cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Logoped pre pete godine,da ili ne?

clock-img

30.03.2018, 11:53

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24781

Ljiso, jel ona jos neko slovo ne izgovara lepo ili samo R?
Meni je cudno sto joj se ne svidjaju av-av, mjau...obicno deca bas to voleuser posted image

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

30.03.2018, 11:57

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

R se bas cuje a u ponekim recima ima problem sa L i LJ znaci ne moze da kaze moje ime Ljiljana user posted image ali kaze ljubicica i sl.

clock-img

30.03.2018, 12:12

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24781

Stefan je imao problem sa Č, Dž, Š, Lj i R.
Pronadji pesmice gde ima vise slova koje ne zna, pa nek ih uci. Tako je Stefan dobijao domaci od logopeda user posted image

clock-img

30.03.2018, 12:36

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Ima da se uzme logopesmarica, bas su pesmice tome namenjene.

Ja sebi zameram jer je D odavno hteo kod logopeda za R, ali bio je bolestan i ja nisam bila bas azurna, a podsetio me da zovem vrtickog logopeda.

Kod Č, Š, Ž i DŽ je najbolje vežbati Č. Ono povuče ostala tri.

Ivana, pa neka je ne yanima, nešto drugo je yanima pa ti to teraj. Ja moje dete NIKAD nisam pitala gde zeka pije vodu, gde je pametna glava i te tako neke ustaljene fraye, nego nešto potpuno naše. Recimo, posle mama i tata on je među prvim rečima rekao DUMBE, odnosno dugme i DONDON, odnosno dezodorans.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

28.04.2018, 14:02

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Imamo cetiri i po i nikako R da kaze! Ostalo je ok, ali me ovo bas nwrvira, vezbamo one vezbice sa youtuba alinjos uvek nema pomaka :( kazu mi da je jos rano za logopeda..

clock-img

28.04.2018, 15:54

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

kad je vec aktivna tema. R se kod nas pocelo "nazirati" u nekim recima user posted image izgleda logopd bila u pravu sama ce sve to D da ispravi

clock-img

28.04.2018, 15:54

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Pa ako ima problem sa progovaranjem uopste onda da oko 3 god.

clock-img

28.04.2018, 16:38

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Nama se pedijatar rekao da zbog bebe nekad namerno to rade, pa da sacekamo malo da se privikne, nema efekta sada pocinjati..

clock-img

28.04.2018, 16:39

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Ovde se ide u razvojno savetovaliste svakako sa detetom posle 3 god.

clock-img

28.04.2018, 16:43

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Nama svi kazu rano je, ja se ubih vezbajuci, ostala slova zna cak i s ch i slicno ali r nikako, kao l ga izovara. Poslusacemo pedijatra pa kako bude.

clock-img

28.04.2018, 20:41

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24781

Ljiso, bravo za Duser posted image
MimaKos, sačekajte jos par meseci pa ako ne bude pomaka onda možete kod logopeda. Nije to nista strasno, nema potrebe za nerviranjem.

clock-img

28.04.2018, 21:00

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Necu na silu nista, postepeno cemo svaki dan onu TD vezbicu, i slicne, a kad nam kazu krecemo kod logopeda.. ni muz ni ja nemamo govorne mane, valjda nece ni ona..

clock-img

28.04.2018, 21:28

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Koliko znam R se tolerise do 7 godine?

clock-img

28.04.2018, 21:30

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Do 5. godine, a i bolje krenuti na vreme, posle dzaba..

clock-img

28.04.2018, 21:31

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24781

Ma da, tolerisu ga do sistematskog pred skolu. Mada, neki tada kazu sta ste čekali do sada...
Ja bih to resavala sa pet ipo, sest godina user posted image

clock-img

28.04.2018, 21:33

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Pa naravno , ja ne bih prepustala slucaju i vremenu

clock-img

28.04.2018, 21:36

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Ma jos koji mesec dok prihvati, taman cu da iskoristim raspust kad nema klinaca u domu zdravlja :)

clock-img

28.04.2018, 21:37

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Pa jeste dobili vezbice?

clock-img

15.06.2018, 10:55

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24781

Mi smo jutros bili kod logopeda. Ona kaze da je za njen uzrast to u redu i da jos nije alarmantno. Nije se vodila spajanjem reci vec glasovima koje izgovara. Prijatno se iznenadila kad sam joj rekla da Andrea izgovara nesto izmedju č i ć kada kaze "čika". Naravno, ukoliko budem smatrala da treba kod logopeda da je dovedem kada god hocu. Trenutno bi ona vezbala sa njom isto sto i ja. Objasnjavala radnje koje radimo i pricala sta je sta.
Psiholog smatra da bi ona ipak trebala da spaja tri reci i ako ne bude poboljsanja do septembra da je ipak dovedemo da se ubrza govor. Posmatrala ju je u cekaonici i posle unutra sa mnom i zadovoljna je ostalim stvarima.

clock-img

15.06.2018, 11:02

clock-img

Duškić

pencil-img

9626

Ja cu morati cerkicu da vodim, napunila je 4god. Ne izgovara r, l.i jos neka slova lepo .

clock-img

15.06.2018, 11:03

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24781

Bas nam je logoped spomenula cetiri godine. Ako se ne vidimo do tada, tada imaju opet logopeda u okviru sistematskog pa cemo se videti.

clock-img

15.06.2018, 11:10

clock-img

dunja RR

pencil-img

30440

Ni moj ne zna R, L (mada L nekada kaže pravilno, stavi jezik gore, samo nekada omane isred zuba, pa mu ja zavučem prst u usta pipnem nepce gore, i kažem tu, i ona pogodi ali retko), i neka slova tipa Ž, kao Z. Ali jasno priča sve u svemu.
Čak je naučio sam, igrajući se sa kockama sa slovima, da čita kratke reči (to je garant na mene, jer sam tečno čitala sa 3 godine, samouka), pa pokušava da pravi razliku u govoru iz,eđu Ž, Đ, Z., Ć baš se trudi. Zna on sva slova da čita odavno, jedino kod R kaže mama ti pročitaj ovo user posted image I ponekad pomeša H i F. Nekad kaže evo ga Fjundai (auto) user posted image
Ali odvešću ga makar po savet kod logopeda za R i L.

IZVORNA PORUKA: Duškić

Ja cu morati cerkicu da vodim, napunila je 4god. Ne izgovara r, l.i jos neka slova lepo .

< Poruku je uredio dunja RR -- 15.6.2018 11:18:33 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

15.06.2018, 11:15

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26983

Mi smo godinu dana isli kod logopeda i zadovoljni smo. Sva slova tacno izgovara. R na nekim mestima pravilno izgovara. Ali jos treba vezbe. Sad pravimo pauzu jer nam je logoped na porodiljskom.
Kad se vrati nastavljamo da ispravljamo slovo R do polaska u skolu. Mada, logoped tvrdi da ce ona to sama da ispravi. Mi nastavljamo da vezbamo. user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

15.06.2018, 11:42

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Dora ce sigurno morati logopedu sad kad krene u predskolsko,ja se iskreno nadam da ce nas oni uputiti.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

15.06.2018, 11:47

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24781

Emice, ne znam kako to funkcioniše tamo...
Koja slova su joj problem?