cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Zimnica

  
clock-img

18.09.2009, 10:26

clock-img

Lu

pencil-img

15094

E upravo sam našla nešto takvo,na CyberBulevaru,
paprike punjene sa sirom,zanimljivo a ima i sa kupusomuser posted image
Ja ću napraviti ove sa sirom,čim kiša prestane idem ih ubratiuser posted image

clock-img

18.09.2009, 13:42

clock-img

magnetic

pencil-img

3044


IZVORNA PORUKA: lu

E upravo sam našla nešto takvo,na CyberBulevaru,
paprike punjene sa sirom,zanimljivo a ima i sa kupusomuser posted image
Ja ću napraviti ove sa sirom,čim kiša prestane idem ih ubratiuser posted image

Uuuuu sa kupusom je extra,probala sam


_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

18.09.2009, 14:38

clock-img

marince1

pencil-img

4824

e malopre idem ulicom i mirise paprika,svi spremaju zimnicu user posted image

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

clock-img

18.09.2009, 14:42

clock-img

Verus

pencil-img

11942

lu ajde stavi recept za te sa sirom?  Da li mogu i zute paprike il samo crvene?  Stavicu zimnicu ove godine, malo tursije, i kantu kupusa, ne puno....a volela bih te paprike sa sirom!  Jaoj ide mi voda na usta!!! 

Jel moze feta sir u njih???

Recept please!!!!

clock-img

20.09.2009, 15:46

clock-img

vodolija 82

pencil-img

603

zeleni paradaiz:
oko 5-6 kg,paradaiza,oprati dobro i iseci na kriske,redati u tegle,s'tim da se izmedju svakog novog reda paradaiz pospe belim lukom i persunom.ovamo posebno u 2 l vode sipati litar sirceta i soli po zelji,kad se ohladi,paradaiz zaliti sa ovim.ostaviti da se ukiseli...

_____________________________

Teskoce i borbe koje imamo danas,nisu nista drugo,nego cijena koju moramo da platimo za pobjede koje nas cekaju sutra...

clock-img

20.09.2009, 21:53

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Paprike punjene sirom:
Potrebni sastojcipaprike ( babure)
sir
kajmak
presolac*

Način pripreme

Paprike ocistiti od sjemena, oprati i dobro ocjediti.Svaku papriku puniti izmjesanim mladim sirom i kajmakom.Napunjene paprike redati u tegle i preliti presolcem.
*Presolac: 2,5 litara vode,0,5 dcl esencije,100gr.soli,200gr šećera.

Ova količina presolca može biti za 3-4 kg paprika.Ja sam malo izmijenila recept jer je ovdje išao i vinobran a ja sa ovom vodom zalijem krastavce i karfiol i ne treba ni vinobran ni konzervans.
Samo je bitno sa ovakvom prokuhanom vodom zaliti paprike,zatvoriti tegle poklopcima,staviti u rernu zagrijanu na 100 stupnjeva pola sata,isključiti i ostaviti u rerni da se ohlade potpuno.

< Poruku je uredio lu -- 20.9.2009 21:54:45 >

clock-img

20.09.2009, 21:56

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Verus,malo sam se raspitala,ovo se ustvari i radi sa žutim paprikama.
Feta sir ti je super idejauser posted image

clock-img

15.08.2010, 23:31

clock-img

JULIE

pencil-img

624

Vreme je da dignem malo temuuser posted image sledece nedelje idemo malo na odmor kod mm na selo i ujedno cu tamo spremiti zimnicu...prosle godine smo nas dvoje pojeli oko 20kg ajvara,10kg ljutenice..sta da vam kazem-juznjaci obojeuser posted image stavicu tursiju,karfiol,krastavce,sargarepicu...nego,zanima me ima li neka od vas dobar recept za domaci kecap

clock-img

15.08.2010, 23:32

clock-img

JULIE

pencil-img

624

A,da i recept za neko slatko nebitno od cega do sada to nisam pravila a sad sam se bas nameracilauser posted image

clock-img

16.08.2010, 18:56

clock-img

bluka

pencil-img

288

IZVORNA PORUKA: JULIE

Vreme je da dignem malo temuuser posted image sledece nedelje idemo malo na odmor kod mm na selo i ujedno cu tamo spremiti zimnicu...prosle godine smo nas dvoje pojeli oko 20kg ajvara,10kg ljutenice..sta da vam kazem-juznjaci obojeuser posted image stavicu tursiju,karfiol,krastavce,sargarepicu...nego,zanima me ima li neka od vas dobar recept za domaci kecap



evo recepta koji je moja mama koristila. davili smo se ovim kečapom, i mi, i pola komšiluka. ne znam koliko je mjera nekad napravila u jednoj sezoni, samo znam da smo uvijek tražili samo ovaj kečap.
od kad nema mame, čuvam recept i nikako da jednom sama napravim.

KEČAP

5 kg pasiranog paradajza
10 mesnatih paprika babura kuhanih 1/2 sata u vodi.

Staviti paradajz i pasirane paprike zajedno na vatru, dodati:
1 šoljicu soli
1 šoljicu šećera
1 šoljicu sirćeta
1 kesicu mljevenog bibera
1/2 kesice cimeta
malo origana
po želji sitno sjeckane ljute papričice.

kuvati na srednjoj vatri do željene gustine, sipati u vrele manje flaše, sterilisane u rerni 20-ak min na 100 stepeni. dobro zatvoriti i nakon hlađenja, skladištiti na suvom i hladnom mjestu.

clock-img

16.08.2010, 21:51

clock-img

JULIE

pencil-img

624

hvala draga,probacuuser posted image

clock-img

01.09.2010, 13:52

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Kako pravite turšiju, samo da nije jako kisela ja više volim onako slkatkast ukususer posted image
Dosad sam samo pravila šarenu salatu a sad hoću onako veće komade i šta sve stavite od povrćauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

01.09.2010, 14:00

clock-img

zvezdica009

pencil-img

374

a niste navele neki dobar recept za AJVAR ? 

clock-img

01.09.2010, 14:11

clock-img

Lu

pencil-img

15094

AJVAR

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

01.09.2010, 14:17

clock-img

zvezdica009

pencil-img

374

fala Lu user posted image

clock-img

19.09.2010, 22:52

clock-img

Anoniman

Žene, upropastiće me ova zimnica.
Napravila sam pekmez od šljiva, paprike punjene kupusom i šargarepom i paprike u medu.
Treba da napravim mešanu salatu i bećar paprikaš.
Ima li neko dobar recept za mešanu salatu?
I dali je iko pravio paprike u pavlaci, ali ne one "za jednokratnu upotrebu" nego baš one za zimnicu, koje mogu da stoje? Znam da se prave sa domaćim mlekom i od ljutkastih paprika, ali nigde ne mogu da nađem dobar recept sa svim merama.
Help, muž i brat će se jako obradovati ovim paprikamauser posted image

clock-img

19.09.2010, 22:59

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Moja mama je pravila te paprike u pavlaci ali ja na zalost nemam receptuser posted image
I ja bi ih rado pravila.




_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

20.09.2010, 09:24

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Nedjo ne znam za te paprike u pavlaci, prvi put čujemuser posted image
Ja jesam pravila sa senfom.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

20.09.2010, 09:28

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Evo ukrala sam neki recept za paprike u pavlaciuser posted image

Skuvati 2 litra domaćeg kravljeg mleka pa ga staviti da se hladi dok ne bude mlako.Mlakom mleku dodati pola čaše kiselog mleka i dobro promešati.Poklopiti sud i staviti ga u toplu sobu da se ukiseli pošto ste ga uvili u ćebe ili stoljnjak.Kada je kiselo mleko gotovo ostavite ga stoji nekoliko sati umotano u gazu i pritisnuto nekim predmetom.kada se dobro ocedi stavi se u zemljani sud pošto smo ga izvadili iz gaze. Otprilike je gustine kaopavlaka. Uz vurdu je odlično dodati kiselu papriku iz turšije.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

20.09.2010, 09:31

clock-img

Ana RR

pencil-img

34339

Paprike u pavlaci - mmmm, jedino u tom obliku volim paprike user posted image



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.09.2010, 09:33

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Evo šta sam do sada napravila od zimnice:
- ajvar
- šarena salata
- kisele paprike (dvije vrste)
- kiseli krastavci
- kiseli karfiol
- paprike punjene kupusom
- slatko od bundave
- pekmez od šljiva


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

20.09.2010, 09:35

clock-img

Vučko.ba.

pencil-img

7065

Paprike u pavlaci, pa zar nije to paprika sa sirom i kajmakom user posted image user posted image user posted image


Jao Lu svaka ti častuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

20.09.2010, 09:37

clock-img

Anoniman

Lu, videla sam i ja taj recept,ali mi je to suviše komplikovano, i to je ustvari ta vurda, a ona se jede sa kiselim paprikama.
A meni treba recept za one ljutkaste paprike koje se napune pavlakom pa preliju tim mlekom koje je posoljeno i prokuvano. Sve znam otprilike, al valjda će se javiti neko da mi kaže tačne mere.
Ako se ne javi niko, javljam kako su ispale moje improvizovaneuser posted image

Lu, aj piši kako si pravila šarenu salatu, to mi trebauser posted image

clock-img

20.09.2010, 09:39

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

Paprike u pavlaci, pa zar nije to paprika sa sirom i kajmakom user posted image user posted image user posted image


Jao Lu svaka ti častuser posted image user posted image user posted image user posted image



Ima i sa sirom i kajmakom, a ima i sa pavlakom. Možda je način pripreme isti, samo se jedne pune ''vako, druge ''nako?
Vučko, ako ti znaš kako se prave te sa sirom, piši, pa ću preraditi recepAtuser posted image

< Poruku je uredio Nedja -- 20.9.2010 9:40:02 >

clock-img

20.09.2010, 09:43

clock-img

Vučko.ba.

pencil-img

7065

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Paprike punjene sirom:
Potrebni sastojcipaprike ( babure)
sir
kajmak
presolac*

Način pripreme

Paprike ocistiti od sjemena, oprati i dobro ocjediti.Svaku papriku puniti izmjesanim mladim sirom i kajmakom.Napunjene paprike redati u tegle i preliti presolcem.
*Presolac: 2,5 litara vode,0,5 dcl esencije,100gr.soli,200gr šećera.

Ova količina presolca može biti za 3-4 kg paprika.Ja sam malo izmijenila recept jer je ovdje išao i vinobran a ja sa ovom vodom zalijem krastavce i karfiol i ne treba ni vinobran ni konzervans.
Samo je bitno sa ovakvom prokuhanom vodom zaliti paprike,zatvoriti tegle poklopcima,staviti u rernu zagrijanu na 100 stupnjeva pola sata,isključiti i ostaviti u rerni da se ohlade potpuno.



evo tog recepta, Lu ga je baš postavila, a nazvaću tetku večeras ona to pravi pa ću je pitati (sa sjeničkim sirom i kajmakom...mmmmmmmmm njammmmmiiiiii)

_____________________________

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"