IZVORNA PORUKA: Macaki
moja beba samo sisa, ne dohranjujem je. primetila sam poslednjih dana da joj je stolica skoro svaki put zelena, sluzava i neprijatno mirise. ne bih rekla da je gladna, mleka imam dovoljno. jedino sto se jos desava je kad pocne da sisa i kaki, dobije bolove pa place po 10-ak minuta pre nego sto zavrsi podoj.
mislite li da treba da joj na svoju ruku kupim probiotik ili da je vodimo kod dr???
Jao i nama je zelena stolica...pa sada već treću nedelju. I nemam pojma šta da radim. Meni su doktori rekli sve i svašta.
Nama je stolica samo zelenkasta. Kažu da je mnogo bitniji miris i konzistentnost. Ako miriše standardno, standardno je retka, boja nije mnogo bitna. Naravno, ukoliko nema povišene temp, povraćanja, neuobičajenog ponašanja itd.
Kod nas nema sluzi. Ja bih na tvome mestu, za svaki slučaj, konsultovala dr.
Inače, rekli su mi da stolica oksidira u peleni ako duže stoji, ali i u crevima ako beba ima gasova. Zatim, da može biti znak neke netolerancije na nešto što mama jede (npr. kravlje mleko), ali nije ništa strašno dokle god nema krvi. Zatim navodno može i mamino mleko da bude suviše masno za bebin stomačić pa ga teže vari, tj. zelena boja pokaxuje da "hrana" nije dobro svarena. Isto tako može i od pred-mleka jer je bogato laktozom i ona se teže vari. Ono što sada jedino misle da nije-jeste ono što su pričali našim mamsma da jeste-gladna beba.
Mi smo dobili 1300g u drugom mesecui 3cm i dr potpuno ignorišu tu zelenu stolicu, a meni se to ne dopada. Iščitala sam celu temu o netoleranciji na mlečne proizvode i sada gledam u kaku pažljivije nego ikada.
Ja verujem da beki nije ništa, tj. da samo mami vežba živce, ali oni su tako majušni i ja kso kreten, iako mi je drugo dete, za sve zovem pedijatra. Prvo dete mi uopšte nije zadavalo ovakve glavobolje. Ovaj i bljuca i voli da se nosi i već sisa palac. Užas. Prava beba :)