cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba

clock-img

13.10.2011, 23:01

clock-img

Capa

pencil-img

804

Videćemo onda. Za sada je neću nigde voditi, pa ćemo videti....

Inače, off topic, pokušala sam da joj dam krompir, ali nije htela... Ustvari, uzela je i progutala je, ali je sve bljucnula koji minut kasnije... Dala sam joj malo bananu, da proba, ali su joj se pojavile te neke trunčice u sotlici od toga, pa rekoh još malo da sačekam. Tako da, polako smo krenuli da uvodimo i druge stvari...

< Poruku je uredio Capa -- 13.10.2011 23:02:25 >

clock-img

13.10.2011, 23:25

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26966

Probaj da joj krompir pomesas sa svojim mlekom ako nisi vec tako radila.

clock-img

14.10.2011, 11:27

clock-img

Leki 77

pencil-img

796

Moj mladji sin je jedno mesec, mesec i po, ima zelenkastu i zelenu stolicu. Ponekad zelenu kao spanac, a da ja nista zeleno nisam jela. Ispostavilo se da je od dinstanog luka. Iskljucili smo parazite i neke bakterije koprokulturom. Eto. Dakle zelenkasta stolice može izgleda baš od svega što mama pojede.

clock-img

14.10.2011, 12:24

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Capo, te trunčice u stolici su definitivno od banane, i to je sasvim normalno, nemoj da brineš user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

25.10.2011, 02:14

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Nama se javila sad zelenkasta kaka. A;li sve vreme je bila zuta i sad poslednmji put kad je plakala imala je 3 stolice za redom i ova poslednja je bila onako blago zelenkasta. Sad sam se opet uplasila. Mada citam u ovoj temi da moze da bude od sluzavog nosica, mozda je od toga?user posted image
Ona ne kenjka puno, maltene uopste mada primetila sam da je danas slabo sisala, po 10 min po podoju, ali ona se uspava ispljune bradavicu i ne moze je ni vojska probuditi. Sta da radim?
Inace samo je dojim a danas sam jela malo masniju hranu (gibanicu i musaku) mozda je od toga?

< Poruku je uredio PoisonEve -- 25.10.2011 2:16:18 >

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

25.10.2011, 10:39

clock-img

Anoniman

I nama je tako bilo, cak se i sada desi po neka zelena stolica, i po mom iskustvu 10 min je sasvim ok za sisanje, i jos ako je ispljune, znaj da je to to, i pusti me da spavam, mama :) A moze da bude takva ako je dete slinavo, pa guta tu sluz, ali i sluz bi se videla u stolici koliko ja znam. Bebiron mora i da kenjka, da se oglasi i jos devojka ;)ihaa! E toliko ce se nekad ukakiti da ce joj doci do pola ledja :)) Prati pa u krajnjoj liniji, pozovi Halo bebu pa se konsultuj. Pozz 

< Poruku je uredio Zenetina -- 25.10.2011 10:40:34 >

clock-img

26.10.2011, 13:35

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Opet je zelenkasta, ali vise tamnije oker sa zelenkastim listicima, ne znam kako da objasnim... Nosic joj sad nije zapusen, lepo spava, ne place, ali slabo sisa, tj. ne uvek 10-ak min, a ja bas imam mleka. A ona se brzo umori i zaspe nema sanse da je probudim...I to ima 3-4 stolice za redom taman sto je presvucem ne stignem ni bodic da joj zakopcam a ona se ponovo ukaki. Da nije proliv?user posted image
Mada ne place ona, ne stavlja rucice u usta kao da je gladna, ne znam sta joj je. Juce sam jela malo jacu hranu (musaku, picu) da nije od toga? Nisam pametna vise...

Ajrton Sena

clock-img

26.10.2011, 13:39

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

PE, zelena stolica kod dojenih beba ne mora da znači da nešto nije u redu, niti da je gladna. Kada je gladna beba ni nema stolicu, već se po peleni vidi samo zeleni obris, kao da si je travom uprljala. Proliv je samo ukoliko je potpuno vodenkasto, potpuno tečno.

"Bato, puno te volim"

clock-img

26.10.2011, 13:41

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Dobro je, ja se uplasila da se nije prehladilauser posted image

Ajrton Sena

clock-img

26.10.2011, 13:44

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Oooo, kad se bude prehladila nećeš imati uopšte nedoumicu da li jeste ili nije prehlađena user posted image

"Bato, puno te volim"

clock-img

26.10.2011, 14:27

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Snelle

Oooo, kad se bude prehladila nećeš imati uopšte nedoumicu da li jeste ili nije prehlađena user posted image

Sto ono kazu, potpisujem :)

clock-img

26.10.2011, 15:37

clock-img

tisa s

pencil-img

1

Ja sam mama dvogodisnje Nine i tromesecnog Olega. Ninu sam dojila 15 meseci (do trudnoce). Moja Nina je imala zelenkaste stolice. Bila sam prestravljena da je gladna, a ja sam imala mleka i to bas, bas.... Na internetu sam nasla da su zelene stolice stolice gladi, da to sto imam premnogo mleka je uyrok gladi jer beba popije samo prednje, nekaloricno mleko, da zelene stolici su odraz prehlade, kako i da se zelene stolice javljaju usred nekih namernica u israni majke. Donekle me je smirio nas pedijatar koji tvrdi da beba ima legitimno pravo da ima zelenu stolicu  ako majka ima dovoljno mleka. Njoj zelenkaste stolice pojavile u 4 mesecu, a ja sam joj  u petom mesecu u ishranu pocela uvoditi hranu. Medjutim, uvek sam se pitala da li je u tom periodu gladovala, da li sam joj mozda tada trebala davati dohranu...  Onda se rodio Oleg... Oleg koji je zelene stolice poceo da ima u 5 nedelji, ali Oleg koji je za 6 nedelja napredovao 2.200 grama, tako da danas znam da ni moja Nina nije bila gladna. Zille, ako ti dete lepo napreduje, doj ga, a pelenu smotaj i baci.

clock-img

26.10.2011, 17:07

clock-img

Anoniman

Tisa s ovo je stvarno bilo temeljno i sve je navedeno, ali zakljucak na kraju je zaista najbolji. Pozzz i hvala :)

clock-img

08.11.2011, 13:55

clock-img

jance

pencil-img

6439

mi smo taman bili regulisali stolicu (imao je zatvor zbog dohrane) sad ima stolicu otprilike 2 puta dnevno i lepo je bila zuta, da bi ja od juce uzela da se izmlazam i da mu dajem svoje mleko na flasicu a on opet ima zelenu stolicu i to sa nekim belim grumencicima (ko kad se mleko pokvari)...
sad imam dva pitanja: jel moze da mu se stolica oboji zato sto ja pijem Tothemu?
i sta mogu da znace te bele gromuljice ?

Bez dece kuća ne raste

clock-img

08.11.2011, 14:41

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

te gromuljice u stolici i treba da budu , to je u stvari visak mleka a zelenkasa stolica ( ponavljam ko zna koji put ) je obicno zbog toga sto je stajala u crevima ili peleni pa je oksidirala ali moze da bude i od gvozdja iz adaptiranog mleka pa predpostavljam da moze i od TotHema 

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

08.11.2011, 16:38

clock-img

Anoniman

Jance i Olga ja sam u mom slucaju mislila da je tothema u pitanju, nisam je pila dva dana bas da vidim i stolica je bila opet zelenkasta, mada ne uvek ali uglavnom. Beba dobro napreduje, vesela je, nije kenjkava pa se i ne uzbudjujem, u krajnjoj liniji uskoro cemo na drugu kontrolu pa cu pitati pedijatra :)

clock-img

08.11.2011, 16:56

clock-img

jance

pencil-img

6439

znaci moze da bude od Totheme a ne mora... opet, kolko citam temu, moze da bude od bilo cega drugog sto sam pojela ovih dana...
e a za te gromuljice mi je bas laknulo, zabrinulo me je to kad sam videla...

Bez dece kuća ne raste

clock-img

08.11.2011, 17:32

clock-img

Anoniman

Ma moze da bude od cega hoces, a dok utvrdis dete napuni godinu dana ;) Da te gromuljice nisu nista alarmatno niti strasno :)

clock-img

08.11.2011, 17:59

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Ja sam prestala da se opterecujem, skroz. Uglavnom je zuta kaka, alu bude i zelenkasta i maslinasta...samo je presvucem i bacim pelenu. Ona je srecna, spava, jede i necu da razmisljam kad je ocigledno da se kaka menja u zavisnosti od onoga sto jedem.

Ajrton Sena

clock-img

08.11.2011, 18:07

clock-img

jance

pencil-img

6439

ma i ja se trudim da oladim, mada mi ne ide, jedva cekam da odemo u savetovaliste prvi put, jadna doktorka, zasucu je sa pitanjima, nece me se 2 sata otarasiti.
u globalu bitno mi je da on ima stolicu makar jednom dnevno, iliti da nema vise zatvora, ostalo je valjda nebitno...

Bez dece kuća ne raste

clock-img

08.11.2011, 18:09

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

I ja mislim Jance da je to najbitnije. Ova moja ima i po 8 stolica u toku dana i redovno variraju boje. Verujem ti da neces biti mirna do prve kontrole, al eto sledece nedelje i vi idete, jel tako? Mi u ponedeljak.

Ajrton Sena

clock-img

08.11.2011, 18:17

clock-img

jance

pencil-img

6439

da, i mi sledece nedelje, u sredu smo zakazali savetoaliste..
joj bas puno ocekujem od tog savetovalista, samo da se ne razocaram.. ocekujem otprilike da mi resi sve ove moje nedoumice oko ishrane, pa da znam na cemu sam. do tada, sto pitanja u glavi
(moram da pocnem da ih zapisujem, jer obicno tako ispadnem mutava i ne pitam ni pola toga sto sam htela)

Bez dece kuća ne raste

clock-img

16.11.2011, 23:13

clock-img

ikacc

pencil-img

326

I moja mala ima zelenkastu kaku, ne cesto , jednu za drugom ,ali u toku dana mislim da mora da bude jedna - dve.. Neznam da li je normalno , ima problem sa nosicem, mozda je zbog toga, ima samo mesec dana, mozda je normalno?

clock-img

05.12.2011, 12:32

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

citam za kake..juce je Tiki imala 2 puta zelenkastu stolicu,i odmah sam se uspanicila..ona lepo siki,ne zaspi na njoj,cujem da vuce..siki i po sat vremena...
jutros je 2 puta imala zutu kaku..
bila nam je patronazna i ja je pitam,ona kaze da ako tako mala beba ima zelenu kaku,gladna jeuser posted image
a ja posle njenom sikanja izmuzem jos minumim 60ml..sto znaci da ima mleka...a i ona vuce...
ali kao sto kaze PE,treba da se opustim,bacim odmah pelenu..ali necu biti mirna do prve kontrole...a to je tek za 2 nedeljeuser posted image
zaboravila sam da kazem da ona lepo pajki preko dana...nocu zeza,ali ujutru ima zutu kakuuser posted image

< Poruku je uredio vonavoj -- 5.12.2011 12:34:04 >

clock-img

05.12.2011, 12:45

clock-img

zeljo

pencil-img

211

Sve smo mi, novopecene, mame, brinule zbog zelene kake. user posted image Znam da cete biti lakse tek kada prodje kontrola, ali to sto je imala par puta zelenu kaku, koja verujem da nije kao( da prostis na izrazu) zabokrecina, jer kod gladnih beba je takva, ne mora da znaci da je gladna, kao sto verujem da nije. Ne bi ona spavala da je gladna.
I moj savet, od srca, nemoj za sve da slusas patronoznu, ja sam je poslusala, pa nisam uspesno mogla da dojim bebu!user posted image