cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Cheese cake

  
clock-img

03.08.2014, 21:47

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ni ja ne volim te čiz kejkove sa plazmom, ako ti treba imaš odličan recept na prvoj strani za kolač za testom i pravim filom sa švapskim sirom

IZVORNA PORUKA: ksena

ja obozavam cheese cake, ali vise volim kad je ispod ono kao neki biskvit, a ne ovo sa mlevenim keksovima.

sto se sireva tice, mislim da najcesce u receptima koriste mascarpone, ricotta ili philadelphia.


Kora se napravi tako što se otopi maslac pa se ulije u mlevenu plazmu,doda se med,umeša i nabije se u kalup. Beli fil se pravi tako što se umuti slatka pavlaka sa krmfiksom,a posebno se umuti mascarpone sa šećerom u prahu,pa se sve sjedini i prelije preko kore.



_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

05.08.2014, 19:16

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Taj cizkejk ja probah prvi i jedini put u izvedbi zlaove i nije bilo šanse da ga pojedem, mislila sam da ću da povratim. Koristila je slovenačku 'skutu' ili ti kako Guppy reče da je to naš mladi sir. Ta dva se ne mogu porediti. Naš mladi sir ima nekakav ukus. Iz skute voda curi, bljaaaaaak ma sad mi se gadi. Kad dobijemo tu domaću skutu ja od toga pravim samo kiflice.

E sad, kad bi mi neko napravio pravi čiz, možda bi mi se i svideo. Nemam problem sa 'slanim/kiselim' u tortama.

_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

05.08.2014, 21:05

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ne znam šta je skuta, ali mislim da uopšte ne pričamo o istoj stvari :) Čiz nije slan.

< Poruku je uredio viking RR -- 6.8.2014 12:49:18 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

06.08.2014, 10:06

clock-img

gagana83

pencil-img

6941


IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Taj cizkejk ja probah prvi i jedini put u izvedbi zlaove i nije bilo šanse da ga pojedem, mislila sam da ću da povratim. Koristila je slovenačku 'skutu' ili ti kako Guppy reče da je to naš mladi sir. Ta dva se ne mogu porediti. Naš mladi sir ima nekakav ukus. Iz skute voda curi, bljaaaaaak ma sad mi se gadi. Kad dobijemo tu domaću skutu ja od toga pravim samo kiflice.

E sad, kad bi mi neko napravio pravi čiz, možda bi mi se i svideo. Nemam problem sa 'slanim/kiselim' u tortama.


Ama bre, Cheesecake nije slan, sir koji ide u njega nije slan :)

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

06.08.2014, 11:39

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ja se nikad nisam usudila da pravim ovo,sve m se cini komplikovano,ali planiram,jer sam jela kod drugarice i mnooogo mi se dopalo,odlican kolac.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

06.08.2014, 12:42

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Ovaj sto sam ja stavila je vrlo jednostavan, nema kuvanja, pecenja, gotovo za 10-15 minuta.
I uopste nije slano! Ne znam sta ste vi probali al cizkejk je kiselkasto sladak.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

07.08.2014, 18:17

clock-img

Anoniman

Naleteh na neki recept pa da ga okacim cokoladni cheese cake

clock-img

07.08.2014, 18:18

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26945

New Mom i Torbice koji nemasni sir ste uzimale? Pravicu u subotu u za godisnjçu braka.user posted image

< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 16.2.2018 21:33:12 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

07.08.2014, 20:56

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Ja sam uzela na merenje u Idei, rekla sam da mi treba mladi neslani za Cheese cake. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

11.08.2014, 16:04

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26945

Pravila u subotu. Fantasticno. Momci koji su bili sa bratom su pojeli vise od pola. Sad mi mm kaze da pravim opet ako mi se toliko jede.user posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

11.08.2014, 16:06

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18800

Ja stavljham Ella sir, 0% masnoće, i kolač ispadne baš super. Umesto želatina stavljam DR Oetker-ov učvršćivač za šlag i bude baš kremasto.

clock-img

16.02.2018, 20:51

clock-img

nata11

pencil-img

9214

Neki isprobani recept za ciz kejk koji se pece?

_____________________________




clock-img

17.02.2018, 16:16

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Ja pravim samo one koji se ne peku.

clock-img

18.02.2018, 11:08

clock-img

nata11

pencil-img

9214

Ja sam Veselice za te specijalista, sivma pravim ali bih sada neki u fazonu NY.

_____________________________




clock-img

18.02.2018, 11:53

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Gledaj onda na stranim kulinarskim sajtovima,tamo ces naci najbolje recepte.Imas sad i video recepte,ne mozes da pogresis.

clock-img

18.02.2018, 12:05

clock-img

nata11

pencil-img

9214

Na stranim sajtevima koriste sireve kojih kod nas nema u ponudi. A domaci recepti su u fazonu "kolac se pece 2 sata" ????

_____________________________




clock-img

18.02.2018, 12:43

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Koji sirevi?Philadelphia ima kod nas.

clock-img

18.02.2018, 13:23

clock-img

Duškić

pencil-img

9617

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Ja stavljham Ella sir, 0% masnoće, i kolač ispadne baš super. Umesto želatina stavljam DR Oetker-ov učvršćivač za šlag i bude baš kremasto.




Ovako i ja i krem fix ubacim.
A da ima da se kupi i maskarpone i ostali sirevi i svasta ali kostaju od 600din pa ...
To mi je skupo. A volim leti i stalno pravim deci.
Obicno crveni mix voca ili sta imam domace.

< Poruku je uredio Duškić -- 18.2.2018 13:25:27 >

clock-img

18.02.2018, 15:45

clock-img

Ana RR

pencil-img

34311

I ja pravim sa Ella sirom i slatkom pavlakom, fenomenalan je.

Nato, ja sam jela taj NY cheese, utisak je kao da jedeš sladak sir sa jajima user posted image meni je bzvz. Ali ukusi su različiti, možda bi tebi bio sasvim ok.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

18.02.2018, 16:20

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26945

Ja pravim sa ala kajmakom. Takav mi je recept i nikad nisam menjala. Moj zet je juce probao moj cizkejk i sto puta pohvalio i rekao da mu se na drugim mestima nije uopste svideo.user posted image Toliko je bio dobar da smo ga celog nas cetvoro smazaliuser posted image
Gde god sam jela cizkejk nisam zadovoljna. Uvek stede na sastojcima. Stavljaju neke zamene.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

18.02.2018, 16:25

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Ja pravim sa abc krem sirom i polimarkovom slatkom pavlakom.

clock-img

18.02.2018, 17:17

clock-img

Ana RR

pencil-img

34311

A vidiš, meni se ne dopada sa Ala kajmakom. On mi ima jači miris i npr Marko ga jede namazanog na krekere. Svako ima nešto svoje user posted image



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

18.02.2018, 20:03

clock-img

nata11

pencil-img

9214

I ja obozavam sa ala kajmakom. Uvek sa njim pravim. Mascarpone mi je preskup.
Ja bih bas da probam Ana :)

Ma kakva philadelhia Ves imaju oni neke sireve koje ne mogu da prevedem i nabavim, neke neutralne. Nit je mozarela nit mascarpone.

_____________________________




clock-img

18.02.2018, 21:44

clock-img

Ana RR

pencil-img

34311

Nato, pretraži strane sajtove, kod nas nećeš naći dobar recept za takav cheesecake. Imaj na umu da se naša slatka pavlaka razlikuje od njihovog heavy whipping cream-a, ja sam ga tamo često koristila za kafu jer je nekako fin i gust. Sour cream bi u prevodu bila kisela pavlaka ali to nema veze sa našom kiselom pavlakom. Isto važi i za sir. Tako da sigurno nećeš dobiti ništa slično pravom NY style Cheesecake-u ali jbg, to je što je. Evo jedan sasvim fin receptić klik

< Poruku je uredio Ana RR -- 18.2.2018 21:45:47 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

18.02.2018, 22:17

clock-img

jess021

pencil-img

13380

Nato, odlican recept za taj cheese imas kod Rudolfa na onom sajtu 24h kitchen. Ja sam pravila, odlican je. Ako nadjem, okacicu link.
Cheese
Nasla:)

< Poruku je uredio jess021 -- 18.2.2018 22:23:20 >


_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!