cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Zimnica

  
clock-img

05.07.2013, 18:01

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Trenutno sam u fazi ostavljanja kornisona,berem ih svaki drugi dan,do sada imam 12 tegli ostavljeno i ko zna koliko ce ih jos biti. Posto ja nekoristim vinobran i konzervans vec sve pasterizujem,isprobala sam da umesto u veliki lonac potapam tegle,ubacim u masinu za sudove program na 60c(recept iz blic zene) i isti efekat ima. A tako sam ostavljala i kompot od visanja i kajsija i ekstra je.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

05.07.2013, 18:26

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18803

ja napravila sirup od malina user posted image
ima prelepu boju a ukus mu je mljacki mljacki user posted image

clock-img

11.07.2013, 16:27

clock-img

minnica

pencil-img

2295


IZVORNA PORUKA: minnica

stavila sam ih u metalčevu šerpu poklopljenu tako iscepane na otprilike 3 (imam 9 podeljaka na šporetu) dok nisu skroz pustile vodu i počele da vriju, pa sam kasnije dodala šećer i sad se tako krčka na tihoj vatri dok se ne zgusne. pustile su dosta soka, nisu uopšte suve.



Ovo ću definitivno dogodine da pravim ponovo. Odlično ide uz sladoled od vanile!

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

clock-img

11.07.2013, 16:30

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja danas pravim pekmez od kajsija , poparila sam ih sinoc i danas se kuvaaa
i tako , jeeej al sam vredna user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

21.07.2013, 22:13

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Danas sam brala kupine,stavila sam 3 kg sa secerom u serpu da otpuste sok i sutra kuvam slatko. A posto ce ih biti puno ove godine najverovatnije cu praviti i sok. Prosle godine ih nije bilo zbog suse,pa mi sad zao da ih neiskoristim kad ih vec ima.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

21.07.2013, 22:52

clock-img

Torbica

pencil-img

8283


IZVORNA PORUKA: Štetica

Trenutno sam u fazi ostavljanja kornisona,berem ih svaki drugi dan,do sada imam 12 tegli ostavljeno i ko zna koliko ce ih jos biti. Posto ja nekoristim vinobran i konzervans vec sve pasterizujem,isprobala sam da umesto u veliki lonac potapam tegle,ubacim u masinu za sudove program na 60c(recept iz blic zene) i isti efekat ima. A tako sam ostavljala i kompot od visanja i kajsija i ekstra je.


Legendooo!!! Ovo mi se mnogo svidja, hihihi, da znas da cu isprobati, nikad cula! A imam masinu za 12 kompleta!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

21.07.2013, 23:35

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Torbice znatna usteda vremena,a sve moze tako da se pasterizuje. Poenta je da se neotvara masina dok se tegle neohlade,znaci ukljucim uvece ona odradi to sto treba i ujutru ih izvadim. Moja drugarica koja ima cetvoro dece,i voce i povrce gaji sama+ radi u firmi kaze da je to spasava,ima dosta vise vremena za druge stvari,nije dezurna pored sporeta dok se pasterizuje u teglama.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

21.07.2013, 23:39

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

E da i ovo sam zaboravila da kazem. Pakujem samo na donju policu,strah me da klizaci na gornjoj nepopuste od tezine,ali i tako staje 17-18tegli(od 750g).

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

21.07.2013, 23:39

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

E da i ovo sam zaboravila da kazem. Pakujem samo na donju policu,strah me da klizaci na gornjoj nepopuste od tezine,ali i tako staje 17-18tegli(od 750g) u tu masinu sto je za 12kompleta.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

22.07.2013, 08:38

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Stetice, veeeeliko ti hvala! Saljem ti jedan veliki user posted image za ovaj pametan savet! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

22.07.2013, 18:42

clock-img

nata11

pencil-img

9214

Ja bih da probam ovo ali se plasim jer na mojoj masini nemam naznacene stepene nego samo brojeve. 4 mi je onaj najbrzi program i to nikako ne bi uspelo jer je prebrz a opet 5 se bojim da nije prevelika temperatura.
Sta mislite da pokusam na 5 nece tegle puci user posted image

clock-img

23.07.2013, 07:53

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Pa ne moraš u mašini, ja stavim zatvorene tegle u rernu na 100 st. pola sata i isključim, ostavim da se ohlade.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

23.07.2013, 07:55

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Lu, hvala na ideji...ja se patim sa onim serpama na ringli.

clock-img

23.07.2013, 08:00

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Dacouser posted image
Meni je ovako najjednostavnijeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

23.07.2013, 10:47

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Nato nemam ni ja oznaceno na koliko stepeni ukljucim,to sam videla u prospektu od masine. Kod mene je to program Normal(Midea masina) i traje oko 130min.
A ovo sto je Lu napisala cu isto da isprobam,sad kad budem ostavljala sok od kupine.
Jos uvek se premisljam da li da pravim kupinovo vino.
Za sada sam ubrala 10-ak kg kupina i stoje u zamrzivacu,cekaju da se smislim sta cu sa njima.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

23.07.2013, 10:51

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Stetice, ti si bas vredna domacica...
Posto ja nisam nista jos spremala, eto mene kod tebe za koju tegluuser posted image

clock-img

23.07.2013, 10:58

clock-img

gagana83

pencil-img

6941


IZVORNA PORUKA: nata11

Ja bih da probam ovo ali se plasim jer na mojoj masini nemam naznacene stepene nego samo brojeve. 4 mi je onaj najbrzi program i to nikako ne bi uspelo jer je prebrz a opet 5 se bojim da nije prevelika temperatura.
Sta mislite da pokusam na 5 nece tegle puci user posted image


Ne bi trebalo da puknu. Uglavnom sve masine za sudove imaju max 60 ili 65C

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

23.07.2013, 12:23

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Na mojoj pise koliko je stepeni, a najveca temp je na strong - 65/70. E sad, ovaj program sto mi je na 65 stepeni traje 50 minuta, Eco je na 50 stepeni, taj mi traje dva sata. Ne znam da li je kratko 50 minuta... Valjda nije.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

23.07.2013, 17:58

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Daco nije problem bice i za tebe. Posto prosle godine nisam imala skoro nista zbog suse,ove godine mi zao da nenapravim zimnicu kad vec imam od cega,samo sto ja neznam kada je dosta,pa posle bude i za deljenje rodbini.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

23.07.2013, 20:37

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ove godine je baš sve rodilo pa tako i moji patlidžani, jutros sam ih obrala šteta da ostare pa samo popolovila i popekla i poslije će u zamrzivač.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

29.07.2013, 21:45

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Ostavila sam 12litara sirupa od kupina. I veceras sam nabrala jos 8kg,ako me nebude mrzelo da naberem jos 10-12kg pa da napravim i vino. Ja volim da popijem casu dobrog kupinovog vina a kazu da je dobro za krvnu sliku(al imam izgovor).

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

30.07.2013, 10:31

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Stetice, superuser posted image ...
Ocekujem koju teglu user posted image
A hoces da nam otkrijes recept po kome pripremas kupinovo vino?

clock-img

04.08.2013, 11:11

clock-img

nata11

pencil-img

9214

Cekam tegle pa danas i poslednja tura marmelade od breskve. Ovaj dzem fix je zakon! Sledeceg vikenda cu praviti od sljive.

clock-img

04.08.2013, 11:23

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Nato ako sameljes voce (kajsije,breskve,sljive)na vodenicu za meso,na siroku resetku,netreba ti dzemfix,jer se bas brzo ukuva,a nema nikakvih aditiva. Ja sam dzem od kajsije skuvala za pola sata(od momenta kad je pocelo da vri)

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

04.08.2013, 21:18

clock-img

nata11

pencil-img

9214

Stetice ja ga skroz smrvim u blender pa onda ubacim secer i dzemfix. A kako ti kuvas samo sa secerom, nista ne dodajes? Gde cuvas nakon toga, jel se nekvari?