cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Zimnica

  
clock-img

27.08.2009, 17:00

clock-img

Anoniman

Pretragom nisam nashla ovakvu temu...pa rekoh da vas pitam... da li ostavljate zimnicu i shta? Mozete i recepte da podelite sa nama user posted image

Ja sam dosad skuvala paradajz user posted image ( ne sama....naravno user posted image ) a sutra planiram kornishone da spremim user posted image

clock-img

27.08.2009, 17:04

clock-img

SUPER MAMA

pencil-img

2363

Meni prosle nedelje moja mama je napravila dzem od sljive i sok od visanja posto sam imala zamrznute i nisam mogla da ih napravim sama jer mi ova mala moja neda mirauser posted image user posted image user posted image Ali zato je tu mama.Planiram jos i krastavcice da na pravim, a ajvar takodze moja mama ima da mi donese jer samo ja jedem moj suprug nejede.
Ja sam mlada domacica i tek ucim kad budem saznala neki recept pisacu.

clock-img

27.08.2009, 17:07

clock-img

Anoniman

Tako i ja...tek uchim...sa mamom tju spremati krastavce, a sa svekrvom sa spremala paradajz.... mama je sama ostavila breskve (kompot) i papriku punjenu kupusom (ovo ja ne jedem) ajvar kupujemo...jer to ne jedemo chesto...user posted image

Ajde iskusnije cure...davajte recepte user posted image

clock-img

27.08.2009, 17:08

clock-img

SUPER MAMA

pencil-img

2363

Zamalo da zaboravim, ipak sam sama napravila kompote od visnje tresnje kajsije kruske i sada cu od sljive.To sam radila za moju malu lepoticu da tokom zime ima da jede kompot jer nema konzervansa sem secer.
Na pr.posto sada od voce je ostalo samo sljiva od koja moze da se napravi kompot moj recept je sledeci uzmite pr.4 tegle napunite ih ali ne sroz do gore s ociscene ljive dodajte 3 kasike u svakoj tegli secera i napunite ih s vodom.Zatim u jednu serpu stavite na dno neka stara krpa i poredzajte tegle i u serpu dodajte vodu i kuvajte 1h do 1,5h da se svare.

clock-img

27.08.2009, 17:12

clock-img

SUPER MAMA

pencil-img

2363

Opet sam zaboravilauser posted image user posted image user posted image sto sam blesava ...napravila sam dzem od kajsije samauser posted image user posted image user posted image i kompot od breskve da nezaboravim.
Tek sada sam videla da sam i ja nesto napravila.da nije svemama.user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.08.2009, 17:13

clock-img

Anoniman

Bravo za tebe user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.08.2009, 18:39

clock-img

afrodita

pencil-img

1814

A sada!!!.... nastupa Afro...
Ocekujete neke experte...
Ali...
Za zimnicu sam duduk! Jedne
godine bese to davno namucila sam se
da stavim sve i svasta u teglice, kupila
one ukrasne cipke preko celofana sto se stavljaju
namucila se kao Isus, sve je lepo izgledalo prvih
nekoliko dana, a onda se odjednom cula neka
pucnjava u spaizu, otrcali mi da vidimo sta se desava
kad ono sve explodiralo, naduvalo se i nabubrilo.
Sok od jabuke u flasama prsnuo je u plafon kao
sampanjac, ostalo - popucale gumice, ma opsti haos.
Totalno krecenje i sredjivanje trajalo je duze nego
stavljanje zimnice.
U familiji svi sazaljevaju taj slucaj i prave mi zimnicu.
Ja od tada ni teglice ni flasice, sve dobijemuser posted image

clock-img

27.08.2009, 18:57

clock-img

Anoniman

Ja sve od zimnice sto pravim trpam u zamrzivac posto nema konzervansa. Napravila sam, za sad, pekmez od jagoda, kajsija i kupina, u sustini samo sam kuvala voce sa malo secera, stavila u teglice, dobro ohladila u frizideru i stavila u zamrzivac. To mi je super za Nesu preko zime.
Sada se spremam da izdinstam brdo paprike i paradajza, stavim u paketice pa u zamrzivac, i na zimu samo to izdinstam na luku i gotov sataras (becar paprikas).
Paradajz cu dobijati od mame i svekrve, tako da sam toga postedjena, planiram jos da pecem paprike za salatu i mozda da pravim ajvar, ako bude vremena user posted image

clock-img

27.08.2009, 19:38

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Nece da mi radi ovaj glupi uredjivac linka pa vam dajem neuredno: http://mmance.on.neobee.net/zimnica.htm
Mislim da sam na brzinu videla neke zanimljivosti..
Novosti nikad dosta..
Imam ja nacine moje mame koji su mi najbolji, ali me mrzi da pisem sad..
Evo samo kako sprema pekmez od sljiva koji najvise volim..Nemam meru posto to tako ide odprilike..
Oprane i presecene na pola sljive stavis u duboku tepsiju, pospes secerom, vanil secerom i konzervansom i tako se pece u rerni dok se ne upekmezi..i ostanu na kraju onako komadici mali od kozurice sto je najlepse posle kad jedes... A ne prckas se pored sporeta.. Samo temperatura ne znam koja treba da je..pitacu..sigurno oko 150...

clock-img

27.08.2009, 21:32

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Nedja

Sada se spremam da izdinstam brdo paprike i paradajza, stavim u paketice pa u zamrzivac, i na zimu samo to izdinstam na luku i gotov sataras (becar paprikas).



Ja sam ovo već uradila 10 pakiranja po pola kg,mada imam još i paprika i paradaiza u bašti.
Stavila sam višnje u zamrzivač,samo odkoštene,to mi je za kolačeuser posted image
Napravila sam malo slatka od borovnica i šumskih jagoda(baš se spremam sutra da uzmem još jagoda,čula samda ih prodaju jošuser posted image )
Praviću ajvar,kisele paprike,kupus,šarenu salatu-to mi je standardno svake godine.
Kocke od mrkve,peršuna,celera,paštrnjaka(izmeljem sve ovo na mašinu za meso i zaledim u tepsiji,nakon što sam isjekla u kocke,kad se zaledi samo izlomim i stavim u vrećicu,cijelu zimu imam svježe kocke za juhe i variva)
Naparvim i nekoliko odsamog zeleniša.
Pravim i džem od šipaka,to mi je kralj za džemove,nezamjenjiv user posted image

clock-img

27.08.2009, 21:34

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Joj od sipaka..mmmm

clock-img

27.08.2009, 21:40

clock-img

2002m

pencil-img

2595

IZVORNA PORUKA: afrodita

A sada!!!.... nastupa Afro...
Ocekujete neke experte...
Ali...
Za zimnicu sam duduk! Jedne
godine bese to davno namucila sam se
da stavim sve i svasta u teglice, kupila
one ukrasne cipke preko celofana sto se stavljaju
namucila se kao Isus, sve je lepo izgledalo prvih
nekoliko dana, a onda se odjednom cula neka
pucnjava u spaizu, otrcali mi da vidimo sta se desava
kad ono sve explodiralo, naduvalo se i nabubrilo.
Sok od jabuke u flasama prsnuo je u plafon kao
sampanjac, ostalo - popucale gumice, ma opsti haos.
Totalno krecenje i sredjivanje trajalo je duze nego
stavljanje zimnice.
U familiji svi sazaljevaju taj slucaj i prave mi zimnicu.
Ja od tada ni teglice ni flasice, sve dobijemuser posted image

Joj   Afrouser posted image user posted image user posted image user posted image prve godine braka sam stavljala i sve mi poplesnavilouser posted image (pravila se domacica).Sada stavljam u prodavniciuser posted image , sta nam se jede to kupim i resena stvar.

clock-img

27.08.2009, 21:43

clock-img

magde

pencil-img

1463

ja bih zeljela kupine nesto malo soka nesto slatko pa sipke pa i marmaladu od prske dok ih ima jos malo

clock-img

27.08.2009, 21:45

clock-img

afrodita

pencil-img

1814

Sada stavljam u prodavniciuser posted image


user posted image

clock-img

27.08.2009, 21:51

clock-img

božana

pencil-img

421

Ja ranije spremala zimnicu i sve propadne.Prodavnica zakon.

clock-img

27.08.2009, 21:55

clock-img

SUPER MAMA

pencil-img

2363

Magde jel mozes mi dati recept da napravim i ja marmaladu od praske t.j.breskve.

clock-img

27.08.2009, 22:04

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Evo jedan zanimljiv receptuser posted image
Marmelada od kupina s narančom i gorkom čokoladom
Potrebni sastojci

user posted image ZA 2 kg marmelade:

  • 1 kg kupina
  • 1 kg želirajućeg šećera (1:1)
  • 2 neprskane naranče
  • 200 g gorke čokolade




Način pripreme

Očistite, proberite i isperite kupine. Dobro ih ocijedite. Naribajte koru neprskane naranče, a sok iscijedite. Čokoladu grubo usitnite.
Pomiješajte šećer s voćem pa ga u prikladnoj posudi zakuhajte s narančinim sokom i ribanom koricom naranče. Nešto kasnije dodajte sjeckanu čokoladu. Tokom miješanja stalno skidajte pjenu koja se pojavi na vrhu. Nakon 10 minuta kuhanja, marmeladu izlijte u vruće staklenke i odmah zatvorite.

clock-img

29.08.2009, 14:15

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Shishica

Evo samo kako sprema pekmez od sljiva koji najvise volim..Nemam meru posto to tako ide odprilike..
Oprane i presecene na pola sljive stavis u duboku tepsiju, pospes secerom, vanil secerom i konzervansom i tako se pece u rerni dok se ne upekmezi..i ostanu na kraju onako komadici mali od kozurice sto je najlepse posle kad jedes... A ne prckas se pored sporeta.. Samo temperatura ne znam koja treba da je..pitacu..sigurno oko 150...


Ovo mi se sviđa,ali nemaš ni otprilike mjeru za šećer ili je to ono kako ko voliuser posted image

clock-img

29.08.2009, 14:43

clock-img

sanji

pencil-img

1583

Ja zimnicu spremam tako što odem kolima do mame i do svekrve i pokupim šta mi trebauser posted image user posted image user posted image ! Baš sam domaćica.user posted image

_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

clock-img

29.08.2009, 14:46

clock-img

magnetic

pencil-img

3044


IZVORNA PORUKA: sanji

Ja zimnicu spremam tako što odem kolima do mame i do svekrve i pokupim šta mi trebauser posted image user posted image user posted image ! Baš sam domaćica.user posted image

Istouser posted image

_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

29.08.2009, 14:48

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Sanji blago tebi,ja još svojim obadvjema pomažem...dobro svekrvi malo manjeuser posted image

clock-img

29.08.2009, 14:52

clock-img

sanji

pencil-img

1583

To je najjednostavniji tajni recept!user posted image

_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

clock-img

11.09.2009, 22:50

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Juče i danas sam napravila,
ajvar,kisele paprike,krastavce,karfiol,šarenu salatu,kocke za variva od paprike.
Sutra imam u planu,pečene roge,kocke od mrkve i peršuna.

clock-img

11.09.2009, 22:52

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: lu

Juče i danas sam napravila,
ajvar,kisele paprike,krastavce,karfiol,šarenu salatu,kocke za variva od paprike.
Sutra imam u planu,pečene roge,kocke od mrkve i peršuna.



wow....vrednica user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.09.2009, 22:52

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: lu

Juče i danas sam napravila,
ajvar,kisele paprike,krastavce,karfiol,šarenu salatu,kocke za variva od paprike.
Sutra imam u planu,pečene roge,kocke od mrkve i peršuna.



user posted image user posted image user posted image svaka cast lu, pa jel to fizicki uopste moguce za 24 sata user posted image Ja kako sve to sporo radim trebale bi mi nedelje user posted image