cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Dodatni honorari

clock-img

30.11.2009, 19:00

clock-img

Dora

pencil-img

3456

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Gina je naš savetnik... user posted image

user posted image user posted image user posted image treba RR da je zaposli honorarnouser posted image

clock-img

30.11.2009, 19:11

clock-img

gina

pencil-img

540

IZVORNA PORUKA: Dora

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Gina je naš savetnik... user posted image

user posted image user posted image user posted image treba RR da je zaposli honorarnouser posted image

Hahhahaaa... honorarno user posted image user posted image user posted image

Nemam pojma kako će sve funkcionisati ako taj predlog prođe. user posted image U službi za porodilje sada traže potvrde od svih firmi kod kojih si radila u poslednja tri meseca do otvaranja porodiljskog. Pretpostavljam, da će tako biti i za ubuduće. Prikazaćeš prosek za period za koji si bila u radnom odnosu.

clock-img

30.11.2009, 19:33

clock-img

Dora

pencil-img

3456

ok, HVALA! Knjigovođa mi je sve objasnio, pošto je moja firma, tj. ja sam prijavljena kao direktor, htela sam da stavim 50.000 platu ali mi je rekao da je to mnogo i da će mi možda praviti problem, kao...pa mi ostade 35.000 nadam se neće smanjivati. Sad kad sam čula da se nešto menjalo, reko, nisam valjda toliki baksuz. Hoću da se obezbedim, treće dete, 2 god. porodiljsko...da i ja nešto u životu dobijem od ove proklete države (mada mislim da sam i zaslužila, pa borim se za pozitivan natalitetuser posted image ) šta još hoće???

clock-img

01.12.2009, 09:06

clock-img

Anoniman

Zašto bi za mesto direktora bilo mnogo 50000? Ja cenim da možeš da staviš i više. user posted image

clock-img

01.12.2009, 11:47

clock-img

Dora

pencil-img

3456

Tašo, ovo je je*ena država. Ns je mafijašku grad a mafija je u vlasti. Inspekcije, komisije... sve je to mafija. Pitaj svakog ko ima svoju firmu sa čim se sve susrećeuser posted image
Nego, šta bi s tvojim poslom, jesi li saznala na čemu siuser posted image

clock-img

01.12.2009, 11:49

clock-img

Anoniman

Ne...

clock-img

03.09.2010, 01:31

clock-img

Marija190

pencil-img

34

IZVORNA PORUKA: gina

Tasho, ako se radi o ugovoru o delu ili ugovoru a autorskom honoraru ili vec bilo kom drugom ugovoru gde se placa doprinos za PIO 22% obavezno se upisuje dodatni staz koji ostraris po osnovu istih.
Na kraju godine, a najkasnije do 30. aprila sledece godine podnosi se fondu za PIO obrazac M-UN (nesto kao M-4) gde se upisuju podaci za upis dodatnog staza.
Isto je i kad si zaposlena i kad si nezaposlena.

Ja sam totalni duduk za ove stvari, a bas me zanima... user posted image Ja sam vec dugo stalno zaposlena, ali i pre nego sto sam bila stalno zaposlena, a i od tada, potpisala sam gomile ugovora o autorskom honoraru. Ja ih potpisem, obavim posao, uzmem svoj primerak ugovora, i dobijem pare. Ali nikad nisam shvatila imam li jos kakve koristi osim para?

Sad, koliko sam razumela ovo Ginino objasnjenje, ja imam od toga i neki dodatni staz i vecu osnovicu kad mi budu racunali porodiljsko i penziju? user posted image Jel oni ljudi u PIO taj moj ugovor o autorskom honoraru dobiju i sabiraju sa onim sto primim od firme u kojoj sam stalno zaposlena, ili ja moram nesto da radim? Da nesto prijavljujem i slicno? Razume li se neko u te stvari? Help!

< Poruku je uredio Marija190 -- 3.9.2010 1:32:34 >

clock-img

08.11.2010, 15:04

clock-img

D

pencil-img

1

Marija, da li si saznala nesto o "pogodnostima" koje daje ugovor o autorskom honoraru?

Hvala

clock-img

03.09.2011, 13:37

clock-img

meyo

pencil-img

1737

ja bih radila nesto dodatno al ne znam gdje i kod koga i kako?? ako ima neka koleginica pravnica da radi nesto + svog posla voljela bih cut iskustva user posted image

clock-img

21.07.2019, 10:10

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Najbokje je raditi u nekoj konsultantskoj firmi po ugovoru o delu ili sl.

clock-img

27.08.2019, 10:43

clock-img

tacatic

pencil-img

158

Volela bih da nadjem neku varijantu za dodatnu zaradu>

clock-img

27.08.2019, 12:24

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Izgleda da je internet marketing postao super izvor zarade

clock-img

27.08.2019, 12:27

clock-img

Duškić

pencil-img

9617

Pa svi misle da je najlakse od kuce raditi i dodatno zaraditi.
A i kome ne bi odgovarap jos koji dinar.

clock-img

27.08.2019, 20:55

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Bas sam danas na rodjendanu razgovarala sa deckom kome je marketing na drustvenim mrezama (IG, FB) bukvalno zarada i to debela!

clock-img

27.08.2019, 21:36

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ne bavim se marketingom ali radim full time job online.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.08.2019, 21:43

clock-img

Duškić

pencil-img

9617

Znamo za tebe Anci. Bravo.

clock-img

28.08.2019, 08:02

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Ana, jel si kao preduzetnik registrovana?

clock-img

28.08.2019, 08:27

clock-img

Duškić

pencil-img

9617

I ljisha je radila online?

clock-img

28.08.2019, 09:01

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: MimaKos

Ana, jel si kao preduzetnik registrovana?

Nisam još uvek ništa uradila po tom pitanju. Trebalo da da počnem bar neko osiguranje da plaćam.

Da, i Ljiša radi online, ja za britance a ona za amerikance user posted image

< Poruku je uredio Ana RR -- 28.8.2019 9:02:34 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!