cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Cheese cake

  
clock-img

12.08.2009, 09:46

clock-img

Anoniman

Nasla sam recept na netu, malo ga modifikovala i napravila sinoc. Moji kazu da je odlicna.

Kora: - 500 g mlevenog keksa, -125 g otopljenog butera.  Pomešati i formirati koru u kalupu. Eventualno dodati malo soka.  Fil: - 500 g neslanog švapskog sira, - 250 g prah šećera, - 1 kisela pavlaka, - 500 ml ulupane slatke pavlake, - 1 želatin.
Sve pomešati i staviti nakoru.  
Glazura: - 200 g višanja, - 1-2 kašike šećera, - 1 crveni želatin.
Višnje iseckati u secku. Prokuvati ih sa 1-2 kašike šećera. U prohlađeno dodati želatin. Staviti preko fila.

A izgleda ovako:
user posted image

< Poruku je uredio lelaNS -- 12.8.2009 9:48:12 >

clock-img

12.08.2009, 09:52

clock-img

Anoniman

lela, draga, mljac!!! user posted image

Hoćeš prebaciti to molim te i u Recepte? (vidi gore: Sadržaji - Recepti)

clock-img

12.08.2009, 10:23

clock-img

Anoniman

Copy - Paste user posted image user posted image user posted image user posted image .

clock-img

12.08.2009, 10:23

clock-img

Anoniman

user posted image

clock-img

12.08.2009, 10:26

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Hvala lelo, što si prekopirala tamo, evo potvrdila sam recept i ostaje ZAUVEKKKK u našoj zbirci.
NJAM!

clock-img

12.08.2009, 10:26

clock-img

dacca

pencil-img

1312

A cula sam da se po pravilu koristi sir RIKOTA za ovaj kolac? U jednom kaficu koriste fetu.

clock-img

12.08.2009, 10:30

clock-img

Anoniman

Da, vidim da se u kolace stavlja sir rikota, a ja iskreno ne znam koji je to sir rikota. Pretpostavljam da je to neka verzija sitnog (svapskog) sira. Ja sam kupila sitni neslani sir na merenje u Merkatoru.

clock-img

12.08.2009, 10:31

clock-img

Anoniman

Guppy, Tasho i svi ostali, hajde dodjite na tortu.

clock-img

12.08.2009, 10:32

clock-img

dacca

pencil-img

1312

Ima ga kod nas, pakuje su u kruznom obliku, i bijel je kao snijeg. Kosta 12 eura user posted image

clock-img

12.08.2009, 10:35

clock-img

Delijagirl

pencil-img

1701

Meni se cini da je ta Rikota italjanska rec za slovensku skuto odnosno za americku cottage chese. A cini mi se da je ta rikota,neslani svabski sir, skuta i cottage chese sve isto!



_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

clock-img

12.08.2009, 10:37

clock-img

Anoniman

user posted image  eto ti sada problema!

clock-img

12.08.2009, 10:39

clock-img

makica985

pencil-img

4

Ja koristim ovaj recept:

http://www3.serbiancafe.com/kuvar/7/4646/Kolac-sa-sirom-Cizkejk

I skroz sam zadovoljna.

Prijatno!

clock-img

12.08.2009, 10:39

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

skuta je mladi beli sir...
ovde kažu da je to isto kao cottage cheese, kao što kaže delijagirl

ALI... baš sad redovno kupujem cottage cheese, i skroz je drugačiji kad se kupuje od Megle ili od milfine. Bude nekako zrnastiji i slanji od skute.

Tu tortu bi ja pravila sa "skutom", a ne sa ovim slanjim cottage cheese-om.

clock-img

12.08.2009, 10:40

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437


Makica!!!
Pa dobro ti nama došla, kuvarice user posted image user posted image

clock-img

12.08.2009, 10:41

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Kopiram makicin recept koji je preuzet sa Serbiancafe-a:


Sastojci za 10 porcija
Kora:
150 g mljevenog keksa
70 g šećera u prahu
70 g margarina
1 žumanjce
malo soka od narandže

Fil:
500 ml slatke pavlake
70 g šećera u prahu
200 g kravljeg kremastog sira ne mora marskapone
sok i strugana kora od 1 limuna

Preliv:
maline ili kupine (mogu zaleđene)
malo vode (baš malo)
šećer Priprema
Pomješati sve sastojke za koru pa staviti na dno kalupa za tortu kojem se skida okvir.
Dobro umutiti sir sa šećerom u prahu, sokom i stuganom koricom od limuna.
Dodati u već umućenu pavlaku.
Fil staviti na koru u kalup i ostaviti u frižider da se dobro stegne.
Kad se stegne skinuti stranicu radi lakšeg rezanja.
Voće, šećer i malo vode samo prokuvati.
Prije služenja ukrasiti ovim prelivom.

clock-img

12.08.2009, 10:43

clock-img

dacca

pencil-img

1312

E da, a moj prijatelj kuvar kaze da je najbolji sir maskarpone koji se koristi i za tiramisu. E aj sad!

clock-img

12.08.2009, 10:48

clock-img

Anoniman

Cak sam u nekim receptima videla da stavljaju namazni sir.

clock-img

12.08.2009, 10:48

clock-img

dacca

pencil-img

1312

A da li neko ima lijep ( jednostavan recept ) za krempitu?

clock-img

12.08.2009, 12:46

clock-img

Anoniman

.


< Poruku je uredio lelaNS -- 12.8.2009 12:55:42 >

clock-img

12.08.2009, 16:12

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Ima da sekupi u Idea supermarketima RIKOTA sir baš za kolače košta oko 370 din 250g pravi ga nemačka mlekara MEGLE!!!!!

clock-img

12.08.2009, 18:13

clock-img

Ana RR

pencil-img

34330

IZVORNA PORUKA: guppy RR

Kopiram makicin recept koji je preuzet sa Serbiancafe-a:


Sastojci za 10 porcija
Kora:
150 g mljevenog keksa
70 g šećera u prahu
70 g margarina
1 žumanjce
malo soka od narandže






To se ne peče, a stavlja se žumance... hm, ne dopada mi to baš..user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

12.08.2009, 21:35

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Da Anči, i ja ne volim te varijante sirovih jaja, posebno po ovakvim vrućinama user posted image  Lelina verzija mi deluje skroz mljaacc, sigurno pravim user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

26.11.2009, 23:25

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: viking

Cheese cake
[color=#000000 size=3] 
Za testo:
200 g prosejanog brašna
1 kašičica praška za pecivo
160 g omekšalog maslaca
80 g prah šećera
1 kesica vanilin šećera
[color=#000000 size=3] 
Nadev:
1 kg pasiranog, nemasnog švapskog sira
6 jaja
300 g šećera
40 g gustina
30 g griza
kesica pudinga od vanile
1 bočica arome limuna
rendana kora jednov većeg limuna (ili dva manja)
kesica vanilin šećera
180 g omekšalog maslaca
[color=#000000 size=3]
[color=#000000 size=3] 
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u posudu za mešanje. Redom dodajte ostale sastojke i mikserom umutite smesu. Polovinu testa izdvojite i oblikujte krug pa ga stavite na dno podmazane i brašnom posute tepsije sa štipaljkom (obim 44cm). Stavite da se peče u sredini pećnice na 180 stepeni oko 8 minuta.
Drugu polovinu oblikovati u rolnu, a kada se kalup prohladi obmotati tu rolnu testa po zidovima kalupa, tako da ivice malo tj. jedva vire sa strane.
Za nadev redom dodajte sve sastojke i mutite mikserom dok ne postane glatko. Masu sipajte preko testa u kalup i stavite ponovo u rernu. Pecite u gornjem delu pećnice na istoj temperaturi oko sat vremena.
Oštrim nožem odvojiti  klač od ivica i ostaviti da se prohladi u kalupu. Zatim skinuti štipaljku, izvaditi čiz kejk koji možete posuti prah šećerom ili ukrasiti voćnim sirupom.  

clock-img

18.07.2010, 14:41

clock-img

bluka

pencil-img

288

evo jedne varijacije

TIRAMISU CHEESECAKE
(kalup od 20 cm)

user posted image

podloga:

100 g čokoladnih keksića
2 kašike otopljenog maslaca
9 piškota

fil:

500 g krem sira
250 g mascarponea
200 g šećera
3 jaja
1 kašičica instant kafe
2 kašike ruma
1 kašika ekstrakta vanilije
1 kašika gustina
200 g kisele pavlake

priprema:

keksiće samljeti dodati otopljen maslac i utisnuti na dno okruglog kalupa. piškote prepoloviti pa poredati uz rub kalupa.
sireve izmješati mikserom na srednjoj brzini, postepeno dodati šećer, dobro izraditi pa dodati sva tri jajeta odjednom, opet miksati. dodati kafu razmućenu u rumu, ekstrakt vanilije i kašiku gustina.
pretresti u kalup i peći 50-60 min u rerni zagrijanoj na 180 stepeni, ako niste sigurni, protresite kalup, ako ni sredina nije tečna, gotovo je.
izvaditi kolač iz rerne i pažljivo po siru, na 1 cm od piškota razmažite kiselu pavlaku, kašiku po kašiku.
ostaviti pola sata na sobnoj temperaturi, zatim skinuti obruč kalupa, još malo ohladiti pa u frižideru hladiti najmanje 4 sata.

prije služenja kolač posuti šećerom u prahu i rendanom čokoladom!

napomene:
- ja pečem u kalupu od 26 cm, ne bude jako visok i treba mi 12 piškota (jedno pakovanje od onih talijansko/njemačkih savoiardi piškota)
- ne koristim domaće jer je moje iskustvo da su tvrđe i slabije upijaju vlagu.
- kad ne nađem integralne čokoladne keksiće koristim obične pa uz maslac otopim i 10-20 g crne čokolade.

priprema nije komplikovana a kad izneset_e kolač na sto- svi će pasti na dupe!

p.s. eno ga hladi se u frižideru i jedva čekam popodnevnu kaficu (nisam ga pravila sigurno pola godine)! user posted image

izvor: sweetcorner-jasenka.blogspot.com

< Poruku je uredio bluka -- 18.7.2010 14:43:49 >

clock-img

18.07.2010, 14:43

clock-img

Anoniman

O -pa ! user posted image user posted image user posted image
Izgledaju super sve varijante ove torte ...user posted image
Bluka draga  koju zamenu da nađem za ovaj sir - mascarponea?