom - cime prelivate? Nisam radil to do sada a kazu kao i kupus dovoljno je samo so i voda.

_____________________________




clock-img

16.12.2022, 07:19

clock-img

Dragica Draga

pencil-img

4051

Pre neki dan smo konacno probali kupus sto smo stavljali i bas je odlican...
Ove godine nismo tursiju i bas smo se zeznuli, samo pecenu papriku i kupus.

clock-img

16.12.2022, 07:29

clock-img

flamingos

pencil-img

25438

Nisam ni ja turšiju ostavljala.Dete ne voli.Mm je želeo šarenu(mešanu)salatu,pa sam je spremala.

clock-img

16.12.2022, 07:56

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

I ja sam spremala sarenu salatu, prvi put sam je pravila i super je ispala

clock-img

16.12.2022, 09:25

clock-img

flamingos

pencil-img

25438

Super Daco.Bravo za tebe.Mm voli.Ja sam više za kiseli kupus.

clock-img

16.12.2022, 10:10

clock-img

Dragica Draga

pencil-img

4051

I kod nas slicna situacija,tirsiju samo ja volim i to samo karfiol, a malo mi sad zao sto nisam stavila bar malo, ali eto uvek svoje zelje ostavljam za kraj 😃

Kupus svi volimo. I ostalo mi od prosle godine pekmeza taman, nisam ni to pravila ove.

clock-img

14.09.2023, 13:57

clock-img

nata11

pencil-img

9233

Domacice jeste aktivne. Ja sem par kesi ociscenih paprika za punjenje nisam nista stavila.

Ove godine necu praviti.
Kupila vec 3 tegle marmelade, 3 cvekle.
Mozda stavim malo burence mesane tursije i par glavica kupusa i to je to.
Dokupicu nekoliko tegli ajvara i salata.

Cene su takve da se nikako ne isplati praviti zimnicu a i nemam vremena.

_____________________________




clock-img

14.09.2023, 14:09

clock-img

17 joka

pencil-img

10873

Do ove godine nema sta nisam spremala od  fzemova, salati , ajvara , kuvanog paradajiza , sokova tursije itd. Sad  niti smem a i nema se mogucnosti cene su stvarno strasne.Ja cu ko pojedinci da hvalim po rodbini  pa mozda neko nesto i udeli 😅🤣

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

14.09.2023, 14:52

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Ja nisam ništa planirala, baš nemam vremena. Možda, ali možda, samo ispečemo malo paprika za zamrzivač, kao prošle godine.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

14.09.2023, 15:33

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26983

Nista, ama bas nista ne spremam. Nemam vremena zbog posla. Mozda porucim negde ajvar.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!