cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Šta smo danas pravile V deo

  
clock-img

03.07.2013, 16:08

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Za taj fazon sa krompirom mi skoro rekla drugarica. Baš bude super. Dunja možeš i mlad i star tako. Čak sam čula da je dobro i kad se prvo malo prokuva u mikrotalasnoj a onda ih propržiš na tiganju.

Ja isprobala ovih dana aparat za hleb. Pravili smo kolač i baš je super! Ne greje kao rerna a imaš poslasticu!

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

03.07.2013, 16:28

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja ne mogu matori krompir koji se onako gromulja da isprzim , od matorog krompira se pravi pire il se eventualno sece na musaku il stajaznam nesto sto se vise kuva nego pece = przi
a od mladog krompira ko napravi pire il krompir testo , pa ja cu da mu khm - khm
nema sanse
onaj ko to kaze , nek me pozove da vidim kako se od mladog krompira pravi pire a ne lepilo
ili kako se matori przi a ne lomi i ja mu to sta god

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

03.07.2013, 18:50

clock-img

caca81

pencil-img

642

Devojke, ako koja pravi pileći paprikaš sa knedlama, da li bi mogla da napiše recept i postupak pripreme. Hvala.user posted image

clock-img

03.07.2013, 21:10

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

http://www.coolinarika.com/recept/posne-punjene-paprike-by-gagasrce/

Kod nas ove divne posne punjene paprike, jako su ukusne!user posted image
Krompir i ja ponekad prvo na sporet - u hladnu vodu i kad prokljuca, odmah na pleh, zacinim i stavim malo ulja. Bude lepo krckav spolja, a unutra mek. Ako ga pravim sa mesom, onda ga prethodno ne stavim na sporet.
Olga, nikad nisam probala pire od mladog krompira, ubedjena sam da bi bio voden i nikakav. user posted image
A stari ako spremas na ovaj nacin sporet-rerna, nema mesanja pa se ne izlomi, samo kad se vadi user posted image . Kad bi se mesao - licio bi na cipedke, toliko spominjane! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

03.07.2013, 21:16

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199


IZVORNA PORUKA: Olga RR

ja ne mogu matori krompir koji se onako gromulja da isprzim , od matorog krompira se pravi pire il se eventualno sece na musaku il stajaznam nesto sto se vise kuva nego pece = przi
a od mladog krompira ko napravi pire il krompir testo , pa ja cu da mu khm - khm
nema sanse
onaj ko to kaze , nek me pozove da vidim kako se od mladog krompira pravi pire a ne lepilo
ili kako se matori przi a ne lomi i ja mu to sta god


Ja pravim pire od mladog krompirauser posted image Bude sladji nego od matorog,i bude bas lep,samo stavis dovoljno mleka i butera,malo posolis,moze i malo belog luka i mnjam....

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

03.07.2013, 21:38

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Krompir se u vodi kuva dok se ne pojavi pena (kod starog, oljuscenog) a za to vreme se u zagrejanoj rerni u plehu gde ce se peci zagreje ulje. Ocedjen i o stranice serpe izlupan krompir se izruci u vrelo ulje i brzo promesa (to mu da hrskavu koricu). Nazad u rernu na pecenje.

Kod nas veceras jagljeci kotleti u sosu od mente i plavi patlidzani punjeni povrcem- paradajz, paprika, tikvice, mladi luk, puno zacinskog bilja, peceni na tiho 2h. Za dezert sladoled. user posted image

< Poruku je uredio Bebilina -- 3.7.2013 21:40:55 >


_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

03.07.2013, 21:49

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Jamie Oliver krompir sprema u mikrotalasnoj pa u rerni. Cinija sa krompirom se prekrije samolepljiviim kuhinjiskim celofanom dva puta da ne bi pukla. Ne dodaje se nista, voda isl. Zavisno od jacine mikrotalasne kuva se 8-10min (1600 jacina 8min). Posle toga isto u vrelo ulje i u rernu.

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

03.07.2013, 22:00

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Cevapi i przeni krompirici i sopska salata.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

03.07.2013, 22:11

clock-img

Janncica

pencil-img

2329


IZVORNA PORUKA: lesica RR

Cevapi i przeni krompirici i sopska salata.



Zinula...baci malo... user posted image user posted image

_____________________________

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

clock-img

04.07.2013, 10:59

clock-img

Lu

pencil-img

15094


IZVORNA PORUKA: lesica RR

Cevapi i przeni krompirici i sopska salata.


Ovo kod nas juče bilo, danas bi trebalo nešto skuhati u loncuuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

04.07.2013, 11:01

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Danas na meniju-sataras...sinoc me mrzelo da kuvam...user posted image

clock-img

04.07.2013, 13:28

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Cera mi dovodi tri drugarice na veceru pa im pecem pizze user posted image
Nama marinirala piletinu i videcu sta jos...

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

04.07.2013, 14:06

clock-img

cvećka

pencil-img

876

Dunja, sutra probam tvoju pitu, ali mrsnu, bas mi zvuci njamm user posted image a koliko jaja stavis i pavlake? Je l' kiselu?

Torbice, a kako pravis te marinirane tikvice?

Ja danas isto sataras i dinstane batake + feta.

Ko ne voli przene krompire user posted image ali mene muka uhvati kad vidim onu kolicinu ulja... Zato ih uvek spremam u rerni (stare krompire), isecem na cetvrtine, uvaljam u malo ulja, ubacim na 200C i mesam na 20min, za 1h su gotovi (znaci 2 puta). Pri drugom mesanju dodam so i malo aleve paprike, a nekad i beli luk ili sitno drobljen sir, bude fenomenalno. Mozda se 10-20% njih izlomi, ali su ekstra ukusni i manje me grize savest...

clock-img

04.07.2013, 16:07

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Za Andreu i mm-a pilece cuftice,paradaiz sos i makarone,za mene omlet od spanaca i fete,a za sve salatauser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

04.07.2013, 21:55

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

http://www.coolinarika.com/recept/tikvice-u-ulju/ Cvecka, evo ove, jaaaako su dobre, mi ih bas tamanimo! Samo sto ja za marinadu stavim po 2,5 dcl sirceta i 2,5 dcl vode umesto 1,5 i 1,5 jer mi je prvi put falilo tecnosti, tj nisu toliko pustile tikvice vode da prekrije sve, kako pise u receptu.
Danas, spagete u sosu od paradajya i belog luka!
Sutra pituljice sa blitvom i posnim sirom! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

04.07.2013, 22:06

clock-img

branki*

pencil-img

20828

danas moje jelo sa tikvicama,pilecim belim i pirincem.za dorucak proja.za veceru pileca dzigerica.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

05.07.2013, 12:12

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Teleća koljenica sa povrćem.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

05.07.2013, 12:16

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja cu danas neko testo i corbicu sa povrcem ( viva moja basta )
a to sto se tice Dzejmi Olivera , on ladno baci na zar tri kile nekog mesa i kaze njam , ja zivo meso ne mogu da jedem
i tako svaka njemu cast al jedno je UK a jedno je Vojvodina , mi volimo da nam je meso umrlo nacisto i onda se skuvalo i sve neke tamo bakterije i paraziti ako su i postojali da budu mrtvi nacisto i tako

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

05.07.2013, 12:18

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Oldzi user posted image

Ja cu cufte,odmaraju u frizideru . Jos vjerovatno pire krompir . ah, mastovita sam danas user posted image

< Poruku je uredio Nada RR -- 5.7.2013 12:19:08 >


_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

05.07.2013, 12:18

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Moja se koljenica raspala načisto, ajde Olgiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

05.07.2013, 12:22

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Lu ako je ta kolenica nacisto kasasta evo nas na rucak , nosimo pitu od banane
volEmo i mi egzotikuuser posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

05.07.2013, 12:39

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

user posted image
Hihi, e kod mene promena plana, kupila sam juce neke lepe pastrmke, pa spremam njih a za prilog je boranija/grasak na pari preliveno maslinovim uljem i zacinima. Mrzelo me da motam pituljice, sutra cu. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

05.07.2013, 13:12

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Hahahaha! E znala sam da cu danas posteno da se nasmejem user posted image
I jos kad bi to sto se napise bilo potkovano cinjenicama, sve bi bilo na mestu. Al posto ovaj "one trik pony" ima iza sebe preko £126,400,000 prodatih kuvara o svakoj postojecoj znacajnijoj "cuisine", svaki recept od onih za 15min do onih sto se mariniraju i kuvaju preko 24h (mala pomoc, za guglanje pod "tagine", "Jamie does Morocco" itd) svoj casopis, TV program, lanac restorana, liniju posudja itd dolazimo do zaljucka da nema on pojma kako da kuva nista osim hrane iz UK user posted image
I jos jedna mala pomoc: hrana iz UK je pokradena iz svih mogucih kolonija, isto ko sto su skoro svi tradicionalni recepti srpskih domacica sa Bliskog istoka i brace nam Turaka i Grka. Al mi to bolje radimo, niko ko mi ne kuva musaku, sarme i punjene paprike user posted image Izgleda da je svet ipak jedno veliko globalno selo.
I tako, pricamo napamet...user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

05.07.2013, 13:22

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ma nek on kuva ziv bio user posted image
a ja cu svoju nacionalnu kujnu , to znam user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

05.07.2013, 13:24

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

i da moja nacionalna kuJna nije musaka i punjena paprika , ne nije user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !