U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
Nekoliko puta sam pravila krofne i nikad mi nisu bile kao sto su kod moje mame. Znam u cemu je taktika. Moram malo duze da sacekam da narastu. Moracu sledeci put da budem strpljiva. I ako budu super stavljam slike.
28.07.2011, 17:21
Anoniman
Moraju da se prze u puno ulja, moras pogoditi temperaturu i ne okrecu se puno puta samo jednom. Ima neka fora sa poklopcem, moram da nadjem moj recept. Mislim da se poklope kad se stave na przenje pa se posle par min, ne secam se koliko okrenu i ne poklapaju. Tako nesto.
PE, sigurno su savrsene. A vremenom ces pokupiti jos nekih fora da budu bas po tvom ukusu
28.07.2011, 17:23
Alexis79
3134
Misu ,Sanjice
Gde bas u krofnama da se sretnemo ?
_____________________________
25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa
Postali smo tata i mama !
Always look on the bright side of life....
28.07.2011, 17:23
magde
1463
hm...moracu da pitam mamu mislim da se sad setila imas pravo ne okrece se cesto onako sacekas da se naduje kao balon pa okrenes i to je to i mislim da moja mama ih poklopuje malo nisam sigurna pitacu je zasto njene krofne nema ko nije reko da su savrsene
28.07.2011, 17:24
PoisonEve
4352
Sigurna sam da hocu! Vazno da sam razbila fobiju od testa, sada ce mi biti lakse da se upustim u te podvige! Ali ove su jako ukusne
28.07.2011, 17:29
Sanjica26 RR
26965
Alexis bas smo prave kuvarice
28.07.2011, 23:03
Anoniman
za premijeru Ajvi
02.08.2011, 09:36
magde
1463
evo rekla sma da cu pitati mamu specijalist za krafne male tajne.Prvo moraju da su savrsene krugove i moraju da ih ostavis bar 30 min i to OBAVEZNO na krpu da ne bis se zalepila pa kad ih izvadis rasipecese krug i nista od ta linija oko krafne znak za savrsene krafne i da narasnu podjednako znaci na KRPU one kuhinske na primer kako drugo malo da nije preterano zagrejano znaci moras da pazis da ne pocrne previse i ga ih stavis u malo od one gorne strane i da przis dok ne prekine da ..kako da kazem prskaju obrnes druge strane i gotovo.....za sad toliko imam i super recept ali sad nemam vreme idem da jedem krafne
02.08.2011, 13:42
soni
5581
jedu mi se krofne... i to one ogromne sa dzemom....
_____________________________
„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata, odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“
02.08.2011, 13:45
Snelle
7446
Joj soni, kud me podseti Nikad neću smršati!
_____________________________
"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka" "Bato, puno te volim"
02.08.2011, 13:51
soni
5581
ja takve stvarcice obozavam, piroske, krofne.. sve sto se dobro iskrcka u ulju ...njaaaam
_____________________________
„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata, odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“
02.08.2011, 13:53
Anoniman
soni!!!!!! STOP! Ne izazivaj ženo, ja skidam kile ovih dana i nemojte aktivirati ovakve teme!!! Vid' sad moram da žmurim
02.08.2011, 13:59
Snelle
7446
IZVORNA PORUKA: soni
ja takve stvarcice obozavam, piroske, krofne.. sve sto se dobro iskrcka u ulju ...njaaaam
Pa da...a dajem glavu da imaš čitavih 50kg sa sve krevetom, pa možeš o njima da razmišljaš, a mi što imamo malko više, šta mi da radimo? Ajoj mene grdne, moram sad do pekare neke
_____________________________
"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka" "Bato, puno te volim"
02.08.2011, 14:14
soni
5581
hahaha!!! nina .. zmuri samo.. ja daleko pa se uzelela tih nasih djakonija
IZVORNA PORUKA: n i n a
soni!!!!!! STOP! Ne izazivaj ženo, ja skidam kile ovih dana i nemojte aktivirati ovakve teme!!! Vid' sad moram da žmurim
_____________________________
„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata, odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“
02.08.2011, 16:21
Anoniman
u poslednje vreme, ova tema je stalno medju aktivnim temama, a ja pokusavam da je ignorisem ovaj recept sto je lu postavila na prvoj strani - za koliko je krofni? ja hocu da pravim neku malu verziju za nas.
02.08.2011, 16:27
Anoniman
Ksenci, slobodno prepolovi. Meni se cini da sam pravila po 40-tak od toliko brasna
02.08.2011, 16:30
Anoniman
onda bolje jednu cetvrtinu da napravim
02.08.2011, 16:34
GRGA
2365
volim krofneeeeeeeeeeeeeeeeeeee...............
26.08.2011, 16:23
maca821
3514
Evo da se pohvalim i meni su uspele, onaj recept sto je Lu stavila
_____________________________
Umesto što bih davala sebi razloge zbog kojih ne mogu,dajem sebi sve moguće razloge zbog kojih MOGU…
26.08.2011, 16:28
maca821
3514
Evo i slicica
_____________________________
Umesto što bih davala sebi razloge zbog kojih ne mogu,dajem sebi sve moguće razloge zbog kojih MOGU…
26.08.2011, 17:03
PoisonEve
4352
macooo,predivne su! Dobaci koju i meni!
_____________________________
"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama" Ajrton Sena
27.08.2011, 15:21
Jeca*
8145
Danas sam spremala krofne koje sam skinula sa zena.blic recepti i mnogo mi se dopadaju. LAko i brzo se prave, nisu masne, nema šećera...ako mene pitate, bolje je da ne stavite ovaj limun koji je u originalnom receptu jer onda kad se spreme odlično idu i sa sirom i sa eurokremom...kao hlebići su.
KROFNE IZ RERNE
600 gr brasna
350 ml mleka
2 supene kasike margarina
1 kom. jaje
1 kom,kvasac za punjenje: eurokrem za posipanje: secer u prahu 1 kom limun
U veci sud stavimo brasno,posolimo dodamo jaje,margarin,sitno izrendanu koru limuna i izdrobljeni kvasac.Postepeno dodajemo mleko i rukom mesimo testo,testo premesetimo na pobrasnjenu radnu povrsinu i premesimo ga,ostavimo ga da raste 30 min.Naraslo testo jos jednom premesimo i na pobrasnjenoj povrsini razvijemo testo oklagijom.nabrasnjenom casom vadimo okrugle forme.Na tepsiju koja je oblozena pek papirom redjamo krofne i ostavimo da narastu.pecemo 20 min na 180c.pomocu sprica punimo pecene krofne eurkoremom moze i nadev po vasoj zelji.kroz cediljku sipamo secer u prahu i prelijemo cokoladom.
_____________________________
The price of discipline is always less than the pain of regret Robin Sharma
27.08.2011, 18:24
liliana
4820
Meni mama danas donela krofne!
_____________________________
" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE... OVU MRVU ZLATA I SVILE..."
28.08.2011, 20:35
bebać
2235
Meni danas dunilo, počela sam ih praviti u pola 6 večeras, još nisam imala limuna i jaja pa sam i po to sišla do marketa
Ali su ispale kao zvono dobre
Pošto ja nisam nikad bila škrta, odala bih nekoliko tajni:
ja tijesto provlačim kroz prste, i baš stišćem onako više sa svih strana
ostavim da nadolazi najmanje pola sata(tijesto)
pa kad ih ' iskružim' čašom(uzela sam neku manju čašu, za sok, pa su mi bile baš okrugle i taman, i nekako sladje izgledaju, nego one veće) ostavim još 40ak min da nadolazi
ulje doooobro zagrijem, i pečem ih na najmanjoj temp(kod mene je plin)
i praktikujem da ona strana od krofni koja je bila gore(dok su nadolazile) kad pečem ih ide dole
I meni je šmek u izrendanom limunu u tijestu
Moraju, al' moraju biti dobre. Mrsko mi je slikati, i da, imaju one šupljikice unutra, skoro svaka ima( od 5 kojih sam pojela, 4 su imale šupljikice)
_____________________________
"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”
28.08.2011, 20:43
Inica
3098
Da, fora je mesiti sto vise.. I na prvom mestu imati dobro brasno.. kad nije dobro brasno, mogu da ne valjaju.. A recept sam uzela od mame, tj ja to sve u glavi, nekako otprilike, i ispadnu savrsen A punim ih euro kremom.. mljac mljac