cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Brze kiflice

  
clock-img

26.01.2013, 11:43

clock-img

adulence

pencil-img

7314

ja sam sinoc prvi put u zivotu pravila nesto od testa i to kiflice po receptu od gagili ispale su apsolutno fenomenalne,divne su....

clock-img

26.01.2013, 15:05

clock-img

Anoniman

ja sam sinoc pravila kiflice, ali po mom receptu, treba vam 1kg brasna , kasicica soli, kasicica secera, solja ulja i pola litra mleka, oblikovati i puniti po zelji super su i brze....testo odstoji nekih 2o minuta, pa praviti kuglice, prethodno podlogu namazati uljem , onda te kuglice tanjiti, na jedan kraj staviti namaz, a drugi kraj izreckajte nozem, i uviti.... ja sam pravila sa kremom i dzemomuser posted image

< Poruku je uredio Unina mama -- 26.1.2013 15:07:36 >

clock-img

26.01.2013, 15:21

clock-img

mlada_mama

pencil-img

799

da se i ja pridruzim,
nesto slicno kao unina mama:
*kilogram brasna
*jedna supena kasika soli
*jedna supena kasika secera
*u 250ml mlakog mlijeka umutite jednu kocku kvasca
*drugih 250ml mlijeka dodajte u smjesu
*200ml ulja
sve to zamjesite rukama, pustite da stoji 30minuta, onda oblikujte, kad ih poredate pustite ih jos 20tak minuta da nadodju (budu ljepse) i pecete 20tak minuta u rerni ugrijanoj na 200C.
Odlicne su, mozete posuti susam, mozete u njih nesto staviti, po zelji user posted image

_____________________________

Postoji ljubav na prvi pogled...ali u radjaoni...

clock-img

26.01.2013, 16:01

clock-img

Dani.kv

pencil-img

1634

Evo i mog recepta: U dl mleka stavim kvasac,kasicicu secera i brasna i sacekam da nadodje. U 4dl mlakog mleka pomesam nadoso kvasac, tri kasike masti, malo soli i dve kasike secera. Kad testo nadodje podelim na 4 dela i iz svakog isecem po 8 parceta. Svako parce opet oklagijom raztanjim i urolnam. Pecem na 200 oko 15 min. Divne su i meke

clock-img

26.01.2013, 17:12

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

ja se razmisljam da probam jos neki recept za kiflice samo ne znam koji user posted image
bojim se da mi ne budu trvde kiflice jer uvek nesto zeznem sa testom koje trebsa da stoji,ni norveske rolnice nisam uspela da napravim a da budu jestiveuser posted image user posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

26.01.2013, 20:30

clock-img

mlada_mama

pencil-img

799

isidora , ako te ne mrzi pokusaj ovaj sto sam napisala, stvarno tjesto bude kako kazu prHko user posted image i meko cak i sutra, mada kod mene nikad nisu prezivjele sat vremena, tako da sam ih uvjek jela vruce, ali kod mame sam jela dan poslije, super su.

_____________________________

Postoji ljubav na prvi pogled...ali u radjaoni...

clock-img

26.01.2013, 20:56

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

mm je na kraju pravio kiflice po nekom receptu sa coolinarke KLIK , savrsene su, nikad bolje nisam jelauser posted image
evo i slika mm kiflicauser posted image
user posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

26.01.2013, 21:30

clock-img

madre

pencil-img

6600

bravouser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

11.03.2013, 08:59

clock-img

adulence

pencil-img

7314

danas definitivno pravim brze kiflice po gagilinom receptu...

clock-img

11.03.2013, 09:39

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Ja sam ih pravila i jedino što su stvarno brze ali nisu mi nešto dobro ispale. Možda sam zeznula nešto mada mi testa baš idu od ruke.

_____________________________

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

clock-img

31.01.2014, 08:51

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27427

Sad sam pravila neke brze kiflice ( moje Prve kiflice inaace) , jos se hlade ali mislim da su dosta tvrde :( Prekrila sam ih sa 6 krpa i malo poprskala.

Isidora kiflice TM izgledaju fenomenalno!


Sad sam probala, nikje lose, ali spolja su mi malko ostale tvrde/

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 31.1.2014 8:52:42 >

clock-img

04.02.2014, 10:03

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Evo, kanim se da ustanem da ih zamesim, po drugi put za nedelju dana. Prosli put sam se odusevila, nisam slikala...nadam se da ce danas da mi budu jos bolje pa cu da vas pocastim user posted image i, da, prosli put sam pravila sve slane, danas, jedna tura slana, druga ce sa eurokremom user posted image

clock-img

04.02.2014, 11:37

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

I sat vremena i dvadeset minuta kasnije, posluzite se slanim kiflama user posted image
user posted image
slatke upravo stavljene u rernuuser posted image

clock-img

04.02.2014, 11:49

clock-img

isidora88

pencil-img

11471


IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Sad sam pravila neke brze kiflice ( moje Prve kiflice inaace) , jos se hlade ali mislim da su dosta tvrde :( Prekrila sam ih sa 6 krpa i malo poprskala.

Isidora kiflice TM izgledaju fenomenalno!


Sad sam probala, nikje lose, ali spolja su mi malko ostale tvrde/




daj tm nek pravi kiflice, mm idu testa savrseno, sta reci, kad i razvija kore za pituuser posted image , ja se od njega ucimuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

04.02.2014, 12:06

clock-img

madre

pencil-img

6600

auuu, klarita, savrsne suuser posted image ja obozavam slane kiflice! cime si ih punila?

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

06.02.2014, 08:54

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Stavljala sam samo siruser posted image A, danas cu opet da pravim, pa cu u slane da ubacim i ajvar. Sa eurokremom su toliko lepe, da samo zbog njih tj moje K pravim opetuser posted image

clock-img

04.03.2014, 09:05

clock-img

Minja23

pencil-img

202

Drage moje,evo i ja da podelim moj recept za kiflice (najjeftiniji cini mi se user posted image ):

Potrebno je za 60 manjih kiflica :

- 500ml tople vode
- 1 kvasac svez
- 4 kasicice secera
- 14 kasika brasna

Kvasac rastopite u toploj vodi,dodajte secer i brasno ,umutite,pokrijte krpom i ostavite da odstoji pola sata.Na svakih 10 min.promesajte smesu.Smesa ce inace biti malo gusca od smese za palacinke.

Posle pola sata:
- casa od jogurta ulja
- kasicica soli

Umutiti sve pa dodavati brasno(ja koristim uvek tip 500 za kiflice)...
Vidim da se neka od vas zalila da su kiflice tvrde...Dodajte po malo brasna da kad pritisnete testo osetite kako se fino vraca(kao da dise)...Verovatno se testo premesi pa bude i tvrdo...

Kad zamestite testo odvojite dve jufkice i ostavite na toplom malo da narastu...15min.ja ostavim...
premesite jos jednom testo na stolu,ali onoliko koliko je potrebno samo da se ne lepi...

razvijte testo i savijajte kiflice...slatke,slane... ja recimo izmedju ili preko kiflica stavim maslac,margarin i premazem sa zumancetom i susamom...
E a sto se pecenja tice pecete isto kao i bilo koje kiflice...


Spremala sam ih sa sunkom i origanom,fetom i susamom,dzemom...divne su :)))

2 varijanta ako hocete da testo odmah razvijete,a ne da stoji 15 min jeste da razvucete testo u glistu user posted image ne znam kako da objasnim i cepkate po malo i pravite loptice(svaka loptica 1 kiflica) i onda ih recate na radni sto i dok ih vi cepkate ,testo naraste...
Kad to zavrsite idete od prve koja je narasla najvise i razvijate

Posto ja recimo ne znam da napravim one prave kiflice u smislu njihovog oblika da budu kao bakine,ja kad in razvijem(tu malecku jufkicu)koja izgleda kao pravougaonik bez uglova ,u jedan deo stavim nadev ,a gornji deo izleckam nozem po duzini i kad ih urolam lepo izgledaju,a tek kad se ispeku,mmmm...

clock-img

04.03.2014, 09:20

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27427

Zene, taaako sam se ispraksirala u pravljenju ovih kiflica, da su malo je reci savrsene user posted image moram se pohvaliti jer prve su bile katastrofa , a sad kad napravim 30 komada odu za 3 minuta user posted image

Ide:
oko 500 gr brasna
pola kocke kvasca
prasak za pecivo
malo jaca kasicica soli
mrvica secera
100 ml ulja
200 mlltoplog mleka
2 jaja
pavlaka, salama, ajvar...il po zelji


Umesam brasno, prasak, secer, so, kvasac, ulje, jaje 1, ik zalijem toplim mlekom..razvijem glatko testo, isecem trouglice ( sto manje) i na svaki stavim kasiciu pavlake!
Tako su preterano ukusne i nisu suve.
Za mm dodam salamu il ajvar jos.

Poredjam po tepsiji, premazem jajetom i na svaku stavim malo maslaca .

Malo odstoje dok se rerna ne ugreje na 200 i taman "odmore" sto bi rekli...peku se 15 min... mekane su kao dusa user posted image !


Inace bas su brzinske, napravim i ispecem sve za manje od sat vremena...i da naravno imam male pomocnike koji vole da mese s mamom !

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 4.3.2014 9:22:29 >

clock-img

04.03.2014, 10:12

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Anck, izgleda da im mekocu daju jaja, jer moja majka uzela prepis odavde i samo ubacila jaje i zaista su mnogo, neuporedivo lepse. Tako da ja onom gagilinom receptu samo dodam jaje i budu mekane kao dusa.

clock-img

04.03.2014, 10:16

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Anck hvala za recept, i moj mali pomocnik ce se obradovati user posted image
danas ili sutra pravimo, zavisi kada stignem user posted image pa javljam kako je ispalo.

clock-img

04.03.2014, 10:21

clock-img

superm

pencil-img

3244

Pravila sam po Tobicinom receptu. Strava

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

04.03.2014, 11:59

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27427

Iskreno ja sam kombinovala vise recepata i dosla do ovog koji mi je najlepsi, a ovaj je kao Minjin recept (svi znate ko je poznata Minja)

Po meni ta pavlaka unutra mu da ukus da ne budu suve a preko maslac da ne budu tvrde!

Ali ne stavljam pavlaku u testo, to sam samo prvi put radila, vec kad razvijem pa u trouglic, i lepse mi je tako.
I naravno pokriti ih dobro dok su vrele i to je to!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 4.3.2014 12:09:01 >

clock-img

10.02.2017, 15:44

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26945

Ajde nek neko postavi Vocine kiflice.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

10.02.2017, 16:18

clock-img

Ana RR

pencil-img

34311


IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

I naravno pokriti ih dobro dok su vrele i to je to!



Ja ih nikad ne pokrivam, volim kada je korica blago krckava a unutra su mekane user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

10.02.2017, 17:23

clock-img

branki*

pencil-img

20828

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Ajde nek neko postavi Vocine kiflice.


500 ml mleka sa parcencetom kavasca, supenom kasikom secera i malo brasna razmutis i ostavi negde na suncu da naraste kvasac, uzmi vanglicu, dodaj 500 gr brasna i kafenu kasicicu soli jos 100 ml ulja i sve to zamesi dok ne dobijes testo koje se ne lepi za ruke.

To testo iseces na 4 jufke, svaku ravijes oklagijom, seces na 8 delova, dobijes ukupno 32 kiflice. Stavi parcence margarina na svaku kiflicu i samo premazi jajetom. odmah idu u rernu koju si zagrejala na 200 stepeni, filujem ih pica punjenjem ili samo sirom, kao danas. Toliko o toem, za cas, nikakva zezancija. Prijatno!

Za premaz ti treba samo jedno jaje, nista prostije i lepse nisam u zivotu pravila.


to su cuvene vocine kiflice,ja ih tacno tako pravim,s tim sto kod mene narastu,jer ja uvek zamesim mnogo pre pecenja,odlicne su i ekstra brzeuser posted image pravim ih non stop.ja ubacim pola od one kocke kvasca.

< Poruku je uredio branki RR -- 10.2.2017 17:24:12 >


_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !