cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Zimnica

  
clock-img

11.09.2016, 23:03

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Daj meni taj jedan otrov da imam za (protiv) muzauser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

12.09.2016, 19:21

clock-img

milicicak

pencil-img

7338


IZVORNA PORUKA: lesica RR

Stavila debele feferone sa sargarepom i belim lukom, stavila filete paprike., i paprike sa kupusom.



Les, sta su ti ovi fileti paprike? Ono sto zovu peglana paprika ili ona crvena sa belim lukom sto se preliva sircetom i uljem?
Mama je u poplavi izgubila knjigu sa receptima, sad nema proverene recepte za te neke stvari (ajvar, krastavcice i tursiju zna napamet) pa ako te ne mrzi, kucni recept.
Hvala

clock-img

12.09.2016, 20:14

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Mili, slicno peglanoj, samo nema onog peckanja i bez belog luka je.
Pisem kasnije recepis.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

14.09.2016, 18:06

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Mili, ostah ti duzna, a sad konacno radi rr.

6 kg lepih debelih i pre svega zdravih i svezih paprika, ocistis od semena iseces po duzini na 4 dela i poredjas u tegle, onako sto vise nabijes.
Ulijes im vodu da bi znala koliko ti treba, pa je odlijes u jednu serpu i ostavis.
U drugoj serpi prokuvas u 1 l vode 2 kasicice konzervansa, 2 kasicice vinobrana, 4-6 kasika soli ( stvar ukusa, ja stavim 6) 1-2 kasike secera i 6 kasika sirceta. Kad se nekih 5 minuta kuva dodas onu prvobitnu vodu prokuvas jos par minuta, sklonis da se ohladi. I onda nalijes paprike.
Ja im od zacina stavljam slacicu i malo bibera u zrnu.

Kod nas danas na redu cepkani ajvar. user posted image

< Poruku je uredio lesica RR -- 14.9.2016 19:05:23 >


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

23.09.2016, 17:49

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Ima li neko recept za ajvar, ali bez patlidzana? Ispekli smo paprike. Jednu turu sam ocistila.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

24.09.2016, 17:29

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

sta stavljate sve u tursiju,ja sam uzela mrkvu,krastavce,papriku,kupus,karfiol i imam zelenog paradajza...sutra pravim prvi put u zivotu,drzite mi fige da uspije user posted image
jel konzervans i vinobran ista stvar user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

24.09.2016, 20:13

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415


IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Ima li neko recept za ajvar, ali bez patlidzana? Ispekli smo paprike. Jednu turu sam ocistila.




Pitaj Natu Sanjice, možda da joj pošalješ pp, jer ona pravi bez patlidžana. I ooooodličan je.


Mi smo za vikend pekli paprike a i barili za salatu, ali u BIH, tako da nismo mogli puno doneti. Ali zato je tu naša Nata user posted image Nato, pišem ti uskoro za narudžbinu.


Spremili smo i brdo domaćih sokova, od jabuke, višanja, malina, i slatko od jabuka, jer je jabuka u dvorištu rodila kao nikad.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

24.09.2016, 20:28

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

ajde please pomagajte,brzo brzo user posted image
ovaj recept sto imam ide neki ocat i vinobran i konzervans e sad problem je sto ja imam onu esenciju sto je u maloj bocici i dva vinobrana,konzervansa ovde nema...imate li ikakav recept da je isproban a dobarjer vec imam spremljeno povrce pa da mi ne propadne

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

24.09.2016, 21:04

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Emice, mislim da nije isto, ali ja stvarno nisam neki majstor u pravljenju zimnice.

clock-img

24.09.2016, 21:27

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Konzervans i vinobran nije isto koliko znam.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

24.09.2016, 22:40

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Emice, vinobran i konzervans imaju drugacije uloge.

Elem, ne znam koliko povrca si spremila, al recimo za kantu od 10 l iliti 4-5 kg povrca izmesaj 1l sirceta sa 5 l vode, 100 gr secera, 250 gr soli i 1 vinobran. Dobro izmesaj, mozes i da prokuvas. Slozi povrce i nalij.

A da, sto se tice vinobrana, njega i ne moras odmah mozes kasnihe da dodas ako krene brzo da se kiseli tursija.

< Poruku je uredio lesica RR -- 24.9.2016 22:41:40 >


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

25.09.2016, 04:22

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Kad ustanem u normalno doba cu ga ocistiti i izvagati ali mislim da imam oko 5 kg,mozda malko vise.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

25.09.2016, 07:30

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965


IZVORNA PORUKA: dunja RR


IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Ima li neko recept za ajvar, ali bez patlidzana? Ispekli smo paprike. Jednu turu sam ocistila.




Pitaj Natu Sanjice, možda da joj pošalješ pp, jer ona pravi bez patlidžana. I ooooodličan je.


Mi smo za vikend pekli paprike a i barili za salatu, ali u BIH, tako da nismo mogli puno doneti. Ali zato je tu naša Nata user posted image Nato, pišem ti uskoro za narudžbinu.


Spremili smo i brdo domaćih sokova, od jabuke, višanja, malina, i slatko od jabuka, jer je jabuka u dvorištu rodila kao nikad.




_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

25.09.2016, 08:15

clock-img

mali_mis

pencil-img

5129

emice, konzervans turas u slatko, pekmeze, dzemove, valjda sluzi da ti se ne ubudjavi.

clock-img

25.09.2016, 10:35

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Pa misu moj ne znam ti ja to,nisam nikad pravila ni slatko ni kiselo user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

25.09.2016, 19:29

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Ako koristis dzem fix ne. Emice ako je za slatko imas u prodavnici po EU onaj secer sa dodatkom zelatina i konz (bar u A ima).

_____________________________




clock-img

09.10.2016, 16:47

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Ova nasa Les je fenomen,ovaj recept sto mi je dala za tursiju je odlican.Juce sam provjeravala i duper se kiseli a mirise pila bih onu vodu user posted image
Stavila sam oko 7 kg i sad mi krivo sto nisam vise.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

09.10.2016, 19:55

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ja odustala od pravljenja dzema,ali sam se snabdela zimnicomuser posted image nasla u jednoj radnji mesanu marmeladu,tegla standardna 130 din,kupila 6 tegli,a 12 sam narucila preko neke ponude na poslu.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

09.10.2016, 20:15

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Ja sam idustala od sarene salate nemam tegle a mrsko mi kupovati
Pekmez je pravila sveki pa nam daje user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

15.10.2016, 11:37

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Kako pakujete plavi patlidzan za zamrzivac?

_____________________________




clock-img

15.10.2016, 12:18

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Ima li ko provjeren recept za kisele paprike? Nikada nisam pravila, a imam pun paket, sigurno 10 kg, mozda i vise. Propasce

clock-img

16.10.2016, 14:30

clock-img

nata11

pencil-img

9223

10 l vode, 400 gr so, 10 gr konzervansa, 10 gr vinobran, 1 casa esencija(170ml). Mesati sve dok se ne otopi so pa naliti paprike za tursiju tako da tecnost dodje preko nje. Nakon par dana proveriti tecnost i ako je paprika upila napravi ponovo i nali.

_____________________________




clock-img

16.10.2016, 14:33

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

E Nato hvala ti, ali one su vec na polici, pa ako ne budu dobre, premjesticu ih u kontejner user posted image . Nasla sam neki recept na netu. Bez konzervansa doduse...ali sam pasterizovala.

clock-img

16.10.2016, 15:45

clock-img

nata11

pencil-img

9223

OK pozz

_____________________________




clock-img

16.10.2016, 17:33

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Ja nemam zivaca za to, mm voli tursiju i kiseli kupus a ja krastavcice. deca cveklu. Moja mama nam pravi krastavcice, kupus i malo tursije, pa nam salje. Mada sad su i po marketima cene nekad toliko smesne da ne znam da li se i isplati nekad stavljati.