cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Zimnica

  
clock-img

07.05.2014, 19:01

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Pa vi ste blesave, ništa to nije mnogo user posted image

I Nato, da može komotno u friz.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

07.05.2014, 19:06

clock-img

nata11

pencil-img

9216

Lesice vidim i ti si isla u berbu zove user posted image
Pa znas kako ja ga pijem, mm zivi na rauch sokovima tako da ... sm=zmeden.gif]
Ja sam prosle sezone zakasnila sa jagodama tako da cu ove sezone sa prvim da krenem u pripremu marmelade, soka, slatkog. Od svega po malo.

_____________________________




clock-img

07.05.2014, 19:18

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Vidiš, ja sam se izbezobrazila, pa obzirom na to koliko raznih sokova, sirupa i koječega pravim, bome i gosti su time uvek ponuđeni user posted image

A jagode i ja čekam, za koješta, i na kraju za kašu od koje ću posle kad stignu višnje, da prravim kašasti sok.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

07.05.2014, 19:21

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja mislim da cu vec sledece nedelje imati jagode za slatko a mozda stignu i za dzem
al to cu na salasu praviti , sve mi se lepi po kuhinji posle tih akcija

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

07.05.2014, 19:34

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Izeš ga, ja ću jagodama da se bavim tek kada prođe L rođendan user posted image



_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

14.05.2014, 09:07

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Sok od zove napravljen jos pre dve nedelje, napravila sam i kombinaciju zova bagrem, sjajan je sokic. Evo slatko od jagoda se kuva pa cu da se bacim na sok od jagoda.

Nego mame u sok od jagoda planiram da stavim samo secer i malo limuna, ocel to moci da stoji tako preko zime? Ja sam sve nesto sumnjicava ne znam zasto. Nasla sam recept u koji ide samo to znaci nema limuntusa nema konzervansa i sl, pa me malo strah ocel to moci da stoji?

Nego nikako da kupim fruktozu a nasla sam da ako se pravi sve sa fruktozom ide samo pola mere secera jer je 1,73 puta sladja od secera. Sa fruktozom cu praviti visnjice i kompot od tresanja.

clock-img

27.05.2014, 16:29

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

MLJ kasnim malo(samo 15dana) sa odgovorom. Sva zimnica koja se pravi bez konzervansa mora da se pasterizuje da bi se odrzala. A sokove mozes i u plasticne flase,ne skroz pune,da stavis u zamrzivac i vadis po potrebi.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

27.05.2014, 22:37

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Stetice ja sam i pretpostavila. No nije nista stiglo da se ukvari jer je ta prva tura vec popijena a slatko vec pojedeno hahaahah... Nego sad cu drugu turu i bas cu to sto si i rekla u zamrzivac. cak cu da stavim duplo manju meru secera jer je po meni ovo ipak bilo preslatko (doduse cela familija se navadila na slatko od jagoda i sok koji sam pravila ali za mene je preslatko).

visnje su nam propale od one kise i vetra skroz su trule sve i jedna na drvetuuser posted image

clock-img

27.05.2014, 22:51

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja zavrsila sa jagodama , vise ni jednu necu da ostavljam
a visnje jos berem , ove rane to klopamo i delimo , cekaju nas jos one senteske - marele , vec imam narudzbu za prodaju 20 kila a jos su zeleeeene
no dobro
negooo ima li neko da je pravio sok od ruza ?
ja se secam ukusa a ruza cveta , tacno bih mogla da napravim nesto ali se ne ssecam razmere, znam da se skuva sirup od secera i potope latice ali koja je razmera ?
ako bi neko bio ljubEzan pomoci mi , zahvalna bila bih user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

27.05.2014, 23:30

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Olga evo jednog sto ja znam.
100g latica ruze
0,4 l vode
800g secera
1 limuntus i sok od pola limuna.
ruze prokuvati 10-ak minuta pa dobro iscediti kroz cedaljku za caj. Dodati secer,limuntus i sok od limuna.Kuvati jos 25-30min uz stalno skidanje pene. E sad meni se licno ni sok ni slatko od ruze nesvidja,tako da nemogu da ti kazem kakav je. A ovo vremenski odredjeno kuvanje mi neide od ruke,ja sve probam na kasiku,kad polako curi-kaplje za mene je to gotovo.


_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

27.05.2014, 23:36

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Diiivan mi je sok od zove user posted image Sa limunom.
Nek i privlaci radijaciju, moj je, najukusniji je i ima da ga pijem user posted image

clock-img

28.05.2014, 07:07

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Od ruze nikad nista nisam pravila. Ustvari kad razmislim nikad slatku zimnicu ja nisam pravila evo ove godine prvi put pokusavam al sve pojedu pa izgleda nece biti zimnica nego letnjica. user posted image

Ja cu opet da zakukam zbog nasih visanja. Uzas jedan a ja najvise volijem sve od visanja.user posted image Moracu ladno visnje da kupim a imam 7 stabala visanja u dvoristu. Neverovatno da su sve trule. Kod komsije ista situacija.user posted image

clock-img

28.05.2014, 08:44

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

M Lj ako ti je za utehu tako je i kod mene,ove godine necu imati ni da pojedem koju a kamo li nesto da ostavim za zimu.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

28.05.2014, 11:54

clock-img

nata11

pencil-img

9216

Ja cu da se bacim na marmeladu od jagoda samo da prodje slava.

_____________________________




clock-img

28.05.2014, 15:39

clock-img

Dani.kv

pencil-img

1634

Jel moze recept za dzem ili marmeladu od jagoda? Treba mi nesto brzo i zdravo, bez konzervansa za bebe

clock-img

28.05.2014, 15:50

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26963

Jel pravio neko slatko od crvenih tresanja? Treba mi recept.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

28.05.2014, 16:10

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Dani evo jedan recept,al neznam koliko je brz,kuva se otprilike sat vremena.
1kg jagoda samleti u blenderu ili ispasirati kao pire
0,5kg secera
1 limuntus
sok i kora od pola limuna
Kuvati na tihoj vatri do zeljene gustine,nek bude malo redje jer se stegne kad se ohladi.
Zagrejati tegle u rerni pa sipati vruc dzem u vruce tegle i vratiti u rernu(100-120c) dok neuhvati koricu.To je za dzem,a za marmeladu se doda jedan zelatin pripremljen po uputstvu sa kesice pred kraj kuvanja.Kuva se otprilike oko 40min.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

28.05.2014, 16:13

clock-img

Dani.kv

pencil-img

1634

E hvala ti stetice. Cuvaj recept treba ce i tebi zauser posted image

clock-img

28.05.2014, 16:17

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Sanjice evo i za tebe recept.
1,3kg secera
4dc vode,skuvati gust sirup pa dodati 1 kg ociscenih i opranih tresanja.Kuvati na tihoj vatri uz stalno skidanje pene.Nemesati vec poremeno protresti serpu da bi tresnje ostale cele.Pred kraj dodati jedan limuntus i jedan limun usecen na kolutove. Skinuti sa sporeta i vrucu serpu pokriti sa mokrom krpom i ostaviti da prenoci.
Isto se kuva i od belih tresanja samo sto ide 1,5kg secera jer su manje slatke.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

28.05.2014, 16:29

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Molim i drugi put,ako treba jos nesto tu sam.Recepte cuvam u knjizi Riznica starih recepata(najbolji poklon koji sam dobila) i sve sto sam pravila po tim receptima bude savrseno jer su bas stari originalni recepti po kojima su i nase bake spremale. Jedino se ogradjujem za vreme kuvanja dzema,slatkog i takvih stvari jer to je kod mene na kasiku kad probam,nikad u zivotu nisam nista kuvala na vreme koje pise.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

28.05.2014, 16:32

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26963

Hvala steticeuser posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

30.05.2014, 17:46

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Aj i ja da se zapljunem za pocetak ostavljanja zimnice,danas sam skuvala prve 3 tegle slatkog od sumskih jagoda.Svekar bio vredan pa nabrao jagode.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

03.06.2014, 07:32

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Zene imate li neki dobar recept za kompot od tresanja??? Ja sad iskreno gledam na netu i kaze secer u vodi skuvati pa preliti i onda tako jos malo prokuvati zatvoriti i to je to. Da li je to ok recept? Ocel to preziveti do zime (mada kako je krenulo nama nista nece preziveti do zime jer smo zderonje). I dajte neki dobar recepz za sok od visanja. A za slatko pretpostavljam ide standardno kila voca kila secera i limun jel????

Ajte ajte pa da budemo vredne

clock-img

03.06.2014, 07:49

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

M Lj ja kompot ostavljam tako sto voce spakujem u teglu sipam oko 100-200g secera zavisi jel slatko il kiselo,nalijem vodom i pasterizujem. I obavezno stavljam one plasticne pritiskace u teglu da se nebi voce podiglo mimo vode i propalo. Za sok od visanja ti ide 1:1 secera i corbe kad ispasiras voce ako pravis sirip,i onda to lepo skuvas.Bistri sok nepravim tako da neznam meru. A za slatko od visanja ti ide 1kg voca na 1.5kg secera.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

03.06.2014, 07:56

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

u jeee meni sve to nekako deluje preslatko (moj bi tata rekao da uvek treba vise secerauser posted image ) cak 1,5 kg na kilo voca za slatko. To mi bas puno. No dobro od secera se sigurno nece ukvaritiuser posted image

A pasterizujes tako sto uspes sadrzaj u tegle pa stavis u rernu na 90 stepeni?