cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Zimnica

  
clock-img

29.08.2011, 23:37

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ne znam, javiće se neko user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

29.08.2011, 23:41

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

user posted image Hvala puno!!

clock-img

30.08.2011, 07:22

clock-img

smeskicTB

pencil-img

2259

mi smo napravili paradaiz sok od naseg domaceg paradaiza. sutra ce mama da spremi mleveni paradaiz i mlevenu svezu papriku, crvenu i u to se stavi persunov i celerov list, stavi konzervansa malo i tako pakuje. jako je gust i mmm preko zime.

ajvar smo dugo godina pravili samo sa paprikom..probala je mama i sa barenom paprikom i neki sa sargarepom..ali evo vec neku godinu najvise nam se dopada kada pored paprike stavimo i plavi paradaiz. njega napravimo i u ljutoj varijanti.
a pindur pravimo tako sto paradiz ispecemo, oljustimo kozicu, takodje papriku i iseckamo, ne meljemeo..stavimo persun, sirce..i tako ostavimo.

barene paprike cemo zaobici, slabo smo ih jeli.
najverovatnije cemo staviti papriku, malu baburicu sa sirom punjenu..i to je to.

ajvar zakazan za vikend 12, 13sept!user posted image

clock-img

30.08.2011, 14:55

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

IZVORNA PORUKA: GRGA

ZEne ove nedelje je pravim...user posted image Pa 5 tegle 5 ima da je napravim..Luna znas li dobar sirup od breskvi,,,


Ima posebna tema sa sirupima i sokovima KLIK


_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

30.08.2011, 14:58

clock-img

Anoniman

Mi ćemo za dve nedelje u akciju. Skupljamo namirnice, peče se ajvar, kuva paradajz i ostavlja turšija i kupus user posted image I to je radna akcija od tri dana i učestvuje cela familija user posted image A stigao i dever! Biće veselo.... Samo ne znam šta ću sa ovim mojim zvrkom, on će više odmoći nego pomoći user posted image

clock-img

30.08.2011, 18:18

clock-img

bebać

pencil-img

2235

Prvo da kažem, LU je majstor za te domaće specijalitete, ja sam prošle godine od nje dobila divan recept za crvene paprike(roge) i bile su odlične, al'' odlilčne.

Ja sam već napravila paprike punjene kupusom(one žute, babure jel), 14 malih tegli i 2 velike. Planiram kiselit krastavčiće i opet te paprike roge pravit. Ali za nekih 15ak dana, imam druge planove dotaduser posted image

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

clock-img

02.09.2011, 22:15

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

Drage moje domacice..Danas am stavila skoro 20tegli --jedna je veliiiikaaaaaaaaaaaa korniisona(oni su mi odlicni jer stavljem svasta nesto)

Punjene paprike(melae zute)sa kupusom(ali ih predhodno obarim --divne su)

Sutra paprike u pavlaci!!!!

clock-img

02.09.2011, 22:20

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

GRGA daj recept za paprike u pavlaci

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

02.09.2011, 22:31

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

Grga daje recept odmah.................


Postoje dve vrste paprica punjene nekim vrstomblagih prmeza ili namaza...Jedna vrsta vrlo vrlo osteljiva-Sto znaci da se jede jako malo -dva meseca plafon

Prokuva se jedna solje mleka@@@I stavi da se ohladi........U posebnoj ciniji razmutiti mladi sir.Oko 1,5 kilograma..Bar tako sam ja stavljala..Prike se posole spolja i iznutra lepo

pomesati ohladjeno melko sa sirom-svim maldim sirom i u njega se doda par kasika soli


Oprati tegle,,ja ih ispecem u rerni--cisto radi sterilizasije i pokrijem krpom...


U vecoj serpi staviti 10l vode ...U nju sipati 10g vinobrana..10g konzervanasa...3 kas secera(pune kasike) 250g soli i pustiti da se lepo krcka do vrenja.........Kada provri dodati 250ml esencije!!!

Ostaviti da se hladi..........Kada se prohlaadi ,,u tegle vece stavti papriku koju ste napunili smesom od sira i poredjati ih................

PRELITI TEKUCINOM,,staviti celofan,gumicu i poklopac...Ova varijanta krace traje zbog mleka..Lagana je i brzo se jede.......



Druga dugotrajnija varijana je................Napraviti preolac(tekucina kja je u prethodnom recptu sa 10l vode))

Obariti paprike u vreloj vodi....Ja najvis evolim crvene, posoliti ih sa dosta soli ,i,spolja i unutra, i staviti sastrane, papokriti krpom.

Mladi sir iszmesati sa kajmakom........Mozete 1:1 Znaci 500gr sira 500gr kajmaka...ILi 1000 sira :500gr kajamak........Mada ja stavljam 1:1 zbog jacine jer mu kajmak zaista da smek...Pprike puniti smesom,,,,Stavljati u tegle i preliti tekucinom

Zatvoriti i cuvati nahladnom.Ovo moze stoooooooojatiiiiiiii dugo i slicno je paprici u pavlaci,,,a drugacije od vurde!

clock-img

03.09.2011, 18:10

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Da li je neko pravio dzem od sljiva sa cokoladom i rumom?user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

03.09.2011, 21:42

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

J a sam cula za sljive sa cokoladom,,ali ih nisam pravila sigurno ces e neko javiti!:)

clock-img

03.09.2011, 21:45

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

Da nas sam napravila parike u pavlaci--recept sam napislala...Mogu vam reci da mi je ispalo punoooo......Napravila sam varijantu slicno vurdi ali bolje sa slanim sirom,,maldims sirom,,kajmakom...

Bogami cela kofica je ispala...Krastavcice sam stavila...Recept za krastavce sa mirodjijom,renom,lovorovim listom,belim biberom,crnim biberom,slacicom i korijanterom....Najbolji krastavci na svetu!

clock-img

03.09.2011, 21:48

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Nedjo evo GRGA zna praviti vurdu, jesi to tražila prošle godine?user posted image
GRGA daj meni recept za ove krastavce ja volim tako sa svačimuser posted image , ako nađem skroz male kornišoneuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 3.9.2011 21:51:07 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

03.09.2011, 21:51

clock-img

Anoniman

Bravoooooo! grga user posted image za recept zbog kog su sve žene prošle godine bile pod uzbunomuser posted image i user posted image za dragu lu

clock-img

03.09.2011, 22:00

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

Drage moje zene..kod recepta sa vurodm sam problem je VURDA!!!!Verovali ili ne..jako se tesko nalazi,,akos e pa nadje ,stare i iskusne domacice to sve pokupuju pa za nas ostale jedva koje kilo da ostaneuser posted image

Najbitnije je d se paprike DOBRO operu...I dobro posole....Ociscene..postoje dve varijante

U ociscene paprike,,posoliti lepo sa solju(ja to na ruku pa ih lepo izmucim i sastrane i unutra),,se napuni vurda(i u nju malo satvim so)..Pa ih isecenom drugom paprikom zapusim na otvoru..Zbog presolca kada ih pravim da ne izleti i ne pomesase sa vodom sira..

Druga varijanta(fantasticna))))Stvai se voda da vri...u nju se stavi jedna kesica vinobrana(od 5gr)i jedna konzervanasa (od 5 gr)

Pa se u kljucalu vodu potapaju paprike na dva minuta i vade se,,te se stave na krpu da se cede!!!
user posted image Kada se malo ohlade,nasoliti lepo i spolja i unutra te puniti vurdomi preklopiti vrh parcetom paprike!!

kADA IH LEPO POREDJATE U SUD,,JA BOGAMI STAVIM U KOFICU!!!!Pritisnite ih necim,,moraju biti lepo pritisnute--ja sam stavila veliki teski tanjir preko njih...i preliti presolcem


Presolac......U 10l vode staviti 10gr vinobrana,10gr konzervanasa,,2 kasike secera.....i 250-300gr soli To pustiti da vri!!!


Kada provri dodati 250ml esencije....i obavezno pustiti da se prohladi..NIKAO VRUCE...jer vrelo zna da spotkorusi papriku da posle nije za nista!!!

Lepo stavite pst u tekucinu ako vas prst izdrzi temeraturu te je blago vruce,,mozete preliti vurdu,,ako je vrelo ne1!!

clock-img

03.09.2011, 22:03

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Nada RR

Da li je neko pravio dzem od sljiva sa cokoladom i rumom?user posted image


Pravi moja mama.
5kg sljiva
1kg secera
200gr cokolade za kuvanje
1dl ruma

Pospes sljive sa secerom, kad malo puste vodu kuvas dok kozica od sljiva ne pocne da se uvija. Dodas cokoladu i rum, jos malo mesas da se sjedini, sipas u tegle i zapeces 10 minuta.
Treba ti otprilike 2h za sve to...

clock-img

03.09.2011, 22:03

clock-img

Anoniman

Grga ja sam baš tražila one paprike sa kajmakom što si postavila, vurda mi je suviše kompikovana, a niko nije mogao da mi nađe proveren recept za paprike u pavlaciuser posted image

clock-img

03.09.2011, 22:03

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ček malo GRGA, ta vurda šta je to ustvari, gotov proizvod?
Mi smo mislile da se to nekako napraviuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

03.09.2011, 22:05

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ahaaa, napravi malo sutrauser posted image
Evo neko pametniji malo

Вурда је специфични производ од млека који се производи у Лужници и пиротском крају.
Спрема се од овчијег, крављег или мешавине овчијег и крављег млека. Добија се цеђењем киселог млека. У тако исцеђену смешу ставља се паприка и чува у чистој посуди на умереној температури тридесетак дана. За то време долази до врења да би се добио квалитетан производ киселкастог укуса и кремастог облика (слично крем сиру).
Овај специјалитет је обележје лужничког краја а може се срести и у неким селима у пиротском крају. У скорије време производи се и у Нишу као „Лужнички крем сир са паприком“.
Вурда се служи као: салата, хладно предјело или „мезе“ уз вино и ракију.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

03.09.2011, 22:06

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

Lu kod nas je pijac prepun kornisona...ostavila samneke malecke ..bas su mi lepi...

Za Lu (koja je strucna stos e tice zimnice)i obajsnjenje za one koje zele da ostave...

Krastavcice lepo oprati..Verovali ili ne ja perem svaki posebnouser posted image .....Kuvati presolac----samo u hladnoj vodi doati...Kesicu bibera u zrnu,,,maalo belog bibera,,kesicu slacice,,kasiku korijandera...(potrudite se pronaci ga!!akao ga nadjete videcete koliko smeka on ima))Stim sto na kraju,,kada voda vri ne stavljate 250ml esencije((To je za stvari kojima zaista treba cuvanje,,krastavci mogu i na 150ml esencije!!!!!

U opranu teglu,ja je malo i zapecem staviti---

--malo rena(budite oprezni sa njim,ako stavite malo vece parce zna da napravi otuzan ukus,,te ako vas je starh izbacite ga...ja ga stavljam na vrh kasicice iseceno parce ...velicine-TIK-TAKA!!!

---Lovorov list----jedan mali listic

---Mirodjiju,,,,na vrh kasicice


--slacicu-jedna mala kasicica


-malo belog biberau zrnu


--malo crnog bibera u zrnu


Lepo ih pritisnuti,,te kada se tekucina prohladi i bude mako,,preliti krastavce...Ja na njih stavim celofan,gumicu pa poklopac!!!!

clock-img

03.09.2011, 22:07

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

GRGA, hvala na receptu!

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

03.09.2011, 22:08

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

Lu draga--user posted image Vurda je zaista specificna---Znate kakav ima ukus..ako je niste jele,kao krem sir,,,i tako je i lagana i mekana,i slankasta....

Retko ko nza napraviti vurdu....ja je nisam videla ohoho!!!

clock-img

03.09.2011, 22:08

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

IZVORNA PORUKA: verolino

IZVORNA PORUKA: Nada RR

Da li je neko pravio dzem od sljiva sa cokoladom i rumom?user posted image


Pravi moja mama.
5kg sljiva
1kg secera
200gr cokolade za kuvanje
1dl ruma

Pospes sljive sa secerom, kad malo puste vodu kuvas dok kozica od sljiva ne pocne da se uvija. Dodas cokoladu i rum, jos malo mesas da se sjedini, sipas u tegle i zapeces 10 minuta.
Treba ti otprilike 2h za sve to...



Hvala Verka! user posted image
Nasla sam i ja ovaj recept . Zanimalo me da li je stvarno fin ? user posted image
Sutra pravim.



< Poruku je uredio Nada RR -- 3.9.2011 22:11:00 >


_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

03.09.2011, 22:11

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

Zenska moj savet ti je parike sa sirom i kajmakom....Ima tu jedan veliiiki rpoblem,,parike prave u pavlaci imaju ogranicen rok---user posted image user posted image Znaci mesec dana..drugo pavlaka je od meka ,,laga ne,tako da kada bise prelio presolac,,ona pavlaka bi se sve pomesala sa vodom i to bi bio hao!!!user posted image

Ja sam danas pravial parike punjen kajmakom i sirom..Pomesa se ,,jako je lepo cak je (po meni)lepese od prave paprike u pavlaci

Stavila sam 10kg.Puna kofA...Stim sto me je strah da atvim u supi pa mi je u frizideru--Bar ce tako biti jos 2 nedelje dokse malone zahladi!

clock-img

03.09.2011, 22:13

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

Zenska uvek..sta znam provereno ja to pisem!user posted image