cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Zimnica

  
clock-img

04.09.2012, 09:35

clock-img

daca77

pencil-img

8079

A da li neka ima dobar recept za dzem, marmeladu od maline bez kostica

clock-img

05.09.2012, 22:34

clock-img

Lu

pencil-img

15094

 
Rugala se ruga i napravila pola zimniceuser posted image
Još mi je ostalo ajvar, šarena i paradaiz-sos.
Kako vi pravite paradaiz sos?
Ja odovjim paradaiz od koštica i kožice (mašinskiuser posted image ) kuham paradaiz sa začinima koje sameljem u blenderu(bosiljak, peršin, celer,bijeli i crni luk) i dodam soli i šećera, pasterizujem.

Dacca, maline bez koštica, zar postoje sa košticama?

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

06.09.2012, 08:54

clock-img

jance

pencil-img

6439

ma ove godine sve treba ranije praviti, sve je ranije zrelo.
nama ce kanda breskve ipak riknuti, sve su se podigle gore, neke su cak i izasle van tecnosti i pocrnele user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

06.09.2012, 09:00

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Lu, pa maline i kupine imaju one odvratne kostice, semenke ili nazovi kao vec, pa ukoliko se voce ne propasira, kao da jedes kamencice, a ne dzemuser posted image

clock-img

06.09.2012, 11:38

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

slatko od divljih kupina

Odabrati krupne kupine, staviti ih u cediljku i dobro oprati. Šećer stavit u posudu u kojoj će se kuvati slatko i preliti ga vodom da ogrezne. Kada sećer provri stavit kupine i kuvati ga na jakoj vatri. Kad sok počne gusto da pada sa kašičice, po 2-3 kapi odjednom, znači da je slatko dobro kuvano. Skloniti ga sa vatre, skinuti mu penu pa ga pokriti vlažnom krpom i ostavit da prenoći. Sutradan ga sipati u tegle.

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

06.09.2012, 11:40

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

dzem od malina

1 kg malina
1 kg šećera
2 kašike soka od limuna

U dublji lonac stavite pošećerene maline prelivene sokom od limuna.Kuvajte uz mešanje i, kad provri, kuvajte još četiri minuta. Sipajte u vrele tegle i dobro zatvorite.

ovo sam zavrsila za vikend. ostalo mi je jos slatko od sljiva

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

06.09.2012, 11:41

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

jel neka od vas pravila marmeladu od sargarepe?

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

07.09.2012, 22:28

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: daca77

Lu, pa maline i kupine imaju one odvratne kostice, semenke ili nazovi kao vec, pa ukoliko se voce ne propasira, kao da jedes kamencice, a ne dzemuser posted image


A to mislišuser posted image
Ja sam kuhala sa tim, najjednostavnije sa džemfixomuser posted image
Danas sam napravila 15 tegli ajvara, o guljenu paprika da ne pričamuser posted image  a mješala sam ga 3 sata, šporet me izludio al je ispalo fenomenalnouser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 7.9.2012 22:29:58 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

13.09.2012, 09:09

clock-img

daca77

pencil-img

8079


IZVORNA PORUKA: Olga RR

na litru vode stavis oko 1 dcl sirceta , kasiku secera i soli po ukusu , par zrna kima , dva - tri listica lovora i kad provri zalijes kriske cvekle i poklopis, kad se ohladi moze da se jede
u principu sve mozes po ukusu i manje sirceta ili vise , zavisi kako volite


Olga, a da li baris ovu cveklu posebno ili ne?user posted image

clock-img

13.09.2012, 09:51

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Dacco treba obariti, oguliti i isjeći na kriške.


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

13.09.2012, 09:54

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Ja nisam barilauser posted image
Racunala sam da ce ona vrela voda da je omeksauser posted image

clock-img

13.09.2012, 13:11

clock-img

nata11

pencil-img

9214

Nova sam u pravljenu zimnica pa kako vam se cini ovaj recept za cveklu: (trazila sam najejdnostavniji)user posted image
3 cvekle obariti, oljustiti i iseci. Dodati 2 kas sirceta, 1 kasiku vode i tako dok teglu ne napunite. Dodati na kraju na vrh noza konzervans. pa zatvoriti teglu.
? sta mislite :)

clock-img

13.09.2012, 13:22

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Daco , treba da se skuva cvekla , ja je operem i tako sa korom kuvam dok ne omekne , onako da ne bude pretvrda i onda je oljustim , isecem i zalijem sa sirupom
Nata , nemam pojma , ja je ne ostavljam u tegle jer je cele zime ima pa je pravim kad nam se jede

< Poruku je uredio Olga RR -- 13.9.2012 13:23:07 >


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

13.09.2012, 13:25

clock-img

Anoniman

Ne znam , ja cveklu ne ostavljam jer je po marketima ima tokom cele godine pa kad nam se jede kupim i spremim za nekoliko dana. Inače cveklu uvek pečem, ne kuvam, tako mi je lepša.

Mama se isprsila i napravila cepane paprike, udeliće nam i koju teglu ajvara i ljutenice, a nama ostaje da ispečemo papriku za zamrzivač...

Ni mama ni ja nikad ne stavljamo konzervans u bilo šta od zimnice, nije ni baka nikad stavljala i nikad nam se ništa nije pokvarilo.

clock-img

13.09.2012, 13:28

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ako se ne stavlja konzervans onda mora da se pasterizuje , moja majka je stavljala konzervans i pasterizovala
ali i dalje ne vidim koliko ce nas otrovati pet zrna konzervansa u flasi od litar i po user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

13.09.2012, 13:32

clock-img

Anoniman

Ne kažem da će se neko otrovati, samo ne vidim svrhu da ga stavljam kad je bez njega svakako zdravije a ovako kako pravim sve stoji i po dve godine bez da se pokvari.

clock-img

13.09.2012, 14:19

clock-img

nata11

pencil-img

9214

Ma upravu ste! Kao da je tegla cvekla neznam koliko skupa pa cu da je stavljam za zimnicu. Kupicu u marketu 2 one velike tegle. Jos da ispecem paprike za zamrzivac i jos neko povrce i to je. user posted image

clock-img

13.09.2012, 14:48

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Sveki zalozila rostilj pa cemo da pecemo paprikeuser posted image
Doduse ja cu jako malo jer nemamo puno mesta

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

13.09.2012, 18:04

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Mi samo pecemo papriku,nemam gde da drzim zimnicu,kada mi nesto treba ja ili uzmem od mame ili kupimo........Inace obozavam paprike u paradaizuuser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

13.09.2012, 18:50

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Mi imamo veliki podrum, mada svekar tu drzi dosta stvari, ipak je oslobodio cetiri velike police za nasu zimnicuuser posted image
Figaro kakve su to paprike u paradajzu?

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

14.09.2012, 08:59

clock-img

nata11

pencil-img

9214

Ja celo popodne pekla paprike za zimnicu kicma me kida danas pauza pa sutra, prekosutra kiseli krastavcici i seckanje za rusku :)

clock-img

14.09.2012, 11:05

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

jel neka od vas pravi paprike u senfu? cula sam da je jako ukusno

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

14.09.2012, 11:45

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Tanjice ja sam pravila, meni je onako žestoko ide uz meze i neka jača pića, pržene kobasice i tako, eto ako voliš.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

14.09.2012, 12:34

clock-img

tanjica85

pencil-img

1242

odlicno, onda i to pravim. mm kaze da ce da me izbaci iz kuce, user posted image . nedavno sam pocela da pravim zimnicu, inace sam do skoro sve dobijala od sveki i mame

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

clock-img

14.09.2012, 21:24

clock-img

nata11

pencil-img

9214

aaaa to pravi moja mama prelepo je bas kao sto kazete uz meso ili jace jelo