IZVORNA PORUKA: Olga RR
i zver je sisala dugo , i sve je bilo ok do neke dve i po godine i onda je odlomila delic dvojke i krenulo je , prvo kredaste naslage , pa zute naslage . Isli smo kod nekoliko stomatologa , neki su mi govorili da su te bele naslage dekalcitikacija , neki su rekli da je to do pigmenta , neki nisu nista rekli . Onda smo otisli kod dr Papica u M Bajica u NS koji je te zubice ocistio i stavio vestacki dentin ( a sve se to desava za vrlo kratko vreme , manje od mesec dana ) i zalio kutnjake . Taj dentin se drzao mozda dve nedelje i otpao , mi ponovo kod njega , on ponovo ciscenje i dentin i kaze da to njemu ne lici na cirkularni karijes iako izgleda tako ali taj dentin ne bi smeo da otpadne bas tako jer ulazi u neke fisure i blablabla , naravno i ovaj otpadne i on mi rece da je problem u tome sto ona jednostavno u zubicu nema tkiva na koji bi se zalepila ta vestacka gledi i njegova predpostavka je da je u trudnoci u vreme kad je doslo da formiranja dentalnih zametaka delovao neki uticaj , ne znam sta i zato su joj zubi "bogaljasti "- to je moj opis , nije stomatologov
i da ti on jedino moze daj oj stavi krunice ali to ne zeli jer je ona mala za to i da treba sto vise da grize i "nabija "te kao zube da bi se podstakao sto ubrzaniji razvoj stalnih zube
i tako moja zvercica svaki put kad se nasmeje meni se stuzi jer su joj zubici takvi
jedina kao uteha mi je sto je ne boli nista
a sto se tice oralni higijene , peremo zube od kad su joj izasle donje dvojke , sve smo radili po PS - u i badava
i kad mi neka mama kaze da njeno dete sa tri godine ne pere zube a oni ko biseri prosto zavidim , znam da nije lepo al ja zavidim
Olga isto je meni bilo sa starijim sinom,sve sam radila po PSu ali kad je posle jednog pada okrnjio 1 krenuli su da se kvare zubići...što je najgore ja sam ga odmah vodila kod dečjeg stomatologa koji mi je rekao da on tu ništa ne bi radio jer su to mlečni zubi a i nije ga ništa bolelo :( a ja mu poverovala,ali kad su počeli da se kvare i drugi zubići nije mi bilo svejedno,pa sam otišla i kod drugih zubara i dobila isti odgovor
.Čitajući po literaturi i tražeći po internetu nešto o toj problematici shvatila sam da se i takvi zubići mogu popravljati samo treba naći dobrog dečjeg stomatologa koji to radi.
A pošto sam ja vaspitač i u vrtiću sam imala prilike da dodjem u susret sa decom sa takvim zubima koji su ih boleli
Duša me je bolela kada takvo dete zaboli zub a ja ne znam kako da mu pomognem,a on kuka koliko ga boli
Mi zovnemo roditelje, oni ga odvedu kod dr i on uvek istu priču ima...malo mu očiste zubić,otvore ga da izadje gnoj i to je to...a onda posle nekoliko dana opet ista priča
a meni bude toliko žao deteta što trpi bolove
Mog sina ne bole ti pokvareni zubići od kojih je ostao samo koren,ali mi dodje da pobesnim
kad samo pomislim da bi danas sve bilo uredu sa zubićima da sam samo na vreme našla zubara koji bi hteo da popravlja te mlečne zube
< Poruku je uredio vikiveki -- 8.2.2013 1:40:21 >