cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Šta smo danas pravile V deo

  
clock-img

02.07.2013, 14:53

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

Nisam Lu, ovako je stajalo u receptu, a meni odgovaralo jer mi je rerna malo luda (stara), ne znam da li bi ispekla tikvice. Ali obzirom kako se brzo dinstaju, verovatno bi i u piti tako bilo. Da znaš da ću probati tako sledeći put :)

IZVORNA PORUKA: Lu


IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: Macaki

dunja, kako tacno pravis tu pitu? dinstas luk, tikvice i papriku, zacinis i time filujes kore? jel sve sitno seckas? to je pita na ulju?



Pita jeste na ulju, kratko dinstam sitno iseckan luk i tikvice, pa u taj fil, koji bude kašast, jer tikvice puste vodu, dodam sveže paprike sitno seckane i začinim. Znači paprike ne dinstam, jer one se priliom pečenja lepo razmekšaju. Ovaj recept je u stvari za mrsnu pitu - u ovaj fil se još dodaju jaja i pavlaka, ali kada pravim posnu, samo izbacim jaja i pavlaku, i bude super.

Kada je mrsna, jaja i pavlaka stegnu fil, kada je posna, bude malo tečniji fil zbog tikvica, pa se ta vodica može odmah nakon dinstanja tikvica i luka blago procediti, da fil ne bude previše tečan i tako nakvasi kore.


A jesi probala da ne dinstaš ni tikvice?
Ja pravim tako, sa običnom bundavom i sad sa tikvicama kad im je sezona, isto dodam i papriku ali ništa ne dinstam, tikvice omekšaju isto kao i paprike.user posted image




_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

02.07.2013, 14:56

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Pasulj user posted image

clock-img

02.07.2013, 14:56

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Sanjica26
A posna spanska pita? Daj recept. Mm samo posni ali mozemo i mi da jedemo.



sanjice, nasla sam neki recept na netu, ali sam ga ja modifikovala.
iseckala sam malo praziluka, 3 kisela krastavcica, 2 sargarepice iz tursije i 2 paprike iz tursije, jednu zutu, jednu crvenu i pomesala sa testom. a testo je: 3 soljice projnog brasna, 3 soljice belog (ja sam stavila 2 belog, a 1 integralnog), 1 prasak za pecivo, 3-4 soljice kisele vode, vidis prema gustini. ovo je sto sam ja spremala na vodi, ako posti na ulju stavi naravno i ulje u testo. ja sam ih pekla u korpicama za mafine, mozes i na pek papiru ako peces u tepsiji (ako pravis na vodi). odozgo sam posula susamom. mogu da ti kazem da sam bila skepticna, ali je ispalo super.

clock-img

02.07.2013, 20:49

clock-img

branki*

pencil-img

20828

boranija sa mesom za danas i sutra,supa i salata..

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

02.07.2013, 21:44

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Teleci djuvec i paradajz salata. user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

02.07.2013, 22:42

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Supica od povrca, pekarski krompir, salata od mariniranih tikvica, lenja pita sa visnjama! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

03.07.2013, 11:53

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

danas : supica od povrca i to iz moje bastice je luk , sargarepa i persun a celer iz mamine , krompir iz mamine baste i cureci medaljoni iz hungarije , oni smrznuti user posted image

Macaki , sad citam , ti si mislila na njoke , ono krompir testo , i to pravim otprilike i isto pravim za gomboce ( tamo stavim i malo secera ) a njoke pravom otprilike , izgnjecim krompir , stavim malo soli , kasiku - dve ulja ( moja teta Anica kaze - obavezno bar dve kasike ulja ) i to zakuvam sa brasnom i malcice mleka da bude glatko
a valjuske za paprikas i przgance pravim samo sa testom i vodom ili jajetom - razlika u terminologiji user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

03.07.2013, 12:21

clock-img

Anoniman

mislila sam na ovo
http://www.coolinarika.com/recept/paradajz-corba-sa-valjuskama/
samo sto mi valjuske spremamo kao testo za gomboce, sa krompirom. sad mi je tu mama pa ona pravi, ove posto su posne su sa krompirom, brasnom i malo soli. a kada su mrsne stavlja se jos i jaje i malo masti.

clock-img

03.07.2013, 12:30

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

e pa to za paradajz corbu mi zovemo cipedke user posted image
i to se pravi sa ostrim brasnom , ja pravim odprilike znaci za zednu corbu oko 50 g brasna i jedno 2 kasike vode ( bez soli ) i to se utvrdo zakuva , doda se jos malcice vode da pokupi i prstima se iscepa na knedlice i to se ukuva u corbicu kad je pri kraju , treba negde 20 min da se cipetke skuvaju :)

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

03.07.2013, 12:41

clock-img

sandrina 85

pencil-img

1079

Marinirana piletina, tikvice i salata krastavac-paradajz

clock-img

03.07.2013, 13:18

clock-img

Anoniman

evo mojih

user posted image

malo sam se zeznula sto se sosa tice, prekiseo je a i malo ljutkast, jer sam stavljala samo paradajz iz flase.

kako vi pravite sos?

< Poruku je uredio Macaki -- 3.7.2013 13:20:22 >

clock-img

03.07.2013, 13:22

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

iskreno da ti kazem , meni je onako bzvz stavljati recept za paradajz vcorbu sa cipedkama , to je nesto neverovatno jednostavno i nemoze da se pokvari user posted image
mada kad bolje razmislim , mozda bih trebalo da napisem neki ku
var jer se po kojekakvim glupavim blogovima i testo sa pavlakom provlaci kao neki recept
mislim , koliko glup moras biti da ne znas da napravis testo sa pavlakom user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 3.7.2013 13:24:07 >


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

03.07.2013, 13:46

clock-img

Anoniman

da znam.. al me zanimao vojvodjanski recept i bila sam u pravu, nije isto kako je moja baba spremala valjuske/cepedke, zovi ih kako hoces.
a sto se blogova tice, ima svacega, nailazila sam i na recept za grasak, sataras, corbica od blitve sa jajima i taaaako
al ste mi vi vojvodjani legende da vasim testima, al dzabe kad mi ti sve kazes "otprilike", kao i moja mama user posted image a ja sam jos neiskusna domacica. user posted image iako 4 god u braku, al nije me muz nesto ganjao da spremam.. user posted image

clock-img

03.07.2013, 13:53

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ma moja Macaki , sve ti je odoka i ako zapnes pitaj me , samo da prevazidjemo jezicku barijeru user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

03.07.2013, 13:59

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

e sad pitanje kako pravim paradajz sos :)
uzmes nesto ulja ( negde , stajaznam , dve - tri kasike , ) zagrejes i smanjis nacisto i na to dodas kasiku - dve ostrog brasna i to kao uprzis i onda dodas jednu solju vode i dve takve soljeparadajz sosa i dodas dooobre dve supene kasike secera ali pre njih jednu ravnu kafenu kasiku soli
i to mesas i mesas i to je to , neka baci par kljuceva tj neka kljuca jedno 2 - 3 minute
i sad posto se cesto dodaje kupovni paradajz sok koji je soljen , sve moras da probas i po ukusu da solis
i da u taj sos mozes da dodas i origano i mirodjiju i sa god da volite
a sos mora da bude onako pudingast user posted image
ja volim i sos od jabuka i od visanja ali to je moj ukus

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

03.07.2013, 14:06

clock-img

Anoniman

pa to je to, i ja isto tako spremam, ali u poslednje vreme izbegavam da stavim secer, pa onda bude malo vise nakiseo... sta da im radim, ima da jedu sta spremim. user posted image

clock-img

03.07.2013, 14:09

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ako se ne stavi secer bude kiselo user posted image
inace mene je majka ucila da pravim soseve ( ono je bas etno - bunjevacka varijanta )
a sto se tice testa i to je kod mene etno i naziv i izrada
a ono sto se nadje na blogovima i q - p je samo q - p a ne etno recept

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

03.07.2013, 14:23

clock-img

Anoniman

pa kao pazim na secer, pa ga zato ne stavih, al sam se presla, jer ne valja bez njega. tj. ako se sprema sa tomatinom ili tako necim moze, ali sa paradajzom iz flase ne moze!

clock-img

03.07.2013, 15:15

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Piletina iz rerne,pirinac sa dinstanim povrcem i salata....

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

03.07.2013, 15:20

clock-img

Anoniman

kako da mi przeni krompirici budu onako lepo hrskavi? mislim, ja pravim za nas par puta godisnje, ali M evo vec nedelju dana ne jede, na silu promrlja nesto, ali je u nedelju uzimala krompirice iz mog tanjira, pa hocu da joj pravim. znam da nije nesto zdrava hrana, ali trenutno ne biram, samo nek jede.

clock-img

03.07.2013, 15:23

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Ja prvo skuvam krompir,ali ne da se raspada nego da bude skoro gotov,pa ga onda proprzim ili ispecem u rerni.Unutra bude mekan a spolja krckav...

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

03.07.2013, 15:34

clock-img

madre

pencil-img

6600

musaku od tikvica.

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

03.07.2013, 15:48

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Ksena moj ujak ( on je kuvar pa obrazovanju ) prvo krompirice uvalja u brasno i onda ih pravo proprzi u nekoj blagoj masnoci do ne znam tacno koliko , nekih minut - va a onda ih prebaci u vrelo ulje i tamo przi do nekih 7 - 8 minuta
i fantasticni su , hrskavi i zlatno zuti

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

03.07.2013, 15:58

clock-img

Cvrčko

pencil-img

142

Danas domaća pileća supa, dinstana piletina iz supe, sataraš i prženi krompirići (oni do pola kuvani, pa pečeni u rerni-i oni budu spolja hrskavi, a unutra kuvani) user posted image
Za miciku lagana pileća supica šargarepa+peršun+keleraba+tikvica

clock-img

03.07.2013, 16:05

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420


IZVORNA PORUKA: Figaro88

Ja prvo skuvam krompir,ali ne da se raspada nego da bude skoro gotov,pa ga onda proprzim ili ispecem u rerni.Unutra bude mekan a spolja krckav...



Jel ovo važi za sve krompire, ili samo za mlade?

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir