IZVORNA PORUKA: Nedja
Sada se spremam da izdinstam brdo paprike i paradajza, stavim u paketice pa u zamrzivac, i na zimu samo to izdinstam na luku i gotov sataras (becar paprikas).
Ja sam ovo već uradila 10 pakiranja po pola kg,mada imam još i paprika i paradaiza u bašti.
Stavila sam višnje u zamrzivač,samo odkoštene,to mi je za kolače
Napravila sam malo slatka od borovnica i šumskih jagoda(baš se spremam sutra da uzmem još jagoda,čula samda ih prodaju još
)
Praviću ajvar,kisele paprike,kupus,šarenu salatu-to mi je standardno svake godine.
Kocke od mrkve,peršuna,celera,paštrnjaka(izmeljem sve ovo na mašinu za meso i zaledim u tepsiji,nakon što sam isjekla u kocke,kad se zaledi samo izlomim i stavim u vrećicu,cijelu zimu imam svježe kocke za juhe i variva)
Naparvim i nekoliko odsamog zeleniša.
Pravim i džem od šipaka,to mi je kralj za džemove,nezamjenjiv