cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Cheese cake

  
clock-img

06.11.2012, 15:41

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Ako vam je frka sa želatinom (a verujte da je vrlo lako) onda probajte samo s vodom user posted image -utoplite lonče s vodom do ključanja,a ovamo posebno natopite želatin kao što sam malopre napisala i kad ga rastopite pomešajte s tom vodom,videćete kad se ohladi u frižideru da s vrlo brzo stegne.Po meni je najbolji želatin- Dr Oetker,mada ni drugima ne fali ništa.

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

06.11.2012, 15:44

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

Ma ja cu da probam pa sta bude user posted image

_____________________________

Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!

clock-img

06.11.2012, 15:45

clock-img

viking

pencil-img

6644

Meryen, pošto ćeš ti verovatno prva, javi user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

07.11.2012, 07:46

clock-img

mala buba

pencil-img

179

meni cheese cake nikad ne uspe. user posted image ne znam da napravim. probam za vikend

_____________________________

Lako mi je s nemirom,
ne mogu da umirim mir.

clock-img

07.11.2012, 09:20

clock-img

viking

pencil-img

6644

A u čemu pogrešiš? Koji deo ti ne uspe? I koji praviš, lažni čiz sa plazmom i krem sirom ili pravi?

< Poruku je uredio viking RR -- 7.11.2012 10:29:10 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

07.11.2012, 11:11

clock-img

lesica

pencil-img

12013

Ja zbog Lenke pravim ovako(silnim isprobavanjem se ispostavilo da ovaj najviše voli)

Za koru:

300gr mlevenog plazma keksa
125 gr margarina
3 kašike meda

Beli fil:

500gr mascarpone sira
500ml slatke pavlake + 1 kremfiks
250gr šećera u prahu

Crveni fil:

pakovanje smrznutih malina
200 ml vode
4-5 kašika šećera
1 kesica želatina

Kora se napravi tako što se otopi maslac pa se ulije u mlevenu plazmu,doda se med,umeša i nabije se u kalup.
Beli fil se pravi tako što se umuti slatka pavlaka sa krmfiksom,a posebno se umuti mascarpone sa šećerom u prahu,pa se sve sjedini i prelije preko kore.
Crveni fil pravim tako što pomešam maline sa 100 ml vode i šećerom,stavim da se kuva i od početka ključanja ostavim 2-3 minuta a onda dodam želatin koji sam prethodno ubacila da nabubri u 100ml vode. I uz lagano mešanje ostavim još minut-minut i po. Prelijem i to je to.


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

07.02.2013, 13:45

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Našla sam novi recept za cheese cake, malko je manje "d''''''''umreš" od Lesicine Mocart torte user posted image

DakleM ovako, sastojci:

Za podlogu: 150 gr. pettit beure
150 gr. lešnik napolitanke
150 gr.margarina
2 kašike mleka
1 kašika lešnik cappucino

Za beli fil: 250 ml.slatke pavlake
150 gr.bele čokolade
1/2 kesica želatina
250 gr.krem sira

Za tamni fil: 250 ml.slatke pavlake
150 gr. tamne čokolade (min. 60% kakaa)
1/2 kesica želatina
250 gr.krem sira
i još: 100 gr. lešnik karamele
čoko flips

Za ukrašavanje: šlag pena, šećerne mrvice i ukrasni roleri

Priprema:
Podloga:
Izmrviti keks i napolitanke, dodati otopljeni margarin, mleko i cappucino. Lagano izmešati, pa stavite u kalup za tortu (Ø22cm).

Beli fil:
Umutiti krem sir. Slatku pavlaku umutiti u šlag. Čokoladu istopiti na pari i malo ohladiti. Želatin potopiti sa 2-3 kašikice vode i ostaviti.
Krem sir i slatku pavlaku sjediniti, pa dodati čokoladu. Želatin rastopiti na laganoj vatri i pomešati sa sirom, slatkom pavlakom i čokoladom. Polovinu fila preliti preko podloge, resporediti čoko flips pa staviti drugi deo fila. Ostaviti da se ohladi.
Karamele rastopiti i preliti preko belog fila. Ostaviti da se ohladi.

Tamni fil:
Umutiti krem sir. Slatku pavlaku umutiti u šlag. Čokoladu istopiti na pari i malo ohladiti. Krem sir i slatku pavlaku sjediniti, pa dodati čokoladu. Želatin rastopiti na laganoj vatri i pomešati sa sirom, slatkom pavlakom i čokoladom. Fil preliti preko rastopljenih karamela i ostaviti gotov cheesecake u frižideru preko noći.

Dobro rashlađeni cheesecake možete dekorisati šlag penom i šećernim mrvicama.

< Poruku je uredio Snelle -- 7.2.2013 13:48:39 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

07.02.2013, 14:05

clock-img

lesica

pencil-img

12013

Hmmm.... mljac! user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

07.02.2013, 14:13

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Lesice, šta misliš hoće li polovina želatina po filu biti dovoljna, pošto ja u voćni chesecake stavljam 2 želatina u srednji fil, a u voćni deo jedan?

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

02.08.2014, 22:37

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Za Sanjicu.user posted image

Cheesecake Stracciatella

Potrebno:
300g mlevenog keksa (ja sam uzela Zlatni pek)
200ml (toplog) cokoladnog mleka (moze i obicno)
500g sitnog nemasnog sira
500ml slatke pavlake za slag
2 kremfixa
200g cokolade za kuvanje
2 kesice vanilin secera
70g sitnog secera

Priprema:
Mleveni keks preliti toplim mlekom, pa umestiti testo. Kalup namazati maslacem pa vlaznim rukama staviti koru u njega i poravnati.
Mikresom umutiti slag sa kremfixom da bude bas gusto. Zatim dodati sir, vanilin secer i secer i kratko jos umutiti da se sjedini.
150g cokolade nozem narendati u slag i lagano umesati.
Staviti slag preko kore. Preostalih 50g cokolade narendati odgore za ukras.
Staviti u frizider na bar 3 sata da se stegne.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

02.08.2014, 22:44

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

NM al je doooobar! Hoce ga biti narednih dana? user posted image
Isprobavam obavezno! Divno sto nije masna podloga, klasicna, maslac i keks, nego sa mlekcem!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

02.08.2014, 22:50

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26945

Jao divota od recepta. Sto je divno kad svi za mene stavljaju recepteuser posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

02.08.2014, 22:55

clock-img

superm

pencil-img

3244

Ovo ce definitivno biti sutra na repertoaru!user posted image

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

02.08.2014, 23:02

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Torbi, planuo, sta da ti kazem. Al ako se planiras, napravicu za tvoju dusu.user posted image

Ma prelagan, nema kuvanja, pecenja, gotov za 10 minuta. Uzivanje.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

03.08.2014, 12:29

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Upravo ga praaaavim! user posted image
Okacicu sliku ovdi!

< Poruku je uredio Torbica -- 3.8.2014 12:30:37 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

03.08.2014, 15:00

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

koliki kalup ste koristile?

clock-img

03.08.2014, 15:08

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Neko je negde stavio recept za čiz kejk bez sira ako se ne varam. user posted image Meni se jako sir oseti, ne mogu da pojedem ni zalogaj, a neće ni Stefan, pa sam htela da probam taj recept bez sira (koji apsurd - čiz kejk bez čiza user posted image ), ali ne mogu nigde sad da ga nađem. Možda sam nešto pogrešila? user posted image

Bubi, manji kalup, 24-26.


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

03.08.2014, 15:42

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Jesi probala sa Mascarpone sirom? To je sir bas za kolace, dobija se od slatke pavlake i uopste se ne oseca.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

03.08.2014, 16:32

clock-img

Didy

pencil-img

7274

E, vidiš, to mi nije palo na pamet. Znam šta je maskarpon, jeli smo ga u Švajcarskoj kao dodatak voćnoj salati, ali nisam videla da ima kod nas po marketima da se kupi. user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

03.08.2014, 16:47

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26945

Didy ja ga nalazim u Idei i Merkatoru.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

03.08.2014, 16:52

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Ok, Sanjice, onda ću ga naći. Ja od sireva jedem samo one tvrde bez ukusa, tipa trapist, a mm uzimam fetu i eventualno sitni sir za peciva, pite i sl. Nikad ni ne zagledam ništa drugo na policama sa sirevima, baš ću potražiti.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

03.08.2014, 17:23

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Mascarpone je bio oko 600 din pola kg u Merkatoru,a može se praviti i u kućnoj varijanti,ima raznih recepata. Na Coolinarici. Pišem sa telefona, okacicu sličicu kasnije,odličan je!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

03.08.2014, 18:36

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

I ja ga pravim, po receptu sa Coolinarike, od Imlekove slatke pavlake, postavljala sam negde recept.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

03.08.2014, 18:42

clock-img

Anoniman

ja obozavam cheese cake, ali vise volim kad je ispod ono kao neki biskvit, a ne ovo sa mlevenim keksovima.

sto se sireva tice, mislim da najcesce u receptima koriste mascarpone, ricotta ili philadelphia.

clock-img

03.08.2014, 21:26

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

user posted image

Ovo je cetvrtina koja je prezivela! user posted image
Ja ne volim jako slatke kolace, a onaj ko voli moze da doda secera po ukusu, a i u koru moze da stavi meda.
Divan, kremast, osvezavajuci, 10-ka!user posted image

Par puta mi se desilo da se slatka pavlaka umuti malo vise pa bude masnije, to ne volim. Tako da ja odmah stavim sve sastojke, kremfix razmutim u slatkoj pavlaci, odmah dodam sir, vanil secer i umesto obicnog sam stavila fruktozu. Ekstra recept!

< Poruku je uredio Torbica -- 3.8.2014 21:28:08 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle