IZVORNA PORUKA: Torbica
Big mum, moze li i za mene strucan savet?
Moja kosa je slaba, kao svila, tanka tanka. Ja bih nosila kratku ali mm ni da cuje tako da je ipak duga. Sisnula sam malko (svaka 3 meseca siskam) i odsekla mi jei siske lepo ukoso, samo nikako da se naviknem pa ih ipak sklanjam, nisam navikla a i malo ih ima Mene muci to sto mi se jako masti. Obicnim samponima kad je perem, moram na treci dan. E, zato koristim neki Simply zen calming shampoo, nema ga u slobodnoj prodaji, samo u Salonu. E, on me drzi 4 dana, nije ni to sjajno ali je bolje nego 2. Probala sam neke domace sampone za manje mascenje ali je onda pitanje ishrane kose, da se ne susi. Probala sam svasta nesto, nadjoh na netu, od sode bikarbone do zumanca sa zelatinom.... i sve to isto, 2 dana je ok i opet masna. Ima li leka za masnu kosu, da se ne masti tako brzo a opet da se nahrani? Pozdrav
I dalje nastavi sa tim šamponom koji koristiš u salonu.Zamoli frizerku da ti poruči na salon pa joj plati (barem smo mi tako radili sa stalnim mušterijama-nabavljali KEUNE proizvode kojih nije bilo u maloprodaji) i naravno ostani njihov vjerni mušterija
Ošišaj se stepenasto,izvuci pramenove da ti oni malko isuše kosu.Masku za njegu stavljaj samo malo i to na vrhove,dobro isperi.Ponekad kosu operi suvim šamponom pa isčetkaj.Nemoj puno dirati kosu jer putem ruku prenosiš masnoću i prljavštinu sa ruku.
Kosa raste iz glave a folikul dlake se nalazi uz lojne žlijezde a lojne žlijezde kao i sve ostale rade pod uticajem hormona.
Možda da prekontrolišeš hormone.Ciste na jajnicima takođe znaju praviti probleme sa licem i vlasištem.
Eto to je ono čega sam se sjetila u trenutku.Ako mi još šta padne na pamet napisaću ti.
A ono za grudi i kosu ,ja ti dođem neka poluriba
.Djeca pojela grudi jedino me kosa spašava.