writing-img

RE: Zimnica

  
clock-img

08.07.2014, 12:24

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

rastopis ga u malo soka i onda umesas u voce dok se kuva
ja sam ga stavila pa sa njim kuvala jos neko vreme , mozda zato nije zgusnuo user posted image
pise na kesici uputstvo ali ja sam premudra ovako uradila pa mi curi sad to user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

08.07.2014, 12:43

clock-img

Adriana83

pencil-img

623

Na jedan kg voca se stavi kesica dzemfiksa pomesanog sa par kasika secera. Onda stavis da se kuva dok ne provri.Kad provri dodas ostatak secera i kuvas 1-2 minuta,da vri. Vruce sipas u vruce tegle.Meni nikad nije omanuo.Zelira se tek kad se ohladi,bude tecno kad sipas u tegle.

< Poruku je uredio Adriana83 -- 8.7.2014 12:44:52 >

clock-img

08.07.2014, 23:05

clock-img

Biserce

pencil-img

942

USPELA SAAAM!!!
Na 2kg izgnjecenih i ocedjenih visanja stavila sam skoro 2kg secera(mnoogo je slatko, dovoljno je 1.2kg) i ostavila par sati. Ponovo iscedila i stavila da se kuva. Pustilo je skoro 1.5l soka koji sam odlila, pa videvsi da ce zagoreti, vratila:D, krckalo se sat vremena, onda sam malo mutila i dodala 100g cokolade(mm nije uzeo starkovu nego neku bzv, tako da se slabo oseca) i sipala u tegle...SUPER JE!
Ostalo mi je i 8l sirupa, a
napravila sam i visnjevacu, javljam krajem avgusta kakva je.

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

clock-img

12.07.2014, 12:41

clock-img

minnica

pencil-img

2295

Krčka se džemić od domaćih smokava! user posted image

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

clock-img

27.07.2014, 15:13

clock-img

Biserce

pencil-img

942

Gotov dzem od kajsija...fenomenalan je!

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

clock-img

27.07.2014, 22:27

clock-img

Dani.kv

pencil-img

1634

I mi smo napravili prvu turu dzema od kajsija i kompot za bebe

clock-img

27.08.2014, 15:21

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Neki provereni recept za peglane paprike? user posted image

_____________________________




clock-img

27.08.2014, 15:25

clock-img

Milagros

pencil-img

147


IZVORNA PORUKA: Biserce

USPELA SAAAM!!!
Na 2kg izgnjecenih i ocedjenih visanja stavila sam skoro 2kg secera(mnoogo je slatko, dovoljno je 1.2kg) i ostavila par sati. Ponovo iscedila i stavila da se kuva. Pustilo je skoro 1.5l soka koji sam odlila, pa videvsi da ce zagoreti, vratila:D, krckalo se sat vremena, onda sam malo mutila i dodala 100g cokolade(mm nije uzeo starkovu nego neku bzv, tako da se slabo oseca) i sipala u tegle...SUPER JE!
Ostalo mi je i 8l sirupa, a
napravila sam i visnjevacu, javljam krajem avgusta kakva je.


a šta si ti to pravila pa stavljaš i čokoladu?

_____________________________

Živim za moju dječicu i za bolje sutra!!!

clock-img

02.09.2014, 11:25

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Gotov ajvar i boranija. Sledece su peglane paprike i seckane za przeniju.

_____________________________




clock-img

06.09.2014, 13:58

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Jel ima neko recept za barene paprike sa senfom?


_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

06.09.2014, 13:59

clock-img

branki*

pencil-img

20828

nemam recept,al znala sam da si ti u ovoj temiuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

06.09.2014, 14:55

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Jel neko spremao sirup od limuna a da mu je dobro ispao, ili neki drugi sirup a da je moguce sada ga napraviti?

clock-img

06.09.2014, 19:26

clock-img

nata11

pencil-img

9223


IZVORNA PORUKA: Štetica

Jel ima neko recept za barene paprike sa senfom?



Stetice mogu sutra da ti nabavim. To sprema moja mama.

_____________________________




clock-img

06.09.2014, 20:05

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

IZVORNA PORUKA: Štetica

Jel ima neko recept za barene paprike sa senfom?


5 kg ociscene paprike iseci na trake ili rezance,bariti u 1l vode,1/2l sirceta,8 kasika secera,5 kasicica soli.Kad provri staviti papriku da baci kljuc i vaditi da se ocedi.U tiganj ili neku plicu serpu sipati 1/2 l ulja dobro zagrejati pa dodati papriku ,prziti 15 min uz stalno mesanje.Skloniti sa vatre i dodati 600gr senfa i 1/2 kesice konzervansa .Sipati u vruce tegle.


< Poruku je uredio Sanchy -- 6.9.2014 20:07:03 >


_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

clock-img

06.09.2014, 23:22

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Sanchy hvala za recept.
Ja sam to pravila prosle godine,al recept je nestao negdeuser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

06.09.2014, 23:32

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Nema na cemu,ja obozavam senf i papriku pa mi je ova kombinacija za zimnicu superuser posted image

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

clock-img

06.09.2014, 23:35

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Njam, i ja volim!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

13.09.2014, 20:45

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Jel zamrzavate jabuke i kako? Naseckala bih na kriske za kolac ..

_____________________________




clock-img

13.09.2014, 20:50

clock-img

Anoniman


IZVORNA PORUKA: nata11

Jel zamrzavate jabuke i kako? Naseckala bih na kriske za kolac ..



Ja ih izrendam za lenju pitu ili burek sa jabukama,popakujem u kese i zamrznem.

clock-img

13.09.2014, 20:51

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

rendane se zamrzavaju, na kriske i na druge nacine nisu lepe. a rendane lepo za kolace. Inace jedino ako nisu vase jabuke neprskane ja ne bih stavljala u zamrzivac jer jabuku imas da kupis preko cele godine a deci ionako ljustis za kolace ionako rendas. Tako da mislim da je to onako uzaludan posao (kazem jedino ako su vase neprskane onda mi je ok)

clock-img

13.09.2014, 20:55

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895


IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Jel neko spremao sirup od limuna a da mu je dobro ispao, ili neki drugi sirup a da je moguce sada ga napraviti?


Nije bas sirup ali ja stalno pravim limunadu rastvara se pola pola (pola limunada pola voda).Ako hoces da ti napisem receptuser posted image

clock-img

13.09.2014, 21:11

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Ehehej, veselice , napisi mi..ako si pravila i dobro je ispao to mi je sigurnije nego da skinem sa neta!user posted image

clock-img

13.09.2014, 21:12

clock-img

nata11

pencil-img

9223


IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

rendane se zamrzavaju, na kriske i na druge nacine nisu lepe. a rendane lepo za kolace. Inace jedino ako nisu vase jabuke neprskane ja ne bih stavljala u zamrzivac jer jabuku imas da kupis preko cele godine a deci ionako ljustis za kolace ionako rendas. Tako da mislim da je to onako uzaludan posao (kazem jedino ako su vase neprskane onda mi je ok)



Pa i u pravu si. Sto bih ljustila, rendala kada ih ima uvek.



_____________________________




clock-img

13.09.2014, 21:17

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Ja ću sledeće sedmice pekmez od šljiva,iako imam još dosta od prošle godine napraviću opet.

clock-img

13.09.2014, 21:17

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895


IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Ehehej, veselice , napisi mi..ako si pravila i dobro je ispao to mi je sigurnije nego da skinem sa neta!user posted image


1 kg limuna dobro oprati i iseckati u secku.Staviti u vecu serpu ili vanglu(od 10 12 l zapremine) dodati 3 kg secera(mozes i vise jer sto vise secera to je gusci sirup),4 limontusa i preliti sa 7 kg vode.Povremeno promesati i ostaviti 24 h da odstoji.Procediti na cediljki i puniti staklene flase.Od ove kolicine limuna i vode dobije se 10 l soka.Ako zelim mozes staviti i neku kesicu vanilin secera ili jednu pomorandzu,sve po ukusu.