Lu, baš kako si pročitala, na samom kraju narendaš čokoladu, suneš rum, još malo promešaš. sipaš vruće u vruće tegle, zatvoriš, ušuškaš i utopliš, i čekaš da se ohlade pa u podrum.
A inače moj dosadašnji skor je:
IZVORNA PORUKA: lesica RR
Dosad napravljeno:
Sok tj sirup od višanja- mnogo flaša
Kašasti sok od kajsije i kašasti sok od bresve- mnoooogo flaša
marmelada od jagoda- toga skora da nema više
i sinoć sam skuvala 30 kila paradajza
još pekmez od šljiva, i s misliću šta već od jabuka i dunja, ajvar, neke ljutenice, kiseli krastavčići i finito
Pekmez od šljiva, i džem od šljiva sa čokoladom, mešana marmelada ( jabuke, kruške, breskve, šljive, dinja, trnjine ) čeka me još marmelada od šipka ( za to moram proplanke po ranču da obidjem)
Gotove su i popakovane upržene paprike, ljutenice, i krastavčići, i još samo ajvar.
Pa da se bacamo na krkanluk
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"
JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI