writing-img

RE: Cime cistite kupatilo i WC?

clock-img

09.08.2011, 12:18

clock-img

Anoniman

Ako ikada dođeš kod mene u goste, nemoj ići da piškiš. user posted image

clock-img

09.08.2011, 12:19

clock-img

Anoniman

Štooo? user posted image

clock-img

09.08.2011, 12:21

clock-img

Anoniman

Zato što ne perem to ispod vode. Ali nije bilo crno do pre dva dana, kada nam je nestalo vode, a kada se vratila, krš! I tad se uhvatilo, i od onda ga gledam, i nemam pojma šta ću sa tim. user posted image Onda povučem vodu da Bref zapeni, i izađem iz kupatila. user posted image

clock-img

09.08.2011, 12:23

clock-img

Anoniman

Ja znam šta ćeš. Otpusti tu čistačicu što ti dolazi jednom nedeljno. Vidiš da i ona izgleda radi isto što i ti sa Brefom. user posted image

clock-img

09.08.2011, 12:26

clock-img

Anoniman

Znači imamo temu! user posted image
Mi koristimo Bref, manje mi smrdi od Domestosa, a dobro pere. I onaj Mr.Proper nije loš-njega uglavnom koristim za lavabo i kadu. Jednom mesečno ribam lumuntusom i sirćetom, pošto imamo katastrofa mnogo kamenca i gvožđa u vodi, pa mi wc šolja bude crna, a kada narandžasta. I ja isto ručno ribam wc (neće drugačije da siđu te glibavosti) i uvek sam fino znojava i isprljana nakon ribanja kupatila user posted image

clock-img

09.08.2011, 12:27

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Najbolje ciscenje-zatvoris sve ventile,ubacis kasikaru u kupatilo, zatvoris vrata, izneses sut i napravis novouser posted image

Ja nemam to crno. Kupatilo cistim onim Frosh sredstvima, cifom a wc solju domestosom.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

09.08.2011, 12:30

clock-img

Anoniman

Nina, sestro po znoju i isprljanosti! user posted image

Domestos - wc šolja.
DM NeštoŠtoNeZnamKakoMuJeImeSaMirisomOkeana user posted image - kada, lavabo.
Ajax - pločice, pod, ostale briskave površine u kupatilu.

Rukavice, gumene - NEPROCENJIVO. user posted image

clock-img

09.08.2011, 12:33

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Ja koristim domestos i cif. Svašta sam kupovala i manje-više sve je to isto s... drugo pakovanje. Nego, da li je moguće da se neka vrsta keramike lakše čisti a neka teže user posted image  Dok sam živela kod mojih, lavabo se uvek nakon pranja blistao, iako je star preko 30 godina, a sada kod mene u kupatilu nikad ne mogu lavabo tako lepo da izribam da mi bude onako blistav kao kod mojih a zgrada je nova, stara tek 3 godine user posted image
Kažu da je italijanska keramika najbolja i najkvalitetnija.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

09.08.2011, 12:37

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: Snelle
Nego, da li je moguće da se neka vrsta keramike lakše čisti a neka teže user posted image

Moguce. Moje mozaik plocice u tus kabini se jako tesko ciste, i kamenac sa njih samo sirce moze da ih sredi. Ko me natera da ih stavimuser posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

09.08.2011, 12:39

clock-img

Anoniman

Snelle, moguće je. Ja sam se namenjala i namenjala stanova, i u prethodnom stanu je bila dovoljna truleks krpa i malo ajaxa za pločice u kupatilu (na zidovima), a u ovom stanu UŽAAAS, dođe mi ponekad da uzmem žičanu četku da ribam, nekako su pločice fuš odrađene kod fuga, i uvek se nešto razmazuje, majku mu, nikad da se zablistaju ko sve normalne pločice. user posted image

clock-img

09.08.2011, 12:39

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

A kako koristite sirće za čišćenje, sa čime mešate, koja količina...meni to nikad nije palo na pamet user posted image

"Bato, puno te volim"

clock-img

09.08.2011, 12:42

clock-img

Anoniman

Lično ja ničim ne mešam, to sam videla na TV-u, nakvasim slavine, umotam ubrusom ili wc papirom, ostavim i do sat vremena, i siđe kao rukom odnešeno user posted image A kadu i pločice ribam limuntusom, njega moram malko da nakvasim

clock-img

09.08.2011, 12:42

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ima ono Frosh zeleno sredstvo sa sircetom. Mislim da moze cisto vinsko, ne znam, ali ovo sredstvo je ok. Smrci, pece me nos od njega, ali skida sve.

clock-img

09.08.2011, 12:43

clock-img

Anoniman

Sirće ponekad koristim za ribanje frižidera, zbog neutralizacije mirisa. Nisam ga nikada koristila u kupatilu, ali mislim da kamenac ne može da razbije ništa sem čisto, nerazblaženo sirće?

Sazala. user posted image

< Poruku je uredio BubaMira -- 9.8.2011 12:44:00 >

clock-img

09.08.2011, 12:45

clock-img

minavb

pencil-img

12959

E ovo sto nina napisa sam videla na tv-u. Neka emisija sa neke dve babe sto ciste kuce. Kamenac u wc solji su sredile flasom kokakole. Ja uzmem taj frosh, ali bi i sirce ako treba, cisto nerazblazeno. Nista nije moglo da skine kamenac sa plocica u kabini, ali nista. Samo sirce.

clock-img

09.08.2011, 12:50

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

Za skidanje kamenca koristim staro sredstvo ''wc saniter''. Bela je boca. I sve ocisti.

clock-img

09.08.2011, 12:54

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

E žene, žive bile zbog tog sirćeta user posted image  Večeras ga isprobavam na baksuznom lavabou user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 9.8.2011 13:05:50 >

"Bato, puno te volim"

clock-img

09.08.2011, 12:59

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Vala, istrešću celu flašu sirćeta na pločice iznad kade. 

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

09.08.2011, 13:01

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Cif ili Frosh,mm barata domestosom jer je meni lose od njega

clock-img

09.08.2011, 13:02

clock-img

Katychoo

pencil-img

216

Ja ne ribam WC solju, to radi mm user posted image Ja oribam celo kupatilo a on wc solju. Takav nam je dogovor. Brefom ili Domestosom je uglavnom...

LOVELY

When the soul is ready, the things are too...:)

clock-img

09.08.2011, 18:21

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Malo sam istraživala i našla sam da razlog smrada može biti i to što sa dolaskom toplijeg vremena voda iz slivnika ispari i zato neki tipovi slivnika smrde; kao rešenje predlažu ovo:

"Sto se tice podnih slivnika ima ih vise vrsta , uglavnom svi oni kojima su tecnosti hidraulcini fluid , tj dihtuju vodom , s vremena na vreme voda ispari pa se mora dolivati . U te slivnike ljudi ispaju i manje kolicine antifriza koji sprecavaju isparavanje vode , a cak i u manje lokicen masinskog ulja koje pliva po vodi u sifonu pa tako sprecavaju isparavanje vode."

E to je i meni jedan majstor rekao, u tom slivniku uvijek treba da bude vode, ako se pojavi smrad nasi vode!

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

09.08.2011, 18:45

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Za skidanje kamenca koristim staro sredstvo ''wc saniter''. Bela je boca. I sve ocisti.

Nisam sigurna da li si mislila na ovo, ali je ovo saniPer. Sve skida čak bez trljanja, mislim da mu nijedno od modernih sredstava nije ni prineti:

WC SANIPER

clock-img

09.08.2011, 18:49

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

Dunjice, na to sam mislila. Pogresila sam u kucanju. Super stvar.

clock-img

09.08.2011, 18:50

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Za ono braon u WC šolji, što je Buba negde spomenula (ispod nivoa vode, naslage kamenca), ovo se sipa, malo iščetka, ma skida u tri sekunde. Nikada nisam videla da mi nestaje kamenac pred očima u sekundama. Sa druge strane, moguće je i veoma otrovno jer je verovatno sama kiselina - ALI, nema prejak miris i ne guši, kao ostala sredstva, što je ipak prednost.

U Beogradu ga nisam videla u prodaji, mada nisam nešto detaljno tražila, drugarica donosi iz Čačka, i nešto smešno košta, tipa 100 din.

clock-img

09.08.2011, 19:03

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

Uvek me je nerviralo sto muz time cisti kupatilo, a onda od skoro mi je postalo najbolje srestvo za skidanje kamenca. user posted image Cistim i sudoperu sa time od kamenca. Ne mogu da se set_im koliko kosta, ali znam da je jeftino.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 9.8.2011 19:04:30 >