cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Cheese cake

  
clock-img

14.04.2012, 20:48

clock-img

viking

pencil-img

6644

Meni švapski nije ovo što Olga kaže, to je cottage, švapski se kupuje isključivo na pijaci i prilično je neutralnog ukusa. U mom receptu meša se sa malo pudinga od vanile, rendanom limunovom korom... i cheese cake bude onako žut, a ne beo. I super je.

IZVORNA PORUKA: gagana83


IZVORNA PORUKA: viking RR

ja pravim sa švapskim sirom, takav je recept.

IZVORNA PORUKA: pepino

I ja danas pored silnog posla po kuci kupim i set_ tevsija kojima se skidaju ivice,naumi praviti Cheese ali sipak,u ovoj mojoj selendri od grada nigdje nema da se kupi Mascarpone,pih!user posted image




A gde nalazite taj svapski sir? Ja mascarpone nadjem ali svapski nisam nigde videla.
Postavila sam negde recept za mascarpone sir, cini mi se u temi tiramisu.




< Poruku je uredio viking RR -- 15.4.2012 0:48:50 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

14.04.2012, 21:04

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

15.04.2012, 10:02

clock-img

marince1

pencil-img

4824

Hocu ja recept Gagiuser posted image

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

clock-img

15.04.2012, 10:03

clock-img

anajid

pencil-img

3545

Recept,recept,recept!user posted image

clock-img

15.04.2012, 10:12

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ja sam stavljala urdu u ovaj kolac i nije bio los. Ne pravim ga vise jer nije to to.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

15.04.2012, 10:31

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

15.04.2012, 11:58

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Jao ljudi sto ja volim cheese cake. To mi je omiljena poslasticauser posted image


_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

16.04.2012, 13:28

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Ja umesto tog švapskog sira il nekog po receptu,koji nisam nikad našla,čini mi se neki iz Šabačke mlekare,našla sam dobru zamenu- mladi sir President (u dijetalnom meniju poznatiji kao karbofix user posted image ) em dijetalno,em ukusno,ma prste da poližeš user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

03.08.2012, 09:47

clock-img

nenja22

pencil-img

1238

crveni fil:
600-800g crvenog voća (ja stavim šta nađem, najviše volim da pomešam crveni miks frikom i borovnicu ledo, to je taman 750g zajedno)
2-3 kašike šećera
jedan vanili šećer
kesica želatina
oko 1/2l vode (tu uključeno i onaj sok koji se ocedio kad se voće otapa, ako ne otapate voće pre, staviti ili nešto manje vode ili malo duže ukuvavati)
malko ukuvati, dodati otopljeni želatin (pripremljen po uputstvu sa kesice, ja ponekad stavim i dva ako mi se čini ređim) i vratiti malo na toplo, ali ne da provri nikako.
ostaviti da se hladi dok se sprema ostalo.

kora:
300g mlevene plazme + jedna kutija izlomljenog wellness keksa sa suvim grožđem (ili ok cake) ukupno oko 500g keksa
oko 150g otopljenog butera
šolja toplog mleka
sve to smuljati i utapkati u kalup prečnika oko 23cm
staviti u frižider dok se sprema beli fil

beli fil:
200g ABC sira
200g kremsi sirnog namaza
jedna kisela pavlaka
jedna slatka pavlaka
5-6 kašika šećera
jedan vanilin šećer
2 kesice želatina
umutiti slatku pavlaku posebno, a posebno ostalo sa šećerom. u sirni deo dodati otopljeni želatin, pa onda polako dodati umućenu slatku pavlaku. ako postane tečno, nije problem, stegnuće se, ali je super kad se slatka pavlaka ne razbije skroz, pa bude onao vazdušastije posle. staviti preko kore i vratiti u frižider da se malko stegne.

kad je crveni fil ohlađen na sobnu temperaturu, a ovo u frižideru se malko steglo, preliti crveni fil preko i vratiti u frižider. ja najčešće pravim uveče, pa do sutra ostavim, ali stegne se to fino već posle par sati, pa se odmah može i jesti.

evo je poslednji put kakva je bila otprilike (to što se zuti beli fil, to je jer sam stavljala, što ponekad radim, crni šećer)

user posted image

_____________________________

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

clock-img

03.08.2012, 11:39

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Jao divno. Hvala ti user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

05.08.2012, 17:33

clock-img

nenja22

pencil-img

1238

e, nema na čemu user posted image javi kad napraviš, je l' uspelo, kako vam se sviđa.

_____________________________

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

clock-img

05.08.2012, 17:49

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18859

Moj recept je manje-više sličan ali ja stavljam Dr oetkarov učvršćivač za sloatku pavlaku umesto želatina, mislim da je malo ukusnije s njim, probajte i tu kombinaciju.

clock-img

05.08.2012, 17:56

clock-img

nenja22

pencil-img

1238

a je l' uspe on da ti stegne, posebno ovaj baš gornji fil. meni on bude baš rdak pre nego što se ohladi, pa nekako nisam sigurna da li bi se stisnulo dovoljno samo sa tim učvršćivačem?

mada, čula sam već to da ljudima smeta ukus želatina, ja moram priznati njega ni ne osećam u kolačima.

_____________________________

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

clock-img

05.08.2012, 18:00

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18859

A u voćni fil isto stavljam Dr Oetkerov Preliv za torte (brzo se steže) a i voćni fil bude baš lepo porziran i lepo se seče.
Ove izmene sam sama  napravila jer mi se činilo da ceo kolač bude nekako kartonast, neročito kad odstoji do narednog dana. Sa ovim izmenama je fenomenalan i nakon 2 dana, mada još nije preživeo 48 sati user posted image

clock-img

05.08.2012, 18:03

clock-img

zivka

pencil-img

2197

Chees cake
FIl:
1/2 L slatke pavlake umutiti do pola gustine, pa dodati 250gr "a la kajmak"-Šabački i sok 1 limuna. Ostaviti u frizider da se malo stegne. Inace po receptu ne ide secer ali ga ja dodam jer mi fali ako ga nema
Kora:
1/2 kg mlevene plazme pomesati sa 2dcl soka (moze pomorandza) i 125gr umucenog margarina.
Preliv:
sok od 2 pomorandze prokuvati sa vocem-šumskim miksom-300gr (ja dodam visnje jer ih imam u zamrzivacu i pun pogodak su!Stavim vise od 300gr) i pred kraj dodati 2 kasike gustina.
Kalup ( ja imam onaj okrugli na stezanje) namazati uljem ili margarinompa redjati: kora, preliv pa fil ili kora fil pa preliv- ja l;icno prvu varijantu volim...ohladiti i sluziti
prijatno

Meni super ispadne. Inace po receptu koji sam dobila ide 1L slatke pavlake ali meni to bas mnooogooo.

clock-img

05.08.2012, 18:14

clock-img

nenja22

pencil-img

1238

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

A u voćni fil isto stavljam Dr Oetkerov Preliv za torte (brzo se steže) a i voćni fil bude baš lepo porziran i lepo se seče.
Ove izmene sam sama  napravila jer mi se činilo da ceo kolač bude nekako kartonast, neročito kad odstoji do narednog dana. Sa ovim izmenama je fenomenalan i nakon 2 dana, mada još nije preživeo 48 sati user posted image




e da, ovakve sam recepte isto viđala, ali preliv za tortu se nikad ne set_im da imam u kući, a želatin se nekako uvek nađe user posted image nama isto teško duže opstaje, ali mi baš bude sočniji i lepši kad više stoji...

Kalup ( ja imam onaj okrugli na stezanje) namazati uljem ili margarinompa redjati: kora, preliv pa fil ili kora fil pa preliv- ja l;icno prvu varijantu volim...ohladiti i sluziti



nisam nikad podmazivala, al'' se ne ulepi ništa...a ova obrnuta varijanta zvuči zanimljivo, to mu dođe voće izeđu, ako sam dobro shvatila? i ništa ti se ne razliva ovaj beli deo, iako nema ni želatin, ni drugo šta za stezanje?

< Poruku je uredio nenja22 -- 5.8.2012 18:18:17 >


_____________________________

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

clock-img

05.08.2012, 18:25

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18859

ja u ovaj kalup na rastezanje na dno stavim pek-papir, ne lepi mi se kora, tj keks i lepše se vadi.

clock-img

05.08.2012, 21:49

clock-img

zivka

pencil-img

2197

IZVORNA PORUKA: nenja22
nisam nikad podmazivala, al'''' se ne ulepi ništa...a ova obrnuta varijanta zvuči zanimljivo, to mu dođe voće izeđu, ako sam dobro shvatila? i ništa ti se ne razliva ovaj beli deo, iako nema ni želatin, ni drugo šta za stezanje?


Pa ja mazala al se sigurno ne lepi... Nisam razmisljalauser posted image Ne razliva se jer ga sok od limuna nekakko učvsti... Inače je recept iz restorana koji je fensi Ja volim voće "između" user posted image
E da Ivanka je upravu za dno a ja sam eto stavljala alu-foliju jer samkontala da se oblikuje po podlozi... Jednom je Gae rekla da kad se pek papir pokvasi da može da se oblikuje kako oćeš...


< Poruku je uredio zivka -- 5.8.2012 21:52:35 >

clock-img

11.08.2012, 12:38

clock-img

nata11

pencil-img

9225

Moj recept je sledeci:
Na kalup sa rastezanjem stavim pek papir.
Podlogu pravim od mlevene plazme, pola kutije margarina za mazanje (manje) pa oblikujem podlogu. Umutim slatku pavlaku, 1 kiselu pavlaku i 1 ala kajmak - sabacki, dodam secer u prahu pa nalijem. U soku od jagode prokuvam vocni crveni mix pa dodam 2 kesice zelatina i 1 gustina.
Ostavim u frizideru oko 4 sata i to je to.

< Poruku je uredio nata11 -- 11.8.2012 12:39:49 >

clock-img

26.08.2012, 15:10

clock-img

MammaMia

pencil-img

17


Ja pravim slicno kao nenja, samo sto umesto po 200g Abc sira i krem sira stavim 400g milerama sa slatkom pavlakom. Super je ideja za welness keks, probacu.
Ne preporucujem C zelatin jer se sprema u 400ml vode, najbolji je Dr Oetker (4 kasike vode pa se lepo umesa u fil). Za beli fil stavljam providni, a za voce crveni zelatin. U koru (niti bilo gde) nikad ne bih stavljala margarin, ukus dobrog maslaca je nezamenjiv. Najlepsi mi je President. I naravno, opsta preporuka, izbegavajte beli secer zbog zdravlja.

< Poruku je uredio Ana RR -- 26.8.2012 15:21:55 >

clock-img

29.10.2012, 11:18

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Pravila sam za slavu u subotu i svima se jaaaaako dopao

Evo recepta:

Kora: umutiti 300 gr mlevene plazme i 1/2 margarina i oblikovati koru ( to bude potpuno nekompaktno, u mrvicama, pa ga dobro utabati kasikom)

Fil: Skuvati 3 pudinga od slatke pavlake u 1 l mleka. 2,5 kesice zelatina (najbolje dr Oetker, posto je najjaci) rastvoriti u 1 dl vode Spojiti zelatin sa pudingom, dok je jos topao puding, i vratiti malo da se prokuva ( samo minut)
Smesu pudinga i zelatina zasladiti po ukusu (100-200 gr secera)
umutiti 500 ml slatke pavlake dodati krem sir( ono vece pakovanje Kremsi) Sipati u jos topao puding i promesati.( to bude zitko, ali se stvrdne

Voce: 2 pakovanja zamrznutih malina ( ili voca po izboru) skuvati sa 200 gr secera i dodati 1,5 zelatin.

Kad se skuva to voce doda tri kasike zgusnute tecnosti iz voca u koru da bi se lakse oblikovala, pa tek onda napraviti koru.

Kad prelijete fil preko kore, bilo bi dobro da se stavi torta u frizider (na pola sata makar) da se malo stegne, pre nego sto prelijete voce, jer hoce da probije kroz fil, pa nije vizuelno lepo kad se sece

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

06.11.2012, 14:49

clock-img

viking

pencil-img

6644

Moram da vam kažem da ja te varijante sa plazmom umesto kore i sa krem sirom uopšte ne priznajem za čiz kejk user posted image

A sad stručno pitanje - da li je teško napraviti onaj sloj sa voćem i želeom? U životu nisam koristila taj želatin, kakve su šanse da mi ispadne iz prvog puta?

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

06.11.2012, 15:05

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Viking kad si ti smotala rolnice,ovo ti je mačji kašalj user posted image
Nije teško nimalo: smrznuto voće i šećer po receptu zagreješ do ključanja,a želatin (čini mi se da idu 2 kesice) u posebnoj činijici preliješ sa 8 kašika vode.Ide 4 kašika na 1 kesicu,bar ovaj koji ja uzimam uvek.To odstoji minut,dva-nabubri i onda staviš na toplu ringlu da se malo rastopi i kad postane tečno,sipaš u ono voće sa šećerom. Mešaš par minuta i skloniš da se hladi. Kad se ohladi stegne se ko na crtanom filmu user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

06.11.2012, 15:30

clock-img

viking

pencil-img

6644

Zamolila me drugarica da joj napravim (pravi user posted image ) cheese cake, pošto pravi sinu rođendan, a čiz će poslužiti odraslima. Ali hoće to voće na vrhu, šta ja nikad ne stavljam inače, ali ajde. Razmišljam se da li ipak prvo da probam to s voćem i želatinom, ili da rizikujem pa da napravim kad budem pravila i čiz...

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

06.11.2012, 15:38

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

Dobro vam je ovo moracu da probam da spremim samo imam frku sa zelatinom!

_____________________________

Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!