cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Sampita

  
clock-img

01.02.2013, 14:49

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Danas sam pravila sampitu prvi put,i ispala je super,a i trebalo mi je mozda nekih pola sata da je napravim.Pravila sam po ovom receptu:
-10 jaja,450gr secera,7 kasika ulja,7K mleka,7K brasna,1 prasak za pecivo
Prvo se umute zumanca sa 50gr secera,zatim se doda ulje,mleko,brasno i prasak za pecivo.To je kora i pece se na 200 stepeni dok ne bude gotova,ja proverim cackalicom.Za to vreme(dok sam mutila koru) uspinovala sam 300gr secera sa deset kasika vode.Onda se umute belanca sa 100gr secera u cvrst sneg,pa se postepeno u to dodaje vreo uspinovani sirup.
Na koru se namaze sam,ja sam stavila i malo cokolade po vrhu,ali tako mm voli,u receptu nije pisalouser posted image
Bas je ukusna,a koga mrzi da muti koru moze i lisnato testo dobro istanjeno....

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

01.02.2013, 15:33

clock-img

imperial

pencil-img

729

Ja sampitu obozavam,a ovaj recept cu spremati vrlo brzo,bas mi dobro izgleda.user posted image

clock-img

01.02.2013, 15:49

clock-img

Meisje

pencil-img

4182

I ja sam je pravila pre neki dan i svaki dan je sve bolja i bolja,njam,njam!user posted image

clock-img

01.02.2013, 16:00

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja imam neki recept i u njega ide i kasika sirceta na belance user posted image
mislim za taj sam , da ne trazim , nekako ovako , za svako belance ide valjda po dve kasike secera i po kasika sirceta i onda se to mesa pa se nesto na pari prokuva ,stajaznam i tako ( stvarno mi se ne pretura po receptima )
a kore , to ne pravim , to kupujem ja sam lenja user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

01.02.2013, 16:14

clock-img

Nik Name

pencil-img

22

Figaro88 po ovom receptu i ja pravim i odlicna ispadne.

Olga nesto ovo puno sircetauser posted image

clock-img

01.02.2013, 16:21

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja nisam nikad pravila , gledala sam se sa receptom jer volim sampitu ali mi je bio onako , cudan
a plus ja ne volim ziva jaja nikako i nemam poverenja u vreli spinovani secer i sam i tako
ne pravim sampitu , Marija je jadna nikad nije jela jer sam ja isprepadana kojecime a bas bi volela da je napravim i da bide fina
a jos bi vise volela da napravim onu francusku , to su nekad pravili u Dubravki u Su al Dubravka davno zatvorena a ove ko poslasticarnice su user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

01.02.2013, 16:21

clock-img

madre

pencil-img

6600

obozavam sampitu, ali je bas dugo nisam jela... nikada je nisam pravila i ne usudjujem seuser posted image ali mozda probam po ovom tvom receptu, figaro, ne deluje komplikovanouser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

01.02.2013, 16:21

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

Figaro  odlicno  zvuci  a  sigurno  je  prelepo

jeste  da  nesmem  ali  moram  da  napravimuser posted image

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

01.02.2013, 16:28

clock-img

Meisje

pencil-img

4182

Ja sam pravila po ovom receptu: Sampita
i mutila sam to belo u lavabou sa vodom i ledom da se ohladi sto pre

< Poruku je uredio Meisje -- 1.2.2013 16:29:18 >

clock-img

01.02.2013, 17:25

clock-img

nina26

pencil-img

3303

uuu sampite, ne pamtim kada sam ih zadnji put jelauser posted image

kako se spinuje seceruser posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

clock-img

01.02.2013, 21:05

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199


IZVORNA PORUKA: Meisje

i mutila sam to belo u lavabou sa vodom i ledom da se ohladi sto pre



Meni je mm polako sipao secer dok sam ja mutila,i mutila sam bas dugo,dok se nije prohladilo.A kasika sirceta ili jos bolje limunovog soka ide valjda da bi se belanca bolje umutila.Videla sam da u nekim receptima ide i kora od gotovog lisnatog testa,ja se plasim da bi pri dnu ostala suvauser posted image Ma Joko i ja ne bi smela,a smazala sam 4 parcetauser posted image Zato sam preskocila veceru,mada sumnjam da to tako funkcioniseuser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

01.02.2013, 21:13

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

joj  ja  neznam  jos  se  razmisljam  ali  osecam  da  cu  posustati  i  napravitiuser posted image user posted image

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

01.02.2013, 21:15

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

IZVORNA PORUKA: nina26

uuu sampite, ne pamtim kada sam ih zadnji put jelauser posted image

kako se spinuje seceruser posted image



Nina  sipas  secera  koliko  treba  i  samo  prelijes  vodom seces  da  potopi  i  kuvas  to  dok      nebude  onako  lepo  jednako  i  onda  sipas   dok  mutis  i  bude  super

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

01.02.2013, 21:23

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

hocu ovooo da jedeeeem, a da li smem ziva jaja dok dojimuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

01.02.2013, 21:31

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

pa nisu to ziva jaja , skuvas ih sa onim vrelim spinovanim secerom

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

01.02.2013, 22:10

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471


IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa nisu to ziva jaja , skuvas ih sa onim vrelim spinovanim secerom


paaaa malo pre si rekla da su zivauser posted image
ja bih ionako zeznula to spinovanje secera i dalje ne kontam kako se to radi..

_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

01.02.2013, 22:32

clock-img

Meisje

pencil-img

4182

Po ovom receptu doda se soli na vrh noza u belanca..
A.secer znas kad je spinovan tako sto uzmes malo u kasicicu pa.izmedju dva prsta malo I treba da se bas lepi..i izgleda onako ko sirup

Figaro,blago tebi kad tm ]hoce da pomogne,moj pomaze samo u jelu user posted image

< Poruku je uredio Meisje -- 1.2.2013 22:35:51 >

clock-img

02.02.2013, 00:14

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Par puta sam pokušavala i uvek mi je "sneg" pao kad sam dodala ušpinovani šećer user posted image Nije moglo ni da se kusa,a kamoli da se nazove šampitom user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

02.02.2013, 10:52

clock-img

Olga75

pencil-img

20593


IZVORNA PORUKA: jovicaa


IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa nisu to ziva jaja , skuvas ih sa onim vrelim spinovanim secerom


paaaa malo pre si rekla da su zivauser posted image
ja bih ionako zeznula to spinovanje secera i dalje ne kontam kako se to radi..


e bre Jovice , pricam ja ponekad svasta user posted image

u svakom slucaju taj vreli secer bi trebao da ih skuva

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

02.02.2013, 11:33

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

ja bih htela to da napravim, ali nema sanse da uspem..

_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

02.02.2013, 11:40

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Jovice , umutis belanca , uspinujes secer i spojis , probaj , dovoljno je slatko da ne upropastis user posted image
a kore ima i one gotove za krempitu , mislim da mogu i te
secer spinijes dok se lepo ne rastopi i ne pocne da susti i nda dodajes kasiku po kasiku ( predpostavljam ali javice se Figaro da objasno bolje sigurna sam ) mada je najbolje da ti to neko sipa dok ti mikserises user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

02.02.2013, 15:15

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

aha, mozda i iskusam svoju srecu... eno vec ima nekih nepojedenih kiflica i kolaca, samo mesim ovih dana ne znam sta me je obuzelo :D
a pleh koje velicine je za ovu koru, ja imam samo neki bas veliki

_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

02.02.2013, 15:34

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Ja sam belanca ovako:Imala sam sveza,umutila sam ih prvo dobro bez icega,pa sam dodala secer i opet ih dobro umutila(kad okrenem ciniju ona stoje),onda mi je muzic polako sipao sirup,i ostala su tako bas cvrsta.A ja sam pekla u manjem plehu pola mere,on je 29*22cm.


_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

02.02.2013, 15:48

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

ti si pravila pola od ove navedene mere ili je to vec pola mere?

_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

02.02.2013, 15:58

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Od pola ove mere,prvi put mi je pa nisam znala kako ce ispasti.Smazali smo sve za dan ipouser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?