cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Zimnica

  
clock-img

05.08.2013, 15:56

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Nato samo sa secerom. Ako dzem vruc sipas u tople tegle i stavis u toplu rernu da uhvati koricu,nece se pokvariti sigurno. A cuvam na hladnom mestu(kod mene je podrum,a moze i spajiz).

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

20.08.2013, 11:02

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Dosad napravljeno:

Sok tj sirup od višanja- mnogo flaša
Kašasti sok od kajsije i kašasti sok od bresve- mnoooogo flaša
marmelada od jagoda- toga skora da nema više user posted image

i sinoć sam skuvala 30 kila paradajza

još pekmez od šljiva, i s misliću šta već od jabuka i dunja, ajvar, neke ljutenice, kiseli krastavčići i finito

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

20.08.2013, 13:22

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Vrednice, svaka cast user posted image

IZVORNA PORUKA: lesica RR
Sok tj sirup od višanja- mnogo flaša


Mmmmmmmmuser posted image

clock-img

20.08.2013, 21:03

clock-img

nata11

pencil-img

9216

Ja juce dubila paprike babure za punjenje i pakovala grasak u kesama. Za sutra planiram pakovanje boranije.

clock-img

20.08.2013, 22:24

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Žene, ala ste vredne!user posted image Ja ništa ne pravim od zimnice. Mi zimi uglavnom jedemo zelenu salatu, ponekad kisele krastavčiće, ali to kupim, to bude najviše 5-6 tegli godišnje.
Ajvara mi mama da dve tegle i to uglavnom Stefan sam pojede, džema isto malo trošimo, najviše 4 tegle godišnje, tako da se ne drndam za tako malo.
Šta znam, ne trošimo puno, pa kad zatreba nešto, kupim. Nemam ništa domaće, ni voće, ni povrće, pa mislim da s finansijske strane dođe skoro na isto dok kupiš voće, povrće i kad kupiš gotovo. Naravno da je domaće zdravije, ali opet to što kupim na pijaci pitanje je koliko je "domaće".

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

22.08.2013, 08:22

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ove godine ću svega da pravim duplo manje jer mi je ostalo i od prošle godine, upravo smo pojeli zadnju teglu prošlogodišnjeg ajvarauser posted image .
Ali svakako ću da pravim svega po malouser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

23.08.2013, 08:07

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Kako pravite kuhane pelate? Da li da stavim u sok od svježeg paradaiza ili u gotov paradaiz sos?

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

04.09.2013, 15:31

clock-img

bebuska

pencil-img

582

Imal ko provjeren recept za kecap? :)

_____________________________

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

clock-img

05.09.2013, 12:22

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Bebuška i ja ću da pravim kečap uskoro, svidio mi se koji sam jela pa sam tražila recept.
Paradaiz prvo treba kroz mašinu za odvajanje otpada ili kroz pasirku pa staviti da se kuha,
- 15kg paradaiza
- 1 kg šećera
- 100 gr soli
- 200ml sirćeta
- 150gr. gustina
- 3 kašike začina za picu, origana, bosiljka...po želji.
- 10gr konzervansa (tako ide u recptu ali ja neću stavljati pošto ja sve pasteriziram)
Kuhati sve osim gustina sat vremena, pred kraj izvaditi malo kečapa, dodati gustin i umiješati, kad provrije skloniti sa vatre, sipati u vruće staklenke sa zatvaračima.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

05.09.2013, 12:23

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja sam napravila pelate i sušene čeri, ostalo slijedi.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

05.09.2013, 12:59

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Lu, svake godine citam ovde sta majstorises! I imam pitanje za tebe. Hoces li da me usvojis? :) :*

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

05.09.2013, 13:08

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Ja bih volela da me usvoje L&L - Lesica i Lu user posted image

Biću dobra, obećavam user posted image


Probala sam Lecicine; ajvar, džemove, sokove, i šta da kažem, SAVRŠENO user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

05.09.2013, 14:03

clock-img

bebuska

pencil-img

582

Hvala Lu. Slican recept sam i ja nasla al nije niko pravio da mi kaze dal je dobar. Sad ga moram isprobat. user posted image

_____________________________

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

clock-img

05.09.2013, 15:51

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Haha cure moje dageeeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

06.09.2013, 10:37

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Sad sam probala ajvar, koleginica donela da probamo, pa evo recept, ko bi da expreimentiše. user posted image

12 plavih patlidžana
1 kg ljute paprike
10 kg paprike
400gr šećera
200gr sirće vinsko
7 kašika senfa
2L ulja i soli po ukusu.

Paprike i patlidžan ispeći, oguliti i ocediti, zatim ih samleti.
U šerpu staviti sirće i šećer da se ugreje do vrenja i da se šećer istopi, zatim dodati gornju masu i pržiti 45min - 1 sat uz mešanje.
Od mase u jednu šerpu odvojiti 10 kašika i u to umešati 7 kašika senfa, vratiti u šerpu, i sipati 1/2 L ulja, mešati na ringli 10ak min, pa dodati još 1/2 L ulja uz mešanje 10min... tako dok se ne utroši 2L ulja.
Na kraju soli po ukusu.
Sipati u vrele tegle.

Ako ne volite ljuto, izbacite ljutu papriku.

Prijatno. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

09.09.2013, 12:17

clock-img

nata11

pencil-img

9216

Jel blansirate boraniju pre zamrzavanja?
Ja sam tako ranije radila a sad vidim savete na netu da zene ostavljaju i smao opranu u kesama.

clock-img

09.09.2013, 12:19

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja isto blasiram , kad je samo tako opranu stavim i zamrznem bude mi nekako cudna , kao da ima neku sagu i nije tako fina
ja je operem , isecem , blansiram i onda stavim u led da je brzo ohladim pa u zamrzivac i ne bude zilava i nema taj neki ukus ( ne znam kako da ga opisem al nije fino )

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

09.09.2013, 21:44

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja isto blanširam, nema šanse da bi više ostavila svježu, pokupi sve mirise iz zamrzivača a i sve drugo miriše na njuuser posted image
I ona kupovna zaleđena je blanširana.
Danas sam riješila ajvar i pečene roge.
Jel može pesto umak da se zaledi, mislim pošto je ulje...vjerojatno ne možeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

10.09.2013, 07:36

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Džem od šljiva sa čokoladom i rumom, našla sam recept ali piše samo ispeći džem u pećnici i pred kraj dodati čokoladuuser posted image
Ako je neko pravio MOLIM vas odgovor, što te na kraj srca nećete ništa da dijeliteuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

10.09.2013, 09:13

clock-img

nata11

pencil-img

9216

Lu moja rodjaka tako pravi i mislim da pred kraj kada je gotov doda narendanu cokoladu (na krupnije rende) i onda u tegle pa zapece u relni.

clock-img

10.09.2013, 10:15

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Lu, baš kako si pročitala, na samom kraju narendaš čokoladu, suneš rum, još malo promešaš. sipaš vruće u vruće tegle, zatvoriš, ušuškaš i utopliš, i čekaš da se ohlade pa u podrum.

A inače moj dosadašnji skor je:

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Dosad napravljeno:

Sok tj sirup od višanja- mnogo flaša
Kašasti sok od kajsije i kašasti sok od bresve- mnoooogo flaša
marmelada od jagoda- toga skora da nema više user posted image

i sinoć sam skuvala 30 kila paradajza

još pekmez od šljiva, i s misliću šta već od jabuka i dunja, ajvar, neke ljutenice, kiseli krastavčići i finito




Pekmez od šljiva, i džem od šljiva sa čokoladom, mešana marmelada ( jabuke, kruške, breskve, šljive, dinja, trnjine ) čeka me još marmelada od šipka ( za to moram proplanke po ranču da obidjem)

Gotove su i popakovane upržene paprike, ljutenice, i krastavčići, i još samo ajvar.

Pa da se bacamo na krkanluk user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

10.09.2013, 13:00

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Hvala Nato i Lesiceuser posted image
Joj draga šta si ti sve napravila, eto mi nadahnućauser posted image
Kad smo već tu, kako praviš mješanu marmeladu, jel treba neko voće prvo, pa redom ili sve odjednom, molim procesuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

10.09.2013, 14:10

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393


IZVORNA PORUKA: lesica RR

Dosad napravljeno:

Sok tj sirup od višanja- mnogo flaša
Kašasti sok od kajsije i kašasti sok od bresve- mnoooogo flaša
marmelada od jagoda- toga skora da nema više user posted image

i sinoć sam skuvala 30 kila paradajza

još pekmez od šljiva, i s misliću šta već od jabuka i dunja, ajvar, neke ljutenice, kiseli krastavčići i finito


E svaka cast,stvarno..,mi jako malo jedemo i ne pravim nista,od mame dobijem par tegli ajvara, od zaove pecenih paprika par kesa,jedino dzem sam pravila od kajsija posto imam kajsiju u dvoristu eto toliko..e stavila bih i tursiju posto mm voli a i ja ponesto takodje pa ako neko ima neki interesantan recept bila bih zahvalnauser posted image

clock-img

10.09.2013, 14:18

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Lu, ja svo to voće provučem kroz mašinu za paradajz, da sklonim ljuske, jedino jabuku prvo malo izblanširam (3 kg na 1l vode) tek da omekne pa je izblendam, sve umešam, dodam šećera primera radi na 10 kg voća 3-4 kg šećera. I onda kuvam, kuvam, kuvam, i pred sam kraj dodam pektin ( iliti dodaš džemfiks, na ovu količinu 3-4 džemfiksa), i opet vruće u vruće i finito.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

11.09.2013, 15:14

clock-img

Biserce

pencil-img

942

Do sada:
sirup od visanja, i naravno visnje u zamrzivac, boranija i grasak, dzem od kajsija, kompot od kajsija, jaffa dzem, mleveni paradajz.
Jos mi ostalo:
jedna tura paradajza, ajvar, somborka, pecena paprika i mmmm kiseli kupus. Kecap, tursiju, kornisone i papriku filete imam od prosle godine, mozda samo dodam moozak iliti karfiol.

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???