IZVORNA PORUKA: Mops
Sve me zanima :)..Kako se priblizava sve vise razmisljam o tome 😬.Zanima me da li si striktno vodila racuna o ishrani pre vto?Posto pokusavam,ali mi se kao za baksuz nesto jede sto ne smem.Sigurno malo psihicki.Planiram da otvorim bolovanje dan pred transfer.Pa me zanima da li treba da imam neku posebnu dokumentaciju kako bi mi dr iz dom zdravlja otvorila bolovanje?
U sustini da, bilo bi dobro da se pridrzavas rezima ishrane sa sto manje UH, tacnije secera. Pogotovo ako imas insulinsku rezistenciju. I lagana fizicka aktivnost - set_nja ili neke vezbe (ne previse intezivne).Izadji i set__aj, okupiraj se necim ( knjiga, film…) kada nisi na poslu.Meni je za bolovanje bila dovoljna ona sema gde ti je napisala od kog do kog dana ide diferelin/dekapeptil, kada se ukljucuje estrofem, kada da dodjes na uz…E sad da li su svi lekari takvi, ne znam. Ali uglavnom su ok kad vide da je VTO. U svakom slucaju, nakon transfera ces dobiti otpusnu listu, a za bolovanje imas fore 3 dana da otvoris, ako se ne varam. Tako da mozes da posaljes muza ili da ti odes nakon transfera u krajnjoj liniji…
Ja sam prvi put otvorila bolovanje odmah cim sa dobila i krenula sa diferelinom i estrofemom. Tada je bila epidemija morbila, a ja sam estrofem tada bas lose podnosila. Kako ga popijem krene da mi se mutlja po stomaku i ubrzo dobijem dijareju. Imala sam i grozne mucnine od njega. Drugi put je vec bila korona i krenuo je neki talas, tako da bolovanje isto odmah mada sam estrofem bolje podnela. Treci put sam otvorila bolovanje kad mi je zakazala transfer. Tada mi je radila sa femarom, koja se pije samo 5 dana (posle ide utrogestan) i ok sam je podnela.
E da… i zgodno je da otvoris bolovanje cim ti zakaze transfer, jer posle uz na kom proceni da je endometrijum dobar zakazuje transfer i uvodi utrogestan. Utrogestan se koristi 3x na dan!7-15-23h i treba da odlezis posle utrogestana bar jedno pola sata. Meni bi bilo neizvodljivo da idem na posao sa takvim rezimom koriscenja.
< Poruku je uredio lesli -- 14.12.2021 2:05:37 >