cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Zimnica

  
clock-img

12.09.2011, 22:20

clock-img

ivaj

pencil-img

1557

Jao sutra treba da kuvam paradajz,po prvi put u zivotu,pa se osecam kao da cu raditi ne znam kako bitan posaouser posted image
Ajde neka mi neko napise detaljno sta treba da radim,koliko dugo da kuvam i da li moram da zagrevam flase.

Planiram da kuvam bez icega,znaci samo ako mora konzervans i to je to.
I da,kao sto sam vec gore napisala,imacu onaj ispasirani,znaci ja treba samo da ga skuvam.

clock-img

13.09.2011, 07:02

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: magnetic

Zene moje,da li neka zna da li se bundeva moze smzavati?


Može isječena na kockice  ili izrendana kao što reče Vika.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

13.09.2011, 07:06

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ivaj ako ćeš raditi pasterizaciju  (vruć sok u vruće tegle) ne treba ti konzervans, ali moraš imati originalne zatvarače.
Ako nećeš nikakve dodatke onda samo kuhaš do željene gustine.
Ja sam napravila skoro sve od zimnice , čekam šipke za pekmez još ih nema kao rano jeuser posted image
E da, hoću da napravim lovačku salatu, imam jedan recept koji sam izdvojila ali me zanima i kako vi pravite?user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

13.09.2011, 12:50

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Kupila sam paprike za salatu, jel pravi neko lovačku salatu ili zna recept?

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

13.09.2011, 13:15

clock-img

ivaj

pencil-img

1557

Hvala Lu. Onda cu tako,bas dobro sto ne moram ni konzervans da stavljam.

O toj salati ja ti ne znam nistauser posted image Ali vidim da ima dosta recepata na netu.Jedino ako hoces da ti detaljno kaze neko ko je vec pravio.

clock-img

13.09.2011, 13:21

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ma nema veze, našla sam i ja na netu, u neku ide mrkva u neku ne, u jednu ide čak goveđa kockauser posted image
Mislim da ću napraviti sa mrkvom nek je malo šarenijeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

15.09.2011, 13:48

clock-img

bebać

pencil-img

2235

Pisala sam da sam napravila paprike punjene kupusom već krajem avgusta(14 malih tegli i 2 velike)...

danas sam napravila kisele kraszavčiće, 12 manjih tegli, i sutra će da bude još 12 manjih(nestalo mi tegli, pa čekam da m donese sa sela da ne kupujem).

Ja isto radim pasterizaciju, našla sam nekakav recept na netu.

LU dali bi postavila onaj recept za crvene paprike sa bijelim lukom(roge) što si mi dala prošle godine? Ja izgubila. One su divne bile i smazali smo ih za mjesec dana, jedva nešto ostavila za Sergejev rodjendanuser posted image

Hvala unaprijed!

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

clock-img

18.09.2011, 09:23

clock-img

lesica

pencil-img

12015

25 tegli ajvara napravljeno user posted image A danas se lecimo od jucerasnjeg radauser posted image (mrtvi smo i mm i ja)

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

18.09.2011, 11:16

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

juce sam skuvala citave tri tegle slatkog od smokvi , celo poslepodne sam se mlatila i na kraju tri tegle user posted image
\za koji dan ce biti jos zrelih pa cu verovatno napraviti tri tegle pekmeza user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

18.09.2011, 11:21

clock-img

Dove

pencil-img

283

Da li neka od vas sprema bareni ajvar???Fantasticnog je ukusa a recept iz Makedonije.Ako ste zainteresovane evo
10kg ociscene crvene paprike
5 kg plavog paradajze iseckanog na debele kolutove
U 10l vode sipati pola kafene soljice esencije i solju za belu kafu secera.Kad to provri bariti prvo papriku pa paradajz.Ne sme puno da se bari jer posle ne moze lepo da se samelje.Samo dok malo ne promeni boju.Samleti obaren paradajz i papriku i prziti u litar ulja.Savet iz licnog iskustva je da ne sipate ulje odmah sve nego prvo pola litre i kasnije dodavati po potrebi.Przi se oko 2-3 sata.Izadje 7-9 tegli zavisi kakva je paprika.Znaci,fantastican je.

< Poruku je uredio Dove -- 18.9.2011 11:23:06 >

clock-img

29.09.2011, 11:06

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Dove ja sam nekad pravila od kuhanih paprika a patidžane sam ipak pekla jer tako ne upiju puno vode kao kuhanje, uglavnom je ukusan (prednost je što se ne giule paprike) samo se treba duže ukuhavati.
Mada ja više volim okus pečenih paprikauser posted image
Bebać evo ga recept za roge:
-5 kg paprika
-5 litara vode
-150gr šećera
-150gr soli
-2 dec ulja
-1 dec esencije
-bijeli luk, lovor, papar u zrnu- sve po ukusu

Paprike prokuhati u ovoj vodi, poredati u zagrijane tegle, zaliti ovom istom vodom sa svim dodacima, zatvoriti poklopcima i staviti u pećnicu pola sata na 100 stepeni, zatim isključiti pećnicu i ostaviti da se tako ohladi.


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

30.09.2011, 10:24

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja sam kuvala i slatko i pekmez i ponovo i jos imam smokvi , sta sad sa njima user posted image
ako imate neku ideju rado cu je primeniti , bas ih ima , nema sanse da ih pojedemo , podelila sam deo ali ostalo je jos dosta a zao mi je da propadnu


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

30.09.2011, 10:29

clock-img

tina37

pencil-img

600

ovaj bareni ajvar je odlican,ja ga pravim zadnje 2 god.

_____________________________

Jos nisam imala tu priliku i cas_t da me sreca upozna

clock-img

10.10.2011, 15:28

clock-img

ivaj

pencil-img

1557

Mislim da sam zeznula moju prvu tursijuuser posted image

Imala sam recept za kolicinu od 10 l vode,a posto sam stavila upola manje,sve u receptu sam 'prepolovila',osim konzervansa i vinobrana.Tu sam se presla i mahinalno stavila kolicinu za 10 l.Kako sam glupa.

Ako me za jedno dva meseca ne bude bilo,znajte da sam crkla od togauser posted image

clock-img

10.10.2011, 15:32

clock-img

limunada

pencil-img

1846

ja sam napravila mesanu salatu i krastavce,najlakse user posted image ivaj aj jel nemozes dodati jos vodeuser posted image jbg.neznam,ja nisam neki majstor za to i ja sam prvi put sama pravila.ja se bila zeznila,fino napravila mesanu salatu i samo pola te tecnosti sipala u tegle,curka,sreca pa sam mami rekla pa smo jos te tecnosti napravili,e sad kako bude,vidicemo.

clock-img

10.10.2011, 16:06

clock-img

ivaj

pencil-img

1557

Ne mogu da dodajem vodu,nece mi biti kiselouser posted image

Ma verujem da ce to biti dobro,sto se ukusa tice,ali taj vinobran i konzervans...Kazu da je otrovuser posted image

Ajde pa javi da li ti je uspela salata.

Meni se ove godine po prvi put u zivotu javila zelja da spremam zimnicu.Ne znam sta mi bi.
Sto se kuvanja paradajza tice,tu sam se snasla,mada mi se nesto ne svidja ukus.Kiselkast je iako sam stavila secer,a onaj kupovni je bas sladak i takav volim.
Tako da verovatno sledece godine otpada kuvanje paradajza.

clock-img

11.10.2011, 07:00

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ko još nije pravio zimnicu imate i ovo, samo meni se ne sviđa jer ima konzervans, ukoliko vama ne smeta...user posted image
Samo se doda šećer i sirće!
user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

20.10.2011, 20:01

clock-img

Anoniman

Lu, dugujem ti izvinjenje, stavlja i moja mama patlidžan u ajvar, stavi dva manja na nekih 10kg paprike, ali bila si u pravuuser posted image

clock-img

20.10.2011, 20:40

clock-img

Tea2

pencil-img

1014


IZVORNA PORUKA: ivaj

Mislim da sam zeznula moju prvu tursijuuser posted image

Imala sam recept za kolicinu od 10 l vode,a posto sam stavila upola manje,sve u receptu sam 'prepolovila',osim konzervansa i vinobrana.Tu sam se presla i mahinalno stavila kolicinu za 10 l.Kako sam glupa.

Ako me za jedno dva meseca ne bude bilo,znajte da sam crkla od togauser posted image


Draga,nisi jedina!Ja sam na 15 litara vode stavila 3 vinobrana i 3 konzervansa i skoro celu esenciju od 250ml .Moja komsinica kaze da je to previse!Umrecemo zajedno!!

clock-img

20.10.2011, 20:55

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Lu, dugujem ti izvinjenje, stavlja i moja mama patlidžan u ajvar, stavi dva manja na nekih 10kg paprike, ali bila si u pravuuser posted image


Joj Nedjo, nisi normalnauser posted image
user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

15.11.2011, 11:30

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Iseckala sam cveklu na kriske, ali mi treba brzinski recept kako da napravim tecnost za nju. Da li neko zna?

clock-img

15.11.2011, 12:48

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

na litru vode stavis oko 1 dcl sirceta , kasiku secera i soli po ukusu , par zrna kima , dva - tri listica lovora i kad provri zalijes kriske cvekle i poklopis, kad se ohladi moze da se jede
u principu sve mozes po ukusu i manje sirceta ili vise , zavisi kako volite

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

15.11.2011, 12:49

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Olga hvala! Na vreme si napisala. Zamalo da upropastimuser posted image

clock-img

15.11.2011, 12:55

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

sanjice , cveklu prvo treba da skuvas i dok ti provri onaj sok dotle je ocistis i iseces na kriske

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

15.11.2011, 13:12

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja prvo skuham pa ogulim i isječem, unda ubacm u ovu pripremljenu vodu( so šećer i esencija ili sirće) i ponovo da samo proključa i pusti boju.
Pasterizujem (vruće u vruće tegle).

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!