cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Zimnica

  
clock-img

20.06.2014, 22:00

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Verka, u tom slučaju, samo svaki dan, svaki drugi dan uvali mužu da malo prodrma višnje u šećeru tek da malo ubrzate proces rastvaranja šećera user posted image

Ova opcija u flašama ide brže, samo zbog manje količine.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

21.06.2014, 10:41

clock-img

nata11

pencil-img

9223

IZVORNA PORUKA: Verolina

Zvuci lako. Imam dva ogromna staklena balona, pa cu u njih.user posted image



Ma da ti ne bude malouser posted image Uzmi tu burence.
Ja cu isprobati ovaj recept ali sa malinama.

< Poruku je uredio nata11 -- 21.6.2014 10:43:20 >


_____________________________




clock-img

21.06.2014, 11:49

clock-img

Verolina

pencil-img

5958

Od viska glava ne boli. Odala sam se alkoholu user posted image Secer konzumiram samo u obliku alkoholauser posted image

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

clock-img

21.06.2014, 20:54

clock-img

Dani.kv

pencil-img

1634

Moze li recept za dzem od visanja i neka kombinacija za dzem od breskve

clock-img

21.06.2014, 22:03

clock-img

Verolina

pencil-img

5958

Ja sam pomesala kilo sljiva i dva kila visanja, dodala kilo secera, ostavila da prenoci i sutra kuvala. prvo sam posle prvog kljuca ocedila sok i skuvala sirup od visnje koji klinci kojji nam dolaze vec smazali, a onda sam kuvala dzem dok se po povlacenju varjace ne vidi dno serpe. bez aditiva i konzervansa, naravno. Fenomenalan jeuser posted image

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

clock-img

05.07.2014, 12:49

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Kupila mi mama 10 kg malina od neke svoje koleginice, kaze njoj moja mama "pravice sigurno moja Ljilja nesto od toga" i ja evo malo stavila u zamrzivac tj samo neke 2,5kg a od ostatka sok, gusti kasasti. Vec se pije naveliko. U tri ture sam morala jer nisam htela sve odjednom u ogromnom loncu pa da ukljucujem sve ringle vec sam na jednoj. Evo poslednja tura gotova.

clock-img

05.07.2014, 12:55

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja sam juce ukakala dzem od visanja , to je tecno sa sve dzemfiksom
znaci i spalo je na slatko user posted image
pih
a imam jos dobrih 50 kila na drvetu , sta cu sa njima samo nebo zna

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

05.07.2014, 12:59

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Eee bre Oldži, pa kako to? Bolje da si kuvala samo višnje i šećer, meni je prelepo ispao, a dodala sam i dva reda crne čokolade, baš lep ukus daje.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

05.07.2014, 13:00

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

moji nikad nisu pravili dzem od visanja tako da ne znam iskreno ni kako bih ga pravilauser posted image , ja sve slusam moju mamu. Inace i mi imamo jos visanja na stablu sve danas cu danas cu a dani prolazeuser posted image

clock-img

05.07.2014, 13:48

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ma kuvala sam samo visnje i secer satima , sklinula se pena a ono tecno i dalje , raspalila dzemfiks , kuvala jos ono i dalje tecno
ulila sam to u tegle , utrpala i sad cu da vidim kad se ohladi al mislim da je jos tecno user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 5.7.2014 13:49:22 >


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

05.07.2014, 22:26

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

mi sad kuvamo dzem od kajsija..na 1kg stavim 700g secera,i kuvamo..tako mi je sveki rekla..videcemo,deluje ok!user posted image
prosle godine nam je super ispao od sljiva,kuvali ga u rerni,secer,sljive i na kraju red cokolade..divan je!!
joj,tek smo poceli drugu turu..bice 10ak tegli!user posted image

clock-img

06.07.2014, 09:17

clock-img

branki*

pencil-img

20828

kako to ide sa kajsijama i dzemom?operem kajsije,raspolutim,stavim secer i kuvam dok se ne zgusne?na ringli?

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

06.07.2014, 10:34

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Ocistis kosticu,tako prepolovljene pospes secerom,i u serpi malo izmuljas...rucno..ne bi trebalo da dodju u dodir sa metalnim,mikserom,seckom...mi smo stavljali u dublju,siru serpu,od 6l ...3kg kajsija i 2,1kg secera..kad provri,mora da se kuva jos bar 50min..dok ne nestane pena...i mora stalno da se mesa,dosta prska! kad skines sa sporeta,jos 10ak min mora da se mesa,neprestano..i onda sipas u tegle,kad se uhvati korica i kad se ohladi zatvore se!

clock-img

06.07.2014, 10:35

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ok,hvala.razmisljam se da pravim,a nisam nikad.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

06.07.2014, 10:36

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Branki , ja kajsije izgnjecim , ustvari malo ih problendam , moja mama ih protera kroz masinu za meso jer ne volimo da se ona kora rasteze kroz pekmez , onda ih ostavim sa secerom da prenoce i ujutru kuvam a stavim oko 800 g secera na kilu jer mi je taj pekmez stalno kiseo user posted image
i onda se kuva dok se ona pena ne skloni i to je to , treba ga mesati da ne zagori alii ja ga kuvam u cepteru user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

06.07.2014, 10:38

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

e da , odmah ga sipam u vruce tegle , zatvorim i utrpam u cebe i dunju i ostavim da se tamo hladi , treba mu jedno 3 - 4 dana da se ohladi
ne stavljam konzervans , moja mama stavi

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

06.07.2014, 11:22

clock-img

branki*

pencil-img

20828

te tegle malo ugrejem u rerni,tako?vruc pekmez u vruce tegle?ni ja ne mislim da stavljam konzervans.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

06.07.2014, 11:26

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja dok jos vri pekmez na ringli sipam u tegle , ono stavim teglu iznad da se ugreje da ne pukne kad sipam

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

06.07.2014, 12:44

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

vidis,mi ga nismo ni odmah zatvarali!

clock-img

06.07.2014, 14:53

clock-img

Biserce

pencil-img

942


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Eee bre Oldži, pa kako to? Bolje da si kuvala samo višnje i šećer, meni je prelepo ispao, a dodala sam i dva reda crne čokolade, baš lep ukus daje.


Ana, moze recept za dzem ????

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

clock-img

08.07.2014, 08:29

clock-img

Biserce

pencil-img

942

Sinoc obrali visnje, cekam recept za dzem, ako moze neko ko je pravio da napise.

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

clock-img

08.07.2014, 10:59

clock-img

Dani.kv

pencil-img

1634

Ja sam se sa dzemom od visanja zezala. Povadila kostice, blenderom napravila kasu. Stavila secer i kuvala,kuvala nije se stegao. Ispao redji za palacinke i kolace
Ali je zato sok vrh. Ako nekom treba da pisem. Bez konzervansa je

clock-img

08.07.2014, 11:22

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

na pet kila visanja sam stavila 4 kile secera , izgnjecila ih onako ih razmrljala iostavila da malo odstoje i kuvala ih do besvesti
ostao je redak tako da moj recept ne valja user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

08.07.2014, 11:24

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896


IZVORNA PORUKA: Olga RR

na pet kila visanja sam stavila 4 kile secera , izgnjecila ih onako ih razmrljala iostavila da malo odstoje i kuvala ih do besvesti
ostao je redak tako da moj recept ne valja user posted image


user posted image user posted image

clock-img

08.07.2014, 11:58

clock-img

Biserce

pencil-img

942

Ja sam mislila da stavljam na 1kg visanja 800g secera, pre toga da ih sto vise iscedim, pri kraju kuvanja da ubacim 100g cokolade...al me strah da ostane retko...kako se taj dzemfix ubacuje? To nikad nisam koristila al' da kupim da ima za svaki slucaj ako ostane retko.

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???