UBICU SE! Evo i mene ...
MENE koja sam jbni fanatik za zube. Ja ne mogu da verujem sta se meni desava! Mom detetu! Eeeeej .,. odlepila sam!
Kada citam uzroke karijesa, ne nalazim gresku. Po svim kriterijumim zivi zdravo. Jede puno svezeg voca i povrca, kupovne sokove NE pije, slatko pojede (od skoro), kao izuzetak (jos uvek prepricavam njen postupak od skoro, kada je drug doneo kinder jaje, a ona pljunula i otisla da uzme kelerabu sto sam joj naseckala), ne pije mleko na flasicu, ne koristi dudu, caj svakodnevno (zbog 4 urinarne infekcije, od kukuruzne svilice) - BEZ secera, zube joj perem manje-vise redovno ... ono sto bi mogao biti problem je - sisa jos uvek 3 puta dnevno (tako se i uspavljaju, to moze bit problem, tako?) i pila je 7m profilaksu, kao i losa genetika, sa muzevljeve strane. Ja sam fanatik za higijenu usta. Strasno sam vodila racuna i strasno sam pretuzna sto se desilo sledece: juce primetim karijes koji je vidno pojeo vrhove (ka mesu) gornjih jedinica (crn kruzic); Tvrdim da je to od skoro (bas crni kruzic), jer ih redovno zagledam. JESAM videla da su oni zuci od polovine na gore (ka mesu), ali nisam znala da je to signal. PRETUZNA SAM!
Njoj su zubicu rano krenuli da rastu, prvi sa 4m, do godine dana imala ih je 16, sada vec 20. Tako su i meni (poceli ispadati sa 4g). Ali imam izuzetno zdrave zube, za razliku od supruga.
Upravo dolazimo od zubara, savet - redovno pranje (sto radimo), svaki treci dan pastom (dok ne nauci da pljuje), stapic za usi pokvasiti mlakom vodom i takodje njima "prati". Kontrola krajem meseca.
Koje je vase misljenje? Koliko progresivno to moze da napreduje? Da li znate da mi preporucite nekoga DR koji bi mi pomogao, jer me je ovaj ocito otaljao?
POMOZITE MOLIM VAS!
HVALA