cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Zimnica

  
clock-img

13.09.2014, 21:21

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Super,user posted image pa meni bas ne treba toliko, ali samo mogu smanjiti kolicinu...mogla bih dodati limetu ili pomorandzu..a koliko gust sirup ispadne , otprilike koliko ga treba sipati u casu 2dcl ?

clock-img

13.09.2014, 21:49

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

ijuuu super recept user posted image al mlogo mi secera, mozda probam

clock-img

13.09.2014, 22:06

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Aj platimo limun po pola? user posted image 300+ dinara, oci mi ispadaju kad vidim... mm kaze: Pa sta si ocekivala , bas sad nasla da kupujes limun? !
Hahaha, pa kad cu nego sad, septembar je za zimnicu .Da imam visnje , ja bih najradije taj sok smuckala . Ljiso , sme li se bebi davati zamrznuto voce iz zamrzivaca na zimu?

clock-img

13.09.2014, 22:11

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

da da ja sve zamrzla, kajsije, breskve, visnje, sljive i td. Sve smo na zimu jeli dok nije napunila godinu i onda smo tek krenuli sa citrusima, a i to retko jer nasa dr preporucuje voce sa nasih podrucja

clock-img

13.09.2014, 22:16

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

ja sam ostavila u zamrzivac sljive, visnje, maline.

danas sam pekla papriku za ajvar i za zamrzivac

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

13.09.2014, 22:18

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

ja sam vec pekla papriku ima cini mi se vec dve nedelje. Sutra pecem novu turu, bas je sazrela za dve nedelje i jako je lepa. Paradajzaru stavili u tursiju a baburu smo stavili u zamrzivac za punjenje i imam jooooooooooooooooos da se naberem posteno paprike.Kaze mama pola zamrzivaca nam je paprikauser posted image . Bice preko zime ako nema sta da se jede vala jesce se paprika

clock-img

13.09.2014, 22:18

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Dodje mi da i limun zamrzavam kao je bezobrazno skupo.
Ove barene paprike sa senfom su njami, njami.
Nego, nema nam Lu. user posted image I ona je bila glavna u spremanju zimnice.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

13.09.2014, 22:22

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

mame ja jos nisam izvadila cveklu iz baste, treba mi neki dobar recept. Neko mi je negde spomenuo da je tako sa sve korom pece u rerni pa onda stavlja u tegle i preliva. Ajte ako znate da mi napisete. To cu naredne nedelje. Kazu tako u rerni se "skuva" cvekla u svom soku i ne gubi na kvalitetu

clock-img

14.09.2014, 12:10

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895


IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

ijuuu super recept user posted image al mlogo mi secera, mozda probam


Nije mnogo secera mozes ti slobodno i manje.ali sto vsie secera to je gusci sok.U originalnom receptu ide 5 kg secera ali meni to bilo previseuser posted image Probaj slobodno da napravis ja godinama tako pravim limunadu

clock-img

14.09.2014, 12:11

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895


IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Super,user posted image pa meni bas ne treba toliko, ali samo mogu smanjiti kolicinu...mogla bih dodati limetu ili pomorandzu..a koliko gust sirup ispadne , otprilike koliko ga treba sipati u casu 2dcl ?


Mozes sa polovinom sastojaka,a sto se tice rastvaranja u casi od 2 dcl ide pola pola.(pola vode pola soka)

clock-img

14.09.2014, 12:20

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Veselice , hvala na informaciji...
Ljiso , ja ostavila kajsije, tikvicu i sargarepu , borovnicu domacu , sticice mi i maline cekam sveki da posalje , uzimaju tamo od nekog coveka iz okoline Kosjerica ...
Imam i tresnje , a stavicu i sljive kupovne ovih dana. Nikako da odem na pijac ...user posted image

clock-img

14.09.2014, 14:06

clock-img

Anoniman

ja sam pravila samo sok od borovnica, mnogo dobar recept, a sveki ce sve ostalo, posto ja od zminice bas nista ne jedem...

clock-img

14.09.2014, 14:09

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ja nista jos..prve jeseni smo sami u stanu..samo cu tursiju da stavim kisele krastavce i mozda neku teglu dzema...

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

14.09.2014, 14:48

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Ja zimnicu stavljam ali ne zamrzavam mnogo voca jer imamo svinjsko meso,pilice,curke i ne bi nam ni stalo sve u zamrzivac.Zamrzavam samo grasak,boraniju,sargarepu,persun,visnje,borovnice i jos poneko voce ako se nadje.A i tokom zime imamo domace jabuke i kruske,a i kupujem juzno voce jer ga leti ne konzumiramo zbog domaceg u basti.

clock-img

14.09.2014, 14:55

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Ja sam juce napravila brzi ajvar a upravo stavljam tursiju,sve ostalo sprema svekrva pa salje.user posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

23.09.2014, 21:38

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Situacija je sledeca: napravila sma peglane paprike koje su stajale 24h da ispuste tecnost, stavila u tegle, nalila tecnoscu ali te tecnosti nije bilo dovoljno. Da li ce one ispustiti jos ili moram da dolijem da se ne bi pokvarile. I cime da dolijem?

_____________________________




clock-img

24.09.2014, 00:38

clock-img

mati

pencil-img

6667

Mi se za zimnicu jos uvek "grebemo". Jedino sto stavljmo jeste tursija, tj mm je stavlja ja samo idem u kupovinu da mu pravim drustvo...

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

24.09.2014, 00:40

clock-img

Žapkić

pencil-img

1792

Ove god. ne ostavljam ništa. Mama je rekla da će sve ona da spremi za Tinu i mene. I-veliko joj hvala na tome. U haosu u kom sam-samo mi još fali bahtanje oko zimnice.user posted image

_____________________________

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

24.09.2014, 01:00

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393


IZVORNA PORUKA: serpica

Ja sam juce napravila brzi ajvar a upravo stavljam tursiju,sve ostalo sprema svekrva pa salje.user posted image


Sta je brzi ajvaruser posted image ..


_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

clock-img

24.09.2014, 06:51

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896


IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

mame ja jos nisam izvadila cveklu iz baste, treba mi neki dobar recept. Neko mi je negde spomenuo da je tako sa sve korom pece u rerni pa onda stavlja u tegle i preliva. Ajte ako znate da mi napisete. To cu naredne nedelje. Kazu tako u rerni se "skuva" cvekla u svom soku i ne gubi na kvalitetu



Ja sam se samocitirala posto mi niko nije odgovorio. Hjate mame nekako vam vise verujem nego da trazim po internetu recept. Ako mi napisete i jos kazete da ste probale tako onda sam mirna ovako se samo pitam kako li ce biti

clock-img

24.09.2014, 07:10

clock-img

anita

pencil-img

1679

Sto se tice zimnice ja ove godine nista nisam spremala niti cu. Svu zimnicu ce pripremiti moja i njegova mama user posted image .

_____________________________

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

clock-img

26.09.2014, 23:42

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Ljiso ja tek sad ovo videh za cveklu. Ja je skuvam ,ocistim i krupno isecem. Dodam so i sirce,da bude i preslano i prekiselo,bukvalno da nemoze da se jede u tom momentu,spakujem u tegle,nalijem sa tim sircetom i pasterizujem. Kad otvorim teglu ako mi je slano-kiselo isperem hladnom vodom i sastavim po ukusu. Inace ovako ostavljena cvekla moze da stoji 3 god da se uopste nepromeni.

< Poruku je uredio Štetica -- 26.9.2014 23:44:23 >


_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

27.09.2014, 11:41

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

meni uglavnom mama stavlja zimnicu a ja sam ove godine stavila samo feferone sa lukom za mm...

clock-img

29.09.2014, 13:27

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Moja sveki stavlja kornisone, pravi ajvar, poslace mi cveklu ( pa cu pokusati da ostavim u tegle, prvi put u zivotu user posted image ) , dzema imam jos od prosle godine od moje majke...tursije ne jedemo .
Htela sam da pitam po koliko se moze kupiti crvena silja paprika, ona mesnata za pecenje? Na pijacama u Beogradu , zna li neko? Ispred nase zgrade se prodaje po110 din user posted image

clock-img

29.09.2014, 13:36

clock-img

Bibilib

pencil-img

3029

Ovo je da covek ne poveruje kornisoni 70-80 din na pijacu i jedva se nalaze a prosle godine sam uzimala po 30 din...

_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***