cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Zimnica

  
clock-img

11.09.2009, 22:53

clock-img

simke

pencil-img

2713


IZVORNA PORUKA: sanji

Ja zimnicu spremam tako što odem kolima do mame i do svekrve i pokupim šta mi trebauser posted image user posted image user posted image ! Baš sam domaćica.user posted image


Iste smouser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.09.2009, 22:54

clock-img

simke

pencil-img

2713

user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.09.2009, 22:59

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Nedja

IZVORNA PORUKA: lu

Juče i danas sam napravila,
ajvar,kisele paprike,krastavce,karfiol,šarenu salatu,kocke za variva od paprike.
Sutra imam u planu,pečene roge,kocke od mrkve i peršuna.



user posted image user posted image user posted image svaka cast lu, pa jel to fizicki uopste moguce za 24 sata user posted image Ja kako sve to sporo radim trebale bi mi nedelje user posted image


Nisam rekla, zajedno s mamom,dok je Roko u vrtiću i poslije kad spavauser posted image

clock-img

11.09.2009, 23:00

clock-img

vodolija 82

pencil-img

603

ja sam zasada samo roge ispekla i spakovala u zamrzivac,a ajvar i kisele salate spremamo krajem oktobra ili pocetkom novembra jer je ovdje do tada jako toplo za zimnicuuser posted image devojke,ocete li mi dati recept za kuvani paradjz i za krastavceuser posted image

_____________________________

Teskoce i borbe koje imamo danas,nisu nista drugo,nego cijena koju moramo da platimo za pobjede koje nas cekaju sutra...

clock-img

11.09.2009, 23:02

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: lu

IZVORNA PORUKA: Nedja

IZVORNA PORUKA: lu

Juče i danas sam napravila,
ajvar,kisele paprike,krastavce,karfiol,šarenu salatu,kocke za variva od paprike.
Sutra imam u planu,pečene roge,kocke od mrkve i peršuna.



user posted image user posted image user posted image svaka cast lu, pa jel to fizicki uopste moguce za 24 sata user posted image Ja kako sve to sporo radim trebale bi mi nedelje user posted image


Nisam rekla, zajedno s mamom,dok je Roko u vrtiću i poslije kad spavauser posted image



Svejedno, puno posla user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.09.2009, 23:04

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja ti mogu napisati za krastavce,sutrauser posted image
A kuvani paradaiz ne pravim,probala dva puta i nje mi ispalo dobrouser posted image

clock-img

11.09.2009, 23:05

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: vodolija 82

ja sam zasada samo roge ispekla i spakovala u zamrzivac,a ajvar i kisele salate spremamo krajem oktobra ili pocetkom novembra jer je ovdje do tada jako toplo za zimnicuuser posted image devojke,ocete li mi dati recept za kuvani paradjz i za krastavceuser posted image



Ja ti znam reci za paradajz...ima dve varijante....chak i tri...user posted image

clock-img

11.09.2009, 23:09

clock-img

Anoniman

Evo....

paradajz ochicti, iseckaj na polovine, ili chetvrtine ( u sushtini nebitno, samo da nije bash u komadu) ubaci ga u lonac da se kuva... na 5kg paradajza ti ide jedan konzervans....
1 varijanta:
u taj naseckani paradajz mozesh dodati zute naseckane i ochishtjene paprike babure... i naseckanog celera...
2 varijanta
isto kao prva, samo dodati ljute paprichice (po ukusu) ako zelish napraviti ljutog paradajza
3 varijanta.
da ne stavljash nishta osim konzervansa

Kada se skuva paradajz, procedish ga, i vratish u lonac da se prokuva, i tada dodajesh konzervans.... samo kratko ga prokuvaj i sipaj u zagrejane flashe...

clock-img

11.09.2009, 23:14

clock-img

vodolija 82

pencil-img

603

hvalauser posted image

_____________________________

Teskoce i borbe koje imamo danas,nisu nista drugo,nego cijena koju moramo da platimo za pobjede koje nas cekaju sutra...

clock-img

11.09.2009, 23:19

clock-img

Anoniman

Nema na chemu user posted image

clock-img

12.09.2009, 13:57

clock-img

Anoniman

Sklonila sam šargarepu i paradajz u zamrzivač. Planiram da sklonim još paprike (iseckano i ucelo), peršun, mirođiju, karfiol.

Kornišone jedemo kupovne. user posted image

Ajvar je sveki napravila! user posted image

clock-img

12.09.2009, 16:49

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Lu sad sam videla tek da me pitas za secer.. Pa to se stavi otprilike...onako od oka..koliko volis..

clock-img

17.09.2009, 10:30

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Napravila sam juče sok od jabuke i mrkve
i kocke od mrkve,peršuna,celera,paštrnjaka,
evo kako izgledaju,

user posted image

clock-img

17.09.2009, 10:31

clock-img

Anoniman

šta je paštrnjak LU???? al ovo ekstra izgleda ...aj turi kako se pravi 

clock-img

17.09.2009, 10:38

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Sve što ti treba su sastojci koje sam navela(paštrnjak je slatkasti korijen sličan peršunovom ali je slađi,stavlja se u vegetu) i mašina za meso.
Količina- koliko imaš čega,gledaj da ne bude prezeleno ni prenarandžastouser posted image
Ma ovdje se stvarno ne može pogriješiti,ne idu nikakvi začini.
Samelješ i rukama poravnaš i izrežeš nožem kao na slici,
tako zalediš i onda izlomiš u vrećicu.
Cijelu zimu imaš svjež peršun i mrkvu za juhe,variva,sosove i ostalouser posted image

clock-img

17.09.2009, 11:05

clock-img

Anoniman

A šta radiš sa tim kockama?

clock-img

17.09.2009, 11:06

clock-img

Anoniman

Zanemari moje pitanje - molim te!

clock-img

17.09.2009, 11:07

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: lu
Cijelu zimu imaš svjež peršun i mrkvu za juhe,variva,sosove i ostalouser posted image


user posted image

clock-img

17.09.2009, 11:07

clock-img

prolece

pencil-img

1341

user posted image to i ja radim samo stavljam u one plastične posude za led. 

clock-img

18.09.2009, 10:04

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Imam još u vrtu paprika babura koje su pocrvenile,žao mi da propadnu a ne treba mi više kiselih,
jel imate kakvu ideju za salaticuuser posted image

clock-img

18.09.2009, 10:09

clock-img

Delijagirl

pencil-img

1701

Pa lu sto ih ne ispeces i oljustis kozuru naseckas, bacis naseckani beli luk pavlaku i sve umutis. Mada mozes i da ih ispeces i smrznes?

_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

clock-img

18.09.2009, 10:13

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Eeee to sam već napravila,ma sve sam napravila od paprika,čak sam napravila i 10 pakovanja sataraša od njih i zaledila,ove godine su mi rodile kao lude,a žao mi da propadnu,nisu prskane ničim ni gnojene umjetnim gnojivima,čisti ekološki uzgojuser posted image

clock-img

18.09.2009, 10:16

clock-img

afrodita

pencil-img

1814

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Zanemari moje pitanje - molim te!



user posted image user posted image user posted image user posted image
cesto se ponasas kao malo dete

clock-img

18.09.2009, 10:18

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: afrodita

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Zanemari moje pitanje - molim te!



user posted image user posted image user posted image user posted image
cesto se ponasas kao malo dete



Pa konstatovala sam da sam pitala nešto što je već ona napisala... user posted image

clock-img

18.09.2009, 10:22

clock-img

Delijagirl

pencil-img

1701

Lu a da jih napunis mislim neznam sta da ti savetujem iskreno.... 

_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html